Home » Nieuws » Bitcoin zakt 10%, houdt koers nu stand of zien we snel nieuwe lows?

Bitcoin zakt 10%, houdt koers nu stand of zien we snel nieuwe lows?


Bitcoin (BTC) maakte gisteren weer een behoorlijke duik. We waarschuwden al dat de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers voor flink wat volatiliteit kan zorgen, vooral als deze hoger uitkomen dan werd verwacht. Dat was ook het geval, de consumentenprijsindex (CPI) komt uit op 8,3% terwijl 8,1% werd verwacht. Daardoor neemt de vrees toe dat de Federal Reserve de rente weer fors zal verhogen. Dat krijgen we op 21 september te horen.

Direct na de CPI publicatie daalde de bitcoin koers van $22.650 naar een dieptepunt van $20.050, maar kwam op sommige beurzen zelfs even onder $20.000 uit. Daar vond bitcoin support en herstelde iets gedurende nacht. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $20.260 op KuCoin en €20.300 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag maar liefst 9,6% in de min. Het handelsvolume steeg met 8,9% in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt uit op $389 miljard en de dominantie op $39,0%. De Fear & Greed Index komt uit op 27:

Bitcoin nieuws van gisteren

Houdt bitcoin stand of zien we nieuwe lows?

Gisteren beschreven onze analisten al dat bitcoin mogelijk op het punt stond om een trendommekeer te maken omdat de koers de 0.618 Fibonacci naderde. Dat bleek inderdaad de top te zijn en na CPI zette de daling in. Wederom is het niveau waar BTC stand moet houden de 0.618 Fibonacci. Deze ligt op 61,8% van de voorgaande stijging en komt uit rond $20.165.

Vooralsnog weet de koers hierboven stand te houden, maar als bitcoin hierdoorheen zakt, dan is de kans groot dat we nieuwe lows zullen zien onder $18.500. Er is ook nog geen bullish divergentie op de relative strength index (RSI) te zien en dat geeft wellicht aan dat de daling te sterk is. Heb je vragen over deze analyse, stel ze dan gerust in onze Discord omgeving.

Bitcoin koersanalyse 13 september (Tradingview)
Bitcoin koersanalyse 13 september (Tradingview)

Bitcoin hash rate en mining difficulty naar nieuwe records

De Bitcoin hash rate en mining difficulty zijn belangrijke indicatoren die vaak hand in hand gaan. De hash rate is een goede indicator voor de veiligheid van het netwerk en staat voor de rekenkracht waar miners voor zorgen. De mining difficulty geeft de moeilijkheidsgraad aan voor het oplossen van de complexe cryptografische puzzels om transacties te verwerken.

De onderstaande grafiek toont dat de hash rate een nieuw record afgelopen weeek heeft behaald, ondanks de slechte prijsontwikkeling. Daardoor steeg de moeilijkheidsgraad gisterenavond ook naar een nieuw record. Volgens BTC.com was dat een stijging van 3,45% bij een gemiddelde hash rate van 229,39 EH/s naar een record van 32,05 T. Dat is een teken dat de veiligheid van het netwerk er goed voorstaat, maar ook dat miners nog verder onder druk komen te staan, mede dankzij de dalende prijs.

Bitcoin hash rate (Glassnode)
Bitcoin hash rate (Glassnode)

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: