Home » Nieuws » breekt bitcoin weer uit zijn opwaartse trend?

breekt bitcoin weer uit zijn opwaartse trend?


Na de forse stijging op vrijdag blijft bitcoin (BTC) vooralsnog voorzichtig klimmen. Bitcoin piekte afgelopen nacht rond $21.750, de hoogste prijs in meer dan drie weken. Vanochtend dipte bitcoin even naar $21.400, maar herstelt op het moment van schrijven naar een prijs van $21.750 op FTX en €21.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag 1% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 22,9%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $414 miljard en de dominantie van bitcoin op 39,1%. De Fear & Greed Index komt op 26 uit:

Bitcoin nieuws van gisteren

Wanneer breekt BTC zijn opwaartse trend?

De bitcoin koers maakt op de 1-uurs grafiek een mooi opwaartse trend, maar hoe lang houdt bitcoin dit nog vol? Zoals op de onderstaande grafiek is te zien, maakt BTC momenteel een 12345 Elliot Wave structuur. Binnen de regels van de theorie betekent dit dat we na het einde van de huidige wave een corrective patroon gaan zien in de vorm van 3 waves.

Het lijkt erop dat de koers momenteel in de buurt zit van een top en dat bitcoin op het punt staat om aan deze corrective wave te beginnen. De verwachting is dat bitcoin dan in eerste instantie naar $20.000 daalt. Heb je vragen over deze analyse of wil je dergelijke analyses van bitcoin en andere crypto eerder ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving.

Bitcoin koersanalyse (Tradingview)

Korte termijn investeerders durven geen bitcoin te kopen

De bitcoin realized HODL (RHODL) ratio is een indicator die weergeeft of er nog veel korte termijn of alleen lange termijn investeerders in de markt zitten. Wanneer er alleen veel lange termijn investeerders in de markt zitten, zien we een laag RHODL ratio. Dit geeft vaak weer dat de markt dicht bij een bodem is, omdat korte termijn investeerders voor een groot deel uit de markt zijn gestapt. Tijdens een marktpiek, en dus een hoge RHODL ratio, zien we juist het tegenovergestelde. Dan zitten nog veel korte termijn investeerders in de markt.

Bitcoin RHODL ratio (Glassnode)
Bitcoin RHODL ratio (Glassnode)

Op de bovenstaande grafiek zien we de RHODL ratio. Hier zien we dat de afgelopen weken de RHODL ratio in de groene zone is beland. Dit is indicatief van een potentiële marktbodem en dat korte termijn investeerders nog terughoudend zijn.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag exclusieve technische analyses ontvangen voor crypto? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving. Hier delen analisten 24/7 hun marktkennis en nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: