Home » Nieuws » bull run of bull trap?

bull run of bull trap?


Bitcoin (BTC) maakte kort voor het weekend weer een flinke sprong en steeg van $20.500 naar een piek rond $23.350. Sindsdien is bitcoin langzaam aan het zakken en dipte gisterenavond even naar $22.400. De koers maakte vervolgens een kleine bounce en bleef gedurende nacht tussen $20.650 en $20.800 hangen. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op $22.715 op Binance en €20.850 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,9% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $438 miljard en de dominantie op 41,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Analisten verdeeld over bitcoin, veel ongeloof over stijging

Er is nog altijd veel ongeloof in de markt over de recente stijging van bitcoin. Analisten lijken zeer verdeeld of dit het begin is van een nieuwe bull-run of dat het slechts om een tijdelijke bear rally ging.

Volgens de onderstaande CryptoQuant analist staat bitcoin op een cruciaal punt en test de koers momenteel een lange termijn bearish weerstand. Als de BTC koers hier doorheen breekt, kan dat volgens de analist het einde betekenen van de neerwaartse trend.

Als het echter niet lukt om door deze weerstand te breken, dan lijkt de kans groot dat bitcoin weer flink zal dalen en ondertussen ziet de analist miners en korte termijn houders alweer verkopen.

Bitcoin whales hebben flink ingeslagen

In eerste instantie leken de whales erg stil te zijn toen de rally kort na de jaarwisseling begon, maar inmiddels lijken ze te zijn ontwakend. Volgens data van analysebedrijf Santiment hebben whales maar liefst 70.000 BTC, ter waarde van zo’n $1,4 miljard, over de afgelopen twee weken gekocht, meldt Ali Martinez.

Bitcoin (en crypto) presteert in 2023 dan ook een opvallend stuk sterker dan andere markten, zoals IncomeSharks hieronder aangeeft:

Is het een bitcoin bull trap?

Desondanks blijft de bearish Il Capo Of Crypto volhouden dat het om een zogenaamde “bull trap” gaat. Er is volgens hem nog geen “echte vraag” te zien.

Ook de Crypto Insiders community op Instagram is nog niet helemaal overtuigd van de recente stijging. De meerderheid (55%) denkt ook dat het om een bull trap gaat:

Fed en macro

Inmiddels lijkt de markt al af te wachten wat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, volgende week beslist. De markten verwachten momenteel dat de Fed de rente met 0,25% zal verhogen op 1 februari.

Toch hebben we deze week ook interessante data om in de gaten te houden, zoals Investing.com meldt. Het zogeheten earnings season zet door en deze week presenteren grote spelers als Tesla, Microsoft en Intel hun cijfers. Ook volgt deze week nog Amerikaanse PCE inflatie en GDP data die mogelijk al inzicht kunnen bieden op wat de Fed zal doen.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

 • Populaire crypto kan vanaf hier met 60% stijgen

  In dit artikel delen we een exclusieve analyse van polkadot (DOT) uit onze Premium omgeving. Deze analyse dient als voorproefje van onze Premium diensten, maar kan ook financieel voordeel bieden. In onze Premium groep delen ervaren analisten wekelijks meer dan 20 technische analyses waar meer dan 1.000 leden van profiteren. Onze community biedt een veilige

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: