Home » Cryp-Tic.nl » Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Citycoins Stacks (STX)

Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Na de aankondiging dat inwoners van Miami met een digitale portemonnee een Bitcoin-dividend kunnen verdienen.

Het bedrijf dat de infrastructuur opzet om Bitcoin-dividenden in handen van burgers te krijgen, is CityCoins, een open-source protocol dat fondsen wervings mechanismen voor steden biedt.

Miami en New York Metropolis zijn de twee inaugurele steden om fondsenwerving te beginnen, through MiamiCoin en NYCCoin r. Miami noch New York Metropolis bezitten echter MiamiCoin (MIA) of NYCCoin, in plaats daarvan zitten hun treasury wallets vol met Stacks (STX).

Volgens een presentatie gegeven op de Noord-Amerikaanse Bitcoin Convention 2022 in Miami, door CityCoins Group Lead Andre Serrano, heeft MiamiCoin $ 24,7 miljoen aan STX opgehaald, terwijl NYCCoin $ 30,8 miljoen heeft opgehaald die in zijn stadskas wordt gehouden.

Om ervoor te zorgen dat inwoners CityCoins kunnen verwerven, moeten ze eerst STX kopen op een uitwisseling zoals Okcoin of Binance. Op dinsdag was Coinbase van plan om STX voor de handel te noteren, maar stelde de lancering tot nader order uit.

 

Stacks is de blockchain die Bitcoin (BTC) programmeerbaar wil maken. CityCoins zijn fungibele tokens gebouwd op de Stacks-blockchain en er wordt één CityCoins token contract per stad ingezet. Serrano zei:

“CityCoins hebben het potentieel om de manier waarop mensen omgaan met hun steden te transformeren door de prikkels tussen lokale overheden en stadsbewoners op elkaar af te stemmen.”

Hij voegde eraan toe dat CityCoins “de culturele waarde van een stad kunnen ontgrendelen en tegelijkertijd nieuwe kansen bieden voor makers”, waarbij hij vergeleek hoe Los Angeles bekend staat om Hollywood, met het potentieel van Miami om bekend te staan als de crypto hoofdstad van de VS als MiamiCoin slaagt.

Op hoog niveau is het de gemeenschap die citycoins maakt. Mining CityCoins wordt uitgevoerd door STX-tokens door te sturen naar het slimme contract in een bepaald Stacks-blok. Miners worden vervolgens beloond met nieuwe CityCoins tokens. Er is geen harde limiet op CityCoins, in tegenstelling tot Bitcoin.

Volgens Serrano geeft CityCoins een stad een bedrijfsmodel door zijn burgers te stimuleren om passief inkomen te verdienen: 30% van de mining prijzen wordt verzonden naar de bewaar reserve portefeuille van de stad, terwijl 70% van de mine-beloningen wordt verdeeld onder mensen die ervoor kiezen om hun CityCoins in te zetten.

Hij legde uit dat hoe waardevoller MiamiCoin wordt, hoe meer miners bereid zijn om het te minen, waardoor het aantal STX-blokken dat ze bereid zijn bij te dragen toeneemt. Als een vrij oblique resultaat groeien de fondsen in de schatkist, en omdat Stacks Bitcoin opleveren, kunnen die opbrengsten van MiamiCoin-mijnbouw vervolgens als dividenden worden uitgekeerd aan munthouders.

 

CityCoins zijn programmeerbaar, wat betekent dat slimme contracten kunnen worden ontwikkeld rond CityCoins-tokens. Serrano bood een aantal gebruiksscenario’s uit de echte wereld, waaronder het geven van kortingen aan bewoners voor het gebruik van het openbaar vervoer of lokaal winkelen, of zelfs de mogelijkheid om te betalen voor NFT’s. Tokens kunnen mogelijk ook worden gebruikt om lokale registers en eigendomsbewijzen te maken.

Hoe de fondsen in Miami zullen worden toegewezen, moet nog worden bepaald. Serrano suggereerde echter dat een prioriteit voor de stad het verbeteren van het openbare onderwijssysteem is. Zodra de stad besluit om STX te claimen en om te zetten in USD om een openbaar venture te financieren, kunnen bewoners BTC-dividenden gaan ontvangen.

Om openbare suggestions te ontvangen over hoe Miami hun geld moet uitgeven, host MiamiCoin een app genaamd MiamiVoice waarmee bewoners ideeën kunnen voorstellen en erover kunnen stemmen.

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: