Home » Nieuws » BTC koelt af, welke richting gaat koers nu op?

BTC koelt af, welke richting gaat koers nu op?


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 0,1% gedaald en sinds middennacht met 2,5% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.330 op crypto exchange Coinbase en €20.250 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 8,5%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $389,8 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 39,1%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Technische analyse: Weinig beweging voor BTC

De analisten uit de Discord omgeving van Crypto Insiders verwachten door de recente ontwikkelingen nog meer consolidatie voor bitcoin.

Gister gaven onze analisten al aan dat de bitcoin koers zal voortzetten in een langzame beweging omhoog. Dat komt door meerdere positieve factoren zoals de divergentie op de Relative Strength Index (RSI). Deze wave zal volgens de analisten echter wellicht al eindigen rond de witte trendlijn. Bitcoin maakte onlangs nog een flinke duik en vormde toen een dubbele bodem zoals in de onderstaande grafiek is te zien. Dit is voor de analisten een bevestiging dat er weinig kracht achter de stijging zit.

Fundamentele analyse: Volgende bull markt kan nog even duren

Een wallet met minimaal 1.000 BTC wordt als een whale gezien. Het gedrag van bitcoin whales geeft een beeld wat het grote geld (vaak institutioneel geld) doet. Daarnaast hebben whales dermate veel bitcoin in bezit dat zij relatief veel invloed hebben op de koers. In samenloop met de recente koersdaling van bitcoin en de algehele cryptomarkt is het interessant om te kijken wat bitcoin whales uitspoken.

De onderstaande grafiek is een weergave van wallets die 1.000 bitcoin of meer bezitten. Het valt op dat het aantal wallets met 1.000+ bitcoins (geel) piekt in aanloop naar de all-time high (ATH) van een bull-run (paars). Dit was het geval in 2014, 2018 en 2022. Het aantal 1.000+ wallets daalt vervolgens verder naarmate whales hun bitcoin verkopen.

Tijdens de recente prijsdaling zagen we het aantal whale wallets met 1.000+ bitcoin dalen. Op dit moment zien we een kleine stijging, maar de algehele trend is nog steeds negatief. De komende periode zal moeten uitwijzen of de trend daadwerkelijk omkeert.

Bitcoin wallets met meer dan 1.000 bitcoin (bron; Glassnode)

Premium crypto analyse van de dag: Polygon (MATIC)

Premium leden ontvingen onlangs een nieuwe analyse van polygon (MATIC). In deze analyse zagen de analisten uit de Discord omgeving een duidelijke verkoopzone voor de cryptocurrency. Deze verkoopzone is op basis van de Fibonacci 127,2% en 161,8% bepaald. Voor MATIC wordt er door de analisten nog een verdere daling verwacht. Deze daling zal door een Elliott Wave ABC patroon eerst een kleine stijging tonen voordat de koers hard de weg naar beneden hervat. Hierbij kunnen we een bodem rond de $0,60 verwachten.

Bovenstaande MATIC analyse werd op 22 augustus gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: