Home » Nieuws » bitcoin vormt bullish bodem patroon

bitcoin vormt bullish bodem patroon


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,8% gestegen en sinds middennacht met 0,6% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $24.070 op crypto exchange FTX en €23.560 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 11,8%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $459,9 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

Bitcoin nieuws van gisteren

De bitcoin koers steeg woensdag hard na de FOMC meeting. Gisteren kwam naar buiten dat het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal wederom gekrompen is. Dit wil zeggen dat er officieel sprake is van een recessie in de V.S. Vervolgens steeg bitcoin wederom hard. Daarnaast kwam naar buiten dat cryptocurrencies populair zijn Nederland. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat bijna 2 miljoen Nederlanders crypto bezit. Bitcoin is natuurlijk de populairste.

Bitcoin vormt rond bodem patroon

Onlangs viel TAnalyst, een bekende analist op Twitter, een interessant patroon op voor bitcoin. Hoewel verschillende analisten aangegeven te denken dat de koers momenteel een bearish flag patroon vormt, heeft TAnalyst hier een andere kijk op. Hij denkt namelijk een rounding bottom patroon te zien.

De analist vergelijkt in de onderstaande grafiek de huidige bitcoin koers met het patroon. Er vallen meerdere overeenkomsten op waarvan de eerste de weerstand is op de neklijn. Deze weerstand vormt zich vanaf de pieken na de eerste daling. Het tweede aspect is de steunlijn in de vorm van een kom die in principe de bodem markeert. De koers tikt, zoals in het voorbeeld, vijf keer de onderkant van dit patroon aan.

Opvallend hierbij is de afstand tussen de eerste en de tweede test van de steunlijn, daar ligt wat ruimte tussen. Tot nu toe lijkt de bitcoin koers dit patroon dus nauw te volgen. Toch begint de koers al wat af te wijken van het patroon, die ligt namelijk aanzienlijk lager dan de neklijn na de vijfde steunlijn test. Mogelijk zien we eerst nog een test op de steunlijn voordat we bij de neklijn uitkomen, maar dan zouden de koers dus al afwijken van het patroon. Mocht bitcoin dit patroon blijven volgen, dan zou de koers richting $32.000 kunnen stijgen.

Premium crypto analyse van de dag: Cardano (ADA)

Onlangs is er voor cardano (ADA) een nieuwe technische analyse gedeeld in de Discord community van Crypto Insiders. Aan de hand van een Ellioit Waves analyse wordt verwacht dat de koers nog een korte stijging richting de verkoopzone zal maken. Daarna is de verwachting dat de ADA koers echter weer dalen. Dit komt door het ABC patroon waarbij de C wave altijd uitkomt tussen de 100% en 123,2% van de Fibonacci reeks. Op dit moment wachten we nog op bevestiging van dit patroon.

Wil jij in de tussentijd meerdere van dit soort analyses lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 25 juli 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: