Home » Nieuws » bull run of bull trap?

bull run of bull trap?


Bitcoin (BTC) maakte kort voor het weekend weer een flinke sprong en steeg van $20.500 naar een piek rond $23.350. Sindsdien is bitcoin langzaam aan het zakken en dipte gisterenavond even naar $22.400. De koers maakte vervolgens een kleine bounce en bleef gedurende nacht tussen $20.650 en $20.800 hangen. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op $22.715 op Binance en €20.850 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,9% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $438 miljard en de dominantie op 41,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Analisten verdeeld over bitcoin, veel ongeloof over stijging

Er is nog altijd veel ongeloof in de markt over de recente stijging van bitcoin. Analisten lijken zeer verdeeld of dit het begin is van een nieuwe bull-run of dat het slechts om een tijdelijke bear rally ging.

Volgens de onderstaande CryptoQuant analist staat bitcoin op een cruciaal punt en test de koers momenteel een lange termijn bearish weerstand. Als de BTC koers hier doorheen breekt, kan dat volgens de analist het einde betekenen van de neerwaartse trend.

Als het echter niet lukt om door deze weerstand te breken, dan lijkt de kans groot dat bitcoin weer flink zal dalen en ondertussen ziet de analist miners en korte termijn houders alweer verkopen.

Bitcoin whales hebben flink ingeslagen

In eerste instantie leken de whales erg stil te zijn toen de rally kort na de jaarwisseling begon, maar inmiddels lijken ze te zijn ontwakend. Volgens data van analysebedrijf Santiment hebben whales maar liefst 70.000 BTC, ter waarde van zo’n $1,4 miljard, over de afgelopen twee weken gekocht, meldt Ali Martinez.

Bitcoin (en crypto) presteert in 2023 dan ook een opvallend stuk sterker dan andere markten, zoals IncomeSharks hieronder aangeeft:

Is het een bitcoin bull trap?

Desondanks blijft de bearish Il Capo Of Crypto volhouden dat het om een zogenaamde “bull trap” gaat. Er is volgens hem nog geen “echte vraag” te zien.

Ook de Crypto Insiders community op Instagram is nog niet helemaal overtuigd van de recente stijging. De meerderheid (55%) denkt ook dat het om een bull trap gaat:

Fed en macro

Inmiddels lijkt de markt al af te wachten wat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, volgende week beslist. De markten verwachten momenteel dat de Fed de rente met 0,25% zal verhogen op 1 februari.

Toch hebben we deze week ook interessante data om in de gaten te houden, zoals Investing.com meldt. Het zogeheten earnings season zet door en deze week presenteren grote spelers als Tesla, Microsoft en Intel hun cijfers. Ook volgt deze week nog Amerikaanse PCE inflatie en GDP data die mogelijk al inzicht kunnen bieden op wat de Fed zal doen.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: