Home » Nieuws » BTC koelt af, welke richting gaat koers nu op?

BTC koelt af, welke richting gaat koers nu op?


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 0,1% gedaald en sinds middennacht met 2,5% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.330 op crypto exchange Coinbase en €20.250 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 8,5%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $389,8 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 39,1%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Technische analyse: Weinig beweging voor BTC

De analisten uit de Discord omgeving van Crypto Insiders verwachten door de recente ontwikkelingen nog meer consolidatie voor bitcoin.

Gister gaven onze analisten al aan dat de bitcoin koers zal voortzetten in een langzame beweging omhoog. Dat komt door meerdere positieve factoren zoals de divergentie op de Relative Strength Index (RSI). Deze wave zal volgens de analisten echter wellicht al eindigen rond de witte trendlijn. Bitcoin maakte onlangs nog een flinke duik en vormde toen een dubbele bodem zoals in de onderstaande grafiek is te zien. Dit is voor de analisten een bevestiging dat er weinig kracht achter de stijging zit.

Fundamentele analyse: Volgende bull markt kan nog even duren

Een wallet met minimaal 1.000 BTC wordt als een whale gezien. Het gedrag van bitcoin whales geeft een beeld wat het grote geld (vaak institutioneel geld) doet. Daarnaast hebben whales dermate veel bitcoin in bezit dat zij relatief veel invloed hebben op de koers. In samenloop met de recente koersdaling van bitcoin en de algehele cryptomarkt is het interessant om te kijken wat bitcoin whales uitspoken.

De onderstaande grafiek is een weergave van wallets die 1.000 bitcoin of meer bezitten. Het valt op dat het aantal wallets met 1.000+ bitcoins (geel) piekt in aanloop naar de all-time high (ATH) van een bull-run (paars). Dit was het geval in 2014, 2018 en 2022. Het aantal 1.000+ wallets daalt vervolgens verder naarmate whales hun bitcoin verkopen.

Tijdens de recente prijsdaling zagen we het aantal whale wallets met 1.000+ bitcoin dalen. Op dit moment zien we een kleine stijging, maar de algehele trend is nog steeds negatief. De komende periode zal moeten uitwijzen of de trend daadwerkelijk omkeert.

Bitcoin wallets met meer dan 1.000 bitcoin (bron; Glassnode)

Premium crypto analyse van de dag: Polygon (MATIC)

Premium leden ontvingen onlangs een nieuwe analyse van polygon (MATIC). In deze analyse zagen de analisten uit de Discord omgeving een duidelijke verkoopzone voor de cryptocurrency. Deze verkoopzone is op basis van de Fibonacci 127,2% en 161,8% bepaald. Voor MATIC wordt er door de analisten nog een verdere daling verwacht. Deze daling zal door een Elliott Wave ABC patroon eerst een kleine stijging tonen voordat de koers hard de weg naar beneden hervat. Hierbij kunnen we een bodem rond de $0,60 verwachten.

Bovenstaande MATIC analyse werd op 22 augustus gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: