Home » Nieuws » Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders

Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders


Bitcoin (BTC) kon, na de flinke crash van afgelopen week, de afgelopen dagen iets herstellen. Daarmee werd de koers iets stabieler, maar het was nog veel te vroeg om van een trendommekeer te spreken. Het lijkt er inmiddels op dat deze relief rally alweer ten einde is, maar kan bitcoin standhouden boven $20.000?

Bitcoin koers zakt weer met 5%

De bitcoin koers zakte afgelopen weekend naar een dieptepunt van $17.760 en begon toen voorzichtig te herstellen. Zondag brak bitcoin door $20.000 en gisterenochtend heroverde de koers ook even $21.000.

Tegen gisterenavond maakte bitcoin nog een sprongetje naar $21.500, maar de koers kwam hier toen te veel weerstand tegen en begon vervolgens weer flink te dalen. Vanochtend vond bitcoin even support rond $20.500, maar die begaf het ook snel.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op $20.150 uit op KuCoin en €19.200 op Bitvavo. Dat is een daling van 6,5% vanaf de top van gisterenmiddag en een daling van 5% in de afgelopen 24 uur.

Kan bitcoin een dubbele bodem vormen?

Dat betekent dat bitcoin alweer uit een zogeheten rising wedge patroon valt, die de afgelopen dagen vormde, zoals in de bovenstaande grafiek is te zien. Bitcoin komt inmiddels aan op een belangrijk supportniveau rond $20.130, maar het momentum duidt op verder omlaag.

Dat zou kunnen beteken dat bitcoin weer snel de recente low rond $17.760 gaat opzoeken. Dat zou tot een dubbele bodem patroon kunnen leiden, wat meestal bullish is.

Toch blijft het mogelijk dat bitcoin nog dieper zakt de komende tijd, aangezien de macro er nog steeds ongezond uitziet. Ondanks dat enige accumulatie plaatsvindt, heerst er nog steeds veel angst en onzekerheid onder investeerders.

Aan de bovenkant is het belangrijk dat bitcoin weer de 200-weken moving average herovert, maar die ligt inmiddels op $22.400.

Bearish on-chain data voor bitcoin

Het ziet er naar uit dat de enorme uitstroom uit de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) toch klopt. De hoeveelheid activa onder beheer zakte met meer dan 50% op vrijdag. Er werd in eerste instantie gedacht dat het om een fout ging, maar het is blijkbaar een teken van de enorme onzekerheid op de markt, ook onder institutionele investeerders.

We schreven al een tijdje dat bitcoin miners flink onder druk staan. Inmiddels blijkt dat deze miners massaal hun BTC in mei hebben gedumpt, zelfs meer dan 100% van hun productie.

Afgelopen week stuurden miners zelfs 4.700 BTC naar exhanges in een enkele dag. Dat is het vierde hoogste aantal sinds 2018 en toevallig precies hetzelfde aantal dat tijdens het einde van de bodem van 2019 werd verstuurd.

BItcoin verkocht of HODL? Onze leden stemden

Veel investeerders hebben het natuurlijk zwaar met de recente koersdalingen. Hoe gaan onze leden uit de Discord groep hiermee om? Hebben zij hun BTC verkocht of houden zij deze stevig vast? We hielden onlangs een peiling met deze vraag en hieronder zijn de resultaten te vinden. Het ziet er naar uit dat de grootste groep afwacht op het juiste moment om weer in te stappen en/of bij te kopen. Houd er rekening mee dat het meestal erg moeilijk is om precies op het allerdiepste punt te mikken.

Bitcoin verkocht of HODL?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

  Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vinden we uitspraken van de

 • Bitcoin kan in 2023 naar de $5.000 zakken, volgens bank uit VS

  Standard Chartered, een bank gevestigd in de Verenigde Staten, deelt aan het einde van elk jaar een lijst van mogelijke verrassingen voor het volgende jaar, zo ook dit jaar. In de lijst wordt bijvoorbeeld gesproken over een mogelijke impeachment van president Biden, maar ook bitcoin (BTC) staat in de lijst. Helaas voor bitcoin investeerders is

 • Mysterieuze bitcoin miner deelt BTC handtekening uit 2009

  Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin (BTC) uitgelegd. Na enkele maanden hard werken werd op 3 januari 2009 het eerste blok gemined van het nieuwe elektronische peer-to-peer geldsysteem. Op dat moment kwam de eerste vijftig BTC op de markt, een historische gebeurtenis. Op 12 januari 2009

 • Waarom jij bitcoin steeds te duur koopt: Door ‘t oog van de psycholoog

  Michael Eisink is al 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van crypto en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. In de huidige bearmarkt zien we, net als in de vorige cycli, een vermindering van aandacht voor

 • Coinbase CEO: “Vertrouw voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried niet”

  Onlangs werd de crypto industrie wakker geschud door de teloorgang van crypto exchange FTX. De voormalig CEO van de exchange, Sam Bankman-Fried (SBF) werd vervolgens ineens een van de meest beruchte personen in de hele sector. Volgens de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, is SBF simpelweg niet te vertrouwen. De $8 miljard die FTX kwijt

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: