Home » Nieuws » deze prijs moet standhouden (+ethereum analyse)

deze prijs moet standhouden (+ethereum analyse)


Gister was  het qua nieuws een interessante dag voor bitcoin (BTC). Een positief bericht ging erover dat mensen in minder welvarende landen steeds vaker kiezen voor een salaris in cryptocurrencies. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de adoptie van crypto. Echter kwamen er een ook aantal minder goede berichten over bitcoin-mining naar buiten. Bitcoin-miners in Texas moeten hun mining activiteiten deels of volledig stopzetten door een hittegolf in de staat. Mocht de prijs van bitcoin helemaal naar $10.000 zakken, dan zou de helft geen winst meer maken, een zorgwekkende situatie.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2,5% gedaald in de afgelopen 24 uur en sinds middennacht met 0,9% gestegen. De prijs is op het moment van schrijven $19.550 op crypto exchange Coinbase en €19.550 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 9,5%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $373,6 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,5%.

Bitcoin vast in zijwaarts kanaal

In een recente in bitcoin koersupdate keken we naar de symmetrische driehoek die op de grafiek van bitcoin vormde. Hier zagen dat de koers aan de bovenkant van dit patroon wist uit te breken met veel volume. Dit had mogelijk het begin kunnen zijn van een beweging naar boven. Helaas zien we nu dat de koers de stijging niet heeft volgehouden en vrijwel direct na de uitbraak naar beneden stortte.

Deze nieuwe lokale piek zorgt ervoor dat we weer een nieuwe trend in bitcoin kunnen tekenen. Het is nu namelijk duidelijk dat we in een zijwaartse trend aan het handelen zijn. Door de daling is het volgende punt waar we hoogstwaarschijnlijk als eerste naartoe zullen gaan de onderkant van dit kanaal. Deze bodem ligt ongeveer rond de $18.700, gelijk aan de bodem die we aan het begin van deze maand zagen.

Dit niveau is erg belangrijk. Mochten de koers hier doorheen breken, dan fungeert de $17.600, de bodem van de afgelopen crash, mogelijk als laatste steunniveau. Als de koers hier niet standhoudt, dan kan bitcoin mogelijk diep wegzakken. Dat zagen we ook gebeuren na de zijwaartse prijsactie in juni en de crash die volgde op 11 juni.

Premium crypto analyse van de dag: ethereum (ETH)

Vorige maand hebben de analisten van Crypto Insiders in de Discord community een analyse gedeeld voor ethereum (ETH). In een eerdere analyse werd gedeeld dat ethereum mogelijk zou kunnen dalen richting de $900. Uiteindelijk bleek de koers ook dit punt te bereiken. Volgens de onderstaande analyse zou ETH daarna weer moeten stijgen. Deze stijging zou ons richting de $1.900 kunnen brengen. Toch gaven de analisten hier aan dat dit waarschijnlijk niet in een rechte lijn omhoog zal zijn. De analyse lijkt vooralsnog op schema te verlopen.

Afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse is op 20-06-2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij graag diepgaandere analyses voor crypto ontvangen? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

  De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

 • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

 • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

  Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

 • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

  Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

 • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

  Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: