Home » Nieuws » breekt bitcoin weer uit zijn opwaartse trend?

breekt bitcoin weer uit zijn opwaartse trend?


Na de forse stijging op vrijdag blijft bitcoin (BTC) vooralsnog voorzichtig klimmen. Bitcoin piekte afgelopen nacht rond $21.750, de hoogste prijs in meer dan drie weken. Vanochtend dipte bitcoin even naar $21.400, maar herstelt op het moment van schrijven naar een prijs van $21.750 op FTX en €21.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag 1% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 22,9%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $414 miljard en de dominantie van bitcoin op 39,1%. De Fear & Greed Index komt op 26 uit:

Bitcoin nieuws van gisteren

Wanneer breekt BTC zijn opwaartse trend?

De bitcoin koers maakt op de 1-uurs grafiek een mooi opwaartse trend, maar hoe lang houdt bitcoin dit nog vol? Zoals op de onderstaande grafiek is te zien, maakt BTC momenteel een 12345 Elliot Wave structuur. Binnen de regels van de theorie betekent dit dat we na het einde van de huidige wave een corrective patroon gaan zien in de vorm van 3 waves.

Het lijkt erop dat de koers momenteel in de buurt zit van een top en dat bitcoin op het punt staat om aan deze corrective wave te beginnen. De verwachting is dat bitcoin dan in eerste instantie naar $20.000 daalt. Heb je vragen over deze analyse of wil je dergelijke analyses van bitcoin en andere crypto eerder ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving.

Bitcoin koersanalyse (Tradingview)

Korte termijn investeerders durven geen bitcoin te kopen

De bitcoin realized HODL (RHODL) ratio is een indicator die weergeeft of er nog veel korte termijn of alleen lange termijn investeerders in de markt zitten. Wanneer er alleen veel lange termijn investeerders in de markt zitten, zien we een laag RHODL ratio. Dit geeft vaak weer dat de markt dicht bij een bodem is, omdat korte termijn investeerders voor een groot deel uit de markt zijn gestapt. Tijdens een marktpiek, en dus een hoge RHODL ratio, zien we juist het tegenovergestelde. Dan zitten nog veel korte termijn investeerders in de markt.

Bitcoin RHODL ratio (Glassnode)
Bitcoin RHODL ratio (Glassnode)

Op de bovenstaande grafiek zien we de RHODL ratio. Hier zien we dat de afgelopen weken de RHODL ratio in de groene zone is beland. Dit is indicatief van een potentiële marktbodem en dat korte termijn investeerders nog terughoudend zijn.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag exclusieve technische analyses ontvangen voor crypto? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving. Hier delen analisten 24/7 hun marktkennis en nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: