Home » Nieuws » Crypto aankopen verbergen is het nieuwe vreemdgaan: onderzoek » Crypto Insiders

Crypto aankopen verbergen is het nieuwe vreemdgaan: onderzoek » Crypto Insiders


Heb je wel eens iets gekocht waar de mensen om je heen niet vanaf wisten? Dan ben je niet de enige, volgens een nieuw onderzoek van Circuit. Uit het onderzoek onder meer dan 1.000 Amerikaanse respondenten, blijkt dat vier van de vijf deelnemers hun aankopen wel eens geheimhouden. Cryptocurrencies zijn een nieuwkomer op deze lijst van geheime aankopen.

Veel mensen verbergen aankopen

Vier van de vijf deelenemers die ongelukkig zijn of waren in hun relatie, hebben wel eens een aankoop verborgen. Voor stellen met gelukkige banden is dit ‘slechts’ twee uit vijf mensen die hun aankopen wel eens verbergen. Bij stellen met kinderen is dit percentage ook hoger, namelijk 82,9% ten opzichte van 68,9%.

De belangrijkste reden om een transactie niet te vertellen is omdat het een onbelangrijke aankoop was. Maar ook bijvoorbeeld de angst om te worden veroordeeld en de angst voor gekwetste gevoelens spelen een belangrijke rol. Een kwart van de respondenten geeft aan dat zij proberen te  voorkomen dat de relatie beschadigd raakt. De gemiddelde prijs van een niet vertelde aankoop was $75 (€71,1).

Crypto is nieuw op de lijst

Het verbergen van cryptovaluta is relatief nieuw. Dat is niet zo vreemd, aangezien de markt ook nog maar net bestaat. Crypto-tokens staan op plek zeven in de lijst. Kleren en schoonheidsproducten staan vermoedelijk al langer op plek één en twee. Alcohol verzorgt plaats vijf en juwelen staan op de tiende plaats.

Ook wordt er veel moeite gedaan om zaken te verbergen. Zo verwijdert 45,7% zijn browsergeschiedenis, maakt 38,1% gebruik van speciale bezorgservices en verandert 37,9% het wachtwoord van zijn bankrekening. Er bestaat zelfs een term voor dit onderwerp: financiële ontrouw. Dit kan grote gevolgen hebben voor je relatie, omdat het vertrouwen kan schaden. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat er vaak hele logische redenen zijn om financieel ontrouw te zijn.

Zo zie je maar weer, een onprettige relatie kan een hoop financiële zorgen met zich meebrengen. Als je ervoor kunt zorgen dat de band met je partner beter wordt, dan kan een flinke last verdwijnen. Misschien kunnen jullie dan wel samen in cryptocurrencies investeren.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: