Home » Nieuws » Bitcoin vormt symmetrische driehoek, welke kant breekt koers uit?

Bitcoin vormt symmetrische driehoek, welke kant breekt koers uit?


Gister was het voor bitcoin (BTC) een rustige dag qua nieuws. Allereerst bleek dat inmiddels alle ‘toeristen’ uit crypto-land zijn vertrokken en enkel de long term holders overblijven, ofwel de investeerders die snel geld wilden verdienen zijn weg en de lange termijn investeerders houden hun BTC nog altijd vast. Daarnaast bleek ook bitcoin-mining voor het eerst in een jaar winstgevender is dat ethereum-mining.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin schoot gisterenavond nog naar een piek van $20.600, maar de koers begon daarna weer te dalen. Op het moment van schrijven komt bitcoin op een prijs van $20.000 uit op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.600 op de Nederlandse exchange Bitvavo.  Bitcoin is dus met 2% gedaald sinds middennacht. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin 1,3% in waarde. De totale marktwaarde van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $382 miljard.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de markt, is het soms goed om even helemaal uit te zoomen op de grafiek. Hier is te zien dat bitcoin sinds zijn all-time high in een neerwaartse trend zit waarbij de koers een patroon van lower highs en lower lows maakt. In het Nederlands wil dit zeggen dat de BTC koers steeds lagere pieken en lagere dalen maakt.

Dit patroon is kenmerkend voor een bearish markt. Dat betekent dat de markt wacht op een zogenaamde reverse, oftewel omkeer. Dan zou bitcoin echter eerst een hogere piek moeten vestigen, namelijk rond $33.000 en dat is momenteel nog ver weg.

Als we naar de onderstaande 4-uursgrafiek kijken, dan valt het op dat bitcoin de laatste weken een zogeheten symmetrisch driehoekspatroon vormt. Dit is een neutraal patroon en geeft dus geen voorkeur naar boven of naar onder aan. Toch zien we dat het bereik steeds krapper wordt en dat de koers dus een uitbraak nadert. Op een gegeven moment moet de BTC koers een keuze dan maken en het wordt spannend om te zien welke kant deze uitbreekt. In de premium omgeving van Crypto Insiders delen ervaren analisten regelmatig hun mening gedeeld over waar zij inschatten waar bitcoin heen gaat.

Premium crypto analyse van de dag: RUNE

De onderstaande grafiek van thorchain (RUNE) werd op 23 juni 2022 in de Discord omgeving van Crypto Insiders gedeeld met onze leden.  Onze analist analyseerde de RUNE koers met behulp van een Elliot Waves analyse. De RUNE koers leek hier een ABC of een 12345 patroon te vormen. Een C wave zal altijd rond de 100% Fibonacci eindigen en een 3 wave op de 161,8%.

Hieruit was op te maken waar de ideal koopzone voor RUNE lag en waar het doel gesteld kon worden voor een winst tussen de 33% een 55%. Voor nu is ons eerste target behaald. We zullen nu kijken of de koers weer naar beneden gaat of naar die 161,8% stijgt.

Mocht dat laatste gebeuren, dan vormt mogelijk nog een wave 5 die wellicht hoger uitkomt. Alsdit gebeurt, zullen we de nieuwe grafiek delen in de Discord omgeving met bijbehorende nieuwe targets.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: