Home » Nieuws » bitcoin vormt bullish bodem patroon

bitcoin vormt bullish bodem patroon


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,8% gestegen en sinds middennacht met 0,6% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $24.070 op crypto exchange FTX en €23.560 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 11,8%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $459,9 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

Bitcoin nieuws van gisteren

De bitcoin koers steeg woensdag hard na de FOMC meeting. Gisteren kwam naar buiten dat het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal wederom gekrompen is. Dit wil zeggen dat er officieel sprake is van een recessie in de V.S. Vervolgens steeg bitcoin wederom hard. Daarnaast kwam naar buiten dat cryptocurrencies populair zijn Nederland. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat bijna 2 miljoen Nederlanders crypto bezit. Bitcoin is natuurlijk de populairste.

Bitcoin vormt rond bodem patroon

Onlangs viel TAnalyst, een bekende analist op Twitter, een interessant patroon op voor bitcoin. Hoewel verschillende analisten aangegeven te denken dat de koers momenteel een bearish flag patroon vormt, heeft TAnalyst hier een andere kijk op. Hij denkt namelijk een rounding bottom patroon te zien.

De analist vergelijkt in de onderstaande grafiek de huidige bitcoin koers met het patroon. Er vallen meerdere overeenkomsten op waarvan de eerste de weerstand is op de neklijn. Deze weerstand vormt zich vanaf de pieken na de eerste daling. Het tweede aspect is de steunlijn in de vorm van een kom die in principe de bodem markeert. De koers tikt, zoals in het voorbeeld, vijf keer de onderkant van dit patroon aan.

Opvallend hierbij is de afstand tussen de eerste en de tweede test van de steunlijn, daar ligt wat ruimte tussen. Tot nu toe lijkt de bitcoin koers dit patroon dus nauw te volgen. Toch begint de koers al wat af te wijken van het patroon, die ligt namelijk aanzienlijk lager dan de neklijn na de vijfde steunlijn test. Mogelijk zien we eerst nog een test op de steunlijn voordat we bij de neklijn uitkomen, maar dan zouden de koers dus al afwijken van het patroon. Mocht bitcoin dit patroon blijven volgen, dan zou de koers richting $32.000 kunnen stijgen.

Premium crypto analyse van de dag: Cardano (ADA)

Onlangs is er voor cardano (ADA) een nieuwe technische analyse gedeeld in de Discord community van Crypto Insiders. Aan de hand van een Ellioit Waves analyse wordt verwacht dat de koers nog een korte stijging richting de verkoopzone zal maken. Daarna is de verwachting dat de ADA koers echter weer dalen. Dit komt door het ABC patroon waarbij de C wave altijd uitkomt tussen de 100% en 123,2% van de Fibonacci reeks. Op dit moment wachten we nog op bevestiging van dit patroon.

Wil jij in de tussentijd meerdere van dit soort analyses lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 25 juli 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

  De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

 • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

 • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

  Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

 • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

  Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

 • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

  Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: