Home » Nieuws » Bitcoin vormt falling wedge patroon, kan koers nu weer stijgen?

Bitcoin vormt falling wedge patroon, kan koers nu weer stijgen?


Bitcoin (BTC) dook gisteren toch weer onder $20.000. In eerste instantie reageerde de markt nauwelijks op de Ethereum (ETH) “merge.” Ook nieuwe Amerikaanse economische cijfers brachten weinig teweeg. Toch maakte bitcoin een paar uur later een kleine daling. Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin zakte van $20.170 naar $19.600 en lukte vervolgens niet meer om $20.000 te heroveren. Afgelopen nacht dipte bitcoin nog even naar $19.550. De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op $19.770 op Coinbase en €19.800 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC prijs vandaag 2% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 11,3%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $378 miljard en de dominantie op 39,3%. De Fear & Greed Index zakt naar 20.

Bitcoin nieuws van gisteren

Is BTC klaar om weer omhoog te bewegen?

Na de heftige sell-off van 13 september, zien we momenteel de koers stabiliseren rond $20.000. Bitcoin creëert momenteel een falling wedge patroon. Het patroon is op de grafiek te herkennen aan de witte trendlijnen. Dit patroon ontstaat vaak na een sterke daling, maar wordt meestal gevolgd door een bullish uitbraak.

Bitcoin analyse 15 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 15 september (Tradingview)

De analisten uit onze Discord omgeving verwachten dan ook binnenkort een stijging van de BTC koers tot ongeveer $21.200. Daarna verwachten zij echter dat bitcoin opnieuw zal dalen en wellicht kan de koers deze keer onder de recente low van $18.500 uitkomen.

Bitcoin risicoprofiel in historisch interessante zone

De MVRV Z-Score is een metriek die gebruikt wordt om inzicht te geven of bitcoin over- of ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn ‘echte’ waarde. Wanneer de score laag is, is dat een indicatie voor een mogelijke marktbodem.

Bitcoin MVRV Z-Score (Glassnode)

Op de bovenstaande grafiek zien we de MVRV-Z score van bitcoin. We zien dat bitcoin sinds gisteren weer terug is in de groene zone, een historisch lage waarde. Bitcoin kon onlangs kort uit dit gebied klimmen na een kleine rally afgelopen week, maar valt inmiddels weer terug in dit bereik. Het is wellicht een teken dat het risicoprofiel voor bitcoin aantrekkelijk is voor een lange termijn visie.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: