Home » Nieuws » correlatie aandelen op laag punt

correlatie aandelen op laag punt


De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 4% gedaald waardoor BTC verhandeld wordt voor 22.430 euro. Lang kon bitcoin zich meten met de koersen van verschillende aandelenindexen, maar die correlatie is gedaald tot het laagste punt in drie maanden.

Morgen deelt de FED nieuwe cijfers over de inflatie en een eventuele renteverhoging, zal de correlatie weer stijgen?

Bitcoin koers net geen 24.000 euro behaald

De daling van vandaag zorgt ervoor dat bitcoin evenveel waard is als zeven dagen geleden. Twee dagen geleden kwam 24.000 euro in zicht op cryptobeurs Binance, maar de bitcoin koers had (helaas) andere plannen.

Bitcoin koers

In de intro van dit artikel schreven we dat de correlatie tussen aandelen en bitcoin op een laag punt staat, maar dat betekent niet dat ze niet dezelfde beweging kunnen maken.

Bitcoin volgt vandaag aandelenkoersen

De Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 Index en de Nasdaq daalden alle drie ongeveer 1% terwijl bitcoin dus 4% heeft moeten inleveren. Het lijkt of beleggers voorzichtig zijn in afwachting van de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers morgen. Verwacht wordt dat de Amerikaanse centrale bank een renteverhoging zal aankondigen.

Laagste correlatie bitcoin in 3 maanden

Los van de daling van vandaag, is de correlatie van bitcoin en de Nasdaq-index gedaald tot het laagste punt in drie maanden, aldus data van onderzoeksbureau Kaiko.

Zowel aandelen als obligaties maakten sinds het begin van 2022 grote dalingen mee, maar bitcoin heeft het nog slechter gedaan. Bitcoin is sinds begin 2022 met 52% gedaald terwijl de Nasdaq 21% heeft moeten inleveren.

Bron: Kaiko

In de grafiek hierboven zie je dat de trend uiteenloopt. De blauwe lijn laat de correlatie van bitcoin zien met obligaties en de oranje lijn met de Nasdaq.

Sinds begin 2022 waren crypto- en aandelenmarkten nauw met elkaar verbonden. Het hoogtepunt van de correlatie werd zelfs behaald in mei. Maar in de daaropvolgende maanden is de correlatie verzwakt nadat vele cryptobedrijven omvielen en de bitcoin koers 12.000 euro moest inleveren. De aandelen- en obligatiemarkten waren vanaf mei juist positiever ingesteld.

Mei maakt verschil bitcoin en aandelen

In de grafiek hieronder is oranje de bitcoin koers en groen de koers van de Nasdaq Index. De waardes worden rechts uitgedrukt in percentages. Van begin 2022 tot begin mei volgen beiden hetzelfde pad, maar vanaf mei is duidelijk zichtbaar dat bitcoin harder daalt dan de Nasdaq.

Bron: Tradingview

Bitcoin in wachtkamer FED

Analist Clara Medalie van Kaiko erkent de trend, maar legt uit dat op dagen waarop de markten wachten op nieuws van de FED, zowel bitcoin als de aandelenmarkten dalen en de correlatie oploopt:

“Wat we het afgelopen jaar hebben gezien, is dat de correlaties rond belangrijke publicaties van economische data, zoals mededelingen van de Fed of inflatiecijfers, meestal sterker worden.”

Morgen wordt een belangrijke dag, want dan zal de Amerikaanse centrale bank nieuws delen over inflatiecijfers en een eventuele renteverhoging. Elke keer als de FED met een soortgelijke mededeling komt, zie je dat de bitcoin koers hevig beweegt.

 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: