Home » Nieuws » bullish opwaartse trend kan nog flink doorzetten

bullish opwaartse trend kan nog flink doorzetten


Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 1,1% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $22.830 op crypto exchange KuCoin en €22.320 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 13,7%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $435,6 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

Bitcoin nieuws van gisteren

In de bitcoin marktanalyse van gister was al te lezen dat bitcoin aan het dalen was. Ook was te lezen dat een zeer betrouwbare indicator aangaf dat de bitcoin koers een bodem aan het vormen is. Dat kan echter een langdurig process zijn en de daling zetten dan ook in de afgelopen 24 uur voort. Ook konden we lezen dat er licht aan het eind van de donkere tunnel voor miners te zien is. 

Bitcoin opwaartse trend zet door

In een iets oudere analyses bespraken we al hoe de bitcoin koers momenteel een opwaartse trend maakt. Deze opwaartse trend kenmerkt zich door pieken en dalen die steeds hoger uitkomen. De BTC koers zet de afgelopen weken dus steeds een stapje omhoog en het ziet ernaar uit dat deze trend vooralsnog standhoudt. Opvallend was dat de koers afgelopen weekend de vorige piek doorbrak van $24.200 om uit te komen rond $24.600. Na het zetten van deze nieuwe piek, corrigeert de koers weer iets. 

Het valt ook op dat elke nieuwe piek en bodem gepaard gaat met een stijging of daling van de relative strength index (RSI). Bij elke piek komt de RSI in overbought gebied terecht en bij elke bodem in oversold gebied. Waar de volgende bodem zal komen is dus deels te voorspellen als we de RSI in de gaten blijven houden.

Om dit patroon vast te blijven houden, is het echter zeer belangrijk dat de koers niet verder dan $20.700 zakt. Mocht dit namelijk wel gebeuren, dan vindt bitcoin niet een hoger, maar lager dieptepunt. Dat betekent dat de opwaartse trend niet meer in stand is. We zullen dit patroon strak in de gaten houden. De leden in de Premium omgeving van Crypto Insiders zullen up-to-date gehouden worden, hier gaan we dieper op de koersen in aan de hand van meer technische indicatoren.

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

De analisten in de Discord community van Crypto Insiders hebben recent een nieuwe analyse gedeeld voor polygon (MATIC). Hierin geven de analisten aan dat zij nog een korte stijging verwachten voordat de koers in een verkoopzone komt. De Elliott Wave telling eindigt namelijk hier. Er is een duidelijk 12345 patroon te herkennen, waarbij we nu in de vijfde wave zitten. Nadat de koers dit niveau raakt, wordt een mogelijk correctie verwacht.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse werd op 28 juli gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden. 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: