Home » Nieuws » ‘De bodem is mogelijk in zicht’

‘De bodem is mogelijk in zicht’


Gisteren is er weer genoeg gebeurd de wereld van bitcoin (BTC). Zo heeft het land El Salvador, het land dat bitcoin als eerst als wettig betaalmiddel heeft omarmd en ondertussen bekend bitcoin bull is, gebruik gemaakt van de dip en 80 BTC aan haar portefeuille heeft toegevoegd. Ook heeft Changpeng Zhao, CEO van de cryptocurrency exchange Binance, uitspraak gedaan over de grote BTC positie van Michael Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy. Hij geeft aan dat Saylor uiteindelijk het laatst zal lachen. Hiermee impliceert hij natuurlijk dat de huidige BTC positie van het bedrijf, die op het moment flink in de min staat, straks hard zal stijgen.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.205 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.407 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 13%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 9,6% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 1,6%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $366,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Zou $15.000 dan de bodem kunnen zijn voor bitcoin?

Een analist op de website CryptoQuant heeft onlangs een interessante metric gedeeld. Hierin keek hij naar de koers van bitcoin op basis van de realized cap en de delta cap en probeerde op basis van deze indicatoren de bodem te voorspellen. Zijn conclusie is dat de koers waarschijnlijk een bodem gaat maken rond de $15.000.

Om de analyse duidelijk te krijgen zullen we eerste even een kijkje nemen naar de betekenis van de realized cap en de delta cap. Normaliter bedoelen we met de market cap, ofwel de marktwaarde, van een activa hoeveel deze in totaal waard is. De marktwaarde van bitcoin kan je berekenen door het aantal munten in omloop keer de koers te doen.

De realized cap, ofwel de gerealiseerde marktwaarde, werkt hier net even wat anders. Hier wordt niet naar de huidige prijs gekeken van een activa, maar naar de koers waarop de coins werden verhandeld. Omdat de koers steeds fluctueert zal deze net ander liggen dan de normale marktwaarde.

Tot slot heb je de delta cap. Dit is het verschil tussen het gemiddelde van de normale marktwaarde en de gerealiseerde marktwaarde.

Op de onderstaande grafiek staan deze twee indicatoren uitgebeeld. Hieruit blijkt dat er tot nu toe elke keer een bodem wordt gevormd wanneer de koers tussen deze twee waardes beland. De koers zou zelfs nog helemaal door kunnen zakken richting de Delta cap. Dit zou de koers brengen op een bodem van ongeveer $15.000.

Dit is het niveau waar de koers in de bear markt van 2019 kwam en waar de koers tussen belandde tijdens de corona crash van 2020. We weten dat de geschiedenis zich nooit herhaalt, maar zou het wel kunnen rijmen?

Premium crypto analyse van de dag: DOT

In de Discord omgeving van Crypto Insiders hebben de technische analisten een interessante analyse gedeeld van Polkadot (DOT). Hier was in de prijsactie een duidelijk 12345 Elliott Wave patroon te zien. De koers heeft wave 1 t/m 4 al duidelijk afgerond en is op het moment van schrijven nog bezig met een wave 5. Deze wave komt in de theorie vaak uit rond de 127,2% en de 161,8% van de Fibonacci retracement. Hier zouden we natuurlijk mooi gebruik van kunnen maken. In de Discord wordt de volledige analyse gedeeld met de verschillende interessante prijsniveaus.

afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse werd op 23 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: