Home » Nieuws » breekt bitcoin weer uit zijn opwaartse trend?

breekt bitcoin weer uit zijn opwaartse trend?


Na de forse stijging op vrijdag blijft bitcoin (BTC) vooralsnog voorzichtig klimmen. Bitcoin piekte afgelopen nacht rond $21.750, de hoogste prijs in meer dan drie weken. Vanochtend dipte bitcoin even naar $21.400, maar herstelt op het moment van schrijven naar een prijs van $21.750 op FTX en €21.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag 1% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 22,9%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $414 miljard en de dominantie van bitcoin op 39,1%. De Fear & Greed Index komt op 26 uit:

Bitcoin nieuws van gisteren

Wanneer breekt BTC zijn opwaartse trend?

De bitcoin koers maakt op de 1-uurs grafiek een mooi opwaartse trend, maar hoe lang houdt bitcoin dit nog vol? Zoals op de onderstaande grafiek is te zien, maakt BTC momenteel een 12345 Elliot Wave structuur. Binnen de regels van de theorie betekent dit dat we na het einde van de huidige wave een corrective patroon gaan zien in de vorm van 3 waves.

Het lijkt erop dat de koers momenteel in de buurt zit van een top en dat bitcoin op het punt staat om aan deze corrective wave te beginnen. De verwachting is dat bitcoin dan in eerste instantie naar $20.000 daalt. Heb je vragen over deze analyse of wil je dergelijke analyses van bitcoin en andere crypto eerder ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving.

Bitcoin koersanalyse (Tradingview)

Korte termijn investeerders durven geen bitcoin te kopen

De bitcoin realized HODL (RHODL) ratio is een indicator die weergeeft of er nog veel korte termijn of alleen lange termijn investeerders in de markt zitten. Wanneer er alleen veel lange termijn investeerders in de markt zitten, zien we een laag RHODL ratio. Dit geeft vaak weer dat de markt dicht bij een bodem is, omdat korte termijn investeerders voor een groot deel uit de markt zijn gestapt. Tijdens een marktpiek, en dus een hoge RHODL ratio, zien we juist het tegenovergestelde. Dan zitten nog veel korte termijn investeerders in de markt.

Bitcoin RHODL ratio (Glassnode)
Bitcoin RHODL ratio (Glassnode)

Op de bovenstaande grafiek zien we de RHODL ratio. Hier zien we dat de afgelopen weken de RHODL ratio in de groene zone is beland. Dit is indicatief van een potentiële marktbodem en dat korte termijn investeerders nog terughoudend zijn.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag exclusieve technische analyses ontvangen voor crypto? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving. Hier delen analisten 24/7 hun marktkennis en nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

 • Populaire crypto kan vanaf hier met 60% stijgen

  In dit artikel delen we een exclusieve analyse van polkadot (DOT) uit onze Premium omgeving. Deze analyse dient als voorproefje van onze Premium diensten, maar kan ook financieel voordeel bieden. In onze Premium groep delen ervaren analisten wekelijks meer dan 20 technische analyses waar meer dan 1.000 leden van profiteren. Onze community biedt een veilige

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: