Home » Cryp-Tic.nl » Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Citycoins Stacks (STX)

Citycoins gebouwd op Stacks (STX)

Na de aankondiging dat inwoners van Miami met een digitale portemonnee een Bitcoin-dividend kunnen verdienen.

Het bedrijf dat de infrastructuur opzet om Bitcoin-dividenden in handen van burgers te krijgen, is CityCoins, een open-source protocol dat fondsen wervings mechanismen voor steden biedt.

Miami en New York Metropolis zijn de twee inaugurele steden om fondsenwerving te beginnen, through MiamiCoin en NYCCoin r. Miami noch New York Metropolis bezitten echter MiamiCoin (MIA) of NYCCoin, in plaats daarvan zitten hun treasury wallets vol met Stacks (STX).

Volgens een presentatie gegeven op de Noord-Amerikaanse Bitcoin Convention 2022 in Miami, door CityCoins Group Lead Andre Serrano, heeft MiamiCoin $ 24,7 miljoen aan STX opgehaald, terwijl NYCCoin $ 30,8 miljoen heeft opgehaald die in zijn stadskas wordt gehouden.

Om ervoor te zorgen dat inwoners CityCoins kunnen verwerven, moeten ze eerst STX kopen op een uitwisseling zoals Okcoin of Binance. Op dinsdag was Coinbase van plan om STX voor de handel te noteren, maar stelde de lancering tot nader order uit.

 

Stacks is de blockchain die Bitcoin (BTC) programmeerbaar wil maken. CityCoins zijn fungibele tokens gebouwd op de Stacks-blockchain en er wordt één CityCoins token contract per stad ingezet. Serrano zei:

“CityCoins hebben het potentieel om de manier waarop mensen omgaan met hun steden te transformeren door de prikkels tussen lokale overheden en stadsbewoners op elkaar af te stemmen.”

Hij voegde eraan toe dat CityCoins “de culturele waarde van een stad kunnen ontgrendelen en tegelijkertijd nieuwe kansen bieden voor makers”, waarbij hij vergeleek hoe Los Angeles bekend staat om Hollywood, met het potentieel van Miami om bekend te staan als de crypto hoofdstad van de VS als MiamiCoin slaagt.

Op hoog niveau is het de gemeenschap die citycoins maakt. Mining CityCoins wordt uitgevoerd door STX-tokens door te sturen naar het slimme contract in een bepaald Stacks-blok. Miners worden vervolgens beloond met nieuwe CityCoins tokens. Er is geen harde limiet op CityCoins, in tegenstelling tot Bitcoin.

Volgens Serrano geeft CityCoins een stad een bedrijfsmodel door zijn burgers te stimuleren om passief inkomen te verdienen: 30% van de mining prijzen wordt verzonden naar de bewaar reserve portefeuille van de stad, terwijl 70% van de mine-beloningen wordt verdeeld onder mensen die ervoor kiezen om hun CityCoins in te zetten.

Hij legde uit dat hoe waardevoller MiamiCoin wordt, hoe meer miners bereid zijn om het te minen, waardoor het aantal STX-blokken dat ze bereid zijn bij te dragen toeneemt. Als een vrij oblique resultaat groeien de fondsen in de schatkist, en omdat Stacks Bitcoin opleveren, kunnen die opbrengsten van MiamiCoin-mijnbouw vervolgens als dividenden worden uitgekeerd aan munthouders.

 

CityCoins zijn programmeerbaar, wat betekent dat slimme contracten kunnen worden ontwikkeld rond CityCoins-tokens. Serrano bood een aantal gebruiksscenario’s uit de echte wereld, waaronder het geven van kortingen aan bewoners voor het gebruik van het openbaar vervoer of lokaal winkelen, of zelfs de mogelijkheid om te betalen voor NFT’s. Tokens kunnen mogelijk ook worden gebruikt om lokale registers en eigendomsbewijzen te maken.

Hoe de fondsen in Miami zullen worden toegewezen, moet nog worden bepaald. Serrano suggereerde echter dat een prioriteit voor de stad het verbeteren van het openbare onderwijssysteem is. Zodra de stad besluit om STX te claimen en om te zetten in USD om een openbaar venture te financieren, kunnen bewoners BTC-dividenden gaan ontvangen.

Om openbare suggestions te ontvangen over hoe Miami hun geld moet uitgeven, host MiamiCoin een app genaamd MiamiVoice waarmee bewoners ideeën kunnen voorstellen en erover kunnen stemmen.

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • XRP analyse: Ripple gebruikers op hoogste punt sinds 2020

  In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ripple (XRP) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen

 • Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

  Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen. Bescherming tegen schuldeisers Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft

 • De vreemde plannen van centrale banken in Madelon Praat

  De Bank for International Settlements, eigenlijk de centrale bank voor andere centrale banken, waarschuwt toch voor een mogelijk scenario waarin de economische groei afneemt terwijl de inflatie hoog blijft. De nachtmerrie voor iedere centraal bankier.  Ook Christine Lagarde van de ECB kwam afgelopen week met een zeer opmerkelijk plan om een eurocrisis af te wenden

 • Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

  Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste

 • Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

  Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt. Noord-Koreaanse hackers Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: