Home » Nieuws » Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders

Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Bitcoin (BTC) kon, na de flinke crash van afgelopen week, de afgelopen dagen iets herstellen. Daarmee werd de koers iets stabieler, maar het was nog veel te vroeg om van een trendommekeer te spreken. Het lijkt er inmiddels op dat deze relief rally alweer ten einde is, maar kan bitcoin standhouden boven $20.000?

Bitcoin koers zakt weer met 5%

De bitcoin koers zakte afgelopen weekend naar een dieptepunt van $17.760 en begon toen voorzichtig te herstellen. Zondag brak bitcoin door $20.000 en gisterenochtend heroverde de koers ook even $21.000.

Tegen gisterenavond maakte bitcoin nog een sprongetje naar $21.500, maar de koers kwam hier toen te veel weerstand tegen en begon vervolgens weer flink te dalen. Vanochtend vond bitcoin even support rond $20.500, maar die begaf het ook snel.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op $20.150 uit op KuCoin en €19.200 op Bitvavo. Dat is een daling van 6,5% vanaf de top van gisterenmiddag en een daling van 5% in de afgelopen 24 uur.

Kan bitcoin een dubbele bodem vormen?

Dat betekent dat bitcoin alweer uit een zogeheten rising wedge patroon valt, die de afgelopen dagen vormde, zoals in de bovenstaande grafiek is te zien. Bitcoin komt inmiddels aan op een belangrijk supportniveau rond $20.130, maar het momentum duidt op verder omlaag.

Dat zou kunnen beteken dat bitcoin weer snel de recente low rond $17.760 gaat opzoeken. Dat zou tot een dubbele bodem patroon kunnen leiden, wat meestal bullish is.

Toch blijft het mogelijk dat bitcoin nog dieper zakt de komende tijd, aangezien de macro er nog steeds ongezond uitziet. Ondanks dat enige accumulatie plaatsvindt, heerst er nog steeds veel angst en onzekerheid onder investeerders.

Aan de bovenkant is het belangrijk dat bitcoin weer de 200-weken moving average herovert, maar die ligt inmiddels op $22.400.

Bearish on-chain data voor bitcoin

Het ziet er naar uit dat de enorme uitstroom uit de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) toch klopt. De hoeveelheid activa onder beheer zakte met meer dan 50% op vrijdag. Er werd in eerste instantie gedacht dat het om een fout ging, maar het is blijkbaar een teken van de enorme onzekerheid op de markt, ook onder institutionele investeerders.

We schreven al een tijdje dat bitcoin miners flink onder druk staan. Inmiddels blijkt dat deze miners massaal hun BTC in mei hebben gedumpt, zelfs meer dan 100% van hun productie.

Afgelopen week stuurden miners zelfs 4.700 BTC naar exhanges in een enkele dag. Dat is het vierde hoogste aantal sinds 2018 en toevallig precies hetzelfde aantal dat tijdens het einde van de bodem van 2019 werd verstuurd.

BItcoin verkocht of HODL? Onze leden stemden

Veel investeerders hebben het natuurlijk zwaar met de recente koersdalingen. Hoe gaan onze leden uit de Discord groep hiermee om? Hebben zij hun BTC verkocht of houden zij deze stevig vast? We hielden onlangs een peiling met deze vraag en hieronder zijn de resultaten te vinden. Het ziet er naar uit dat de grootste groep afwacht op het juiste moment om weer in te stappen en/of bij te kopen. Houd er rekening mee dat het meestal erg moeilijk is om precies op het allerdiepste punt te mikken.

Bitcoin verkocht of HODL?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • XRP analyse: Ripple gebruikers op hoogste punt sinds 2020

  In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ripple (XRP) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen

 • Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

  Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen. Bescherming tegen schuldeisers Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft

 • De vreemde plannen van centrale banken in Madelon Praat

  De Bank for International Settlements, eigenlijk de centrale bank voor andere centrale banken, waarschuwt toch voor een mogelijk scenario waarin de economische groei afneemt terwijl de inflatie hoog blijft. De nachtmerrie voor iedere centraal bankier.  Ook Christine Lagarde van de ECB kwam afgelopen week met een zeer opmerkelijk plan om een eurocrisis af te wenden

 • Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

  Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste

 • Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

  Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt. Noord-Koreaanse hackers Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: