Home » Nieuws » ‘De bodem is mogelijk in zicht’

‘De bodem is mogelijk in zicht’


Gisteren is er weer genoeg gebeurd de wereld van bitcoin (BTC). Zo heeft het land El Salvador, het land dat bitcoin als eerst als wettig betaalmiddel heeft omarmd en ondertussen bekend bitcoin bull is, gebruik gemaakt van de dip en 80 BTC aan haar portefeuille heeft toegevoegd. Ook heeft Changpeng Zhao, CEO van de cryptocurrency exchange Binance, uitspraak gedaan over de grote BTC positie van Michael Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy. Hij geeft aan dat Saylor uiteindelijk het laatst zal lachen. Hiermee impliceert hij natuurlijk dat de huidige BTC positie van het bedrijf, die op het moment flink in de min staat, straks hard zal stijgen.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.205 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.407 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 13%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 9,6% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 1,6%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $366,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Zou $15.000 dan de bodem kunnen zijn voor bitcoin?

Een analist op de website CryptoQuant heeft onlangs een interessante metric gedeeld. Hierin keek hij naar de koers van bitcoin op basis van de realized cap en de delta cap en probeerde op basis van deze indicatoren de bodem te voorspellen. Zijn conclusie is dat de koers waarschijnlijk een bodem gaat maken rond de $15.000.

Om de analyse duidelijk te krijgen zullen we eerste even een kijkje nemen naar de betekenis van de realized cap en de delta cap. Normaliter bedoelen we met de market cap, ofwel de marktwaarde, van een activa hoeveel deze in totaal waard is. De marktwaarde van bitcoin kan je berekenen door het aantal munten in omloop keer de koers te doen.

De realized cap, ofwel de gerealiseerde marktwaarde, werkt hier net even wat anders. Hier wordt niet naar de huidige prijs gekeken van een activa, maar naar de koers waarop de coins werden verhandeld. Omdat de koers steeds fluctueert zal deze net ander liggen dan de normale marktwaarde.

Tot slot heb je de delta cap. Dit is het verschil tussen het gemiddelde van de normale marktwaarde en de gerealiseerde marktwaarde.

Op de onderstaande grafiek staan deze twee indicatoren uitgebeeld. Hieruit blijkt dat er tot nu toe elke keer een bodem wordt gevormd wanneer de koers tussen deze twee waardes beland. De koers zou zelfs nog helemaal door kunnen zakken richting de Delta cap. Dit zou de koers brengen op een bodem van ongeveer $15.000.

Dit is het niveau waar de koers in de bear markt van 2019 kwam en waar de koers tussen belandde tijdens de corona crash van 2020. We weten dat de geschiedenis zich nooit herhaalt, maar zou het wel kunnen rijmen?

Premium crypto analyse van de dag: DOT

In de Discord omgeving van Crypto Insiders hebben de technische analisten een interessante analyse gedeeld van Polkadot (DOT). Hier was in de prijsactie een duidelijk 12345 Elliott Wave patroon te zien. De koers heeft wave 1 t/m 4 al duidelijk afgerond en is op het moment van schrijven nog bezig met een wave 5. Deze wave komt in de theorie vaak uit rond de 127,2% en de 161,8% van de Fibonacci retracement. Hier zouden we natuurlijk mooi gebruik van kunnen maken. In de Discord wordt de volledige analyse gedeeld met de verschillende interessante prijsniveaus.

afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse werd op 23 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: