‘De bodem is mogelijk in zicht’

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Gisteren is er weer genoeg gebeurd de wereld van bitcoin (BTC). Zo heeft het land El Salvador, het land dat bitcoin als eerst als wettig betaalmiddel heeft omarmd en ondertussen bekend bitcoin bull is, gebruik gemaakt van de dip en 80 BTC aan haar portefeuille heeft toegevoegd. Ook heeft Changpeng Zhao, CEO van de cryptocurrency exchange Binance, uitspraak gedaan over de grote BTC positie van Michael Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy. Hij geeft aan dat Saylor uiteindelijk het laatst zal lachen. Hiermee impliceert hij natuurlijk dat de huidige BTC positie van het bedrijf, die op het moment flink in de min staat, straks hard zal stijgen.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.205 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.407 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 13%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 9,6% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 1,6%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $366,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Zou $15.000 dan de bodem kunnen zijn voor bitcoin?

Een analist op de website CryptoQuant heeft onlangs een interessante metric gedeeld. Hierin keek hij naar de koers van bitcoin op basis van de realized cap en de delta cap en probeerde op basis van deze indicatoren de bodem te voorspellen. Zijn conclusie is dat de koers waarschijnlijk een bodem gaat maken rond de $15.000.

Om de analyse duidelijk te krijgen zullen we eerste even een kijkje nemen naar de betekenis van de realized cap en de delta cap. Normaliter bedoelen we met de market cap, ofwel de marktwaarde, van een activa hoeveel deze in totaal waard is. De marktwaarde van bitcoin kan je berekenen door het aantal munten in omloop keer de koers te doen.

De realized cap, ofwel de gerealiseerde marktwaarde, werkt hier net even wat anders. Hier wordt niet naar de huidige prijs gekeken van een activa, maar naar de koers waarop de coins werden verhandeld. Omdat de koers steeds fluctueert zal deze net ander liggen dan de normale marktwaarde.

Tot slot heb je de delta cap. Dit is het verschil tussen het gemiddelde van de normale marktwaarde en de gerealiseerde marktwaarde.

Op de onderstaande grafiek staan deze twee indicatoren uitgebeeld. Hieruit blijkt dat er tot nu toe elke keer een bodem wordt gevormd wanneer de koers tussen deze twee waardes beland. De koers zou zelfs nog helemaal door kunnen zakken richting de Delta cap. Dit zou de koers brengen op een bodem van ongeveer $15.000.

Dit is het niveau waar de koers in de bear markt van 2019 kwam en waar de koers tussen belandde tijdens de corona crash van 2020. We weten dat de geschiedenis zich nooit herhaalt, maar zou het wel kunnen rijmen?

Premium crypto analyse van de dag: DOT

In de Discord omgeving van Crypto Insiders hebben de technische analisten een interessante analyse gedeeld van Polkadot (DOT). Hier was in de prijsactie een duidelijk 12345 Elliott Wave patroon te zien. De koers heeft wave 1 t/m 4 al duidelijk afgerond en is op het moment van schrijven nog bezig met een wave 5. Deze wave komt in de theorie vaak uit rond de 127,2% en de 161,8% van de Fibonacci retracement. Hier zouden we natuurlijk mooi gebruik van kunnen maken. In de Discord wordt de volledige analyse gedeeld met de verschillende interessante prijsniveaus.

afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse werd op 23 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Michaël van de Poppe en Coinmerce gaan samen crypto kennis delen

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Cryptocurrency handelsplatform Coinmerce en Michaël van de Poppe – in de crypto scene bekend als Crypto Michael – gaan een interessante samenwerking aan. In deze samenwerking met Michaël en zijn bedrijf Eight Global staan educatie en het delen van kennis centraal.

Crypto Michael, die al geruime tijd handelt in cryptocurrencies, verwierf zijn bekendheid voornamelijk middels zijn YouTube- en Twitterkanaal. Daarnaast timmert hij aan de weg met Eight Global, waarmee hij investeerders en crypto traders helpt een efficiëntere handelsstrategie te ontwikkelen.

Coinmerce, opgericht door de broers Nick en Luc Smits van Oyen, maakt cryptocurrencies toegankelijk sinds 2017. Coinmerce legt de focus op de eenvoud in koop- en verkoopmogelijkheden, faciliteert inmiddels de handel in 200 cryptocurrencies en biedt het meest uitgebreide aanbod aan crypto’s als het gaat om staking en earning.

coinmerce_eight

Head of Marketing bij Coinmerce Christiaan Jimmink laat het volgende weten over de nieuwe samenwerking:

We zijn ontzettend trots om een samenwerking aan te gaan met een toonaangevende naam binnen de industrie. Samen met Michaël en Eight Global kunnen wij educatie en kennisdeling naar een hoger niveau tillen binnen de cryptowereld.

Michaël van Eight Global vult hierin aan:

Wij zijn blij om een samenwerking aan te mogen gaan met Coinmerce. Eight Global is altijd op zoek naar sterke partners om onze eigen brand te versterken en konden hierin een mooie aansluiting vinden met Coinmerce. Coinmerce en Eight Global zijn vergelijkbaar, sterke teams met grote plannen voor de toekomst en met deze samenwerking willen wij ervoor zorgen dat beide partijen toekomstgericht kunnen gaan bouwen.

Over Michaël van de Poppe

Michaël is als Crypto Michael een van de bekendste persoonlijkheden in de Nederlandse crypto scene. Op zijn YouTube-kanaal (meer dan 150.000 abonnees) en zijn Twitter-kanaal (meer dan 600.000 volgers) deelt hij koersverwachtingen van verschillende cryptocurrencies. In 2020 richtte hij Eight Global op, waar hij als CEO actief is en met 15 medewerkers klanten assisteert in het op orde brengen van persoonlijke financiën.

Over Coinmerce

Coinmerce maakt cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk sinds 2017. Drie jaar later, in 2020, was Coinmerce een van de eerste crypto-handelsplatformen die licentie verkreeg van De Nederlandsche Bank. Vorig jaar opende Coinmerce een fysieke cryptowinkel in Nederland.

👉🏼 Koop voor €100 aan crypto en ontvang €10 gratis van Coinmerce!

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Er zijn gister een aantal opvallende dingen gebeurd rondom bitcoin (BTC). Zo kwam het nieuws voorbij dat er in Nederland het eerste bitcoin spot exchange traded fund (ETF) is goedgekeurd. Dit ETF zal op Euronext Amsterdam te verkrijgen zijn. In Amerika zagen we echter het tegenovergestelde gebeuren, hier werd een aanvraag voor een spot ETF van bitcoin juist afgewezen door de SEC. De uitgever, Grayscale, was het hier niet mee eens en spant een rechtszaak aan tegen de SEC. Ontwikkelingen rondom deze zaak zullen we natuurlijk strak in de gaten houden!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 3% gestegen sinds 00:00 tijdens een redelijke pump vannacht. Vervolgens zakte de koers echter weer bijna helemaal terug. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.400 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.500 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met maar liefst 46%! Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 7% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 2,8%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $407,3 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,5%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Slechtste maandelijkse candle sluiting in jaren

Het is ondertussen alweer de eerste van de maand en dat betekent dat er weer een nieuwe maandelijkse candle is gesloten op de grafiek van bitcoin. Het is echter wat minder positief dat de candle onder de opwaartse trendlijn (oranje) sluit. Dit zou mogelijk dus kunnen betekenen dat we nog verder weg zullen zakken.

Tijdens de corona crash van 2020 zagen we ook dat de koers even snel onder deze lijn terecht kwam, echter wisten de bulls weer de overhand te krijgen en schoten in dezelfde candle weer omhoog. Dit keer hadden we deze mazzel niet.

Wat voor gevolgen deze uitbraak aan de onderkant heeft is natuurlijk voor nu nog niet geheel duidelijk. Het zou ook zomaar kunnen dat deze candle onder dit niveau sluit, maar de volgende candle toch weer hierboven schiet. Het zal dus afwachten zijn op de volgende candle om te zien wat het verloop zal worden. Vooralsnog lijkt het koersdoel zoals beschreven in de Discord omgeving van Crypto Insiders nog te staan.

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

In mei voorspelde onze analisten in de Discord omgeving het volgende scenario voor MATIC, hier zagen zij namelijk dat de koers in een 12345 Elliott Wave patroon een 4 en 5 wave aan het vormen was. Hierdoor konden zij een inkoopzone tekenen rond de 127,2% en 161,8% van de Fibonacci levels. Onlangs hebben we kunnen zien dat deze zone perfect werd geraakt en een mooie long positie geopend kon worden rond dit niveau. Stieren kregen hierna de overhand en de koers schoot hard de lucht in richting de eerste targets.

afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse werd op 28 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Mocht je live deze analyses willen ontvangen? Neem dan een kijkje naar de Premium omgeving van Crypto Insiders waar dit soort analyses met je worden gedeeld. Ook hier kan je je vragen stellen en verzoekjes indienen bij een van onze ervaren analisten om meer te leren over de markt en het handelen op deze markt.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

‘Koers vormt bullish patroon op lage tijdframe’

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Gister was het weer een interessante dag voor bitcoin (BTC). De koers zakte weer iets maar stuiterde op het niveau dat we hebben getekend in de ochtend update van 28 juni. De steunlijn heeft het tot nu toe dus gedaan zoals verwacht. Dat de koers is gedaald is voor de whales niet onopgemerkt gebleven. Zo ook niet de grootste institutionele whale die we kennen, namelijk Microstrategy. Zij hebben weer 480 BTC bijgekocht.

Toch kwam er ook iets minder goed nieuws voorbij naar aanleiding van de daling van bitcoin, namelijk de ondergang van een van de miningoperaties van Compass Mining. Door de dalende koers was deze locatie niet meer rendabel en konden zij hun energierekening niet betalen.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 1,5% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.950 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.063 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Bitcoin daalde de afgelopen 24 uur met 0,7% in waarde. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek tevens met 0,7%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 1,7% in waarde. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $381 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,9%, iets lager dan 24 uur geleden.

Higher highs en higher lows voor bitcoin

Een analist van het YouTube kanaal TheChartGuys heeft onlangs in zijn livestream een analyse van bitcoin gedeeld. Hierin keek hij op de lagere timeframe naar de koers van bitcoin en merkte hij een erg interessant patroon op dat er mogelijk voor kan zorgen dat de koers weer omhoog zou kunnen gaan.

In de livestream keek hij eerst naar bitcoin op de 30 minuten grafiek, dit wil dus zeggen dat elk blok op de grafiek een half uur lang is. Hier viel het hem op dat de koers een high low, higher high patroon maakte, ofwel dat de koers steeds een hogere bodem zette en een hogere piek maakte. Dit is ook te zien op de grafiek hieronder.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de koers op de 4 uur grafiek wist uit te breken. Waar we vervolgens op zullen moeten letten is of er een nieuwe lagere piek (lower high) wordt gemaakt op deze timeframe.

Mocht dit het geval zijn dan blijven we voorlopig bearish en zouden we uiteindelijk mogelijk naar de niveaus kunnen zakken zoals we die in de Discord omgeving hebben aangegeven.

Om een hogere piek (higher high) te maken moeten we richting de $21.200 stijgen. Dit zou mogelijk nog een zware opgave kunnen zijn. Mocht dit gebeuren dan zouden we op de middellange termijn mogelijk bullish kunnen worden.

Premium crypto analyse van de dag: XRP

Gisteren hebben de analisten van Crypto Insiders in de Discord omgeving een nieuwe analyse van Ripple (XRP) gedeeld. Hierop is te zien dat XRP mogelijk voorlopig gevaarlijk kan zijn voor de bulls. De koers lijkt een Elliott Wave 12345 patroon te maken, waarbij we op het moment bezig zijn met het afronden van de neerwaartse 5e wave. Dit zou uiteindelijk mogelijk voor een interessante mogelijkheden kunnen zorgen.

De volledige analyse en de updates voor XRP zijn te lezen in de Discord omgeving. Ook kan je direct in contact komen met ervaren handelaren die klaar staan om al je vragen te beantwoorden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

‘Zelden handelde BTC zo diep onder de 200-dagen MA’

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Er is weer veel rondom bitcoin (BTC) gebeurd gister. Zo zagen we dat de grote cryptocurrency exchange Crypto.com Apple Pay gaat accepteren als betaalmiddel voor het kopen van crypto. Dit wil dus zeggen dat bitcoin gemakkelijk ook via Apple apparaten gekocht kunnen worden. Voor nu is deze functie nog niet beschikbaar voor Nederlanders. Dit nieuws is natuurlijk alsnog erg goed voor de adoptie van bitcoin.

Daarnaast zagen we nog interessant nieuws rondom de regulering van cryptocurrencies. Gary Gensler, voorzitter van de SEC, heeft aangegeven klaar te zijn met de oorlog tegen crypto en wil een duidelijk beleid vormen. Dit zou natuurlijk erg gunstig kunnen zijn voor crypto en bitcoin!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 1,4% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.073 op crypto exchange Coinbase en dus komt de belangrijke support bij $20.000 weer zeer dichtbij. De euro prijs van bitcoin is €19.140 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 6,5%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 1,5% in waarde. In de afgelopen 24 uur versnelde de koers iets en daalde BTC met ongeveer 3,5%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $383,8 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,6%, vrijwel hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Het bitcoin 200 dagen dilemma

Voor bitcoin staat er iets vrij unieks te gebeuren op het moment van schrijven. Will Clement, analist bij Blockware met bijna 650.000 Twitter-volgers, heeft data gedeeld waarin te zien is dat de koers van bitcoin onder de 200 dagen moving average (MA) is gedoken. Dit is iets dat bijna nooit voorkomt. Uit de data blijkt namelijk dat de koers slechts in 3% van haar totale leven zo ver onder dit niveau is geweest.

Of dit nou per direct bullish of bearish nieuws is is nu nog moeilijk te zeggen. Het zou natuurlijk bullish kunnen zijn omdat de keren dat we dit eerder zagen, de koers alleen maar wist te stijgen. Dit zou dus als een ideaal inkoopmoment gezien kunnen worden.

Natuurlijk zou het mogelijk ook bearish nieuws kunnen zijn aangezien de 200 dagen MA normaliter als sterke steun fungeert. Het feit dat we hier nu doorheen breken zou daarom ook een teken kunnen zijn dat we mogelijk nog verder wegzakken. Leden van de Discord omgeving van Crypto Insiders hebben een niveau waar onze analisten denken dat de koers zal belanden mocht dit gebeuren.

Premium crypto analyse van de dag: MANA

In mei werd er door de analisten van de Premium omgeving van Crypto Insiders een analyse gedeeld van MANA. Hier werd tussen de $0,90 en $0,99 een mogelijk instapmoment gezien. Nadat de gehele cryptocurrency markt harde klappen kreeg, wist MANA het nog verbazingwekkend goed te doen. De koers daalde minder hard dan de andere en lijkt nu weer omhoog te willen.

In de afgelopen dagen is er door onze analisten een nieuwe update rondom de MANA positie geplaatst waarbij het ernaar uitziet dat MANA nog goede papieren heeft om ons koersdoel nog te halen. De volledige analyse en de updates zijn te lezen in de Discord omgeving.

afbeelding 1: Bovenstaande MANA analyse werd op 17 mei 2022 gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

‘Koers handelt zijwaarts, maar bereid je voor!’

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen Insiders! Het was voor bitcoin (BTC) een vrij rustig weekend. Er is zowel weinig met de koers gebeurd als dat er bitcoin nieuws is uitgekomen. Toch zagen we een aantal interessante berichten voorbij komen. We zagen namelijk dat door de dalende koers de moeilijkheidsgraad waarmee er bitcoins gemined kunnen worden afneemt. Dit heeft een aantal gevolgen voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld.

Een verder interessant bericht is dat de oud-kanselier uit het Verenigd Koninkrijk aangegeven heeft dat hij denkt dat er weinig vooruitgang wordt geboekt rondom het reguleren van crypto. Het risico hierbij is dat andere landen ze hierbij kunnen inhalen, terwijl het V.K. hier juist het voortouw in zou kunnen nemen. Dit zou natuurlijk ook weer goed zijn voor de adoptie van bitcoin.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin handelt op vrijwel hetzelfde niveau als toen het om 00:00 de nieuwe dag begon, een stabiele nacht dus. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.760 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.630 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met 8,4%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 0,8% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $396 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,5%.

Bitcoin’s zijwaartse prijsactie misschien toch interessant?

De afgelopen zeven dagen van bitcoin waren verreweg van interessant. Hier was de prijsactie voornamelijk zijwaarts. Waar we eerst een piek wisten te maken rond de $21.700 schoten we daarna direct hard omlaag. Hier wisten we een perfecte bounce te maken op het niveau van $19.800, een niveau waar we eerder al steun hebben gemaakt.

Hierna leek de koers er toch weer zin in te hebben en gingen we langzamerhand rustig omhoog om wederom de weerstand op $21.700 te testen. Deze test faalde waardoor we naar beneden gingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de weerstand op dit niveau weer een beetje sterker werd.

Deze retest heeft het zijwaartse patroon ook extra benadrukt. Doordat we hier niet uit wisten te breken zakte de koers weer verder terug. Het zou hierdoor niet gek zijn als we als volgende niveau weer de $19.800 zullen testen. Dit zal dan een erg belangrijk niveau worden.

Mochten we hier geen steun vinden dan zullen waarschijnlijk de niveaus worden uitgetest waar we het al vaker over hebben gehad in de Discord omgeving van Crypto Insiders. Echter kunnen we het plan aanhouden die in deze omgeving is gedeeld.

Mochten we uiteindelijk toch weer de $21.700 testen en er dit keer wel doorheen breken dan ligt de weg naar de $23.000 wagenwijd open. Vooralsnog is er dus geen reden tot paniek. Het is voor deze zijwaartse markten noodzakelijk om een duidelijk plan te hebben om niet in paniek te raken. In de Discord omgeving proberen wij daarom altijd een duidelijk plan op te stellen voor elke soort markt.

Premium crypto analyse van de dag: ETH

In de Premium omgeving van Crypto Insiders komt natuurlijk niet alleen bitcoin aan bod, ook kijken we naar andere spelers op de markt. Zo onlangs ook de nummer 2 cryptocurrency ter wereld, ethereum (ETH).

Hier wisten we een prachtig instapmoment aan te kondigen rond de $895. Dit niveau werd sneller behaald dan verwacht. Op basis van een Elliott Wave analyse konden onze analisten een ABC patroon identificeren. Dit patroon lijkt nu de B wave te maken. Hierbij wordt een koersdoel van tussen de $1.500 en $1.900 verwacht. Vooralsnog zijn we hier bezig met een mooie trade!

afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse werd op 20 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin bereikt volgende maand bodem volgens deze indicator

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Als je de afgelopen tijd in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) hebt gehandeld, dan weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om te voorspellen waar de bodem ligt van een koers. En zelfs wanneer de bodem bereikt lijkt te zijn, kan de koers daar later alsnog doorheen zakken. Ook nu is het zeer moeilijk om te zeggen of bitcoin zijn bodem heeft bereikt of de komende tijd nog dieper daalt. Deze bekende indicator geeft aan dat bitcoin mogelijk pas volgende maand bij zijn bodem aankomt.

De PI Cycle-indicator voor bitcoin

Deze Pi Cycle-indicator is akelig goed in het ‘voorspellen’ waar een bodem ligt voor bitcoin, al kan deze tool natuurlijk niet echt de toekomst voorspellen. De indicator is gebaseerd op de moving averages van verschillende lengtes. Er bestaan twee versies van deze indicator, één voor de top en één voor de bodem. Die voor de bodem gebruikt de 471 simple moving average (SMA) en de 150 exponential moving average (EMA). Zoals de naam al suggereert, hangt de indicator sterk samen met pi, een oneindig getal dat afgerond op 3,14159 neerkomt. De verhouding tussen de twee moving averages is namelijk exact pi. Deze PI Cycle-indicator is tot nu toe zeer accuraat geweest in het vinden van de bodem.

De pieken en bodems die de Pi Cycle-indicatoren hebben ingeschat waren niet ver van de werkelijke bodems. Bron: TradingView.

Wanneer bereikt bitcoin zijn bodem?

Dan nu de hamvraag waar iedereen op zit te wachten: wanneer bereikt bitcoin zijn bodem? De Pi Cycle-indicator maakt gebruik van gemiddelde trendlijnen en als je die lijn doortrekt, kun je zien waar ze mogelijk elkaar doorkruizen. Dat is precies wat crypto-analist Plan C onlangs deed met behulp van de 10-dagen SMA. De lijnen zouden dan elkaar doorkruizen op 9 juli, wat mogelijk suggereert dat bitcoin dan zijn bodem bereikt. Dat is natuurlijk een grove schatting gebasseerd op een gemiddelde trend en de markt hoeft niet per so zo uit te spelen. Desondanks is het een zeer interessante gegeven!2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Binance.US zet handelskosten voor Bitcoin op nul

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Binance US, de Amerikaanse tak van Binance, is inmiddels zelf de op tien na grootste crypto-exchange ter wereld, maar kennelijk is er nog genoeg ruimte voor meer. Het handelsplatform heeft de commissies voor bitcoin (BTC) handel namelijk op nul gezet. De crypto-exchange neemt deze beslissing om nieuwe klanten aan te trekken.

Geen bitcoin fees voor (bijna) alle klanten

Het bedrijf speelt hiermee in op de angst voor meer inflatie en een recessie, zo schrijft het bedrijf zelf in een persbericht. Door klanten op kosten te laten besparen, hoopt Binance US nieuwe gebruikers aan te trekken. De maatregel geldt naast voor het handelspaar BTC/USD ook voor BTC/USDT, BTC/USDC en BTC/BUSD.

We moeten benadrukken dat het gaat om Binance.US, de Amerikaanse versie van Binance dus. Wegens regulatie is Binance in 2019 deze dochteronderneming begonnen om handelaren in de Verenigde Staten te kunnen bedienen. De reguliere Binance-exchange heeft ook een euro-handelspaar, maar op Binance.US heb je die niet. Op de exchange voor niet-Amerikanen gelden echter de reguliere kosten gewoon nog.

De maatregel geldt uitsluitend voor bitcoin, maar de exchange heeft de commissies voor andere tokens ook verlaagd. Hiervoor hanteert Binance.US een model met drie ‘tiers’ waar je in staat op basis van je maandelijkse handelsvolume en welke activa je koopt. De exchange zegt in juli meer details te gaan plaatsen over wanneer je in welke klasse valt. Hieruit blijkt ook dat de maker-fees in sommige gevallen ook op nul liggen als je meer dan 20 miljoen USD per maand verhandeld. De kosten kun je met 25% extra verlagen door met BNB-tokens de kosten te betalen.

Ook voor de twee andere ’tiers’ vallen de kosten binnenkort lager uit. Bron: Binance.US.

Kettingreactie voor crypto exchanges in aantocht?

Binance.US is erg ambitieus met deze actie, en volgt hiermee in de voetstappen van bijvoorbeeld Robinhood. Andere exchanges zullen zich wellicht ook gedwongen voelen om een dergelijke beslissing te nemen, maar draaien in deze berenmarkt al minder omzet en hebben wellicht niet het kapitaal waar Binance toegang tot heeft. De grote vraag is natuurlijk of Binance, het moederbedrijf, ook voor deze strategie zal kiezen.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin stijgt, maar angst en volume zeggen dat koers nog lang vastzit

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Na bitcoin (BTC) afgelopen weekend even onder $18.000 dipte, is de koers sinds de start van de week aan het consolideren tussen $20.000 en $21.000. Dat zorgt ervoor dat de angst iets afneemt, maar deze blijft nog altijd zeer hoog. De vrees is nu dat bitcoin mogelijk nog een lange tijd in dit gebied vastzit en daar kan zelfs een dieper dieptepunt nog tussen zitten.

Bitcoin stijgt 2% in 24 uur

De bitcoin koers piekte dinsdag rond $21.600 en dipte woensdagavond weer even onder $20.000. Vervolgens steeg bitcoin iets, maar kwam gisterenochtend nog even te veel weerstand rond $20.750 tegen.

Bitcoin zakte vervolgens, maar vond tegen gisterenavond support rond $20.300 en kon vanaf daar weer aardig stijgen. Vroeg vanochtend piekte bitcoin rond $21.250 en daalde toen weer iets. De BTC prijs stijgt op het moment van schrijven naar $20.900 uit op Binance en €19.850 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag weer 2% in de plus.

Bitcoin stijgt met aandelen, maar men vreest recessie

De bitcoin koersstijging van gisterenavond ging, zoals analist Caleb Franzen aangeeft, gepaard met groen kleurende obligaties en aandelenmarkten als de S&P 500 en Nasdaq. Het suggereert mogelijk dat de inflatie zijn piek heeft bereikt. Echter heeft de Federal Reserve al gewaarschuwd dat de kans op een “zachte landing” alsmaar kleiner wordt. De vrees voor een recessie neemt steeds verder toe en dat kan betekenen dat het nog lang duurt voordat beleggers weer genoeg vertrouwen hebben om in riskantere activa te investeren.

Wanneer begon de bitcoin bear-markt?

De crypto gemeenschap was maanden lang het oneens of bitcoin al in een bear-markt zat of nog in een midden-cyclus correctie van een bull-markt. Inmiddels geven steeds meer analisten toe dat het waarschijnlijk toch een berenmarkt is en is de discussie enigszins verschoven. De vraag lijkt nu te zijn: begon de bear-markt na de top van november 2021 of eigenlijk al na de top van april 2021? Volgens analysebedrijf Glassnode valt de huidige berenmarkt in elk geval nog in historische verwachtingen:

Gebrek aan bitcoin kopers volume

Alhoewel meerdere indicatoren op een bodem wijzen, betekent dit niet dat bitcoin ook snel een echte trendommekeer zal maken. Zoals analist Rekt Capital aangeeft, ligt het kopers volume zeer laag vergeleken met het verkopers volume van vorige week. Ook ligt dit volume laag in vergelijking met vorige bodems rond de beruchte 200-weken moving average. Zo lang het kopers volume onder gemiddelde blijft, ligt de kans op een snel herstel ook onder het gemiddelde.

Bitcoin miners verkopen flink

De afgelopen tijd hebben we vaker beschreven dat bitcoin-miners behoorlijk onder druk staan door de combinatie van een lage prijs en een hoge hash rate. Analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat miners sinds 14 juni maar liefst 18.251 BTC verkocht hebben.

Crypto Insiders leden stemmen over bitcoin mining

We vroegen onlangs aan onze leden uit de Discord Premium groep hoe zij tegen bitcoin mining aankijken. Evenveel mensen geven aan dat het of niet genoeg opleverde of dat zij wachten tot de kosten omlaag gaan. Verreweg de meesten geven echter toe dat zij niet weten hoe zij dit überhaupt moeten doen.

bitcoin mining poll

Bitcoin stroomt Coinbase uit

De grote cryptocurrency exchange Coinbase kondigt aan dat het strenge regelgeving gaat hanteren, waarschijnlijk ook voor Nederlandse gebruikers. Later daarover meer op Crypto Insiders. Het lijkt al te leiden tot een flinke uitstroom van BTC uit Coinbase:

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

‘De bodem is dichtbij voor BTC’

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen Insiders! Gister was het een vrij rustige dag rondom bitcoin (BTC). Er gebeurde helaas niet veel, het enige wat we zagen is dat China voor de duizendste keer een negatief woordje te zeggen had over bitcoin. Dit zijn investeerders ondertussen wel gewend, waardoor de koers hier ook niks van merkte. Op zo’n dag is het perfect om even een stapje terug te nemen van de koers en je te verdiepen in wat bitcoin nou eigenlijk is. Dit hebben we gister voor je in een mooi overzichtje weten te plaatsen met andere interessante data. Zo wordt je weer een beetje wijzer in een bear markt!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met een kleine 1,3% gestegen sinds 00:00. Vooralsnog bevindt de koers zich boven de belangrijke prijsgrens van $20.000. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.822 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.800 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 10%, wat benadrukt dat het een rustige dag was voor BTC. Over de afgelopen zeven dagen steeg bitcoin met 0,9% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers met ongeveer 2,9%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $400 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,9%, een kleine afname ten opzichte van gisteren.

Is de bitcoin bodem nabij?

Dave the Wave, een analist die vooral bekend is geworden door zijn accurate voorspellingen op Twitter, heeft met zijn bijna 120.000 volgers een interessante analyse gedeeld. Hier kijkt de analist naar de afgelopen 11 jaar aan prijsactie voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld.

Op deze grafiek kunnen we een duidelijke opwaartse trend waarnemen met twee buitenste lijnen (groen) en een middelste lijn (oranje). Daarnaast heeft Dave the Wave ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de grafiek staan. Hier vallen een aantal interessante dingen op.

Als eerst worden de trendlijnen meerdere malen getest. De gele lijnen zijn ook opvallend vaak getest, echter brak de koers hier uiteindelijk toch doorheen. Op het moment is de koers naar de groene onderste lijn aan het bewegen.

In het verleden hebben we gezien dat als de koers zakt en de rode trendlijn raakt, dit ook direct een bodem signaal is. De koers raakte dit punt in 2013, 2015, 2019 en in 2020.  Elke keer dat de koers hier kwam volgde een stijging, dit bleken dus perfecte instapmomenten.

Ook viel op dat bij elke van de eerder genoemde bodems de MACD op hetzelfde niveau stonden. Deze zakte daarna nog een stukje verder door maar krulde uiteindelijk weer omhoog. De MACD lijkt ook zowel lagere pieken als hogere bodems te maken.

Vele van deze indicatoren lijken zich op het moment weer te laten zien. Waar de koers op het moment van schrijven richting de onderste groene lijn aan het bewegen is en de MACD hetzelfde niveau als bij de vorige bodems heeft bereikt. Deze raakt bijna de hoger wordende bodem. Zou dit dan kunnen betekenen dat de bodem dichtbij is?

Premium crypto analyse van de dag: Curve (CRV)

Elke door de weekse dag behandelen we hier een technische analyse die onze analisten schrijven en met premium leden delen. Vandaag nemen we een kijkje naar de voorspelling van CRV. Er is gister namelijk een bull alert uitgegeven voor deze coin, iets wat niet vaak gebeurt.

Hierbij zagen we namelijk dat de koers net een Elliott Wave telling heeft afgemaakt. Op dit moment verwachten we dat er of een ABC patroon, of een 12345 patroon omhoog komt. Hier zou een C kunnen vormen als de koers de 100% van de Fibonacci haalt, of een 3 wave als de 161,8% wordt bereikt.

Mocht je de volledige analyse met prijsniveaus en een duidelijk beschrijving van het bull alert willen lezen dan staat deze voor je klaar in de Discord omgeving van Crypto Insiders!

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bank voor Internationale Betalingen wil crypto met fiat combineren

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

De Bank for International Settlements (BIS), ook bekend als de Bank voor Internationale Betalingen (BIB),  is één van de grote overheidsorganisaties die ogenschijnlijk het meest kritisch is op cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Toch is het instituut niet alleen maar negatief over crypto, blijkt uit een nieuw rapport.

Gemixte gevoelens over crypto

In een 41 pagina’s tellend onderzoek beschrijft de bank uitgebreid het toekomstige monetaire systeem in haar optiek. BIS benadrukt nog even uitgebreid hoe de ineenstorting van het Terra (LUNA) ecosysteem niet helpt met de gebrekkige stabiliteit van crypto in het algemeen. Stablecoins liften maar mee op het werk van centrale banken om financiële stabiliteit te garanderen, volgens de BIS.

Verder beweert de bank dat veel blockchains erg hoge transactiekosten hebben en vrij traag kunnen zijn. Daarnaast zou decentralized finance (DeFi) je nog steeds in staat stellen om ‘pseudo-anoniem’ cryptocurrencies te verhandelen, en daar zouden criminelen zogenaamd misbruik van kunnen maken.

Toch is crypto zelfs in de ogen van de BIS niet één groot blok ellende. Positieve aspecten zijn dat crypto programmeerbaar zijn en een hoop nieuwe toepassingen mogelijk maken. Ook is het wereldwijd zonder al te veel moeilijkheden te gebruiken.

Fiat-valuta combineren met crypto

De BIS heeft ook nadelen van het huidige financiële systeem geïdentificeerd. Zo is het systeem ook vrij duur, en zowel cash als bankrekeningen worden gebruikt voor fraude. En ondanks moderne technieken zijn vooral internationale betalingen nog steeds erg duur en traag.

Daarom moet het toekomstige financiële systeem het beste van deze twee werelden combineren, zegt BIS. Financiële dienstverleners moeten betalingen efficiënter uitvoeren en minder geld voor vragen, wat de economische activiteit moet ondersteunen. Dat uit zich in nieuwe diensten en een nieuwe infrastructuur, wat je vermoedelijk vooral zou merken aan nieuwe mogelijkheden en snellere betalingen. Hier zullen uiteraard central bank digital currencies (CBDC’s) ook een onderdeel van zijn.

Verder benoemen de auteurs meerdere malen ‘programmeerbaarheid, composeerbaarheid en tokenisatie’, al gaat de instantie hier niet al te diep op in hoe ze dit vorm zouden geven. In ieder geval verklaren ze dat tokens altijd verhandelbaar zijn en daardoor in autonome ecosystemen gebruikt kunnen worden. Ook aandelen en obligaties moet je in de toekomst als tokens kunnen verhandelen.

De BIS wil crypto met het oude geldsysteem fuseren. Bron: Bank for International Settlements.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin, een kijkje in de fundamentals tijdens de bear market

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

In onze Discord community voor leden ontvingen merken  (check onze community hier). Het leek ons dan ook een goed idee om dit project in de spotlight te zetten en hier een premium reeks artikelen aan toe te wijden. In deze reeks duiken we in de fundamentals achter crypto projecten en zullen we periodiek terugkomen om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Zoals jullie van ons gewend zijn analyseren we verschillende statistieken om een duidelijk en realistisch beeld te schetsen. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community voor leden.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is recent sterk gedaald in prijs. Van een piek van $69.000 naar een huidige koers van rond de $20.000. De oorzaak is de macro-economische onzekerheid die naast de crypto markt de gehele kapitaalmarkt naar beneden heeft gehaald. Ondanks de lage koers van Bitcoin zien we qua on-chain fundamentals een veel positiever verhaal. In deze rubriek kijken we periodiek terug naar de fundamentals van Bitcoin t.o.v. de koers om te kijken of de prijsactie fundamenteel gerechtvaardigd is.

Fundamental metrics

In deze sectie kijken we naar belangrijke fundamentele metrics. Fundamentals focussen op onderliggende techniek, development en hoeveelheid gebruikers van een blockchain netwerk om een beeld te geven van de lange-termijn potentie van een project. Dit vormt de basis om risico’s in te schatten en investeringskeuzes te maken.

Hash rate

De Bitcoin hash rate is een goede indicator voor de veiligheid van het netwerk. De hash rate is de rekenkracht van het Bitcoin netwerk en wordt uitgedrukt in het aantal berekeningen per seconden. Miners zorgen voor deze rekenkracht en voeren de controles op de transacties uit in ruil voor wat Bitcoin. Hoe meer controles en hoe gedecentraliseerder deze plaats vinden hoe beter dit is voor het netwerk. Daarnaast geeft de hoge hash rate aan dat veel mensen bereid zijn om tijd en geld te investeren in het minen van Bitcoin en dus een positieve lange-termijn overtuiging hebben.

In figuur 1 is de hashrate te zien (gele lijn) t.o.v van de prijs van Bitcoin. Op het moment staat de Bitcoin hashrate op een recordhoogte, dit geeft aan dat de mining vraag naar het netwerk en de veiligheid ervan op een all-time high zit. Echter is het opvallend dat de prijs aan het dalen is. Over het algemeen stijgt de hash rate wanneer de bitcoin prijs stijgt omdat minen lucratiever wordt. Wanneer de prijs daalt zou je normaliter ook een verlaging van de hash rate verwachten (zie crash rond april 2021).  Dat dit niet gebeurd laat zien dat in de mining community men positief gesteld is over de toekomst van bitcoin.

Figuur 1: Bron; glassnode

Bitcoin Holders

Het aantal unieke adressen dat meer dan 0 Bitcoin (of Satoshi’s) bezit geeft een indicatie naar de adoptie van het netwerk. Ondanks de prijs crash van afgelopen maanden zien we dat het aantal unieke (non-zero) Bitcoin adressen op een all-time high is gekomen afgelopen weken. Dit laat zien dat adoptie alsmaar groeit, ondanks de volatile prijsontwikkelingen. Meer en meer mensen besluiten om tijdens de dip in te stappen.

Figuur 2: bron; Glassnode

Bitcoin whales

Het gedrag van Bitcoin whales (oftewel wallets met grote hoeveelheden Bitcoin) geeft een beeld wat het grote geld (vaak institutioneel geld) doet. Omdat whales dermate veel Bitcoin hebben kunnen zij een relatief sterke invloed hebben op de koers. Opvallend is dat uit Figuur 3 en 4 is te zien dat het aantal wallets met meer dan 1000 BTC afneemt (van ongeveer 2250 naar 2200), dit laat zien dat de enorme prijs crash van afgelopen maanden een gelimiteerde invloed heeft gehad op de grote whales. Als we kijken naar de prijs crash van mei 2022 zagen we juist een erg sterke retractie van aantal grote BTC wallets. Dit laat zien dat de prijs afname beïnvloed is door onder andere whale wallets die grote volumes van hun Bitcoin verkochten.

Figure 3: Bron; lookintobitcoin.com

In Figuur 4 zien we het aantal wallets dat meer dan 1 Bitcoin bezit. Opvallend is dat heel veel mensen gebruiken maken van de dip en BTC bijkopen om een volledige Bitcoin te bezitten. Op dit moment hebben we een recordaantal wallets die 1 Bitcoin bezitten (boven de 850 000). Dit geeft aan dat veel investeerders aan het accumuleren zijn.

Figuur 4: bron; Glassnode

Bitcoin op exchanges

Crypto exchanges worden voornamelijk gebruikt om te handelen. Veel Bitcoin op een exchange betekent vaak dat een groot deel van de markt onzeker is en toegang wil hebben tot het snel verkopen van hun Bitcoin. Wanneer veel Bitcoin op cold-wallets staan (en dus moeilijker te verhandelen zijn) geeft dit een beeld van de lange termijn overtuiging van holders. In Figuur 5 zien we de netto Bitcoin op exchanges. Zoals ze zien is de hoeveelheid Bitcoin op exchanges erg hard afgenomen. Dit laat zien dat tijdens de prijs crash afgelopen maand er continue Bitcoin is gekocht en van exchanges zijn afgehaald naar bijvoorbeeld cold wallets. Dit laat zien dat er continu geïnvesteerd wordt in Bitcoin, ondanks de prijs crash. Daarnaast is het indicatie dat meer Bitcoin in handen komt van lange termijn investeerders.

Figuur 5: bron; Messari

Bitcoin miners

Bitcoin miners hebben een essentiële invloed op de Bitcoin koers. Omdat miners veel kosten maken i.v.m. aankopen van mining rigs en elektriciteitskosten moeten miners constant (een deel) van hun geminde Bitcoin verkopen. Wanneer miners een Bitcoin vasthouden geeft dit meestal weer dat zij een langere termijn overtuiging hebben dat de koers zal stijgen. In Figuur 6 is de netto verandering in Bitcoin holdings weergegeven van de miners. De chart is gemiddeld over 30 dagen om beter de trend weer te geven. Duidelijk is dat een deel van de prijs capitulatie afgelopen maanden gerelateerd is aan de sterke verkoop van miners. Positief is het feit dat de trend lijkt om te draaien en dat er steeds meer Bitcoin verkocht wordt.

Figuur 6: bron; Glassnode

Conclusie

Het valt op dat ondanks de sterke crash van de Bitcoin koers (en de algehele kapitaalmarkt) veel on-chain fundamentals zelfs op een all-time high zitten. Zo is de hashrate hoger dan ooit en zijn het aantal unieke adressen alleen maar toegenomen. Dit laat zien dat op de lange termijn erg nog steeds veel geloof is in het Bitcoin netwerk.

Bitcoin kopen of verkopen?

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Daar bediscussiëren onze analisten en ervaren handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koers analyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin miners sturen 5.000 BTC naar Binance, goed of slecht?

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen Insiders! Gisteren zagen we dat het een goede dag was voor de mogelijke adoptie van bitcoin (BTC). Allereerst kwam er bericht vanuit de Europese Centrale Bank (ECB) over de wet- en regelgeving omtrent bitcoin en crypto. Dit klink mogelijk niet zo enorm positief maar kan natuurlijk, mits het goed ingedeeld wordt, voor bitcoin op de lange termijn voordelen hebben. Daarnaast zien we dat Gustavo Petro, de nieuwe president van Colombia, voorstander is van bitcoin. Zou dit mogelijk het derde land kunnen zijn waar bitcoin als wettig betaalmiddel zal worden aangenomen?

Bitcoin is met 2,2% gestegen sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.320 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.229 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek licht met 2%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 7,3% in waarde. In de afgelopen 24 uur bleef de koers nagenoeg gelijk, met een lichte daling van 0,2%. De totale marktwaarde van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $388,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,1%, vrijwel hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Dit gebeurde er met bitcoin terwijl jij lag te slapen

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant een crypto data analyse tool, heeft een interessante constatering gedeeld met zijn bijna 300.000 Twitter-volgers. Hij zag namelijk dat bitcoin miners uit de Poolin pool voor ongeveer 5.000 BTC, ofwel $110 miljoen, naar Binance hebben gestuurd.

Dit kan natuurlijk een aantal redenen hebben, maar de meest voor de hand liggende reden is het feit dat de mining operatie op het moment verlies maakt. Het minen kost dus meer dan dat het oplevert waardoor ze genoodzaakt zijn om hun opgespaarde bitcoins te verkopen.

De laatste keer dat deze mining pool dat gedaan had was in 2018 toen we in vergelijkbare marktomstandigheden zaten. Dit was voor de verkoper uiteindelijk een goede deal aangezien de koers daarna nog verder wegzakte. Laten we hopen dat dat dit keer niet het geval is.

Ki Young Ju gaf aan dat dit echter niet direct hoeft te betekenen dat we verder naar beneden gaan of dat dit per se direct bearish nieuws is. Het zou ook nog kunnen zijn dat de miner coins naar Binance stuurt om met onderpand een long positie te openen in plaats van de 5.000 BTC te verkopen.

Bitcoin prijsvoorspellingen van de analisten van Crypto Insiders

De analisten van Crypto Insiders hebben in de Premium omgeving een blik geworpen op de bitcoin koers. Op 20 juni is de meest recente update gedeeld waarop te zien was welke richting we mogelijk op zouden kunnen gaan.

Hierbij was te zien dat bitcoin de zone waar we dachten dat deze zou komen goed getest heeft. Hier kwam de dynamische trendlijn samen met de Elliott Wave. Om deze reden verwachten we een korte wave B omhoog voor we mogelijk weer verder naar beneden gaan.

In de Discord omgeving staat de volledige analyse beschreven met de duidelijk prijsniveaus.

afbeelding 1: Bovenstaande BTC analyse werd op 20 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

De analisten van Crypto Insiders hebben nog meer analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze discord omgeving voor leden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Crypto games ontvingen in 2022 al $4,9 miljard aan investeringen » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Het mag dan wel een bearmarkt zijn, blockchain games blijven populair. Dat is de conclusie van een nieuwe DappRadar update. Ondanks de dalende koersen blijven veel spelers actief hun crypto spellen spelen!

1,15 miljoen dagelijkse actieve crypto wallets

DappRadar begint de update meteen met goed nieuws. De algehele decentralized app (dApp) industrie zakte naar een dieptepunt van 2,22 miljoen dagelijks unieke actieve wallets. Kijken we naar enkel de blockchain games dan zakte het aantal dagelijks unieke actieve wallets naar 1,15 miljoen. Dat is een afname van slechts 5% ten opzichte van mei. Het verschil in afname is goed te zien op de onderstaande grafiek.

Dagelijks unieke gebruikers dApps vs. blockchain games – Bron: DappRadar

De grootste speler binnen de blockchain gaming industrie is Splinterlands. Dat spel telde zo’n 350.000 dagelijks actieve spelers in mei. En ondanks de bearmarkt haalde het spel Illvuium $72 miljoen op door digitale stukken land te verkopen.

STEPN blijft ongekend populair

In het rapport wordt STEPN uitgebreid behandeld. Het move-to-earn spel, waarmee spelers crypto kunnen verdienen door in de echte wereld hard te lopen, telt maar liefst 2 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Ondanks de bearmarket neemt het aantal wallets dat het governance token van het project in bezit heeft stijgen. Ongeveer 260.000 wallets hebben het token nu in bezit.

STEPN heeft wel te maken met enige stagnatie wat betreft de activiteiten binnen zijn ecosysteem. Binnenkort zal het een leasefunctie toevoegen waardoor spelers de sneakers (welke worden vertegenwoordigd door non-fungible tokenskunnen lenen. Zodoende zouden spelers die de schoenen niet direct kunnen kopen omdat ze te duur zijn, het spel alsnog kunnen spelen.

Investeerders storten miljarden in blockchain gaming en metaverse

Dat de blockchain gaming sector aantrekkelijk blijft, blijkt daarnaast uit het feit dat grote investeerders in 2022 al enorme investeringen hebben gedaan in de sector. DappRadar stelt dat partijen als A16z en Dapper Labs in 2022 al $4,9 miljard in de sector hebben gepompt.. Kortom, de blockchain gaming sector blijft volgens DappRadar relatief ongeschonden tijdens deze lastige marktomstandigheden!

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin zakt weer naar $20.000 terwijl miners massaal BTC dumpen » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Bitcoin (BTC) kon, na de flinke crash van afgelopen week, de afgelopen dagen iets herstellen. Daarmee werd de koers iets stabieler, maar het was nog veel te vroeg om van een trendommekeer te spreken. Het lijkt er inmiddels op dat deze relief rally alweer ten einde is, maar kan bitcoin standhouden boven $20.000?

Bitcoin koers zakt weer met 5%

De bitcoin koers zakte afgelopen weekend naar een dieptepunt van $17.760 en begon toen voorzichtig te herstellen. Zondag brak bitcoin door $20.000 en gisterenochtend heroverde de koers ook even $21.000.

Tegen gisterenavond maakte bitcoin nog een sprongetje naar $21.500, maar de koers kwam hier toen te veel weerstand tegen en begon vervolgens weer flink te dalen. Vanochtend vond bitcoin even support rond $20.500, maar die begaf het ook snel.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op $20.150 uit op KuCoin en €19.200 op Bitvavo. Dat is een daling van 6,5% vanaf de top van gisterenmiddag en een daling van 5% in de afgelopen 24 uur.

Kan bitcoin een dubbele bodem vormen?

Dat betekent dat bitcoin alweer uit een zogeheten rising wedge patroon valt, die de afgelopen dagen vormde, zoals in de bovenstaande grafiek is te zien. Bitcoin komt inmiddels aan op een belangrijk supportniveau rond $20.130, maar het momentum duidt op verder omlaag.

Dat zou kunnen beteken dat bitcoin weer snel de recente low rond $17.760 gaat opzoeken. Dat zou tot een dubbele bodem patroon kunnen leiden, wat meestal bullish is.

Toch blijft het mogelijk dat bitcoin nog dieper zakt de komende tijd, aangezien de macro er nog steeds ongezond uitziet. Ondanks dat enige accumulatie plaatsvindt, heerst er nog steeds veel angst en onzekerheid onder investeerders.

Aan de bovenkant is het belangrijk dat bitcoin weer de 200-weken moving average herovert, maar die ligt inmiddels op $22.400.

Bearish on-chain data voor bitcoin

Het ziet er naar uit dat de enorme uitstroom uit de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) toch klopt. De hoeveelheid activa onder beheer zakte met meer dan 50% op vrijdag. Er werd in eerste instantie gedacht dat het om een fout ging, maar het is blijkbaar een teken van de enorme onzekerheid op de markt, ook onder institutionele investeerders.

We schreven al een tijdje dat bitcoin miners flink onder druk staan. Inmiddels blijkt dat deze miners massaal hun BTC in mei hebben gedumpt, zelfs meer dan 100% van hun productie.

Afgelopen week stuurden miners zelfs 4.700 BTC naar exhanges in een enkele dag. Dat is het vierde hoogste aantal sinds 2018 en toevallig precies hetzelfde aantal dat tijdens het einde van de bodem van 2019 werd verstuurd.

BItcoin verkocht of HODL? Onze leden stemden

Veel investeerders hebben het natuurlijk zwaar met de recente koersdalingen. Hoe gaan onze leden uit de Discord groep hiermee om? Hebben zij hun BTC verkocht of houden zij deze stevig vast? We hielden onlangs een peiling met deze vraag en hieronder zijn de resultaten te vinden. Het ziet er naar uit dat de grootste groep afwacht op het juiste moment om weer in te stappen en/of bij te kopen. Houd er rekening mee dat het meestal erg moeilijk is om precies op het allerdiepste punt te mikken.

Bitcoin verkocht of HODL?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Volgt koers dezelfde route als de vorige 2 crashes? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen!


Gister was bitcoin (BTC) weer veel in het nieuws. Zo zagen we bijvoorbeeld dat er een gloednieuwe bitcoin exchange traded fund (ETF) werd gelanceerd, echter was deze toch speciaal. Investeerders kunnen namelijk met deze ETF short gaan. Daarnaast maakte de grote baas van Ethereum het Stock-to-Flow model van bitcoin belachelijk en voorspelde een Bloomberg analist de bodem voor bitcoin. Deze nieuwtjes hebben vannacht geen overduidelijke invloed gehad op de koers.

Bitcoin is met ongeveer 2% gestegen sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.532 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.580 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 3,3%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 2% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 1,2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $391,6 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Bitcoin analist ziet duidelijke overeenkomsten met vorige crash

Onlangs viel de analyse van Twitter analist met de naam TechDev erg op. Hij deelde namelijk met zijn bijna 400.000 volgers de onderstaande analyse. Hierin viel het hem op dat een aantal indicatoren bij het huidige koersverloop van bitcoin toch wel erg op het oude koersverloop leek. 

Hij vergelijkt de daling die we zagen in 2014 met die van 2018 en nu. Hierin valt het de analist op dat we bij elke daling in ieder geval een ABC Elliott Wave naar beneden maken, een divergentie hebben op de MACD, consolidatie op de 100 moving average met uiteindelijk een uitbraak aan de onderkant en een bodem op de 61,8% fibonacci van wave A. 

Daarnaast geeft hij nog een aantal extra signalen, echter komen de dalingen op deze manier wel op erg veel punten overeen. Wil dit ook zeggen dat de bodem bijna in zicht is? Hier is de analist zelf ook benieuwd naar. Hij geeft tot slot aan dat hij zal kijken of bitcoin wederom dit plan volgt of dat we dit keer hier juist van afwijken.

Bitcoin voorspellingen van de analisten van Crypto Insiders

Eerder deze week voorspelde onze analisten het volgende scenario. Onderstaande grafiek is op het moment van schrijven 21 juni nog van toepassing. Onze analisten hebben op basis van Elliott Wave en Fibonacci analyse de conclusie getrokken dat we in een ABC patroon zitten. De B wave zal ons nog een stuk omhoog brengen, echter verwachten we daarna toch weer een sterkere dip om het patroon af te maken. 

Kijk voor de volledige analyse met prijsniveaus in de Discord omgeving van Crypto Insiders!

afbeelding 1: Bovenstaande BTC analyse werd op 20 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze discord omgeving voor leden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin koers stijgt naar $21.000, een korte opleving of herstel? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen!

Er is veel gebeurd in de tijd dat we voor het laatst naar bitcoin (BTC) hebben gekeken. Ondanks dat de koers op het moment van schrijven gelijk staat met de koers waarop bitcoin stond bij het publiceren van de vorige analyse, heeft de prijs toch grote sprongen gemaakt. In het weekend zagen we de koers een nieuwe lokale bodem maken. Hier werd zelfs de $17.600 aangetikt. Uiteindelijk wisten we over de volgende dagen enkel nog maar te stijgen en staan we weer comfortabel boven de $20.000

Bitcoin is met 4% gestegen sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $21.043 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.990 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daaöde in hetzelfde tijdsbestek met 12%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 7% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers echter met ongeveer 4,8%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $401,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Lange termijn trend van 10 jaar doorbroken

Om een beeld te krijgen van de markt is het soms beter om het groot plaatje te pakken. Hier past het gezegde “when in doubt zoom out” perfect bij. Dit wil eigenlijk zeggen, mocht je twijfelen of mocht de daling toch wel heel heftig lijken, zoom dan even uit op je grafiek om een beeld te krijgen van de prijsgeschiedenis in plaats van het korte termijn plaatje.

Zo heeft ook het Twitter-account van Bitcoin Archive dat gedaan. Op deze grafiek is heel mooi een opwaartse trend te zien voor de bitcoin koers van over de afgelopen tien jaar waar de pieken met elkaar verbonden zijn en de bodems ook.

Op het moment zien we echter dat de recente prijsactie even onder de onderste trendlijn kwam. Hierdoor zou je misschien denken dat de steunlijn doorbroken is en we naar lagere steunniveaus moeten zoeken. Echter als we naar het verleden kijken zien we dat de koers hier vaker aan de onderkant is uitgebroken. Deze punten bleken later juist de perfecte koopmomenten te zijn.

Hoewel de geschiedenis zich natuurlijk nooit herhaalt, zien we vaak wel dat deze rijmt. Het zou dus mogelijk opnieuw een mooi moment zijn om nog in te stappen voor bitcoin.

Bitcoin voorspellingen van de analisten van Crypto Insiders

Gisteren hebben onze analisten weer een nieuwe analyse gedeeld over bitcoin in de Discord omgeving van Crypto Insiders. Hierin zagen we dat de entry van onze vorige analyse perfect is geraakt en dat we naar boven richting ons target kunnen stijgen.

Ook reageerde de koers duidelijk op de door ons opgestelde dynamische support lijnen. Door deze analyse hebben we een korte en middellange termijn doelstelling kunnen maken.

Voor de volledige analyse en alle waardes en prijsniveaus die bij de analyse horen kan je een kijkje in de Discord omgeving nemen. Hier staat alles duidelijk beschreven. Ook kan je via deze weg in contact komen met onze analisten die al je vragen kunnen beantwoorden.

afbeelding 1: Bovenstaande BTC analyse werd op 13 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden. Er staat een nieuwe analyse voor jullie klaar!

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze Discord omgeving voor leden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Ethereum koers vecht met $1.150, dit zijn de targets » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Zoals je misschien wel gemerkt hebt is niet alleen de koers van bitcoin (BTC) onderuit gegaan, maar ook de koers van ethereum (ETH) heeft harde klappen gekregen. Ethereum blijft vooralsnog in een bearish zone als de koers weer onder de $1.050 zou komen.

Over de afgelopen dagen zagen we dat ethereum een lokale bodem maakte op $880, een niveau dat we sinds januari 2021 niet meer hebben gezien.

Ethereum Fibonacci, steun en weerstand

De koers steeg echter wel direct hierna nadat de bulls dit een mooie prijs vonden om weer in te stappen. De koers schoot in bijna een recht lijn de volgende dag naar $1.150. ETH wist te stijgen door de 50% en vrij snel daarna door de 61,8% van de Fibonacci retracement.

Toch zien we dat er veel weerstand rond het huidige niveau ligt. De koers wist ook niet door de 78,6% te breken wat voor een kleine daling in prijs zorgde. De prijs lijkt nu even op de korte termijn zijwaarts te willen gaan.

Er ligt nu duidelijk weerstand rond de $1.150 voor ETH. Mochten we hier overtuigend doorheen breken zien we dat de volgende weerstand op de $1.258 ligt. Dit is ook direct de weerstand van de zone waar ETH naartoe is gezakt na de crash. Mochten we dus uiteindelijk ook hier doorheen breken zouden we veel hogere weerstandsniveaus kunnen bekijken.

Daarnaast ligt een sterke steunzone ligt tussen de $1.015 en $1.045. Deze zone voorkomt het voorlopig nog dat we weer onder de $1.000 zakken en het laagste punt van de afgelopen dagen weer bezoeken.

Wat denken de analisten van Crypto Insiders?

In de Premium omgeving voor leden van Crypto Insiders komt ook ethereum aan bod. In deze omgeving hebben onze analisten net een nieuwe technische analyse gedeeld waarop zij hun verwachtingen delen. Mocht je deze analyses willen zien neem dan een kijkje op deze pagina. Hier kan je ook in contact komen met de analisten en beantwoorden zij alle vragen die je hebt over de markt. We houden je hier ook elke dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom ethereum en andere cryptocurrencies.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Gaat Bitcoin tot $15.000 Crashen? Waar Ligt de Bodem? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

De bitcoin (BTC) koers zakte vanochtend weer behoorlijk door de hoeven. Het prijspunt van $20.000, wat velen dachten dat de bodem zou zijn, ging verloren en kortstondig werd bitcoin zelfs voor minder dan $19.000 verhandeld. Het is compleet realistisch dat bitcoin nog verder zal dalen, maar waar ligt dan eindelijk een keer de bodem?

Bitcoin naar $15.000?

Het sentiment in de markt is op dit moment, niet bepaald verrassend natuurlijk, extreem slecht. De paniek zit er weer goed in. Het vooruitzicht is om die reden ook niet per se om over naar huis te schrijven.

Volgens crypto analist Rekt Capital zou het zelfs zomaar eens kunnen dat bitcoin vanaf dit punt nog eens 50% zal kunnen dalen. Helemaal tot de $15.000. Volgens hem is dat aannemelijk omdat de koers van bitcoin historisch gezien kort, maar krachtig zo’n 15% tot 30% onder de 200 dagen moving average crasht. Hier zijn we op dit moment nog niet.

Wat denkt de Crypto-Insiders community?

We vroegen onlangs ook aan de Crypto-Insiders gemeenschap wat zij verwachten dat de bodem wordt. De resultaten van deze poll liegen er niet om en zijn een mooie vertegenwoordiging van het huidige sentiment in de markt. Een overgrote meerderheid verwacht dat de bodem nog veel lager ligt dan de prijs waarop bitcoin nu verhandeld wordt.

8,7% gaf aan dat zij verwachten dat de bitcoin bodem al bereikt is rond de $20.000. Inmiddels weten we dat dit scenario niet helemaal meer op gaat. Bitcoin is namelijk al vrij ver onder de $20.000 terecht gekomen.

13% van de Crypto-Insiders community verwacht de bodem tussen de $17.000 en $20.000. Dat is op het moment van schrijven de zone waar we ons in bevinden.

Een meerderheid is echter nog een stuk pessimistischer. 41,3% geeft aan dat zij geloven dat de bodem tussen de $14.000 en $17.000 gevormd zal worden. Dit is de grootste groep. 

28% verwacht een bodem tussen de $10.000 en de $14.000. 8,7% ziet het echt helemaal niet meer zitten. Zij verwachten een bitcoin bodem die lager zal liggen dan $10.000. Uiteraard zijn al deze scenario’s nog mogelijk. Niemand heeft een glazen bol, dus zullen we moeten wachten totdat de tijd het zal uitwijzen.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen crypto-fanaten!

Zoals velen van jullie misschien al was opgevallen in onze Discord community. Gister was een enorm goede dag voor de adoptie van bitcoin met bedrijven als Twitter en Vueling die iets met bitcoin willen gaan doen. Twitter wil ervoor zorgen dat gebruikers bitcoin kunnen gebruiken voor alledaagse betalingen, waar Vueling juist bitcoin betaling wil gaan accepteren. Dit goede nieuws wat er voor zorgt dat bitcoin weer op meer plekken gebruikt kan worden lijkt op dit moment aardig wat effect te hebben gehad op de koers.

Mogelijk heeft BTC nog even te gaan

Op het moment is de markt wat afgekoeld. De harde daling van de afgelopen week lijkt voorlopig nog wel even opgedroogd en we kunnen weer even ademen. Nu is het natuurlijk de perfecte tijd voor een investeerder om even na te gaan denken over wat je plan is.

Om een eventueel plan vast te stellen moeten we natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen is: “heeft bitcoin haar bodem al bereikt?” Hoewel we dit natuurlijk nooit met zekerheid vast kunnen stellen kunnen we wel een idee opdoen door in de geschiedenis te kijken.

Hoewel investeerders vaak de neiging hebben om te kijken naar wanneer bitcoin weer gaat stijgen is het ook goed om eens na te denken over wat er gebeurt bij een eventuele koersdaling.

Dat we in een serieuze bearmarkt zitten is namelijk ondertussen geen geheim meer. Een van de dingen die we dus kunnen doen is naar de vorige serieuze bearmarkten of steile dalingen kijken.

Er zijn een aantal momenten waar je direct aan denkt als je over dalingen gaat nadenken. De twee crashes uit 2013, de crash na de $20.000 van 2017 en de beruchte corona crash. Deze crashes zijn in de grafiek hieronder gevisualiseerd.

Elke van deze crashes gaf ons een daling van tussen de 72% tot 86%. Als we deze resultaten naast de huidige daling leggen zien we dat deze bear markt vooralsnog meevalt. Nou weten we dat de geschiedenis zich niet herhaalt, maar het rijmt vaak wel.

Mochten we percentueel gezien dus nog even ver zakken als de crash van eind 2013, begin 2014 dan zou dat betekenen dat bitcoin zelfs richting de $9.500 nog zou kunnen.

Om de koers naar beneden te duwen hebben we natuurlijk investeerders nodig die hun bitcoin verkopen. Nou hebben we deze in de afgelopen tijd voorbij zien komen. De eerste groep die mogelijk haar BTC wil verkopen is de miners.

Uit info van CryptoQuant blijkt namelijk dat miners hun bitcoin reserve aan het opnemen zijn. De bitcoins worden uit de wallet van deze miners verstuurd. Nou is dit vaak een teken dat de miners zelf wat winst willen nemen van de coins die zij zelf gemined hebben. Als zij in grote getalen bitcoin naar exchanges gaan sturen zou dat mogelijk voor druk op de verkoopzijde kunnen zorgen.

Een tweede indicator dat er mogelijk extra druk op de verkoopzijde van bitcoin komt is de stijging in het aantal algemene stortingen op exchanges. Dit getal zagen wij onlangs hard stijgen, zelfs naar een niveau die wij sinds november 2018 niet meer gezien hebben.

Het feit dat investeerders hun coins uit hun wallet naar een exchange sturen betekent in de meeste gevallen dat zij dit van plan zijn te verkopen. Met zowel miners als andere investeerders die hun coins willen verkopen zou dit nog wel eens voor een prijsdaling kunnen zorgen, waardoor we uiteindelijk misschien toch die +80% daling kunnen zien voor bitcoin.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze Discord omgeving voor leden.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Een Diepere Crash Naar $13.000 » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen bitcoin (BTC) fanaten! Zoals je misschien al was opgevallen in onze Discord omgeving, de afgelopen 24 uur is er weer een hoop gebeurd in crypto-land. Zo werd niet heel lang geleden bekend dat bitcoin veel minder stroom gebruikt dan het traditionele bankensysteem. Eindelijk weer wat positief bitcoin nieuws! Zo, heb je meteen weer een leuk argument om bitcoin te promoten tijdens de volgende verjaardag met familie! Ook hielden we een zogeheten crypto-whale in de gaten die overduidelijk meer bitcoin aan het kopen was. Inmiddels is duidelijk dat dit (helaas) weinig impact heeft gehad op de bitcoin koers.

Dit gebeurde er met bitcoin terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2,5% gestegen sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven €19.784 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde flink nu we de koers zien stabiliseren. In de afgelopen 24 uur nam het handelsvolume met 35,2% af.

Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 30,9%. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 4,5%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven net geen $400 miljard.

Peter voorspelt mogelijk nog meer ‘brandt’ voor BTC

Peter Brandt, een handelaar op de financiële markt sinds 1975, deelt op Twitter een erg interessante grafiek. Hierin beschrijft de analist namelijk een erg bearish scenario. Brandt geeft aan dat als bitcoin op de wekelijkse grafiek niet boven de piek van 31 mei sluit, ofwel de $32.000, we erg hard naar beneden zouden kunnen storten.

Het scenario dat Brandt in dat geval voor zich ziet is dat de koers hard wegzakt en ons helemaal richting de $12,700 zou kunnen brengen. Toch gelooft Brandt dat we op de lange termijn wel weer een nieuwe all-time high zouden kunnen maken.

Het worden daarom dus spannende dagen mocht de analyse van Brandt uitkomen. Om in een bullish scenario te blijven zouden we eerst nog zo’n 60% moeten stijgen. Wij houden de koers in ieder geval strak in de gaten.

Op het moment lijkt de markt toch verdeeld. Waar de ene analist wel bullish is en denkt dat de bodem al geweest is, lijkt de andere analist van mening te zijn dat we nog verder wegzakken. Maar wie moeten we nou echt geloven?

Analisten van Crypto Insiders zijn het met elkaar eens

Eerder deze week voorspelde onze analisten in Discord het volgende scenario. Onderstaande grafiek is op het moment van schrijven (15 juni 2022) nog van toepassing. Hier hadden de analisten aangegeven dat bitcoin op basis van Elliott Wave analyse mogelijk wat verder weg kan zakken in de vrij brede steunzone. Om het huidige Elliott Wave patroon af te maken zijn we bezig met een wave 5. Deze wave 5 zal tevens ook het einde zijn van de neerwaartse prijsactie aangezien de grotere waves compleet zijn.

Gister gaven wij aan dat de dynamische trendlijn rond de $20.500 tot $20.000 als erg belangrijk niveau zal fungeren. Dit is tot nu toe ook zo gebleken. Deze lijn hebben we de afgelopen tijd een aantal keer getest en vooralsnog blijven we er boven. Mochten we hier toch onderbreken dan moeten we naar nieuwe lagere prijsniveaus zoeken, hierbij kun je denken aan bedragen rond de $13.000. Mocht dit het geval zijn zullen we deze niveaus zo snel mogelijk met jullie delen via ons Discord kanaal.

Bovenstaande BTC analyse werd op 28 mei gedeeld in onze Discord omgeving voor leden. Screenshot is gemaakt op 17 juni

Handel samen met Crypto Insiders

Vragen over bovenstaande analyse? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord groep voor leden, hier wordt de bitcoin koers dagelijks besproken en bediscussiëren ervaren analisten en handelaren hier dagelijks hun eigen handelsplannen en koers analyses van andere crypto-projecten. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Cardano Presteert Beter dan Bitcoin (BTC) » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Cardano (ADA) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ADA is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 7% gestegen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een daling. In deze periode daalde de koers namelijk met ongeveer 24%. ADA staat op het moment van schrijven op de 7e plaats op basis van marktwaarde. Cardano wist het wel beter te doen dan bitcoin (BTC), in de afgelopen 24 uur steeg ADA namelijk 2,5% ten opzichte van bitcoin.

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano is een open-source blockchain-project dat middels verschillende lagen werkt waar ontwikkelaars verschillende applicaties op kunnen bouwen en aanbieden. De applicaties die gebouwd zijn op Cardano worden op het moment al gebruikt binnen verschillende sectoren. Bijvoorbeeld overheden, bedrijven en consumenten maken gebruik van deze applicaties. De cryptocurrency ADA wordt binnen Cardano gebruikt om van deze applicaties gebruik te kunnen maken. Tevens kan er middels Cardano gebruik gemaakt worden van smart contracts.

Laatste nieuws Cardano (ADA)

Er staat een aantal interessante dingen voor Cardano te wachten. Zo hadden we in de vorige analyse een nieuwe update die het netwerk weer beter zal maken besproken. Deze update zal 29 juni online komen. In deze analyse kijken we echter naar wat minder bekende ontwikkelingen voor het project, maar misschien minstens even belangrijk.

Zo zal Cardano ook mogelijk dit jaar nog met een update komen aan het Ouroboros systeem, het proof-of-stake consensus systeem waardoor transacties worden gecontroleerd en goedgekeurd. Deze update zal de Ouroboros Genesis worden genoemd en zal verbeteringen brengen aan de betrouwbaarheid en efficiëntie van zowel het systeem en in het verlengde daarvan ook Cardano.

Daarnaast heeft het Cardano netwerk een mooie mijlpaal behaald. Er zijn in totaal 1,2 miljoen delegators, ofwel mensen die hun ADA vastzetten. Dit is natuurlijk een enorm hoog aantal en is ook tegelijkertijd een teken dat er nog veel mensen vertrouwen hebben in het project.

Technische analyse ADA

afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse werd op 31 mei gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Wat zijn de verwachtingen voor Cardano (ADA)?

Zoals hierboven besproken komt er dus nog veel aan voor Cardano. In eerste instantie zal de Vasil update rond het einde van deze maand uitkomen. Daarna komt de Ouroboros update. We zullen dit jaar dus nog veel updates rondom het project voorbij zien komen.

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaan hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en de traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren.

Cardano (ADA) kopen of verkopen?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin Koers Stuitert naar $22.000, Maar Dalen We Alsnog Dieper? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen crypto-fanaten! Gister was de spanning in onze Discord community al om te snijden, want hoe zou de bitcoin (BTC) koers gaan reageren op de grote renteverhogingen die zijn aangekondigd vanuit de Federal Reserve?

Dit gebeurde er met bitcoin toen jij lag te slapen

Bitcoin is de afgelopen 24 uur 4% gestegen. De bitcoin euro prijs op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is op het moment van schrijven €20.862. Sinds 6 uur vanochtend staat onze bitcoin koers teller op -2,5% nadat de koers na een korte stuiter een kleine pullback maakt.

Het wereldwijde bitcoin handelsvolume steeg de afgelopen 24 uur tijdsbestek met 22%, dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met de enorme volatiliteit rondom de rente verhogingen vanuit de Federal Reserve. Voor diegene die iets willen weten over de verwachtingen voor morgen. Zet je Senseo-machine maar vast aan want we gaan vandaag koffie dik kijken met niemand minder dan crypto analist Dave the Wave!

Analist komt met nieuwe bitcoin  voorspelling

Dave the Wave, een cryptocurrency analist met 115.000 Twitter-volgers, is voornamelijk bekend geworden door zijn voorspelling van de 2021 crypto crash. Op Twitter deelt hij veel interessante analyses, zo ook de onderstaande analyse van de bitcoin koers. Een duidelijke analyse van BTC in deze tijd is ook zeker geen overbodige luxe.

Dave gebruikt verschillende technische indicatoren bij het maken van zijn analyses. Zo viel het hem op dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) van zowel de wekelijkse als maandelijkse grafiek op hetzelfde niveau is als dat we zagen bij de bodems in 2014 en 2018.

Op de grafieken zien we echter dat de MACD zelfs nog wat lager zou kunnen zakken, echter zal de koers, net als bij de vorige bodems, zijwaarts bewegen. Als we inderdaad de analyse volgen en vergelijkbare prijs actie krijgen als in 2014 en 2018 dan zullen we de komende maanden enkel nog zijwaarts gaan voordat we weer naar boven zullen uitbreken.

Bitcoin prijsvoorspellingen van de analisten van Crypto Insiders

Eerder deze week voorspelde onze analisten in Discord het volgende scenario. Onderstaande grafiek is op het moment van schrijven (15 juni 2022) nog van toepassing. Hier is de verwachting nog steeds dat bitcoin op basis van Elliott Wave analyse mogelijk wat verder weg kan zakken aangezien we bezig zijn met een wave 5. Deze wave 5 zal tevens ook het einde zijn van de neerwaartse prijsactie aangezien de grotere waves compleet zijn.

Daarnaast is de neerwaartse dynamische trendlijn (dikkere lijn op de grafiek) hier ook erg belangrijk voor de bulls. Mochten we hier doorheen breken kunnen het zomaar nog eens rode weken worden voor bitcoin. Vooralsnog zien we de groene zone op de grafiek nog als duidelijk steunzone.

Mocht je nou vragen hebben naar aanleiding van deze analyse, stel deze dan gerust in onze Discord community voor leden.

Bovenstaande BTC analyse werd op 13 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden en is op dit moment nog geldig.

Handel samen met Crypto Insiders

Wil jij graag dit soort koers analyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Premium dienstverlening, hier wordt de bitcoin koers dagelijks besproken. Ook bediscussiëren ervaren analisten en handelaren hier dagelijks hun eigen handelsplannen en koers analyses van andere crypto-projecten. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Recordaantal Bitcoin Verstuurd naar Exchanges » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Er hangt veel angst op de markt, zo blijkt uit de fear and greed index die vandaag op 7 staat, een van de laagst gemeten standen ooit.

Dat traders bang voor zijn voor een verdere daling blijkt daarnaast uit het aantal investeerders die hun bitcoin (BTC) naar een exchange sturen. De exchange inflows stijgt naar een niveau dat we in 3,5 jaar niet meer hebben gezien.

De paniek werd het grootst toen bitcoin naar een bodem van $20.800 daalde, hoewel bitcoin vrij snel weer naar de $23.000 steeg was die paniek niet weg. Het aantal bitcoins dat exchanges binnen stroomde was 59.376 BTC in slechts 24 uur.

Data van CryptoQuant, een on-chain analyse platform, laat zien dat gebruikers van 21 grote exchanges hun coins naar de exchange wallet stuurde op 14 juni.

83.000 BTC verstuurd naar een exchange in een dag

Data van CryptoQuant geeft aan dat dit de hoogste hoeveelheid toestroom naar exchanges is sinds november 2018, waar er toen 83.481 BTC naar exchanges verstuurd werden.

Dat investeerders bang zijn is dus niet zo gek. Deze toestroom aan BTC zou dus mogelijk nog voor extra druk op de verkoopkant kunnen zorgen. Ongeveer een maand na de toestroom aan BTC uit november 2018 zagen we dat de koers de bodem had bereikt op $3.100.

Dagelijk worden er in de Premium omgeving van Crypto Insiders interessante polls geplaatst waarmee het sentiment op de markt gemeten wordt. In deze poll vroegen we onze leden of bitcoin nog verder zal dalen en uiteindelijk onder de $18.000 zal komen.

Uit deze poll is gebleken dat 50% van de leden er toch wel van overtuigd is dat we de bodem nog niet gezien hebben. Bijna 40% van de respondenten gaf aan dat $18.000 toch net iets te laag is. Ongeveer 10% heeft wijselijk aangegeven het toch niet zeker te weten.


Dit is wel interessant aangezien deze mening toch wel overeenkomt met de angst die op het moment op de markt heerst.

Echter is angst niet nodig, om deze angst leren te beheersten is het erg handig om een community te hebben met gelijkgestemde. Ook biedt een community met andere crypto handelaren een perfecte omgeving om je verder te verdiepen in wat crypto nu eigenlijk is, en hoe je er het beste mee kan handelen. Word lid van Crypto Insiders Premium en krijg toegang tot onze leerzame Discord. Daar kan je vragen stellen aan analisten, deskundigen en onze fanatieke community!

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

De 3 Fases van een Bitcoin Berenmarkt » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Als je dit leest is de kans vrij groot dat je nog nooit eerder een berenmarkt hebt meegemaakt. Sinds 2020 zijn er namelijk een hoop nieuwe investeerders in cryptocurrencies en ook in andere markten gestapt. Dat betekent dat je vermoedelijk niet zo goed voorbereid bent op een periode die voor cryptocurrencies heel erg tegen kan vallen. Hier lees je over alle stadia van een berenmarkt, zodat je beter voorbereid bent.

Vast programma in crypto

In de financiële wereld bestaat er al een paar decennia een grafiek genaamd de ‘Wall Street Cheat Sheet’. Helemaal een grap is het niet, want eigenlijk is het bloedserieus. Het beschrijft de emotionele stadia van investeerders gedurende zowel een stijgende als een dalende markt. Het helpt je om dingen voorspelbaarder te maken.

Eigenlijk is het zelfs zo voorspelbaar dat ervaren investeerders de markt zien als een soort verhaaltje dat zichzelf steeds opnieuw afspeelt. Zo verklaarde de Wall Street-legende Michael Burry eind vorig jaar nog ‘dit is mijn derde bubbel, ik heb het één en ander geleerd’. Als je de markt goed genoeg kent, dan kun je de grootste problemen dus omzeilen.

Duurt lang, zo’n bitcoin bearmarkt

Een zware berenmarkt duurt over het algemeen veel langer dan een correctie. Het complete arsenaal van menselijk emoties komt aan bod. Op de top zijn mensen euforisch en gemakzuchtig. Hierna komt de eerste angst, die overslaat in ontkenning van de situatie en uiteindelijk in paniek. Dan geven mensen op en zijn ze boos op zichzelf en anderen.

Op Twitter geeft Blockworks’ Jason Yanowitz zijn beschrijving van een berenmarkt. Hij groepeert de stadia in drie. Op dit moment zitten we in stadium twee, die vaak het zwaarst is. In dit stadium dalen prijzen, vaak zonder grote relief rallies. De mensen met diamond hands en laser eyes worden geforceerd om te verkopen vanwege financiële redenen, en bedrijven gaan failliet.

Hierna is de koers uitgeput omdat de verkopers niets meer te verkopen hebben. Dat is stadium drie. Deze fase is lastig omdat de prijs vaak een tijd zijwaarts gaat. Dat zag je bijvoorbeeld begin 2019, toen de prijs van bitcoin (BTC) helemaal nergens naartoe ging en tegelijkertijd op de harde bodem zat. Onthoud in deze tijd vooral waarom je geïnvesteerd hebt, want na de regen komt zonneschijn.

Sterker na de crypto berenmarkt

Als we naar het crypto nieuws van de afgelopen tijd, de koersen en deze theorie kijken, dan is het duidelijk dat we inderdaad nog in fase twee zitten. Wanneer fase drie begint is nog moeilijk te bepalen, maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren. De komende tijd zul je vaker lezen over hoe je de berenmarkt kunt overleven. Dat maakt je sterker. Ook kan je je crypto avontuur natuurlijk beginnen met Crypto Insiders Premium, waar je leert over crypto, het handelen ermee en alles daaromtrent!2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • XRP analyse: Ripple gebruikers op hoogste punt sinds 2020

  In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ripple (XRP) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen

 • Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

  Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen. Bescherming tegen schuldeisers Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft

 • De vreemde plannen van centrale banken in Madelon Praat

  De Bank for International Settlements, eigenlijk de centrale bank voor andere centrale banken, waarschuwt toch voor een mogelijk scenario waarin de economische groei afneemt terwijl de inflatie hoog blijft. De nachtmerrie voor iedere centraal bankier.  Ook Christine Lagarde van de ECB kwam afgelopen week met een zeer opmerkelijk plan om een eurocrisis af te wenden

 • Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

  Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste

 • Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

  Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt. Noord-Koreaanse hackers Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: