Bitcoin staat al 3.650 dagen onafgebroken online


Bitcoin (BTC) is door Satoshi Nakamoto bedacht als een alternatief voor het traditionele financiële systeem. In essentie is bitcoin een alternatieve vorm van geld die je niet bij gecentraliseerde tussenpersonen hoeft te bewaren. Je bent zo dus niet afhankelijk van de financiële gezondheid van banken en daarnaast is Bitcoin altijd bereikbaar.

Bitcoin al 10 jaar niet offline

De afgelopen 10 jaar is het netwerk van Bitcoin geen enkel moment offline geweest. Op 17 maart kwam Tasigur1 met deze bijzondere statistiek aanzetten op Reddit. Het is bijna symbolisch dat Bitcoin deze magische grens van 10 jaar aaneengesloten uptime bereikt op een moment dat de bankensector in de problemen zit.

Een aaneengeschakelde uptime van 10 jaar betekent dat Bitcoin 3.650 dagen niet offline is geweest. Wat dat betreft kunnen we stellen dat Bitcoin wel degelijk een alternatief systeem is waar je op kunt vertrouwen. De kans lijkt gigantisch klein dat het netwerk ooit nog helemaal zal verdwijnen.

Een paar kleine foutjes

Sinds de lancering van de Bitcoin blockchain in 2009 zijn er twee momenten in de geschiedenis waarop het netwerk echt even problemen kende. Het eerste opvallende incident vond plaats in 2010. Destijds zat er een transactie in een blok die een astronomische hoeveelheid bitcoin uit het niets creëerde. De bitcoin-gemeenschap zag deze fout echter vrijwel meteen en wist deze snel te herstellen.

Het volgende probleem ontstond in 2013. Destijds zaten er voor nodes, die nog wat verouderde software draaiden, teveel transacties in een blok. Om die reden ontstond er een fork, of splitsing, van het netwerk. Gelukkig werd dat probleem ook snel opgespoord en opgelost, waardoor de boel weer door kon. Sindsdien is er eigenlijk niets meer misgegaan voor Bitcoin.

Het waren vooral kleine schoonheidsfoutjes in de beginfase, die op zich nog niet zo erg waren omdat bitcoin destijds nog een relatief kleine asset was. Nu zijn die problemen, als het goed is, er wel uit en is de kans klein dat het netwerk nog offline gaat.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Ethereum Metaverse Arcomia deelt gratis Shiba Inu NFT’s uit


3Arcomia Metaverse is een gedecentraliseerde, virtuele wereld die wordt gebouwd op het Ethereum netwerk. De Metaverse zelf kent veel overeenkomsten met populaire spellen als Roblox en Minecraft. Hier kunnen spelers hun eigen stuk grond bezitten en daarop unieke ervaringen bouwen, waardoor een geheel nieuwe dimensie van creativiteit en vrijheid wordt geopend.

Het interessante van Metaverse games als Arcomia is dat alle stukken en in-game items unieke Ethereum NFT’s zijn. Dit betekent dat de virtuele eigendommen van Arcomia allemaal digitaal schaars zijn en een eigen waarde kennen, wat een wereld van mogelijkheden biedt voor digitale verzamelaars en investeerders. Arcomia NFT’s zijn namelijk vrij verhandelbaar op NFT-marktplaatsen zoals OpenSea.

Tip: Sinds deze week is het mogelijk om een gratis account te registreren, hiermee kom je in aanmerking voor de eerste Arcomia NFTs, airdrops en als eerste toegang tot de Arcomia metaverse.

Gratis Shiba Inu NFT’s voor vroege vogels

Arcomia wil iedereen een eerlijke kans geven om een stuk grond of unieke NFT’s te bezitten. Om dit toegankelijk te maken voor iedereen worden er de komende periode gratis NFT’s voor crypto-fans beschikbaar gesteld.

Deze unieke NFT’s zijn een leuke manier om te laten zien dat je er vroeg bij was en kennen leuke bonus eigenschappen zoals toegang tot de eerste versies van het spel. Bij de lancering van het spel kun je jouw NFT in het spel dragen en ermee pronken, of je outfit simpelweg doorverkopen voor een leuk bedrag.

De Game Studio achter Arcomia heeft onlangs bekendgemaakt dat bovengenoemde Shiba Inu NFT’s eenmalig worden uitgegeven en het hierna niet meer mogelijk is om hier aan te komen. Dit betekent dat deze NFT’s niet alleen uniek zijn, maar ook zeldzaam en mogelijk zeer waardevol kunnen worden!

Meer Arcomia NFT’s, Tokens en Airdrops

Arcomia organiseert de komende periode een aantal airdrops en give-aways om crypto en game-fanaten die er vroeg bij zijn te bedanken voor hun support. Zo zullen er binnenkort diverse NFTs worden vrijgegeven aan diegene die al een account hebben aangemaakt. Bovendien kun je via het Arcomia affiliate-programma RCM-tokens verdienen, die later mogelijk tegen interessante prijzen verhandeld kunnen worden. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je een gratis account aan te maken op www.arcomia.io.

🌐 Website: https://arcomia.io/

✉️ Discord: https://discord.com/invite/Ssts6ZD43G

🐦 Twitter: https://twitter.com/arcomiaofficial

🎥Youtube: https://www.youtube.com/@arcomia3490

📄 Whitepaper: https://drive.google.com/file/d/1yJZxeNJTQIsbs-xfw-PGUbuPP1A6-GY6/view

📄 Blog: https://arcomia.io/community

Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin wordt steeds minder gedomineerd door whales


De bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de decentrale munt tot in detail te analyseren. Onder andere door in beeld te brengen hoe het ecosysteem van bitcoin-holders er ongeveer uitziet. Waar dat ecosysteem voorheen werd gedomineerd door whales, is dat nu steeds minder het geval.

Kritiek op bitcoin

Een belangrijke kritiek op bitcoin is dat de digitale munt niet eerlijk verdeeld zou zijn. Je hoort mensen vaak dingen roepen in de trant van: “Als bitcoin straks de wereldreservemunt is, dan heeft een hele kleine groep mensen alle macht in handen. Dat kan ook niet goed zijn!”

Ergens is dat een begrijpelijke kritiek en is het logisch dat buitenstaanders er zo naar kijken. Het blijft lastig om uit te leggen dat bitcoin in feite de meest eerlijke manier is om een nieuw geldsysteem te lanceren. Iedereen had vanaf het begin de kans om mee te doen.

Wat we nu ook zien is dat ‘het volk’ een steeds groter deel van alle bitcoin in handen krijgt. Waar het eerder nog een door whales gedomineerd ecosysteem was, zien we nu dat steeds meer kleine holders, die relatief weinig bitcoin bezitten, steeds meer naar zich toetrekken.

Bitcoin garnalen en krabben

Vooral de zogenaamde garnalen (<1 bitcoin) en krabben (1-10 bitcoin) slokken in hoog tempo grote hoeveelheden bitcoin op momenteel. Glassnode weet te melden dat de garnalen meer dan 100 procent van de jaarlijkse bitcoin-productie opkopen. In het geval van de krabben gaat het om 119 procent.

Bitcoin garnalen en krabben

Zelfs als de miners dus 100 procent van hun productie verkopen, dan halen deze twee cohorts nog meer bitcoin binnen. Die bitcoin kopen ze natuurlijk op uit de markt.

Om die reden zijn er steeds minder bitcoin beschikbaar voor de verkoop en neemt de relatieve schaarste van de digitale munt toe. Hoe meer bitcoin de garnalen en krabben opslokken, hoe lastiger het is om aan bitcoin te komen. Uiteindelijk kan dat alleen maar een positief effect op de koers hebben.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Schuldenaren besparen 100 miljoen dollar dankzij ontkoppeling USDC


De tijdelijke ontkoppeling van USD Coin (USDC) met de Amerikaanse dollar was niet voor iedereen slecht nieuws. Sterker nog, afgelopen weekend profiteerde een groep mensen die nog schulden open hadden staan in USDC van de ellende. Als gevolg van het omvallen van Silicon Valley Bank op 10 maart viel de koers van USDC naar een dieptepunt van 0,87 dollar per stuk.

USDC ontkoppeling feest voor schuldenaars

De ontkoppeling van USDC was een feestje voor schuldenaars, omdat zij ineens een stuk minder geld nodig hadden om hun schulden terug te betalen. Zij profiteerden dus direct van de ontkoppeling, door goedkoop USDC te kopen en daarmee hun schuld af te betalen.

De ontkoppeling met de Amerikaanse dollar veroorzaakte meer dan 2 miljard dollar aan terugbetalingen op 11 maart via decentrale leenprotocollen als Aave en Compound. Meer dan de helft van die terugbetalingen was in USDC, wat erop wijst dat een grote groep mensen van de situatie profiteerde.

Voor de schuldeisers zal het een minder plezante ontwikkeling geweest zijn, want zij zagen hun vermogen even virtueel verdampen. Inmiddels is de koppeling met de Amerikaanse dollar hersteld voor USDC en lijkt de rust weer teruggekeerd. Het moet echter nog maar blijken of dat de komende dagen ook zo blijft.

USDC volume neemt langzaam af

De gigantische explosie in het aantal terugbetalingen is ondertussen weer genormaliseerd als gevolg van de herkoppeling van USDC en ook DAI. Uiteindelijk ging DAI ook onderuit, omdat die stablecoin voor een groot deel gedekt is door USDC. Maar zoals je in de onderstaande grafiek van analysebedrijf Kaiko kunt zien is het aantal terugbetalingen op de DeFi-protocollen van Aave en Compound weer behoorlijk gedaald.

 

Blockchain analysebedrijf Flipside Crypto wist te berekenen dat schuldenaren die nog USDC terug moesten betalen hier 84,1 miljoen mee bespaarden. In het geval van DAI ging het om besparingen die opliepen tot wel 20,8 miljoen dollar.

Op het moment van schrijven is de koppeling van USDC met de Amerikaanse dollar weer praktisch volledig hersteld. De munt gaat nu voor 0,9994 dollar over de toonbank. Tether lijkt van de ellende geprofiteerd te hebben, want die stablecoin staat momenteel op een koers van 1,01 dollar.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

DeFi projecten ervaren sterkste groei in crypto sector


Het lijkt erop dat een omslag gaande is binnen de crypto-industrie, waarbij decentrale projecten de voorkeur krijgen boven gecentraliseerde bedrijven. In 2022 stroomde namelijk voor 2,7 miljard dollar aan investeringen richting projecten binnen de wereld voor decentralized finance (DeFi), wat een stijging van 190 procent markeert ten opzichte van 2021. De investeringen in gecentraliseerde projecten daalden diezelfde periode met 73 procent naar 4,3 miljard dollar.

Veel minder kapitaal in crypto

Het opvallende is dat die stijgingen voor de DeFi-wereld kwamen op het moment dat de investeringen in crypto over de gehele linie een enorme tik kregen. In 2021 werd nog 31,92 miljard dollar geïnvesteerd in de industrie, maar in 2022 ging het nog om slechts 18,25 miljard dollar.

Dat heeft uiteraard alles te maken met de gigantische verschuiving die de markt van 2021 op 2022 maakte. Terwijl de totale waarde van de markt in 2021 nog tweemaal een all-time high noteerde, begon in 2022 juist de bearmarkt en die is mogelijk nog steeds gaande. Het vertrouwen in centrale instanties nam fors af na het vallen van LUNA en FTX.

Op het moment van schrijven heeft bitcoin het nog altijd moeilijk om het bullish momentum echt te herpakken. Het jaar 2023 begon aardig, maar we kunnen niet met zekerheid spreken van een nieuwe bullmarkt. Daarvoor is het helaas nog veel te vroeg.

DeFi sterkste groeier in 2022

Als we de cijfers van CoinGecko mogen geloven, die zich op hun beurt weer baseren op data van DefiLlama, dan kan DeFi weleens de nieuwe groeisector van de crypto-industrie zijn. Volgens het rapport van Coingecko kan de afname van investeringen in gecentraliseerde projecten erop wijzen dat dit deel van de crypto-industrie verzadigd is.

Bron: CoinGecko

Eigenlijk is de DeFi-wereld de enige sector binnen de crypto-industrie die van 2021 op 2022 een significante groei doormaakte op het gebied van investeringen. De meeste andere sectoren hebbent redelijk harde tikken gehad en zagen voornamelijk een afname qua investeringen. Alleen “blockchain technologie of diensten” zagen ook een stijging in 2022.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

FTX heeft een schrikbarend miljardentekort blijkt uit nieuwe cijfers


Het is je vast niet ontgaan dat het FTX van Sam Bankman-Fried in november 2022 zijn faillissement moest aanvragen. Destijds kwam naar buiten dat de crypto exchange niet heel netjes omsprong met de tegoeden van zijn klanten en deze zelfs ‘vergokte’ via het aan FTX gelieerde Alameda Research. Nu blijkt uit een recente presentatie van het bedrijf dat er miljarden dollars aan vermogen zoek is.

FTX is miljarden dollars kwijt

Uit de cijfers in de presentatie blijkt dat FTX nog voor 2,155 miljard dollar aan assets bezit, terwijl het zijn klanten in totaal 11,233 miljard dollar schuldig is. Een hele kleine meevaller is dat het van een kleine groep klanten nog 385 miljoen dollar aan assets tegoed heeft.

Dat neemt niet weg dat er sprake is van een gigantisch tekort. Alleen al voor zogenaamde “Categorie A assets” bestaat er een tekort van 9,466 miljard dollar. Onder de assets in categorie A vallen onder andere cash (dollars), stablecoins, bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De plaatsvervangende CEO John J. Ray III, die het faillissement in goede banen probeert te leiden, geeft aan dat het een tweede presentatie in een “serie” is, terwijl ze stug doorgaan met het uitpluizen van de situatie.

Van kwaad tot erger

Hoe meer informatie er over FTX naar buiten komt, hoe erger het lijkt te worden voor het beursplatform. Niet lang geleden leek het nog zo te zijn dat FTX veel meer kapitaal had dan verwacht. Op basis van deze cijfers blijft daar echter niets van over. Een tekort van bijna 10 miljard dollar is weinig hoopgevend voor de schuldeisers en gebruikers van het beursplatform.

De kans lijkt heel klein dat zij nog een significante som geld overhouden aan de problemen bij FTX. Als er al wat overblijft, dan kan het ook nog eens jaren duren voordat deze mensen daar iets van terugzien. Dat hebben we van Mt. Gox geleerd, de crypto exchange die in 2014 failliet ging, waarvan de terugbetalingen nog steeds niet begonnen zijn. Ondertussen staat Silvergate Capital ook op instorten.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Miljardenbedrijf Block deelt details over eigen bitcoin wallet


Het beursgenoteerde betaalbedrijf Block van Jack Dorsey, voormalig CEO van Twitter, werkt al een tijdje aan een eigen crypto wallet. In een nieuwe blogpost deelt het miljardenbedrijf dat het doel van de wallet is om de volgende 100 miljoen mensen te voorzien van een veilige manier om hun bitcoin (BTC) te beheren.

Bitcoin toegankelijker maken

Met de nieuwe wallet die het bedrijf momenteel bouwt, wil Block het een stuk eenvoudiger maken voor mensen om hun eigen bitcoin te beheren. Op dit moment is dat voor sommige mensen, zeker voor beginners, nog weleens een lastige opgave. Een foutje is snel gemaakt en helaas is de technologie op dat soort momenten onvergeeflijk.

De blockchain is immers niet terug te draaien en het komt vaak genoeg voor dat mensen tikfoutjes maken in wallet-adressen of bijvoorbeeld hun backup niet goed organiseren. Als er dat iets misgaat, dan is het goed mogelijk dat je al jouw bitcoin verliest.

Aan de andere kant zijn beursplatformen ook niet altijd veilig, zo bewees FTX het afgelopen jaar maar weer. Zelfs de grootste namen binnen de industrie kunnen in potentie omvallen, waardoor het hebben van een eigen wallet zeker geen overbodige luxe is.

Focus op crypto partners

Het opvallende aan de nieuwe wallet van Block is dat partners een belangrijk onderdeel van het ecosysteem vormen. “Door wereldwijde en lokale partnerships met exchanges en andere partners, voorzien we gebruikers van een soepele en transparante koop- en verkoopervaring”, zo valt er in de blogpost te lezen.

Het lijkt erop dat Block op deze manier tussen de handelshuizen en de consument wil zitten. De bovenstaande afbeelding uit de blogpost leert ons dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om op transparante wijze te kiezen tussen verschillende aanbieders bij koop- en verkooptransacties.

Waarschijnlijk ziet Block ook kans om hier een verdienmodel aan te hangen, want waarom zou je anders bepaalde partners in de applicatie plaatsen. Aan de andere kant geven ze aan niet zomaar voor partners te kiezen. Het moet wel om kwalitatief hoogwaardige beursplatforms gaan, die transparant zijn over hun prijzen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

AI munt op Cardano stijgt hard na Elon Musk uitspraken over ChatGPT


Kunstmatige intelligentie is helemaal hot op dit moment, dankzij toepassingen als ChatGPT en programma’s waarmee je afbeeldingen kunt genereren. Wat dat betreft is het geen verrassing dat juist nu een altcoin doorbreekt die zich focust op kunstmatige intelligentie. Het gaat om SingularityNET (AGIX) dat als gevolg van geruchten rondom Elon Musk explodeerde.

Elon Musk en kunstmatige intelligentie

Dit weekend vertelde Elon Musk aan zijn volgers dat hij zich soms zorgen maakt over de opkomst van kunstmatige intelligentie. Hierbij legt hij de focus met name op Artificial General Intelligence (AGI), wat een vorm van kunstmatige intelligentie is die alles zou moeten kunnen. In feite zou dat werken als een menselijk brein, maar dan met oneindig meer capaciteit.

In theorie kan dat heel gevaarlijk zijn en Musk maakt zich daar dus ook zorgen over. Al geeft hij in het bericht ook aan dat hij de ontdekking hiervan liever meemaakt, dan dat het na zijn tijd zou gebeuren.

Een dag later wist The Information te meldden dat Musk met het idee speelt om een nieuwe versie van ChatGPT te ontwikkelen. Met dat idee zou hij inmiddels al naar een groep onderzoekers gestapt zijn, om het te delen en hun daarvoor te enthousiasmeren. Als de verhalen kloppen, dan richt Musk zich op Igor Babuschkin, die eerder voor DeepMind werkte, een AI-firma die verkocht is aan Alphabet (Google).

Je weet hoe crypto werkt

We weten inmiddels allemaal hoe de crypto wereld werkt. Als er geruchten over een bepaalde technologie rondgaan omtrent figuren als Elon Musk, dan duurt het niet lang voordat de tokens beginnen te vliegen. In principe hebben deze geruchten helemaal niets te maken met SingularityNET, maar de koers schiet wel omhoog.

AGIX is oorspronkelijk gebouwd op Ethereum (ETH), voordat het uiteindelijk de overstap naar Cardano (ADA) maakte. Het project is een op blockchain technologie gebaseerde marktplaats voor diensten rondom kunstmatige intelligentie.

Hierbij kun je onder andere denken aan individuele AI-algoritmen of losstaande AI-toepassingen. In minder dan twee dagen tijd schoot de AGIX token uiteindelijk van 0,38 dollar naar de huidige 0,533 dollar. Daarmee is het in de afgelopen zeven dagen goed voor een stijging van 38,03 procent.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

15 miljoen bitcoin staan al meer dan 6 maanden stil


De bitcoin (BTC) blockchain maakt het mogelijk om de digitale munt tot in detail te analyseren. Het is echter wel belangrijk om je te beseffen dat de blockchain niet het hele plaatje schetst. Veel handel vindt namelijk buiten de blockchain plaats op de beursplatformen.

15 miljoen bitcoin

Wat nu blijkt uit de data van de blockchain is dat steeds meer mensen in de HODL-modus gaan. Ruim 15 miljoen bitcoin staan namelijk al meer dan 6 maanden op hetzelfde adres op de blockchain, blijkt uit data van Glassnode. Dat betreft ongeveer 78 procent van alle bitcoin die momenteel in omloop zijn.
Old Supply Last Active >6m: (Source: Glassnode)

Wat je vaak ziet is dat dit percentage tijdens de pieken van een bullmarkt daalt. Dat zijn namelijk de momenten dat veel hodlers besluiten om een deel van hun bitcoin te verkopen en wat winst te pakken.

Verder valt op dat het aantal bitcoin dat meer dan 6 maanden op hetzelfde adres staat blijft stijgen. Het leger van hodlers lijkt wat dat betreft nog altijd te groeien. Steeds meer mensen zien bitcoin als een aantrekkelijke manier om te sparen, zo blijkt uit de cijfers en data van de blockchain.

Young Supply Last Active <6m: (Source: Glassnode)

In de bovenstaande grafiek zien we het tegenovergestelde beeld. Dit is een weergave van de ‘jonge supply,’ dus bitcoin die in de laatste zes maanden actief zijn geweest. Die pieken steeds tijdens de toppen van de bullmarkt.

De volgende bitcoin halving

Met het stijgen van de ‘oude supply’ van bitcoin, die al langer dan zes maanden op hetzelfde adres staan, lijkt de markt zich voor te bereiden op de volgende halving. De halving staat voor maart 2024 op het programma en betekent dat het aantal BTC dat bitcoin miners ontvangen per blok van 6,25 naar 3,125 bitcoin daalt.

De afgelopen 14 jaar bewoog de bitcoin koers in het ritme van de halvings. Vaak zagen we dat de koers in aanloop naar de halving wat steeg, om vervolgens in het jaar na de halving aan een nieuwe bullmarkt te beginnen.

Dat geeft natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar wat je in de financiële wereld vaak ziet is dat het heden rijmt met het verleden. In die zin is de kans wel aanwezig dat we een herhaling zullen zien van deze cyclus.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Oekraïne haalde al 70 miljoen dollar aan crypto donaties op


Sinds de start van het conflict met Rusland in februari 2022, haalde Oekraïne al meer dan 70 miljoen dollar aan crypto-donaties op. De meeste donaties kwamen opvallend genoeg binnen in de vorm van ethereum (ETH). In totaal haalde het land 28,9 miljoen dollar aan ether op, 22,8 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) en ruim 11,6 miljoen dollar aan Tether (USDT). Dat blijkt uit nieuwe data van Chainalysis:

De Oekraïense vlag als NFT

Het meest spraakmakende geldbedrag dat werd opgehaald tijdens de oorlog was misschien wel de 6,1 miljoen dollar voor een non-fungible token (NFT) van de Oekraïense vlag. Die werd uiteindelijk door UkraineDAO geveild en daar werd dus dat onnoemelijk hoge bedrag mee opgehaald.

Het is nog maar de vraag of de koper nog steeds blij is met zijn beslissing om daar 6,1 miljoen dollar voor te betalen. Al gaat het waarschijnlijk om een enorme rijkaard, die op deze manier een bijdrage aan het conflict wilde leveren. Als je winst wil maken, dan investeer je immers wel in andere zaken.

Ongeveer 80 procent van de 70 miljoen dollar die werd opgehaald kwam in de eerste maanden van de oorlog binnen. Hoe langer een conflict duurt, hoe minder aandacht ervoor bestaat. Op zich is dat een logische ontwikkeling die we altijd en overal in de geschiedenis terug zien komen.

De snelheid van crypto

Als je het aan de Oekraïense minister van digitale zaken Alex Bornyakov vraagt, is vooral de snelheid van crypto een voordeel. “Als we de traditionele financiële systemen hadden gebruikt, dan had het dagen kunnen duren […] We slaagden erin om in korte tijd allerlei cruciale items te kopen met crypto. Wat ik niet had verwacht was dat 60 procent van onze leveranciers crypto accepteerden”, aldus Bornyakov.

Het lijkt erop dat de donaties richting Oekraïne ook voor een hogere mate van crypto-adoptie zorgde in het land. In september publiceerde Chainalysis namelijk een onderzoeksrapport, waarin uitkwam dat Oekraïne na Vietnam en de Filipijnen op plek drie staat qua adoptie.

Overigens hebben pro-Russische militaire groepen crypto ook gebruikt om geld op te halen voor hun oorlogsdaden. Volgens Chainalysis gebruiken zij dat geld om militaire aankopen te doen, maar ook om desinformatie en propaganda te verspreiden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

SEC brengt stablecoin industrie aan het wankelen, Tether profiteert


De Amerikaanse autoriteiten gaan plotseling vol gas achter de stablecoin-industrie aan en dat brengt verschillende partijen aan het wankelen. Wat bijvoorbeeld te denken van het verbod van de SEC voor Paxos om nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins uit te geven. Volgens de Amerikaanse toezichthouder kwalificeert BUSD namelijk als een ongeregistreerd effect volgens de financiële wetgeving.

Tether profiteert

Vooralsnog lijkt vooral marktleider Tether (USDT) te profiteren van de onzekerheid die momenteel heerst in de wereld van stablecoins. De afgelopen periode voegde de grootste stablecoin van de markt namelijk 2,05 miljard dollar aan zijn marktkapitalisatie toe. Sinds het nieuws klom de marktwaarde van USDT op tot de huidige 70,45 miljard dollar.

Daarmee staat het ver voor op zijn naaste concurrent USD Coin (USDC), dat een marktkapitalisatie van 49,49 miljard dollar mag opschrijven. De Binance USD stablecoin van Paxos en Binance doet het minder goed en is van 16 miljard dollar afgegleden naar de huidige 12,69 miljard dollar.

Reuters Graphics

Als gevolg van deze veranderingen is de dominante positie van Tether gegroeid naar bijna 53 procent van de hele markt. Voor alle problematiek stond dit percentage op 51 procent. De nummer twee Circle profiteerde een klein beetje en klom op naar een percentage van iets meer dan 31,3 procent van de markt.

Bitcoin laat zich niet kisten

Ondanks alle problemen op de markt voor stablecoins, die een belangrijke rol spelen binnen het ecosysteem, trekt bitcoin (BTC) zich weinig van alle commotie aan. In januari steeg de grootste munt van de markt met bijna 40 procent en ook in februari gaat de koers rustig door met stijgen. De bulls probeerden al meerdere malen de koers van 25.000 dollar te doorbreken, maar worden tot nu toe telkens afgewezen door de te sterke bears.

Het vervolg van de week lijkt weer in het teken te staan van de Amerikaanse economie. Op woensdag publiceert de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, namelijk de FOMC minutes. Dit zijn de notulen van de afgelopen rentevergadering van de belangrijkste centrale bank ter wereld.

Op basis van deze notulen leren we waarschijnlijk meer over de plannen die de Federal Reserve voor de komende periode heeft en op welke indicatoren zij hun focus leggen voor toekomstige rentebesluiten. Hopelijk zorgt dat voor de duidelijkheid die de markt nodig heeft om definitief een nieuwe richting te kiezen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Omzet crypto oplichters daalde 2022 met 46% naar $5,9 miljard


Als het over oplichterij binnen de crypto industrie gaat, dan kunnen we altijd op Chainalysis rekenen voor interessante onderzoeken en data. Uit een nieuw onderzoek van het analysebedrijf blijkt dat de omzet van oplichters in 2022 behoorlijk daalde ten opzichte van 2021. In totaal wisten oplichters, ondanks een daling van de omzet van 46 procent, alsnog 5,9 miljard dollar aan kapitaal binnen te slepen.

Slechte marktomstandigheden in crypto

De voornaamste reden voor de daling van 46 procent van de omzet van oplichters en criminelen zijn de slechte marktomstandigheden. De koersdalingen zorgen er uiteraard voor dat er minder mensen instappen en het zijn over het algemeen vooral beginners die in oplichterij trappen.

Doorgewinterde investeerders hebben inmiddels alles wel gezien en laten zich niet zomaar voor de gek houden. Ondanks dat blijft een gestolen kapitaal van 5,9 miljard dollar natuurlijk immens veel en is dat niet goed voor de reputatie van de indusrie.

Ondanks de daling van 10,9 miljard naar 5,9 miljard dollar waren er volgens Chainalysis twee vormen van oplichterij die immuun bleken voor de koersdalingen. Het gaat hierbij om oplichterij met een romantisch tintje en zogenaamde weggeefacties. Die twee vormen van oplichterij vertonen volgens Chainalysis weinig tot geen correlatie met de bitcoin (BTC) koers.

Crypto oplichting met een romantisch tintje

Gemiddeld weten oplichters die zich voordoen als een geïnteresseerde potentiële levenspartner bijna 16.000 dollar per geval binnen te slepen. Dat is bijna drie keer zoveel als de tweede plaats, die is voor oplichters die zich voordoen als een bekende van het slachtoffer. Met dat soort scams halen oplichters gemiddeld 5.746 dollar per geval binnen.

“De emotionele pitch is waarschijnlijk niet afhankelijk van de gezondheid van de markt, omdat het doel van het slachtoffer niet is om rijk te worden, maar om een potentiële romantische partner te helpen.”

Aldus Chainalysis in het rapport. Overigens is deze vorm van oplichting er eentje van alle tijden, want ook voor de opkomst van bitcoin kwam dit regelmatig voor op het internet. Het is namelijk allesbehalve eenvoudig om je fiatgeld terug te krijgen als je dit naar een ander land stuurt, zeker als het om een niet-Westers land gaat.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Shopify lanceert crypto, NFT en blockchain ‘tools’ voor klanten


Het crypto vriendelijke Shopify, een platform waarop het heel eenvoudig is om webshops te bouwen, lanceert een verzameling aan blockchain toepassingen voor zijn gebruikers. De toepassingen in kwestie zijn met name gericht op webwinkels met een focus op Web3. De verzameling is op de nieuwe website te vinden.

Tokengate

De nieuwe toepassingen zijn met name gericht op het zogenaamde “Tokengate” van Shopify. Dit is een toepassing waarmee gebruikers van het platform hun klanten voor zaken kunnen laten betalen met bepaalde tokens. Met Tokengate kunnen verkopers op Shopify bepaalde tokenhouders de mogelijkheid geven om exclusieve producten, NFT’s en andere zaken te kopen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde producten alleen beschikbaar te maken voor mensen met CryptoPunks of Bored Ape Yacht Club NFT’s. Op die manier is het mogelijk om bepaalde producten exclusiever te maken en de NFT’s in kwestie daarmee ook extra waarde mee te geven.

De zogenaamde Tokengate van Shopify is verbonden met de login-service genaamd ‘Sign in With Ethereum (SIWE)’. Dit is een project van de Ethereum Name Service (ENS) en de Ethereum Foundation. SIWE maakt het mogelijk voor gebruikers om veilig in te loggen en hun Ethereum-accounts te verifiëren, zonder daarbij gevoelige gegeven prijs te geven.

Ethereum-gemeenschap is blij

De Ethereum-gemeenschap is uiteraard blij met de ontwikkeling, omdat Shopify hiermee als grote beursgenoteerde onderneming de toegevoegde waarde van het project erkent. Vanaf nu is het dus mogelijk om te verifiëren dat je bepaalde assets bezit op Ethereum met Shopify.

Voor winkeleigenaren op het platform kan dit een toffe manier zijn om samen te werken met bepaalde NFT-projecten en zo een synergie te creëren. Je trekt als winkeleigenaar de aandacht van verschillende projecten door je producten alleen beschikbaar te maken voor tokenhouders van dat project en andersom wordt een project hier ook aantrekkelijker door.

Uiteindelijk moet nog maar blijken in hoeverre winkeleigenaren van deze optie gebruik zullen maken, maar het is zeker een toffe ontwikkeling voor de industrie. Niet in de laatste plaats omdat Shopify echt een gigantische spelers is binnen de industrie voor webwinkels.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nieuwe Nederlandse bitcoin exchange Finst list 15 nieuwe crypto


De nieuwe Nederlandse crypto exchange Finst is nog geen maand geleden van de grond gekomen en is van plan om de markt in zijn geheel naar zich toe te trekken. Finst streeft er namelijk naar om binnen vijf jaar het grootste en meest vertrouwde crypto-platform van Europa te worden. Met de lancering van het cryptoplatform wil het team de handel in crypto transparanter en goedkoper maken. Gisteren kon je al in het crypto nieuws lezen dat Finst zichzelf de goedkoopste cryptobeurs van Nederland mag noemen. Lees verder voor een tijdelijke actie waarin je tot €5.000 gratis kan handelen.

Finst breidt crypto aanbod uit

Vanaf de lancering van het platform was het mogelijk om in 30 verschillende cryptomunten te investeren. Alle bekende munten als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Cardano (ADA) behoorden tot het aanbod van de in Amsterdam gevestigde exchange. In vergelijking tot andere cryptobeurzen is dit aanbod vrij beperkt, maar aan de andere kant ook geheel in de lijn der verwachtingen. Alle grote cryptobeurzen van het moment zijn namelijk begonnen met slechts een beperkt aantal cryptomunten.

Finst lijkt niet achterover te leunen na de succesvolle lancering van het platform, aangezien het een totaal van vijftien nieuwe cryptovaluta heeft geïntroduceerd op het platform. Populaire cryptomunten als apecoin (APE), Avalanche (AVAX), Gala (GALA) en the sandbox (SAND) maken onderdeel uit van de uitbreiding van het aanbod. Op deze pagina kun je alle beschikbare cryptocurrencies zien van het platform.

finst_mobiel
Afbeelding 1: De mobiele interface van Finst ziet er overzichtelijk en gelikt uit.

In een PDF-bestand dat werd gedeeld bij de lancering van Finst werd al meteen gerefereerd naar de doelstelling om binnen een aantal maanden minimaal 55 grote coins op het platform aan te bieden. Met deze listing van vijftien nieuwe cryptomunten is het hard op weg om deze doelstelling snel te verwezenlijken.

Tot €5.000 gratis handelen in crypto

Wanneer je ervoor kiest om jezelf in februari te registreren bij Finst, kun je de eerste twee weken tot €5.000 gratis handelen. Gebruik hiervoor deze link of registreer met de promo code ‘FINST5000’ om gebruik te kunnen maken van de actie.

Het aanmaken van een account is ontzettend simpel: Binnen vijf minuten kun je al jouw favoriete cryptomunten aanschaffen. Bij het storten van geld wordt er tevens geen minimum stortingsbedrag gehanteerd en worden er geen kosten in rekening gebracht.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nederland heeft er een nieuwe exchange bij; en hij is meteen de goedkoopste


Ons kikkerlandje stelt elke crypto-investeerder in staat om te kiezen uit een ruim aanbod van crypto exchanges voor het kopen van bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of andere cryptovaluta. De meest recente toevoeging aan deze waslijst aan cryptobeurzen is het in Amsterdam gevestigde Finst. Finst is ontwikkeld door ex-werknemers van DEGIRO – Nederlands populairste beleggingsapplicatie – en is gelanceerd op 9 januari 2023.

Finst wil een gelijk speelveld opzetten voor alle crypto-investeerders waar retailbeleggers kunnen genieten van dezelfde tools en voorwaarden als professionele cryptohandelaren. Finst wil het beleggen in crypto zo toegankelijk, veilig en goedkoop mogelijk laten verlopen.

Goedkoopste bitcoin exchange van Nederland

Finst zet zichzelf in de markt als de goedkoopste cryptobeurs van Nederland. Met een vast tarief van 0,15% per transactie is het maar liefst 82% goedkoper dan de gemiddelde transactiekosten van 8 andere cryptobeurzen die, net als Finst, geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Met andere woorden: wanneer je ervoor kiest om €1.000 te investeren, zul je bij Finst €7,05 goedkoper uit zijn dan bij de ‘gemiddelde’ concurrent. Bij Finst is er tevens geen sprake van een toegevoegde spread, minimumbedrag of minimumvolume. Als laatste wordt er bij het storten en opnemen van geld ook geen kosten in rekening gebracht. Op deze pagina kun je de kosten van Finst vergelijken met die van de andere Nederlandse exchanges.

Iedereen die deze maand een account opent bij Finst kan de eerste twee weken tot €5.000 gratis handelen. Meld je middels deze link tot 28 februari aan om gebruik te kunnen maken van de actie of registreer met de promo code ‘FINST500’.

finst_desktop_mobile
Afbeelding 1: De diensten van Finst zijn zowel op desktop als mobiel te gebruiken.

Is Finst veilig?

Na het omvallen van FTX heeft veiligheid en transparantie plotseling extra waarde gekregen bij menig crypto-investeerder. Het beschermen van de klanttegoeden en de privacy van de klant is topprioriteit van de cryptobeurs. Alsmede de registratie bij DNB staat het onder streng toezicht en is het dus verplicht om zich te houden aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving.

Alle cryptocurrencies worden bewaard met Fireblocks die over verschillende technologieën beschikt om de veiligheid van jouw activa te kunnen garanderen. Daarnaast worden de tegoeden 1:1 aangehouden en te allen tijde gescheiden van het bedrijf. In tegenstelling tot veel andere cryptoplatforms wordt er nooit tegen de gebruikers gehandeld en zullen de activa tevens niet uitgeleend worden aan andere partijen of gebruikt worden op wat voor manier dan ook.

Als laatste wordt het geld dat je op het platform hebt staan ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en een van de meest gerenommeerde Nederlandse banken. Bunq heeft dus min of meer jouw geld in bezit waardoor het volledig veilig is.

Meld je nu aan en handel de eerste twee weken tot €5.000 gratis!


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Ripple kocht $8,4 miljard aan XRP sinds start van de rechtszaak


Ripple, het bedrijf achter de XRP token, kocht sinds de start van de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor 8,4 miljard dollar aan XRP. De reden voor die gigantische aankopen van het bedrijf was om “de markt gezond te houden.”

Vreemde beslissing van Ripple?

Het is nog maar de vraag of dat een slimme beslissing van Ripple is geweest. De rechtszaak tussen het bedrijf en de SEC draait immers om de vraag of de token kwalificeert als effect. Hiervan is in grote lijnen sprake als de uitgever van een financieel object er werk van maakt om de koers op te drijven.

In het geval van de aankopen van Ripple lijkt daar sprake van. Voor investeerders in het project is het natuurlijk een goede zaak, omdat het zorgt voor koersstijgingen. Zonder de steun van 8,4 miljard dollar van Ripple was de koers wellicht niet zo hoog geweest als vandaag.

Eerder deze week werd bekend dat Ripple gigantische hoeveelheden XRP verkocht in het vierde kwartaal van 2022. Nu blijkt dat het de opbrengsten van die verkopen gebruikte om op de publieke markten XRP in te kopen om de koers te ondersteunen.

De reden voor de XRP aankopen?

Ripple verkoopt de XRP tokens aan de klanten, die deze vervolgens gebruiken in de door het bedrijf gebouwde protocollen op de XRP Ledger. “Een gezonde markt voor XRP is nodig om de kosten en risico’s voor klanten te verlagen en Ripple speelt een verantwoordelijke rol in het liquiditeitsproces,” aldus Ripple in het kwartaalrapport van Q2 2020.

“Hoe meer financiële instellingen van RippleNet’s ODL service gebruikmaken, hoe meer liquiditeit er aan de markt voor XRP wordt toegevoegd. Dat gezegd hebbende, is Ripple een koper op de tweedehands markt en is het mogelijk dat we dat in de toekomst doorzetten tegen de marktprijzen,” zo valt er verder te lezen in het rapport.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Toch nog 1 level hoger? Hier moet je op letten


De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen voornamelijk zijwaarts aan het bewegen. Zo probeert Bitcoin tussen de support van $22.300 en de weerstand van $23.200 zijn weg te vinden.

Maar wat kunnen we van de bitcoin koers verwachten in de aankomende dagen? In mijn nieuwste video ga ik op deze vraag dieper in. Klik op de link hierboven om ‘m gelijk te kijken!

Gaat bitcoin de $24.000 opzoeken?

De koers van bitcoin is erg sterk op dit moment. Als wij bitcoin vergelijken met bijvoorbeeld ethereum (ETH), dan daalde bitcoin afgelopen nacht een stuk minder hard.

Ook wanneer wij bitcoin analyseren op de 4 uur en 12 uur grafieken, dan zien we dat de relative strength index (RSI) indicator behoorlijk is afgekoeld. Dit duidt zelfs op de grafiek van de Bitcoin CME Futures op een zogenaamde hidden bullish divergence. Dit lijken sterke signalen te zijn, alleen moet we natuurlijk eerst nog op confirmatie wachten.

Mocht dit bullish sentiment aanhouden, dan lijkt er veel hoop te zijn dat bitcoin richting het gebied tussen $23.700 en $24.000 kan stijgen. Dan mag de koers echter niet de eerdergenoemde support van $22.300 verliezen! 


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

FTX token stijgt 120% in 2023, staat de crypto op uit de dood?


De FTX token (FTT) van het in november gevallen beursplatform van Sam Bankman-Fried is aan een ware renaissance bezig. Vanaf het begin van 2023 is de token al met ruim 120 procent gestegen. Is het dan toch het voorzichtige optimisme rondom een eventuele doorstart van FTX dat de token goed doet? Analysebedrijf Kaiko nam het onder de loep.

Doorstart van FTX

Niet lang nadat de problemen bij FTX in november begonnen, was de token van het beursplatform zo dood als een pier. De koers donderde naar beneden en niemand had verwacht dat de token een comeback zou maken. Daar kwam enkele weken geleden plotseling verandering in en dat lijkt te maken te hebben met uitspraken van de nieuwe CEO.

Die geeft namelijk aan dat hij goede hoop heeft over een potentiële doorstart van FTX. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat er een behoorlijke hoeveelheid aan assets binnen het bedrijf aanwezig is en mogelijk haalt FTX met de verkopen van andere afdelingen voldoende op om alle schuldeisers af te betalen.

Mocht dat mogelijk blijken, dan is er een kans dat FTX straks gewoon weer zijn deuren opent. Dat is iets wat kortgeleden niemand nog had verwacht. Uiteraard is het nog allesbehalve duidelijk in hoeverre de beurstoken in de toekomst een rol zal spelen op het platform.

Handelsvolume blijft laag

Ook is een doorstart van FTX natuurlijk nog allesbehalve zeker. In die zin is de koersstijging vooral speculatief. Uiteindelijk moeten we nog maar zien wat er over een paar maanden of zelfs jaren staat als de rook opgetrokken is.

Ondertussen blijft het handelsvolume op de token van FTX behoorlijk laag. Toch wordt de stijging ondersteund door enkele echte kopers, meldt Kaiko. De lage liquiditeit zorgt waarschijnlijk ervoor dat de prijs gemakkelijker stijgt en trekt vervolgens handelaren aan die hun FTT willen verkopen.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Amsterdam in de top van steden met meeste Bitcoin nodes


Het Bitcoin-netwerk is net als het internet verspreid over de hele wereld. Zogenoemde nodes dragen samen bij aan de beveiliging van het netwerk en zorgen dat alle transacties met BTC kloppen. Uit recente data blijkt dat Europa tot de absolute top behoort als het gaat om het aantal Bitcoin nodes dat actief is. Daarbij vinden we Amsterdam stevig in de top 10.

Duitsland het belangrijkste EU-land voor Bitcoin

Bitnodes houdt dagelijks bij hoeveel nodes er actief zijn op het Bitcoin-netwerk. Nodes zijn computers die de Bitcoin software draaien en transacties valideren. Deze transacties worden vervolgens doorgestuurd naar andere nodes die hetzelfde doen. Uiteindelijk is het doel dat alle nodes binnen het netwerk het met elkaar eens worden dat de voorgestelde transacties inderdaad kloppen, en dus consensus bereiken.

Bitcoin is decentraal, wat inhoudt dat het verspreid is over de hele wereld. Geen enkele centrale partij heeft de controle zoals dat bij een normale banktransactie wel het geval is. Hoe meer nodes, hoe beter. Daarnaast geldt ook dat hoe meer verspreid deze nodes zijn, hoe beter het netwerk bestand is tegen eventuele rampen of andere incidenten die de beveiliging van het netwerk zouden kunnen aantasten.

Bron: Bitnodes

Uit de data van Bitnodes blijkt dat de Verenigde Staten de absolute koploper zijn als het om Bitcoin nodes gaat. In totaal zijn daar zo’n 9.966 nodes te vinden wat 30% van het totaal is. Op de tweede plek vinden we Duitsland met 4.532 nodes. Nederland is op plek 4 te vinden, achter Canada. In ons land zijn 1.520 nodes, of 4,7% van het totaal te vinden.

Op de bovenstaande ranglijst is een enorme groep nodes te zien waarvan niet bekend is waar ze gevestigd zijn. Dat is vanwege mogelijke firewalls of privénetwerken. Die groep telt 5.575 nodes, of 17% van het totaal.

Amsterdam, Frankfurt en Helsinki in de Bitcoin top

Bitnodes zoomt ook in op steden. Uit die analyse blijkt dat ondanks dat de VS aan de top staan, Frankfurt de meeste nodes telt, namelijk 647. Helsinki, de hoofdstad van Finland, staat op plek vier met 492 nodes. Onze eigen hoofdstad staat op plek 7 met 385 nodes.

Bron: Bitnodes

Hierbij moet overigens wel vermeld worden dat de locaties niet exact zijn. Bitnodes doet een globale inschatting van waar een node gevestigd is op basis van het bekende IP-adres van een node. Een VPN of de locatie van een datacenter kunnen bijvoorbeeld de data enigszins verstoren.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

bull run of bull trap?


Bitcoin (BTC) maakte kort voor het weekend weer een flinke sprong en steeg van $20.500 naar een piek rond $23.350. Sindsdien is bitcoin langzaam aan het zakken en dipte gisterenavond even naar $22.400. De koers maakte vervolgens een kleine bounce en bleef gedurende nacht tussen $20.650 en $20.800 hangen. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op $22.715 op Binance en €20.850 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,9% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $438 miljard en de dominantie op 41,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Analisten verdeeld over bitcoin, veel ongeloof over stijging

Er is nog altijd veel ongeloof in de markt over de recente stijging van bitcoin. Analisten lijken zeer verdeeld of dit het begin is van een nieuwe bull-run of dat het slechts om een tijdelijke bear rally ging.

Volgens de onderstaande CryptoQuant analist staat bitcoin op een cruciaal punt en test de koers momenteel een lange termijn bearish weerstand. Als de BTC koers hier doorheen breekt, kan dat volgens de analist het einde betekenen van de neerwaartse trend.

Als het echter niet lukt om door deze weerstand te breken, dan lijkt de kans groot dat bitcoin weer flink zal dalen en ondertussen ziet de analist miners en korte termijn houders alweer verkopen.

Bitcoin whales hebben flink ingeslagen

In eerste instantie leken de whales erg stil te zijn toen de rally kort na de jaarwisseling begon, maar inmiddels lijken ze te zijn ontwakend. Volgens data van analysebedrijf Santiment hebben whales maar liefst 70.000 BTC, ter waarde van zo’n $1,4 miljard, over de afgelopen twee weken gekocht, meldt Ali Martinez.

Bitcoin (en crypto) presteert in 2023 dan ook een opvallend stuk sterker dan andere markten, zoals IncomeSharks hieronder aangeeft:

Is het een bitcoin bull trap?

Desondanks blijft de bearish Il Capo Of Crypto volhouden dat het om een zogenaamde “bull trap” gaat. Er is volgens hem nog geen “echte vraag” te zien.

Ook de Crypto Insiders community op Instagram is nog niet helemaal overtuigd van de recente stijging. De meerderheid (55%) denkt ook dat het om een bull trap gaat:

Fed en macro

Inmiddels lijkt de markt al af te wachten wat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, volgende week beslist. De markten verwachten momenteel dat de Fed de rente met 0,25% zal verhogen op 1 februari.

Toch hebben we deze week ook interessante data om in de gaten te houden, zoals Investing.com meldt. Het zogeheten earnings season zet door en deze week presenteren grote spelers als Tesla, Microsoft en Intel hun cijfers. Ook volgt deze week nog Amerikaanse PCE inflatie en GDP data die mogelijk al inzicht kunnen bieden op wat de Fed zal doen.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

“Crypto is mateloos populair onder vrouwen”


Waar traditionele assets het maar moeilijk hebben om aantrekkelijk te worden voor vrouwen, lijkt de crypto industrie al meer succes te hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van het handelsplatform eToro, dat duidelijk maakt dat crypto na cash de meest populaire asset-klasse is onder vrouwen.

Crypto onderzoek: 10.000 beleggers uit 13 landen

Het is niet zomaar een onderzoek, want eToro baseert het resultaat op een enquête onder 10.000 beleggende vrouwen uit 13 verschillende landen. Volgens de resultaten is de populariteit van crypto stijgende binnen deze doelgroep. Waar in het derde kwartaal van 2022 nog 29 procent van de vrouwen investeerde in crypto, groeide dat percentage in het vierde kwartaal al naar 34 procent.

Dit suggereert volgens eToro dat crypto slaagt in datgene wat de traditionele financiële sector maar niet lukt. Het is vooral opvallend dat het percentage in het vierde kwartaal van 2022 steeg, want dat was voor de koersen niet per se een goede periode. Het lijkt er dan ook op dat vrouwen minder op basis van hun gevoelens beleggen, maar puur kijken naar de assets zelf.

Normaal gesproken ontstaat de fear of missing out (FOMO) en de wil om te investeren juist op de momenten dat een asset in een bullmarkt zit. Het lijkt erop dat de door eToro ondervraagde vrouwen juist investeren in een periode waarin het allemaal wat minder gaat, om tegen lagere koersen assets op te pikken die ze interessant vinden.

Minder grote stijging bij de mannen

Bij de mannen was er in het vierde kwartaal sprake van een significant minder grote stijging. Onder deze doelgroep is het percentage van mensen die assets bezit binnen de crypto slechts gestegen van 42 naar 43 procent. Aan de andere kant groeide het aantal investerende mannen van het eerste tot en met het derde kwartaal juist enorm.

In die periode groeide het percentage van 33 procent naar 42 procent, om in het vierde kwartaal nog één procent te pakken. Uiteindelijk komen de mannen daarmee uit op 43 procent, terwijl de vrouwen momenteel nog op 34 procent staan. Maar als de trend op deze manier doorzet, dan kan het weleens heel snel  zijn dat er meer vrouwen dan mannen in crypto investeren.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

‘dit is de ongeloof fase’


De bitcoin (BTC) koers is sinds 1 januari met meer dan 28 procent gestegen en heeft daarmee een indrukwekkende rally neergezet. Het nieuwe jaar is goed begonnen voor de industrie en dat was even meer dan welkom na de ellende van het afgelopen jaar. De koersstijging van bitcoin lijkt gedeeltelijk gedreven door de verwachting dat de Federal Reserve inmiddels bijna klaar is met de renteverhogingen.

Ongeloof over bitcoin rally

Als je het aan on-chain analist en bitcoiner van het eerste uur Willy Woo vraagt, dan is er momenteel sprake van ongeloof in de markt. Hiermee verwijst Woo naar de bijna legendarische “Wall Street Cheat Sheet” over de psychologie van de marktcyclus. De fase van ongeloof waar hij het over heeft gaat vaak vooraf aan een nieuwe bullrun.

Bitcoin market cycle

Woo claimt daarmee dat we voorbij de fasen van paniek, capitulatie en boosheid zijn die we in 2022 meemaakten. Op dit moment zie je ook veel het sentiment voorbijkomen dat de huidige rally een kortstondige opleving is. Waarmee duidelijk is dat het moraal compleet is verdwenen. Dat wijst erop dat Woo weleens gelijk kan hebben in zijn analyse dat de fasen van paniek, capitulatie en boosheid al voorbij zijn.

BTC on-chain data geeft bevestiging

Om zijn beweringen te ondersteunen, deelt de analist drie verschillende on-chain indicatoren op Twitter die op hetzelfde verhaal wijzen. De eerste indicator die Woo deelt is de Cumulative Value Days Destroyed (CVDD). Dit is volgens Woo een indicator die over het algemeen succesvol is in het voorspellen van macro-bodems voor bitcoin.

Bitcoin price model

In de bovenstaande grafiek van Woo zien we dat de bodem die deze indicator schetst in november inderdaad verdedigd is door de markt. Net als in 2018 zien we vanaf dit punt een opleving, wat erop kan wijzen dat het grootste deel van de ellende voorbij is.

BTC cost basis

Ook als we kijken naar de kostenbasis, de gemiddelde aanschafprijs van korte termijn en lange termijn holders, zien we een vergelijkbaar bodempatroon ontstaan. Dat is wederom een bevestiging dat het grootste deel van de ellende mogelijk achter de rug kan zijn.

Bitcoin macro index

Als laatste haalt Woo de Bitcoin Macro Index aan, die ook aangeeft dat de bodem van de koers bereikt is tijdens deze cyclus. De modellen van Woo bieden geven geen zekerheid, maar ze bieden wel weer wat hoop na het ellendige 2022.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin cyclus is ‘bizar’ consistent na recente stijging


De stemming op de crypto-markt is de afgelopen tijd weer wat positiever geworden nadat bitcoin (BTC) een mooie stijging heeft weten neer te zetten. Blockchain-analyseplatform Glassnode merkt op dat deze stijging “een fascinerende en bizarre mate van consistentie” markeert vergeleken met de vorige cyclus.

Bitcoin koers weer boven de 200-dagen MA

Bitcoin-handelaren gebruiken allerlei hulpmiddelen om patronen en andere signalen op de grafieken te herkennen. Een daarvan is de moving average (MA). Dit is een indicator die bestaat uit de gemiddelde prijs over een bepaalde periode.

Nemen we bijvoorbeeld de 50-dagen MA, dan is te zien wat de afgelopen 50 dagen de gemiddelde bitcoin prijs was. Glassnode, een platform dat veel van dit soort indicatoren samenbrengt op grafieken, deelde onlangs op Twitter een opvallende grafiek. Daarop is te zien dat BTC weer boven de 200-dagen MA handelt.

Nu is dat op zich niet zo bijzonder. Wat volgens Glassnode bijzonder is, is het moment waarop het is gebeurd. Het heeft bitcoin 381 dagen gekost om weer boven deze MA uit te kunnen stijgen. De voorgaande periode kostte het de bulls 386 dagen.

Het duurde 381 dagen totdat bitcoin weer boven zijn 200-dagen MA uit kon komen. – Bron: Glassnode

Het einde van de bitcoin bearmarkt?

Dat markten in cycli bewegen is geen geheim. Het is echter niet te voorspellen hoe lang een cyclus duurt en hoe diep deze zal zijn. Glassnode merkt echter op dat op basis van de 200-dagen MA, de cyclus wel heel consistent is. In de tweet schrijft Glassnode:

“Bitcoin-markten vertonen een fascinerend en bizar niveau van consistentie tussen cycli.”

Of dit ook daadwerkelijk betekent dat de bearmarkt is afgelopen, zoals in april 2019 wel het geval was, blijft afwachten. Bitcoin handelt al enkele dagen boven de 200-dagen MA bij $19.500 maar heeft vooralsnog moeite met het huidige weerstandsniveau bij $21.000.

En zoals altijd geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Wel is de ontwikkeling eindelijk weer een sprankeltje hoop in een periode die voor menig crypto-investeerder en -enthousiasteling bijzonder zwaar is geweest.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Ethereum is na 2 maanden weer deflatoir


Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de productie van ethereum (ETH) na de Merge flink gedaald is. Met de overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake is de uitgifte van nieuwe ethereum als beloning voor het produceren van blokken stevig verlaagd. Waar er voor de Merge nog sprake was van een inflatie van ruim 3 procent per jaar, is er nu regelmatig sprake van deflatie.

Ethereum is wederom deflatoir

Het hangt volledig af van de drukte op de blockchain in hoeverre we kunnen spreken van deflatie binnen ethereum. Als het druk is op de blockchain, stijgen de transactiekosten en dat is positief voor tokenhouders. Een deel van de transactiekosten gaat namelijk op de digitale brandstapel, wat betekent dat ze permanent vernietigd worden.

Zolang het aantal ether op de brandstapel hoger is dan de beloning die validators ontvangen voor het verwerken van transacties, is er sprake van deflatie. Op dit moment is OpenSea, de grootste marktplaats voor non-fungible tokens (NFT), weer flinke hoeveelheden ETH aan het consumeren.

Bron: Ultrasound.Money

OpenSea wordt op de voet gevolgd door zaken als Uniswap V2 en V3, reguliere ETH transacties, en tether (USDT) transacties. In de bovenstaande afbeelding is te zien wat het exacte inflatiepercentage van ether is op dit moment. De uitgifte van nieuwe ETH is momenteel negatief, wat betekent dat de crypto weer deflatior is.

Daling van de ETH supply

Vanaf het begin van de Merge gemeten is de supply van ethereum met 8,62 ETH gedaald. Hoe bijzonder dat is blijkt als we kijken naar de hoeveelheid die er met Proof-of-Work was bijgekomen vanaf dat moment. Als Ethereum nog op Proof-of-Work zou draaien, dan had het protocol er nu ruim 1,4 miljoen ETH bij geproduceerd.

De Merge vond 123 dagen geleden plaats, waardoor we die 1,4 miljoen met een factor drie kunnen vermenigvuldigen om de jaarproductie te meten. Per jaar zou er met Proof-of-Work dus ongeveer 4,2 miljoen ether bijkomen. Tegen de huidige koersen is dat voor ruim 5 miljard dollar aan ethereum die nu niet meer op de markt komt. De verwachting is dat het afnemende aanbod een zeer bullish effect op de ETH koers kan hebben.




Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Ethereum tikt mijlpaal van 500.000 validators aan


Ethereum (ETH) blijft groeien na de overstap naar Proof-of-Stake en het netwerk heeft inmiddels de bijzondere mijlpaal van 500.000 validators bereikt, blijkt uit data van BeaconScan. Validators zijn essentieel voor het garanderen van de integriteit en beveiliging van het netwerk. Zij zorgen er samen voor dat het netwerk consensus bereikt en dat alle transacties en blokken volgens de regels worden verwerkt.

Wat is een ETH validator?

Om een vallidator te worden binnen het netwerk van Ethereum heb je in principe 32 ether nodig. Tegen de huidige koersen staat dat voor een vermogen van ongeveer 45.000 dollar. Je kunt er ook voor kiezen om jouw ethers via een gecentraliseerde partij te laten staken binnen het netwerk.

Dan heb je die 32 ether niet per se nodig om mee te doen. Je kunt bij beursplatformen als Kraken en Binance bijvoorbeeld al met een kleine hoeveelheid ether beginnen. Zij nemen dan het technische gedeelte voor jou over en regelen op de achtergrond alles wat er moet gebeuren.

In ruil daarvoor pakken zij een klein percentage voor de staking. Je levert dus een klein beetje van het rendement in, voor het gemak dat je zelf niets hoeft te regelen en niet hoeft te voldoen aan het minimum van 32 ether. Het enige nadeel is dat je dan niet zelf echt participeert in het Proof-of-Stake proces.

11.400 Ethereum nodes

Dit heeft als gevolg dat niet iedere validator in het netwerk ook daadwerkelijk een volledige node draait en alle transacties verifieert. In totaal kent het netwerk nu 11.400 fysieke nodes die verdeeld zijn over 80 landen. “Dit is een behoorlijke mate van decentralisatie, die we niet hadden onder het Proof-of-Work model van voor de Merge.

In totaal zit er op dit moment 16 miljoen ethereum in het Proof-of-Stake model, wat tegen de huidige koersen een waarde van ongeveer 22 miljard dollar vertegenwoordigt. Op dit moment is het nog niet mogelijk om je stake los te koppelen. Daarvoor is het wachten op de Shanghai-upgrade van het netwerk, die voor maart 2023 op de planning staat. Vanaf dat moment komt in principe die 22 miljard dollar aan ether vrij en kunnen mensen ervoor kiezen om hun stake te verkopen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


  • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

    De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

  • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

    Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

  • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

    Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

  • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

    Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

  • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

    Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: