Home » Nieuws » bitcoin vormt bullish bodem patroon

bitcoin vormt bullish bodem patroon


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,8% gestegen en sinds middennacht met 0,6% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $24.070 op crypto exchange FTX en €23.560 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 11,8%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $459,9 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

Bitcoin nieuws van gisteren

De bitcoin koers steeg woensdag hard na de FOMC meeting. Gisteren kwam naar buiten dat het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal wederom gekrompen is. Dit wil zeggen dat er officieel sprake is van een recessie in de V.S. Vervolgens steeg bitcoin wederom hard. Daarnaast kwam naar buiten dat cryptocurrencies populair zijn Nederland. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat bijna 2 miljoen Nederlanders crypto bezit. Bitcoin is natuurlijk de populairste.

Bitcoin vormt rond bodem patroon

Onlangs viel TAnalyst, een bekende analist op Twitter, een interessant patroon op voor bitcoin. Hoewel verschillende analisten aangegeven te denken dat de koers momenteel een bearish flag patroon vormt, heeft TAnalyst hier een andere kijk op. Hij denkt namelijk een rounding bottom patroon te zien.

De analist vergelijkt in de onderstaande grafiek de huidige bitcoin koers met het patroon. Er vallen meerdere overeenkomsten op waarvan de eerste de weerstand is op de neklijn. Deze weerstand vormt zich vanaf de pieken na de eerste daling. Het tweede aspect is de steunlijn in de vorm van een kom die in principe de bodem markeert. De koers tikt, zoals in het voorbeeld, vijf keer de onderkant van dit patroon aan.

Opvallend hierbij is de afstand tussen de eerste en de tweede test van de steunlijn, daar ligt wat ruimte tussen. Tot nu toe lijkt de bitcoin koers dit patroon dus nauw te volgen. Toch begint de koers al wat af te wijken van het patroon, die ligt namelijk aanzienlijk lager dan de neklijn na de vijfde steunlijn test. Mogelijk zien we eerst nog een test op de steunlijn voordat we bij de neklijn uitkomen, maar dan zouden de koers dus al afwijken van het patroon. Mocht bitcoin dit patroon blijven volgen, dan zou de koers richting $32.000 kunnen stijgen.

Premium crypto analyse van de dag: Cardano (ADA)

Onlangs is er voor cardano (ADA) een nieuwe technische analyse gedeeld in de Discord community van Crypto Insiders. Aan de hand van een Ellioit Waves analyse wordt verwacht dat de koers nog een korte stijging richting de verkoopzone zal maken. Daarna is de verwachting dat de ADA koers echter weer dalen. Dit komt door het ABC patroon waarbij de C wave altijd uitkomt tussen de 100% en 123,2% van de Fibonacci reeks. Op dit moment wachten we nog op bevestiging van dit patroon.

Wil jij in de tussentijd meerdere van dit soort analyses lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 25 juli 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: