Home » Nieuws » Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen

Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen


Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht weer een stukje dieper. Er werd al gewaarschuwd dat een zogeheten pullback mogelijk volgt na de groene markt van vorige week. Een volatiele week werd ook al voorspeld en die volatiliteit kan wellicht nog verder toenemen. Ondertussen zien we dat ook de angst langzamerhand weer toeneemt volgens de Fear & Greed Index:

Bitcoin koers zakt met 4%

De bitcoin koers is sinds de piek van $24.200 van afgelopen woensdag aan het dalen. Zondagnacht werd bitcoin vlak onder $23.000 afgewezen en viel toen naar ongeveer $22.000 waar de koers gisteren consolideerde.

Gisterenavond maakte bitcoin eerst een klein sprongetje naar $22.200, maar begon toen hard te dalen. Heel even vond de koers support rond $21.700, maar zakte daar snel doorheen. Afgelopen nacht kwam bitcoin bij $21.000 aan en hangt vooralsnog rond deze prijs.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.065 op FTX en €20.630 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 4% in de min.

Bitcoin koers valt terug in bereik

Bitcoin kon onlangs helaas nog niet met overtuiging de 200-weken moving average heroveren. Dat had wellicht wat vertrouwen teruggebracht in de markt. De 200-WMA ligt momenteel rond $22.780. Nu de koers weer richting $21.000 is gedaald, betekent dit dat bitcoin terug in het bereik is gevallen waar de koers al sinds 13 juni in vastzit.

Bitcoin daalt in anticipatie op FOMC

De dalende koers en stijgende angst is hoogstwaarschijnlijk in aanleiding naar de Federal Open Market Committee (FOMC) die later vandaag begint. Morgen krijgen we te horen hoe de Federal Reserve om wil gaan met de stijgende inflatie.

De vorige keer reageerde de markt vooral op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers, maar dat was ditmaal niet het geval. Men speculeert dat de markt ditmaal afwacht op FOMC, maar als de koersen nu al dalen, zou dat kunnen betekenen dat de klap wellicht meevalt.

Dan wordt mogelijk de angst al in anticipatie ingeprijsd. Dat hangt er echter vanaf of de Fed ervoor kiest om morgen de rente met 75bps of 100bps te verhogen. Het zal overigens ook niet de laatste verhoging van dit jaar zijn, zoals Jim Bianco aangeeft:

Correlatie bitcoin en Nasdaq hoogst in 3 maanden

Tegelijkertijd ligt de correlatie tussen bitcoin en Nasdaq weer het hoogst in drie maanden, meldt IntoTheBlock. Het toont aan dat de angst omtrent de macro-economie vooralsnog de richting van de markten bepaalt. Ondertussen begint ook de angst over een economische recessie weer toe te nemen.

Meer volatiliteit buiten FOMC

Niet alleen FOMC kan deze week voor volatiliteit zorgen. Deze week publiceren ook grote tech-bedrijven hun inkomstrapporten. Houd vooral een oog op die van Apple, meldt Alex Krüger:

Whales verkopen nog hun BTC

Alhoewel we gisteren data deelde in de marktupdate die suggereerde dat whales BTC accumuleren, toont deze analist juist een tegengesteld beeld. Het lijkt erop dat de whales neutraal zijn rond de bodem en pas agressief beginnen te accumuleren wanneer de koers weer begint te stijgen.

Volgens de data ziet het er naar uit dat deze whales momenteel niet accumuleren, maar eerder distribueren. Dat kan voor nog meer verkoopdruk zorgen op de korte termijn.

Bitcoin, altcoins of beide?

Vorige week vroegen wij onze leden of zij vooral in bitcoin, vooral altcoins, of een combinatie investeren. Dit zijn de resultaten:

bitcoin of altcoins

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • FTX CEO Sam Bankman-Fried zet advocaat van Ghislaine Maxwell in

  Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, lijkt zich wel degelijk zorgen te maken over de strafrechtelijke gevolgen van zijn handelen. Om zichzelf te beschermen heeft Bankman-Fried nu Mark Cohen ingehuurd, dezelfde advocaat die Ghislaine Maxwell inzette voor haar verdediging. Ghislaine Maxwell kreeg uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf voor mensenhandel, onder andere in minderjarige

 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: