Home » Nieuws » Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders

Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders


Bitcoin (BTC) kon, na de flinke crash van afgelopen week, de afgelopen dagen iets herstellen. Daarmee werd de koers iets stabieler, maar het was nog veel te vroeg om van een trendommekeer te spreken. Het lijkt er inmiddels op dat deze relief rally alweer ten einde is, maar kan bitcoin standhouden boven $20.000?

Bitcoin koers zakt weer met 5%

De bitcoin koers zakte afgelopen weekend naar een dieptepunt van $17.760 en begon toen voorzichtig te herstellen. Zondag brak bitcoin door $20.000 en gisterenochtend heroverde de koers ook even $21.000.

Tegen gisterenavond maakte bitcoin nog een sprongetje naar $21.500, maar de koers kwam hier toen te veel weerstand tegen en begon vervolgens weer flink te dalen. Vanochtend vond bitcoin even support rond $20.500, maar die begaf het ook snel.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op $20.150 uit op KuCoin en €19.200 op Bitvavo. Dat is een daling van 6,5% vanaf de top van gisterenmiddag en een daling van 5% in de afgelopen 24 uur.

Kan bitcoin een dubbele bodem vormen?

Dat betekent dat bitcoin alweer uit een zogeheten rising wedge patroon valt, die de afgelopen dagen vormde, zoals in de bovenstaande grafiek is te zien. Bitcoin komt inmiddels aan op een belangrijk supportniveau rond $20.130, maar het momentum duidt op verder omlaag.

Dat zou kunnen beteken dat bitcoin weer snel de recente low rond $17.760 gaat opzoeken. Dat zou tot een dubbele bodem patroon kunnen leiden, wat meestal bullish is.

Toch blijft het mogelijk dat bitcoin nog dieper zakt de komende tijd, aangezien de macro er nog steeds ongezond uitziet. Ondanks dat enige accumulatie plaatsvindt, heerst er nog steeds veel angst en onzekerheid onder investeerders.

Aan de bovenkant is het belangrijk dat bitcoin weer de 200-weken moving average herovert, maar die ligt inmiddels op $22.400.

Bearish on-chain data voor bitcoin

Het ziet er naar uit dat de enorme uitstroom uit de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) toch klopt. De hoeveelheid activa onder beheer zakte met meer dan 50% op vrijdag. Er werd in eerste instantie gedacht dat het om een fout ging, maar het is blijkbaar een teken van de enorme onzekerheid op de markt, ook onder institutionele investeerders.

We schreven al een tijdje dat bitcoin miners flink onder druk staan. Inmiddels blijkt dat deze miners massaal hun BTC in mei hebben gedumpt, zelfs meer dan 100% van hun productie.

Afgelopen week stuurden miners zelfs 4.700 BTC naar exhanges in een enkele dag. Dat is het vierde hoogste aantal sinds 2018 en toevallig precies hetzelfde aantal dat tijdens het einde van de bodem van 2019 werd verstuurd.

BItcoin verkocht of HODL? Onze leden stemden

Veel investeerders hebben het natuurlijk zwaar met de recente koersdalingen. Hoe gaan onze leden uit de Discord groep hiermee om? Hebben zij hun BTC verkocht of houden zij deze stevig vast? We hielden onlangs een peiling met deze vraag en hieronder zijn de resultaten te vinden. Het ziet er naar uit dat de grootste groep afwacht op het juiste moment om weer in te stappen en/of bij te kopen. Houd er rekening mee dat het meestal erg moeilijk is om precies op het allerdiepste punt te mikken.

Bitcoin verkocht of HODL?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

 • Populaire crypto kan vanaf hier met 60% stijgen

  In dit artikel delen we een exclusieve analyse van polkadot (DOT) uit onze Premium omgeving. Deze analyse dient als voorproefje van onze Premium diensten, maar kan ook financieel voordeel bieden. In onze Premium groep delen ervaren analisten wekelijks meer dan 20 technische analyses waar meer dan 1.000 leden van profiteren. Onze community biedt een veilige

 • Bitcoin koers knalt door weerstand en bereikt volgende halte

  Gisteren was te zien hoe de bitcoin koers een flinke stijging kon neerzetten nadat er goed nieuws vanuit de Verenigde Staten kwam. Gisteravond ging het feestje nog even door. Na een korte pauze wisten de bulls de BTC koers namelijk door de weerstand bij $27.400 te drukken! Bitcoin koers breekt uit De BTC prijs bereikte in de

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: