Home » Nieuws » Bitcoin zakt fors en vormt neerwaarts kanaal, hoe diep zet dit door?

Bitcoin zakt fors en vormt neerwaarts kanaal, hoe diep zet dit door?


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) tikte gisterenochtend nog even $20.000 aan, maar lukte toen niet om dit niveau te heroveren. De analisten uit onze Discord omgeving waarschuwden al dagen dat het erop lijkt dat de koers op het punt stond om naar onder uit te breken. Dat gebeurde gisterenavond en bitcoin viel direct helemaal naar $19.000 en zakte gedurende nacht nog dieper.

Vroeg vanochtend kwam bitcoin op een dieptepunt uit van $18.600. De afgelopen paar uur kon bitcoin voorzichtig iets herstellen. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $18.800 op Coinbase en €19.000 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 5,2% in de min.

Het handelsvolume van bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $359 miljard en de dominantie  van bitcoin op 38,3%. De fear & greed index toont met 24 aan dat de angst op de markt nog altijd erg hoog ligt.

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin vormt een neerwaarts kanaal.

De bitcoin koers is uit de consolidatiezone gestapt en vormt een duidelijk neerwaarts kanaal. De analisten uit onze Discord groep verwachten nu eerst een klein herstel, maar vrezen dat de koers niet veel verder komt dan $19.250. In de onderstaande grafiek is dit niveau aangegeven als de rode verkoopzone. Bitcoin kan daarna zijn neerwaartse trend weer voortzetten en de koers zou dan vervolgens naar $18.500 of lager kunnen zakken. Dit is in de grafiek aangegeven als de groene zone. Deze levels zijn bepaald aan de hand van de zogeheten Elliott Wave theorie. In dit geval zien de analisten een 12345 impulsive wave omlaag ontstaan.

Op de 4 uur grafiek zien we een mooi patroon ontstaan waarin de Relative Strength Index, een indicator om de kracht van de koers te bepalen, steeds hogere bodems maakt. Dit betekend dat de kracht van de koers afzwakt terwijl de koers wel nieuwe bodems maakt. In dit geval betekent het dat we te maken hebben met een bullish divergentie en zouden we de komende dagen wel eens een opgaande markt kunnen zien.

Bitcoin analyse 06 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 06 september 2022 (bron: Tradingview)

Bitcoin op exchanges blijft afnemen

Gister benoemden we dat bitcoin op exchanges, ondanks een toevoer van 4.400 bitcoin door miners, er nog steeds een netto uitloop plaatsvindt. Vandaag nemen we een bredere blik en zien we hoe de netto uitstroom van bitcoin van exchanges zich verhoudt ten opzichte van de bitcoin historie. 

Bitcoin Exchange Volume (bron: Glassnode)
Bitcoin Exchange Volume (bron: Glassnode)

Op de bovenstaande grafiek zien we de hoeveelheid bitcoin per exchange. Duidelijk wordt dat sinds de coronacrash van maart 2020 het aantal bitcoin op exchanges sterk afneemt. Zo is in 18 maanden het aantal bitcoins op exchanges afgenomen van ongeveer 3,1 miljoen BTC naar ongeveer 2,2 miljoen BTC. Dat is een reductie van bijna 30% waardoor een historisch laag aantal BTC nog op beurzen staat, het laagst sinds maart 2018. Dit is een positief teken voor de koers op de lange termijn, vooral in combinatie met de bitcoin halving in 2024.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: