Home » Nieuws » Cardano haalt Bitcoin in qua sentiment op lijst van topmerken

Cardano haalt Bitcoin in qua sentiment op lijst van topmerken


Dat de cryptocurrency markt verdeeld is in groepen van verschillende fans is natuurlijk niets nieuws. Maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat gebruikers niet de meeste verbondenheid hebben met Bitcoin, maar met Cardano.

Crypto nu in top 10 industrieën

Onderzoeksbedrijf MBLM kijkt niet naar de loyaliteit, maar naar de intimiteit, of de emotionele connectie, die gebruikers hebben met een bepaald merk.

In een nieuw rapport meldt MBLM dat de crypto-industrie qua verbondenheid boven gemiddeld scoort en nu op de achtste plek uitkomt onder 19 verschillende sectoren:

industry performance

Cardano haalt Bitcoin in

Opvallender is dat Cardano dit jaar Bitcoin inhaalt op de lijst van merken waar gebruikers en klanten de meeste verbondenheid mee hebben. De absolute top van deze lijst bestaat uit merken als Disney, Tesla, Apple en Sony. Op de 30ste plek volgt Bitcoin, maar Cardano is al op de 26ste plek te vinden. Cardano staat pas voor het eerst dit jaar op deze lijst.

MBLM vergelijkt de verschillende merken aan de hand van verschillende ‘archetypen’ die berekend zijn met kunstmatige intelligentie en big data. Cardano scoort vooral goed op “indulgence” of verwennerij terwijl Bitcoin vooral scoort op “ritual.” Dat laatste suggereert volgens het bedrijf dat Bitcoin al onderdeel wordt van de dagelijkse levens van gebruikers.

De bitcoin koers heeft het echter moeilijk in 2022. De prijs ligt momenteel weer onder $20.000 en dat is meer dan 71% onder de all-time high (ATH) uit november 2021 van $69.000. Cardano heeft het echter nog zwaarder en ADA ligt momenteel met een prijs van $0,43 zelfs 86% onder zijn ATH uit september 2021.

Ondertussen lijkt de langverwachte Vasil update voor Cardano steeds dichterbij te komen. Deze hard fork werd van de zomer meerdere malen uitgesteld en staat nu gepland voor september.

De top crypto top 10

MBLM heeft ook nog een lijst opgesteld voor alleen crypto. Opvallend is dat Polkadot op de derde positie volgt na Cardano en Bitcoin. Dan volgt Ethereum op de vierde plek en Tether op de vijfde. Daarna volgen Uniswap, Solana, Binance, Ripple en USDC:

crypto top 10


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: