Home » Nieuws » Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen

Bitcoin zakt dieper in anticipatie op FOMC terwijl whales verkopen


Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht weer een stukje dieper. Er werd al gewaarschuwd dat een zogeheten pullback mogelijk volgt na de groene markt van vorige week. Een volatiele week werd ook al voorspeld en die volatiliteit kan wellicht nog verder toenemen. Ondertussen zien we dat ook de angst langzamerhand weer toeneemt volgens de Fear & Greed Index:

Bitcoin koers zakt met 4%

De bitcoin koers is sinds de piek van $24.200 van afgelopen woensdag aan het dalen. Zondagnacht werd bitcoin vlak onder $23.000 afgewezen en viel toen naar ongeveer $22.000 waar de koers gisteren consolideerde.

Gisterenavond maakte bitcoin eerst een klein sprongetje naar $22.200, maar begon toen hard te dalen. Heel even vond de koers support rond $21.700, maar zakte daar snel doorheen. Afgelopen nacht kwam bitcoin bij $21.000 aan en hangt vooralsnog rond deze prijs.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.065 op FTX en €20.630 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 4% in de min.

Bitcoin koers valt terug in bereik

Bitcoin kon onlangs helaas nog niet met overtuiging de 200-weken moving average heroveren. Dat had wellicht wat vertrouwen teruggebracht in de markt. De 200-WMA ligt momenteel rond $22.780. Nu de koers weer richting $21.000 is gedaald, betekent dit dat bitcoin terug in het bereik is gevallen waar de koers al sinds 13 juni in vastzit.

Bitcoin daalt in anticipatie op FOMC

De dalende koers en stijgende angst is hoogstwaarschijnlijk in aanleiding naar de Federal Open Market Committee (FOMC) die later vandaag begint. Morgen krijgen we te horen hoe de Federal Reserve om wil gaan met de stijgende inflatie.

De vorige keer reageerde de markt vooral op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers, maar dat was ditmaal niet het geval. Men speculeert dat de markt ditmaal afwacht op FOMC, maar als de koersen nu al dalen, zou dat kunnen betekenen dat de klap wellicht meevalt.

Dan wordt mogelijk de angst al in anticipatie ingeprijsd. Dat hangt er echter vanaf of de Fed ervoor kiest om morgen de rente met 75bps of 100bps te verhogen. Het zal overigens ook niet de laatste verhoging van dit jaar zijn, zoals Jim Bianco aangeeft:

Correlatie bitcoin en Nasdaq hoogst in 3 maanden

Tegelijkertijd ligt de correlatie tussen bitcoin en Nasdaq weer het hoogst in drie maanden, meldt IntoTheBlock. Het toont aan dat de angst omtrent de macro-economie vooralsnog de richting van de markten bepaalt. Ondertussen begint ook de angst over een economische recessie weer toe te nemen.

Meer volatiliteit buiten FOMC

Niet alleen FOMC kan deze week voor volatiliteit zorgen. Deze week publiceren ook grote tech-bedrijven hun inkomstrapporten. Houd vooral een oog op die van Apple, meldt Alex Krüger:

Whales verkopen nog hun BTC

Alhoewel we gisteren data deelde in de marktupdate die suggereerde dat whales BTC accumuleren, toont deze analist juist een tegengesteld beeld. Het lijkt erop dat de whales neutraal zijn rond de bodem en pas agressief beginnen te accumuleren wanneer de koers weer begint te stijgen.

Volgens de data ziet het er naar uit dat deze whales momenteel niet accumuleren, maar eerder distribueren. Dat kan voor nog meer verkoopdruk zorgen op de korte termijn.

Bitcoin, altcoins of beide?

Vorige week vroegen wij onze leden of zij vooral in bitcoin, vooral altcoins, of een combinatie investeren. Dit zijn de resultaten:

bitcoin of altcoins

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: