Home » Nieuws » Bitcoin zakt 10%, houdt koers nu stand of zien we snel nieuwe lows?

Bitcoin zakt 10%, houdt koers nu stand of zien we snel nieuwe lows?


Bitcoin (BTC) maakte gisteren weer een behoorlijke duik. We waarschuwden al dat de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers voor flink wat volatiliteit kan zorgen, vooral als deze hoger uitkomen dan werd verwacht. Dat was ook het geval, de consumentenprijsindex (CPI) komt uit op 8,3% terwijl 8,1% werd verwacht. Daardoor neemt de vrees toe dat de Federal Reserve de rente weer fors zal verhogen. Dat krijgen we op 21 september te horen.

Direct na de CPI publicatie daalde de bitcoin koers van $22.650 naar een dieptepunt van $20.050, maar kwam op sommige beurzen zelfs even onder $20.000 uit. Daar vond bitcoin support en herstelde iets gedurende nacht. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $20.260 op KuCoin en €20.300 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag maar liefst 9,6% in de min. Het handelsvolume steeg met 8,9% in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt uit op $389 miljard en de dominantie op $39,0%. De Fear & Greed Index komt uit op 27:

Bitcoin nieuws van gisteren

Houdt bitcoin stand of zien we nieuwe lows?

Gisteren beschreven onze analisten al dat bitcoin mogelijk op het punt stond om een trendommekeer te maken omdat de koers de 0.618 Fibonacci naderde. Dat bleek inderdaad de top te zijn en na CPI zette de daling in. Wederom is het niveau waar BTC stand moet houden de 0.618 Fibonacci. Deze ligt op 61,8% van de voorgaande stijging en komt uit rond $20.165.

Vooralsnog weet de koers hierboven stand te houden, maar als bitcoin hierdoorheen zakt, dan is de kans groot dat we nieuwe lows zullen zien onder $18.500. Er is ook nog geen bullish divergentie op de relative strength index (RSI) te zien en dat geeft wellicht aan dat de daling te sterk is. Heb je vragen over deze analyse, stel ze dan gerust in onze Discord omgeving.

Bitcoin koersanalyse 13 september (Tradingview)
Bitcoin koersanalyse 13 september (Tradingview)

Bitcoin hash rate en mining difficulty naar nieuwe records

De Bitcoin hash rate en mining difficulty zijn belangrijke indicatoren die vaak hand in hand gaan. De hash rate is een goede indicator voor de veiligheid van het netwerk en staat voor de rekenkracht waar miners voor zorgen. De mining difficulty geeft de moeilijkheidsgraad aan voor het oplossen van de complexe cryptografische puzzels om transacties te verwerken.

De onderstaande grafiek toont dat de hash rate een nieuw record afgelopen weeek heeft behaald, ondanks de slechte prijsontwikkeling. Daardoor steeg de moeilijkheidsgraad gisterenavond ook naar een nieuw record. Volgens BTC.com was dat een stijging van 3,45% bij een gemiddelde hash rate van 229,39 EH/s naar een record van 32,05 T. Dat is een teken dat de veiligheid van het netwerk er goed voorstaat, maar ook dat miners nog verder onder druk komen te staan, mede dankzij de dalende prijs.

Bitcoin hash rate (Glassnode)
Bitcoin hash rate (Glassnode)

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: