Home » Nieuws » breekt bitcoin deze week de 200-weken moving average?

breekt bitcoin deze week de 200-weken moving average?


Dit gebeurde met bitcoin terwijl jij lag te slapen

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 2% gestegen en sinds middennacht met 1,7%. Bitcoin doorbrak gisterenochtend de $22.000 en dipte rond middennacht even naar $21.500. De actuele prijs is op het moment van schrijven $22.060 op crypto exchange Coinbase en en €22.060 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 76%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $421 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 41%.

Bitcoin (BTC) nieuws van gisteren

In de bitcoin marktupdate was gisteren te lezen dat bitcoin miners capituleren. Tevens liet analysebedrijf Glassnode zien dat HODL’ers niet bereid zijn om hun BTC tegen lagere prijzen te verkopen, een mogelijk teken van de bodem. Coinbase trok eerder deze week dezelfde conclusie. Ook zei Edward Dowd, voormalig executive van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, dat bitcoin here to stay is.

Belangrijkste niveau van de week

Bitcoin stortte in de week van 13 juni voor het eerst sinds de coronacrash uit 2020 onder de 200-weken moving average. De laatste keer daarvoor was in 2015. Dit is dus zeer zeldzaam en ditmaal zit de koers al meerdere weken onder dit niveau. De 200-weken MA komt momenteel uit op $22.700 en dat betekent dat de bitcoin koers afgelopen nacht eindelijk even boven dit niveau uitkwam. Echter werd bitcoin hier onmiddelijk afgewezen en zakte toen weer terug naar $22.000.

Het is voor bitcoin erg belangrijk om dit niveau terug te winnen. Dat zou namelijk veel vertrouwen terugbrengen naar de markt. Kan bitcoin deze week boven de 200-weken MA sluiten?

Premium crypto analyse van de dag: ADA

Op 27 juni is er in de Discord omgeving van Crypto Insiders een analyse gedeeld van cardano (ADA). Hierin is te zien dat de analisten een daling hadden verwacht naar de 127,2% en 161,8%. Dit is ook meteen de instapzone. De koers kwam op 13 juli in deze instapzone terechte en schoot vervolgens direct de lucht in. Ondertussen is de ADA koers al met ongeveer 20% gestegen ten opzichte van dit niveau. Vooralsnog is niet precies duidelijk waar de koers precies naartoe zou kunnen gaan. In de Discord community houden we deze analyse strak in de gaten.

Afbeelding 1: Het koersverloop van de analyse die in onze Discord omgeving voor leden is gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: