Home » Nieuws » ‘De bodem is dichtbij voor BTC’

‘De bodem is dichtbij voor BTC’


Goedemorgen Insiders! Gister was het een vrij rustige dag rondom bitcoin (BTC). Er gebeurde helaas niet veel, het enige wat we zagen is dat China voor de duizendste keer een negatief woordje te zeggen had over bitcoin. Dit zijn investeerders ondertussen wel gewend, waardoor de koers hier ook niks van merkte. Op zo’n dag is het perfect om even een stapje terug te nemen van de koers en je te verdiepen in wat bitcoin nou eigenlijk is. Dit hebben we gister voor je in een mooi overzichtje weten te plaatsen met andere interessante data. Zo wordt je weer een beetje wijzer in een bear markt!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met een kleine 1,3% gestegen sinds 00:00. Vooralsnog bevindt de koers zich boven de belangrijke prijsgrens van $20.000. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.822 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.800 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 10%, wat benadrukt dat het een rustige dag was voor BTC. Over de afgelopen zeven dagen steeg bitcoin met 0,9% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers met ongeveer 2,9%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $400 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,9%, een kleine afname ten opzichte van gisteren.

Is de bitcoin bodem nabij?

Dave the Wave, een analist die vooral bekend is geworden door zijn accurate voorspellingen op Twitter, heeft met zijn bijna 120.000 volgers een interessante analyse gedeeld. Hier kijkt de analist naar de afgelopen 11 jaar aan prijsactie voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld.

Op deze grafiek kunnen we een duidelijke opwaartse trend waarnemen met twee buitenste lijnen (groen) en een middelste lijn (oranje). Daarnaast heeft Dave the Wave ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de grafiek staan. Hier vallen een aantal interessante dingen op.

Als eerst worden de trendlijnen meerdere malen getest. De gele lijnen zijn ook opvallend vaak getest, echter brak de koers hier uiteindelijk toch doorheen. Op het moment is de koers naar de groene onderste lijn aan het bewegen.

In het verleden hebben we gezien dat als de koers zakt en de rode trendlijn raakt, dit ook direct een bodem signaal is. De koers raakte dit punt in 2013, 2015, 2019 en in 2020.  Elke keer dat de koers hier kwam volgde een stijging, dit bleken dus perfecte instapmomenten.

Ook viel op dat bij elke van de eerder genoemde bodems de MACD op hetzelfde niveau stonden. Deze zakte daarna nog een stukje verder door maar krulde uiteindelijk weer omhoog. De MACD lijkt ook zowel lagere pieken als hogere bodems te maken.

Vele van deze indicatoren lijken zich op het moment weer te laten zien. Waar de koers op het moment van schrijven richting de onderste groene lijn aan het bewegen is en de MACD hetzelfde niveau als bij de vorige bodems heeft bereikt. Deze raakt bijna de hoger wordende bodem. Zou dit dan kunnen betekenen dat de bodem dichtbij is?

Premium crypto analyse van de dag: Curve (CRV)

Elke door de weekse dag behandelen we hier een technische analyse die onze analisten schrijven en met premium leden delen. Vandaag nemen we een kijkje naar de voorspelling van CRV. Er is gister namelijk een bull alert uitgegeven voor deze coin, iets wat niet vaak gebeurt.

Hierbij zagen we namelijk dat de koers net een Elliott Wave telling heeft afgemaakt. Op dit moment verwachten we dat er of een ABC patroon, of een 12345 patroon omhoog komt. Hier zou een C kunnen vormen als de koers de 100% van de Fibonacci haalt, of een 3 wave als de 161,8% wordt bereikt.

Mocht je de volledige analyse met prijsniveaus en een duidelijk beschrijving van het bull alert willen lezen dan staat deze voor je klaar in de Discord omgeving van Crypto Insiders!

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: