Home » Nieuws » Cardano (ADA) koers stijgt 10% en haalt Ripple (XRP) in

Cardano (ADA) koers stijgt 10% en haalt Ripple (XRP) in


De koers van Cardano (ADA) is vandaag met 10% gestegen, door deze stijging haalt Cardano qua marketcap Ripple (XRP) in.

Marketcap Cardano niet stabiel

Er is een aantal websites die de totale marktwaarde (marketcap) van de verschillende cryptocurrency’s bijhouden, denk aan Coinmarketcap, Coincodex en Coingecko. Allemaal laten ze zien dat Cardano op en neer beweegt binnen de top 10 qua marketcap.

ADA verloor zijn positie als het zevende grootste digitale activum toen de waardering van BUSD een paar dagen geleden opeens steeg. Dit gebeurde toen de markten een plotselinge dip zagen, de koersen van cryptocurrency’s dalen dan en traders vluchten dan veelal naar stablecoins.

Desalniettemin heroverde ADA zijn zevende positie na een mooie prijsstijging, maar daar stopte het niet bij. Inmiddels staat Cardano op de zesde plek nadat XRP werd ingehaald.

Cardano marketcap uitgelegd

Mocht je nu denken, marketcap, wat is dat? Heel simpel, dat als je het aantal coins in omloop vermenigvuldigt met de huidige koers van een bepaalde crypto.

Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor iets minder dan 0,58 euro bij Bitvavo, vermenigvuldig dat met 33.820.262.543 coins in omloop en je krijgt een marketcap van 19,6 miljard euro.

Koers ADA heeft groter effect op marketcap

De twee factoren die de marketcap bepalen zijn het aantal coins en de koers. Het aantal coins gaat vaak gestaag, en volgens een vast tempo. Je zou dus kunnen stellen dat de koers op de korte termijn een veel groter effect heeft op de marketcap.

De stijging van de marketcap van Cardano werd dan ook rechtstreeks beïnvloed door de stijging ADA koers. ADA brak met succes het weerstandsniveau van 0,55 euro na meer dan twee maanden onder dat niveau te hebben gehandeld.

Bron: koerspagina Crypto Insiders

De koers van Cardano werd meerdere keren afgewezen toen het van half juni tot begin juli probeerde de weerstand van 0,50 euro te doorbreken. Verschillende korte rally’s duwden de waarde van het actief omhoog, maar elke poging stuitte op tegenstand op het niveau van 0,50 euro. Pas eind juli begon ADA comfortabel boven de prijs van een halve euro te handelen.

 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: