Home » Nieuws » bullish opwaartse trend kan nog flink doorzetten

bullish opwaartse trend kan nog flink doorzetten


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 1,1% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $22.830 op crypto exchange KuCoin en €22.320 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 13,7%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $435,6 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

Bitcoin nieuws van gisteren

In de bitcoin marktanalyse van gister was al te lezen dat bitcoin aan het dalen was. Ook was te lezen dat een zeer betrouwbare indicator aangaf dat de bitcoin koers een bodem aan het vormen is. Dat kan echter een langdurig process zijn en de daling zetten dan ook in de afgelopen 24 uur voort. Ook konden we lezen dat er licht aan het eind van de donkere tunnel voor miners te zien is. 

Bitcoin opwaartse trend zet door

In een iets oudere analyses bespraken we al hoe de bitcoin koers momenteel een opwaartse trend maakt. Deze opwaartse trend kenmerkt zich door pieken en dalen die steeds hoger uitkomen. De BTC koers zet de afgelopen weken dus steeds een stapje omhoog en het ziet ernaar uit dat deze trend vooralsnog standhoudt. Opvallend was dat de koers afgelopen weekend de vorige piek doorbrak van $24.200 om uit te komen rond $24.600. Na het zetten van deze nieuwe piek, corrigeert de koers weer iets. 

Het valt ook op dat elke nieuwe piek en bodem gepaard gaat met een stijging of daling van de relative strength index (RSI). Bij elke piek komt de RSI in overbought gebied terecht en bij elke bodem in oversold gebied. Waar de volgende bodem zal komen is dus deels te voorspellen als we de RSI in de gaten blijven houden.

Om dit patroon vast te blijven houden, is het echter zeer belangrijk dat de koers niet verder dan $20.700 zakt. Mocht dit namelijk wel gebeuren, dan vindt bitcoin niet een hoger, maar lager dieptepunt. Dat betekent dat de opwaartse trend niet meer in stand is. We zullen dit patroon strak in de gaten houden. De leden in de Premium omgeving van Crypto Insiders zullen up-to-date gehouden worden, hier gaan we dieper op de koersen in aan de hand van meer technische indicatoren.

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

De analisten in de Discord community van Crypto Insiders hebben recent een nieuwe analyse gedeeld voor polygon (MATIC). Hierin geven de analisten aan dat zij nog een korte stijging verwachten voordat de koers in een verkoopzone komt. De Elliott Wave telling eindigt namelijk hier. Er is een duidelijk 12345 patroon te herkennen, waarbij we nu in de vijfde wave zitten. Nadat de koers dit niveau raakt, wordt een mogelijk correctie verwacht.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse werd op 28 juli gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden. 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: