Home » Nieuws » CoinMarketCap hack

CoinMarketCap hack

Coinmarketcap

CoinMarketCap hack

CoinMarketCap is de grootste cryptocurrency prijs-tracking website. En zijn het slachtoffer geworden van een hack waarbij meer dan 3 miljoen e-mailadressen van gebruikers zijn gelekt.

Deze informatie kwam aan het licht nadat de gehackte e-mailadressen online bleken te worden verhandeld op verschillende hacking-forums. Dit is onthuld door Have I Been Pwned, een website die gewijd is aan het opsporen van hacks en gecompromitteerde online accounts.

CMC is een dochteronderneming van de Binance cryptocurrency exchange, deze bevestigde dat de lijst van gelekte gebruikersaccounts overeenkwam met haar userbase:

“CoinMarketCap is zich ervan bewust geworden dat partijen gegevens online zijn opgedoken die pretenderen een lijst van gebruikersaccounts te zijn. Hoewel de datalijsten die we hebben gezien alleen e-mailadressen zijn, hebben we een correlatie gevonden met onze abonnee gebruikers database.”

 

Ruim 3 miljoen e-mailadressen gestolen

Terwijl het bedrijf de lek van ruim 3,1 miljoen (3.117.548) e-mailadressen van gebruikers op 12 oktober bevestigde, heeft het bedrijf verzekerd dat de hackers geen toegang hebben gekregen tot de accountwachtwoorden.

“We hebben geen bewijs gevonden van een datalek van onze eigen servers – we onderzoeken deze kwestie actief en zullen onze abonnees updaten zodra we nieuwe informatie hebben,” aldus de woordvoerder van CoinMarketCap.”

Ondanks de bevestiging moet CoinMarketCap de exacte oorzaak van de hack nog identificeren. In reactie op het verzoek van Cointelegraph om commentaar, zei CoinMarketCap:

“Aangezien er geen wachtwoorden zijn opgenomen in de gegevens die we hebben gezien, geloven we dat het hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een ander platform waar gebruikers wachtwoorden kunnen hebben hergebruikt over meerdere sites.”

 

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: