Home » Nieuws » CoinMarketCap hack

CoinMarketCap hack

Coinmarketcap

CoinMarketCap hack

CoinMarketCap is de grootste cryptocurrency prijs-tracking website. En zijn het slachtoffer geworden van een hack waarbij meer dan 3 miljoen e-mailadressen van gebruikers zijn gelekt.

Deze informatie kwam aan het licht nadat de gehackte e-mailadressen online bleken te worden verhandeld op verschillende hacking-forums. Dit is onthuld door Have I Been Pwned, een website die gewijd is aan het opsporen van hacks en gecompromitteerde online accounts.

CMC is een dochteronderneming van de Binance cryptocurrency exchange, deze bevestigde dat de lijst van gelekte gebruikersaccounts overeenkwam met haar userbase:

“CoinMarketCap is zich ervan bewust geworden dat partijen gegevens online zijn opgedoken die pretenderen een lijst van gebruikersaccounts te zijn. Hoewel de datalijsten die we hebben gezien alleen e-mailadressen zijn, hebben we een correlatie gevonden met onze abonnee gebruikers database.”

 

Ruim 3 miljoen e-mailadressen gestolen

Terwijl het bedrijf de lek van ruim 3,1 miljoen (3.117.548) e-mailadressen van gebruikers op 12 oktober bevestigde, heeft het bedrijf verzekerd dat de hackers geen toegang hebben gekregen tot de accountwachtwoorden.

“We hebben geen bewijs gevonden van een datalek van onze eigen servers – we onderzoeken deze kwestie actief en zullen onze abonnees updaten zodra we nieuwe informatie hebben,” aldus de woordvoerder van CoinMarketCap.”

Ondanks de bevestiging moet CoinMarketCap de exacte oorzaak van de hack nog identificeren. In reactie op het verzoek van Cointelegraph om commentaar, zei CoinMarketCap:

“Aangezien er geen wachtwoorden zijn opgenomen in de gegevens die we hebben gezien, geloven we dat het hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een ander platform waar gebruikers wachtwoorden kunnen hebben hergebruikt over meerdere sites.”

 

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: