Home » Nieuws » ‘De bodem is dichtbij voor BTC’

‘De bodem is dichtbij voor BTC’


Goedemorgen Insiders! Gister was het een vrij rustige dag rondom bitcoin (BTC). Er gebeurde helaas niet veel, het enige wat we zagen is dat China voor de duizendste keer een negatief woordje te zeggen had over bitcoin. Dit zijn investeerders ondertussen wel gewend, waardoor de koers hier ook niks van merkte. Op zo’n dag is het perfect om even een stapje terug te nemen van de koers en je te verdiepen in wat bitcoin nou eigenlijk is. Dit hebben we gister voor je in een mooi overzichtje weten te plaatsen met andere interessante data. Zo wordt je weer een beetje wijzer in een bear markt!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met een kleine 1,3% gestegen sinds 00:00. Vooralsnog bevindt de koers zich boven de belangrijke prijsgrens van $20.000. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.822 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.800 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 10%, wat benadrukt dat het een rustige dag was voor BTC. Over de afgelopen zeven dagen steeg bitcoin met 0,9% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers met ongeveer 2,9%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $400 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,9%, een kleine afname ten opzichte van gisteren.

Is de bitcoin bodem nabij?

Dave the Wave, een analist die vooral bekend is geworden door zijn accurate voorspellingen op Twitter, heeft met zijn bijna 120.000 volgers een interessante analyse gedeeld. Hier kijkt de analist naar de afgelopen 11 jaar aan prijsactie voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld.

Op deze grafiek kunnen we een duidelijke opwaartse trend waarnemen met twee buitenste lijnen (groen) en een middelste lijn (oranje). Daarnaast heeft Dave the Wave ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de grafiek staan. Hier vallen een aantal interessante dingen op.

Als eerst worden de trendlijnen meerdere malen getest. De gele lijnen zijn ook opvallend vaak getest, echter brak de koers hier uiteindelijk toch doorheen. Op het moment is de koers naar de groene onderste lijn aan het bewegen.

In het verleden hebben we gezien dat als de koers zakt en de rode trendlijn raakt, dit ook direct een bodem signaal is. De koers raakte dit punt in 2013, 2015, 2019 en in 2020.  Elke keer dat de koers hier kwam volgde een stijging, dit bleken dus perfecte instapmomenten.

Ook viel op dat bij elke van de eerder genoemde bodems de MACD op hetzelfde niveau stonden. Deze zakte daarna nog een stukje verder door maar krulde uiteindelijk weer omhoog. De MACD lijkt ook zowel lagere pieken als hogere bodems te maken.

Vele van deze indicatoren lijken zich op het moment weer te laten zien. Waar de koers op het moment van schrijven richting de onderste groene lijn aan het bewegen is en de MACD hetzelfde niveau als bij de vorige bodems heeft bereikt. Deze raakt bijna de hoger wordende bodem. Zou dit dan kunnen betekenen dat de bodem dichtbij is?

Premium crypto analyse van de dag: Curve (CRV)

Elke door de weekse dag behandelen we hier een technische analyse die onze analisten schrijven en met premium leden delen. Vandaag nemen we een kijkje naar de voorspelling van CRV. Er is gister namelijk een bull alert uitgegeven voor deze coin, iets wat niet vaak gebeurt.

Hierbij zagen we namelijk dat de koers net een Elliott Wave telling heeft afgemaakt. Op dit moment verwachten we dat er of een ABC patroon, of een 12345 patroon omhoog komt. Hier zou een C kunnen vormen als de koers de 100% van de Fibonacci haalt, of een 3 wave als de 161,8% wordt bereikt.

Mocht je de volledige analyse met prijsniveaus en een duidelijk beschrijving van het bull alert willen lezen dan staat deze voor je klaar in de Discord omgeving van Crypto Insiders!

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: