Home » Cryp-Tic.nl » Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Citycoins Stacks (STX)

Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Na de aankondiging dat inwoners van Miami met een digitale portemonnee een Bitcoin-dividend kunnen verdienen.

Het bedrijf dat de infrastructuur opzet om Bitcoin-dividenden in handen van burgers te krijgen, is CityCoins, een open-source protocol dat fondsen wervings mechanismen voor steden biedt.

Miami en New York Metropolis zijn de twee inaugurele steden om fondsenwerving te beginnen, through MiamiCoin en NYCCoin r. Miami noch New York Metropolis bezitten echter MiamiCoin (MIA) of NYCCoin, in plaats daarvan zitten hun treasury wallets vol met Stacks (STX).

Volgens een presentatie gegeven op de Noord-Amerikaanse Bitcoin Convention 2022 in Miami, door CityCoins Group Lead Andre Serrano, heeft MiamiCoin $ 24,7 miljoen aan STX opgehaald, terwijl NYCCoin $ 30,8 miljoen heeft opgehaald die in zijn stadskas wordt gehouden.

Om ervoor te zorgen dat inwoners CityCoins kunnen verwerven, moeten ze eerst STX kopen op een uitwisseling zoals Okcoin of Binance. Op dinsdag was Coinbase van plan om STX voor de handel te noteren, maar stelde de lancering tot nader order uit.

 

Stacks is de blockchain die Bitcoin (BTC) programmeerbaar wil maken. CityCoins zijn fungibele tokens gebouwd op de Stacks-blockchain en er wordt één CityCoins token contract per stad ingezet. Serrano zei:

“CityCoins hebben het potentieel om de manier waarop mensen omgaan met hun steden te transformeren door de prikkels tussen lokale overheden en stadsbewoners op elkaar af te stemmen.”

Hij voegde eraan toe dat CityCoins “de culturele waarde van een stad kunnen ontgrendelen en tegelijkertijd nieuwe kansen bieden voor makers”, waarbij hij vergeleek hoe Los Angeles bekend staat om Hollywood, met het potentieel van Miami om bekend te staan als de crypto hoofdstad van de VS als MiamiCoin slaagt.

Op hoog niveau is het de gemeenschap die citycoins maakt. Mining CityCoins wordt uitgevoerd door STX-tokens door te sturen naar het slimme contract in een bepaald Stacks-blok. Miners worden vervolgens beloond met nieuwe CityCoins tokens. Er is geen harde limiet op CityCoins, in tegenstelling tot Bitcoin.

Volgens Serrano geeft CityCoins een stad een bedrijfsmodel door zijn burgers te stimuleren om passief inkomen te verdienen: 30% van de mining prijzen wordt verzonden naar de bewaar reserve portefeuille van de stad, terwijl 70% van de mine-beloningen wordt verdeeld onder mensen die ervoor kiezen om hun CityCoins in te zetten.

Hij legde uit dat hoe waardevoller MiamiCoin wordt, hoe meer miners bereid zijn om het te minen, waardoor het aantal STX-blokken dat ze bereid zijn bij te dragen toeneemt. Als een vrij oblique resultaat groeien de fondsen in de schatkist, en omdat Stacks Bitcoin opleveren, kunnen die opbrengsten van MiamiCoin-mijnbouw vervolgens als dividenden worden uitgekeerd aan munthouders.

 

CityCoins zijn programmeerbaar, wat betekent dat slimme contracten kunnen worden ontwikkeld rond CityCoins-tokens. Serrano bood een aantal gebruiksscenario’s uit de echte wereld, waaronder het geven van kortingen aan bewoners voor het gebruik van het openbaar vervoer of lokaal winkelen, of zelfs de mogelijkheid om te betalen voor NFT’s. Tokens kunnen mogelijk ook worden gebruikt om lokale registers en eigendomsbewijzen te maken.

Hoe de fondsen in Miami zullen worden toegewezen, moet nog worden bepaald. Serrano suggereerde echter dat een prioriteit voor de stad het verbeteren van het openbare onderwijssysteem is. Zodra de stad besluit om STX te claimen en om te zetten in USD om een openbaar venture te financieren, kunnen bewoners BTC-dividenden gaan ontvangen.

Om openbare suggestions te ontvangen over hoe Miami hun geld moet uitgeven, host MiamiCoin een app genaamd MiamiVoice waarmee bewoners ideeën kunnen voorstellen en erover kunnen stemmen.

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Ethereum analyse: ETH koers lijkt kantelpunt bereikt te hebben

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van ethereum (ETH) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis. Laatste

 • Coca Cola en Crypto.com lanceren WK voetbal NFT’s

  Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is in volle gang en brengt miljoenen voetbalfans samen in de strijd om de felbegeerde gouden WK-beker. Het WK is tevens de ideale mogelijkheid om een passende non-fungible token (NFT) collectie te lanceren. Coca Cola wilt de gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan en heeft een samenwerking gesloten met

 • Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

  Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vinden we uitspraken van de

 • Bitcoin kan in 2023 naar de $5.000 zakken, volgens bank uit VS

  Standard Chartered, een bank gevestigd in de Verenigde Staten, deelt aan het einde van elk jaar een lijst van mogelijke verrassingen voor het volgende jaar, zo ook dit jaar. In de lijst wordt bijvoorbeeld gesproken over een mogelijke impeachment van president Biden, maar ook bitcoin (BTC) staat in de lijst. Helaas voor bitcoin investeerders is

 • Mysterieuze bitcoin miner deelt BTC handtekening uit 2009

  Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin (BTC) uitgelegd. Na enkele maanden hard werken werd op 3 januari 2009 het eerste blok gemined van het nieuwe elektronische peer-to-peer geldsysteem. Op dat moment kwam de eerste vijftig BTC op de markt, een historische gebeurtenis. Op 12 januari 2009

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: