Home » Nieuws » BTC breekt uit, let op dit niveau

BTC breekt uit, let op dit niveau


Het blijven spannende tijden voor bitcoin (BTC). Dit reflecteert zich zowel in de koers, die we later in deze analyse behandelen, als in het nieuws dat gepubliceerd wordt. Het sentiment lijkt namelijk nog erg negatief. Dit uitte zich ook in de interesse die getoont wordt voor de Bitcoin short ETF, een financieel product die het voor investeerders mogelijk maakt om op een koersdaling voor BTC in te zetten. De interesse in dit product is namelijk met 300% gestegen. Dit betekent dat investeerders nog een verdere daling verwachten. Binance, de grootste exchange ter wereld, ziet dit ook gebeuren en wil de handel in bitcoin paren stimuleren. Dit doen zij door over 13 verschillende bitcoin paren geen transactiekosten te rekenen

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is 8% gestegen in de afgelopen 24 uur en met 1,6 sinds middennacht. De actuele BTC prijs zakt komt op het moment van schrijven onder $22.000 en komt uit op $21.850 op crypto exchange KuCoin. De euro prijs van bitcoin is €21.550 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met 28%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 11% in waarde. De totale marktwaarde van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $418,5 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,1%.

Bitcoin’s symmetrische driehoek doorbroken

De koers van bitcoin wist zich over de afgelopen dagen op een interessante manier te ontwikkelen. In de eerdere bitcoin analyse werd duidelijk dat bitcoin een symmetrische driehoek vormde en dat een uitbraak aanstaande was. Op dat moment was het echter nog niet duidelijk aan welke kant we zouden uitbreken. In de Discord community hadden de analisten al aangegeven te denken dat het aan de bovenkant zou zijn, en zoals we nu zien, is dit ook gebeurd.

De uitbraak ging precies zoals de theorie voorschrijft. De koers wist minimaal drie keer de steun- en weerstandslijnen te testen, en brak vervolgens met een hoog volume uit. Op de 4-uurs grafiek is het volgende weerstandsniveau ook al zichtbaar, namelijk de 200 moving average (MA), de rode lijn op de grafiek. Die komt momenteel rond $22.750 uit. Mocht deze stijging aanhouden, moeten de bulls met dit niveau gaan vechten. Als de bulls winnen, dan is het de eerste keer in bijna vier maanden dat BTC weer boven de 200 MA uitkomt.

Ook op de wekelijkse grafiek is de 200 MA in de buurt en ook hier is dit een enorm belangrijk niveau. Deze komt momenteel rond $22.600 uit. De koers daalde door de corona crash kort onder de lijn, echter wist de koers snel te herstellen. Als de koers weer boven de 200 MA uitkomt, zou de uitbraak aan de onderkant mogelijk nog gezien kunnen worden als bounce. Mocht dit niet gebeuren, dan is dit een erg slecht teken en bestaat de kans dat we een nieuwe lokale bodem maken.  

Premium crypto analyse van de dag: ATOM

De cyptocurrency markt kleurt weer groen en ook de koers van cosmos (AOTM) kon deze week flink stijgen. Deze stijging zorgde ervoor dat de analyse, die werd gedeeld in de Discord omgeving van Crypto Insiders, zijn tweede en laatste target bereikte. Het eerste deel is gesloten op $8,21 en het tweede deel op $9,19. Deze trade leverde de analisten een resultaat van ongeveer 30% op. 

Wil jij ook dit soort analyses ontvangen? Neem dan een kijkje in de Premium omgeving van Crypto Insiders. Hier kom je direct in contact met onze analisten en ervaren handelaren. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Afbeelding 1: Bovenstaande ATOM analyse werd op 27 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • FTX CEO Sam Bankman-Fried zet advocaat van Ghislaine Maxwell in

  Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, lijkt zich wel degelijk zorgen te maken over de strafrechtelijke gevolgen van zijn handelen. Om zichzelf te beschermen heeft Bankman-Fried nu Mark Cohen ingehuurd, dezelfde advocaat die Ghislaine Maxwell inzette voor haar verdediging. Ghislaine Maxwell kreeg uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf voor mensenhandel, onder andere in minderjarige

 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: