Home » Nieuws » De 3 Fases van een Bitcoin Berenmarkt » Crypto Insiders

De 3 Fases van een Bitcoin Berenmarkt » Crypto Insiders


Als je dit leest is de kans vrij groot dat je nog nooit eerder een berenmarkt hebt meegemaakt. Sinds 2020 zijn er namelijk een hoop nieuwe investeerders in cryptocurrencies en ook in andere markten gestapt. Dat betekent dat je vermoedelijk niet zo goed voorbereid bent op een periode die voor cryptocurrencies heel erg tegen kan vallen. Hier lees je over alle stadia van een berenmarkt, zodat je beter voorbereid bent.

Vast programma in crypto

In de financiële wereld bestaat er al een paar decennia een grafiek genaamd de ‘Wall Street Cheat Sheet’. Helemaal een grap is het niet, want eigenlijk is het bloedserieus. Het beschrijft de emotionele stadia van investeerders gedurende zowel een stijgende als een dalende markt. Het helpt je om dingen voorspelbaarder te maken.

Eigenlijk is het zelfs zo voorspelbaar dat ervaren investeerders de markt zien als een soort verhaaltje dat zichzelf steeds opnieuw afspeelt. Zo verklaarde de Wall Street-legende Michael Burry eind vorig jaar nog ‘dit is mijn derde bubbel, ik heb het één en ander geleerd’. Als je de markt goed genoeg kent, dan kun je de grootste problemen dus omzeilen.

Duurt lang, zo’n bitcoin bearmarkt

Een zware berenmarkt duurt over het algemeen veel langer dan een correctie. Het complete arsenaal van menselijk emoties komt aan bod. Op de top zijn mensen euforisch en gemakzuchtig. Hierna komt de eerste angst, die overslaat in ontkenning van de situatie en uiteindelijk in paniek. Dan geven mensen op en zijn ze boos op zichzelf en anderen.

Op Twitter geeft Blockworks’ Jason Yanowitz zijn beschrijving van een berenmarkt. Hij groepeert de stadia in drie. Op dit moment zitten we in stadium twee, die vaak het zwaarst is. In dit stadium dalen prijzen, vaak zonder grote relief rallies. De mensen met diamond hands en laser eyes worden geforceerd om te verkopen vanwege financiële redenen, en bedrijven gaan failliet.

Hierna is de koers uitgeput omdat de verkopers niets meer te verkopen hebben. Dat is stadium drie. Deze fase is lastig omdat de prijs vaak een tijd zijwaarts gaat. Dat zag je bijvoorbeeld begin 2019, toen de prijs van bitcoin (BTC) helemaal nergens naartoe ging en tegelijkertijd op de harde bodem zat. Onthoud in deze tijd vooral waarom je geïnvesteerd hebt, want na de regen komt zonneschijn.

Sterker na de crypto berenmarkt

Als we naar het crypto nieuws van de afgelopen tijd, de koersen en deze theorie kijken, dan is het duidelijk dat we inderdaad nog in fase twee zitten. Wanneer fase drie begint is nog moeilijk te bepalen, maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren. De komende tijd zul je vaker lezen over hoe je de berenmarkt kunt overleven. Dat maakt je sterker. Ook kan je je crypto avontuur natuurlijk beginnen met Crypto Insiders Premium, waar je leert over crypto, het handelen ermee en alles daaromtrent!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: