Home » Nieuws » Cardano (ADA) koers stijgt 10% en haalt Ripple (XRP) in

Cardano (ADA) koers stijgt 10% en haalt Ripple (XRP) in


De koers van Cardano (ADA) is vandaag met 10% gestegen, door deze stijging haalt Cardano qua marketcap Ripple (XRP) in.

Marketcap Cardano niet stabiel

Er is een aantal websites die de totale marktwaarde (marketcap) van de verschillende cryptocurrency’s bijhouden, denk aan Coinmarketcap, Coincodex en Coingecko. Allemaal laten ze zien dat Cardano op en neer beweegt binnen de top 10 qua marketcap.

ADA verloor zijn positie als het zevende grootste digitale activum toen de waardering van BUSD een paar dagen geleden opeens steeg. Dit gebeurde toen de markten een plotselinge dip zagen, de koersen van cryptocurrency’s dalen dan en traders vluchten dan veelal naar stablecoins.

Desalniettemin heroverde ADA zijn zevende positie na een mooie prijsstijging, maar daar stopte het niet bij. Inmiddels staat Cardano op de zesde plek nadat XRP werd ingehaald.

Cardano marketcap uitgelegd

Mocht je nu denken, marketcap, wat is dat? Heel simpel, dat als je het aantal coins in omloop vermenigvuldigt met de huidige koers van een bepaalde crypto.

Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor iets minder dan 0,58 euro bij Bitvavo, vermenigvuldig dat met 33.820.262.543 coins in omloop en je krijgt een marketcap van 19,6 miljard euro.

Koers ADA heeft groter effect op marketcap

De twee factoren die de marketcap bepalen zijn het aantal coins en de koers. Het aantal coins gaat vaak gestaag, en volgens een vast tempo. Je zou dus kunnen stellen dat de koers op de korte termijn een veel groter effect heeft op de marketcap.

De stijging van de marketcap van Cardano werd dan ook rechtstreeks beïnvloed door de stijging ADA koers. ADA brak met succes het weerstandsniveau van 0,55 euro na meer dan twee maanden onder dat niveau te hebben gehandeld.

Bron: koerspagina Crypto Insiders

De koers van Cardano werd meerdere keren afgewezen toen het van half juni tot begin juli probeerde de weerstand van 0,50 euro te doorbreken. Verschillende korte rally’s duwden de waarde van het actief omhoog, maar elke poging stuitte op tegenstand op het niveau van 0,50 euro. Pas eind juli begon ADA comfortabel boven de prijs van een halve euro te handelen.

 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: