Home » Nieuws » Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen

Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen


Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht weer een stukje dieper. Er werd al gewaarschuwd dat een zogeheten pullback mogelijk volgt na de groene markt van vorige week. Een volatiele week werd ook al voorspeld en die volatiliteit kan wellicht nog verder toenemen. Ondertussen zien we dat ook de angst langzamerhand weer toeneemt volgens de Fear & Greed Index:

Bitcoin koers zakt met 4%

De bitcoin koers is sinds de piek van $24.200 van afgelopen woensdag aan het dalen. Zondagnacht werd bitcoin vlak onder $23.000 afgewezen en viel toen naar ongeveer $22.000 waar de koers gisteren consolideerde.

Gisterenavond maakte bitcoin eerst een klein sprongetje naar $22.200, maar begon toen hard te dalen. Heel even vond de koers support rond $21.700, maar zakte daar snel doorheen. Afgelopen nacht kwam bitcoin bij $21.000 aan en hangt vooralsnog rond deze prijs.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.065 op FTX en €20.630 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 4% in de min.

Bitcoin koers valt terug in bereik

Bitcoin kon onlangs helaas nog niet met overtuiging de 200-weken moving average heroveren. Dat had wellicht wat vertrouwen teruggebracht in de markt. De 200-WMA ligt momenteel rond $22.780. Nu de koers weer richting $21.000 is gedaald, betekent dit dat bitcoin terug in het bereik is gevallen waar de koers al sinds 13 juni in vastzit.

Bitcoin daalt in anticipatie op FOMC

De dalende koers en stijgende angst is hoogstwaarschijnlijk in aanleiding naar de Federal Open Market Committee (FOMC) die later vandaag begint. Morgen krijgen we te horen hoe de Federal Reserve om wil gaan met de stijgende inflatie.

De vorige keer reageerde de markt vooral op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers, maar dat was ditmaal niet het geval. Men speculeert dat de markt ditmaal afwacht op FOMC, maar als de koersen nu al dalen, zou dat kunnen betekenen dat de klap wellicht meevalt.

Dan wordt mogelijk de angst al in anticipatie ingeprijsd. Dat hangt er echter vanaf of de Fed ervoor kiest om morgen de rente met 75bps of 100bps te verhogen. Het zal overigens ook niet de laatste verhoging van dit jaar zijn, zoals Jim Bianco aangeeft:

Correlatie bitcoin en Nasdaq hoogst in 3 maanden

Tegelijkertijd ligt de correlatie tussen bitcoin en Nasdaq weer het hoogst in drie maanden, meldt IntoTheBlock. Het toont aan dat de angst omtrent de macro-economie vooralsnog de richting van de markten bepaalt. Ondertussen begint ook de angst over een economische recessie weer toe te nemen.

Meer volatiliteit buiten FOMC

Niet alleen FOMC kan deze week voor volatiliteit zorgen. Deze week publiceren ook grote tech-bedrijven hun inkomstrapporten. Houd vooral een oog op die van Apple, meldt Alex Krüger:

Whales verkopen nog hun BTC

Alhoewel we gisteren data deelde in de marktupdate die suggereerde dat whales BTC accumuleren, toont deze analist juist een tegengesteld beeld. Het lijkt erop dat de whales neutraal zijn rond de bodem en pas agressief beginnen te accumuleren wanneer de koers weer begint te stijgen.

Volgens de data ziet het er naar uit dat deze whales momenteel niet accumuleren, maar eerder distribueren. Dat kan voor nog meer verkoopdruk zorgen op de korte termijn.

Bitcoin, altcoins of beide?

Vorige week vroegen wij onze leden of zij vooral in bitcoin, vooral altcoins, of een combinatie investeren. Dit zijn de resultaten:

bitcoin of altcoins

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: