Home » Nieuws » breekt bitcoin deze week de 200-weken moving average?

breekt bitcoin deze week de 200-weken moving average?


Dit gebeurde met bitcoin terwijl jij lag te slapen

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 2% gestegen en sinds middennacht met 1,7%. Bitcoin doorbrak gisterenochtend de $22.000 en dipte rond middennacht even naar $21.500. De actuele prijs is op het moment van schrijven $22.060 op crypto exchange Coinbase en en €22.060 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 76%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $421 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 41%.

Bitcoin (BTC) nieuws van gisteren

In de bitcoin marktupdate was gisteren te lezen dat bitcoin miners capituleren. Tevens liet analysebedrijf Glassnode zien dat HODL’ers niet bereid zijn om hun BTC tegen lagere prijzen te verkopen, een mogelijk teken van de bodem. Coinbase trok eerder deze week dezelfde conclusie. Ook zei Edward Dowd, voormalig executive van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, dat bitcoin here to stay is.

Belangrijkste niveau van de week

Bitcoin stortte in de week van 13 juni voor het eerst sinds de coronacrash uit 2020 onder de 200-weken moving average. De laatste keer daarvoor was in 2015. Dit is dus zeer zeldzaam en ditmaal zit de koers al meerdere weken onder dit niveau. De 200-weken MA komt momenteel uit op $22.700 en dat betekent dat de bitcoin koers afgelopen nacht eindelijk even boven dit niveau uitkwam. Echter werd bitcoin hier onmiddelijk afgewezen en zakte toen weer terug naar $22.000.

Het is voor bitcoin erg belangrijk om dit niveau terug te winnen. Dat zou namelijk veel vertrouwen terugbrengen naar de markt. Kan bitcoin deze week boven de 200-weken MA sluiten?

Premium crypto analyse van de dag: ADA

Op 27 juni is er in de Discord omgeving van Crypto Insiders een analyse gedeeld van cardano (ADA). Hierin is te zien dat de analisten een daling hadden verwacht naar de 127,2% en 161,8%. Dit is ook meteen de instapzone. De koers kwam op 13 juli in deze instapzone terechte en schoot vervolgens direct de lucht in. Ondertussen is de ADA koers al met ongeveer 20% gestegen ten opzichte van dit niveau. Vooralsnog is niet precies duidelijk waar de koers precies naartoe zou kunnen gaan. In de Discord community houden we deze analyse strak in de gaten.

Afbeelding 1: Het koersverloop van de analyse die in onze Discord omgeving voor leden is gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

  De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

 • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

 • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

  Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

 • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

  Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

 • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

  Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: