Home » Nieuws » Cardano haalt Bitcoin in qua sentiment op lijst van topmerken

Cardano haalt Bitcoin in qua sentiment op lijst van topmerken


Dat de cryptocurrency markt verdeeld is in groepen van verschillende fans is natuurlijk niets nieuws. Maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat gebruikers niet de meeste verbondenheid hebben met Bitcoin, maar met Cardano.

Crypto nu in top 10 industrieën

Onderzoeksbedrijf MBLM kijkt niet naar de loyaliteit, maar naar de intimiteit, of de emotionele connectie, die gebruikers hebben met een bepaald merk.

In een nieuw rapport meldt MBLM dat de crypto-industrie qua verbondenheid boven gemiddeld scoort en nu op de achtste plek uitkomt onder 19 verschillende sectoren:

industry performance

Cardano haalt Bitcoin in

Opvallender is dat Cardano dit jaar Bitcoin inhaalt op de lijst van merken waar gebruikers en klanten de meeste verbondenheid mee hebben. De absolute top van deze lijst bestaat uit merken als Disney, Tesla, Apple en Sony. Op de 30ste plek volgt Bitcoin, maar Cardano is al op de 26ste plek te vinden. Cardano staat pas voor het eerst dit jaar op deze lijst.

MBLM vergelijkt de verschillende merken aan de hand van verschillende ‘archetypen’ die berekend zijn met kunstmatige intelligentie en big data. Cardano scoort vooral goed op “indulgence” of verwennerij terwijl Bitcoin vooral scoort op “ritual.” Dat laatste suggereert volgens het bedrijf dat Bitcoin al onderdeel wordt van de dagelijkse levens van gebruikers.

De bitcoin koers heeft het echter moeilijk in 2022. De prijs ligt momenteel weer onder $20.000 en dat is meer dan 71% onder de all-time high (ATH) uit november 2021 van $69.000. Cardano heeft het echter nog zwaarder en ADA ligt momenteel met een prijs van $0,43 zelfs 86% onder zijn ATH uit september 2021.

Ondertussen lijkt de langverwachte Vasil update voor Cardano steeds dichterbij te komen. Deze hard fork werd van de zomer meerdere malen uitgesteld en staat nu gepland voor september.

De top crypto top 10

MBLM heeft ook nog een lijst opgesteld voor alleen crypto. Opvallend is dat Polkadot op de derde positie volgt na Cardano en Bitcoin. Dan volgt Ethereum op de vierde plek en Tether op de vijfde. Daarna volgen Uniswap, Solana, Binance, Ripple en USDC:

crypto top 10


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: