Home » Nieuws » digitale fiatvaluta zijn wél belangrijk

digitale fiatvaluta zijn wél belangrijk


Berenmarkt of niet, het is duidelijk dat er hard wordt gewerkt aan een toekomst waarin cryptocurrencies een integraal onderdeel van het financiële systeem zijn. Veel mensen vinden het veel minder duidelijk wat Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) eigenlijk te bieden hebben, maar veel financiële instituten zien dat anders.

CBDC’s hebben een sociaal doel

Ripple (XRP) heeft een nieuw onderzoek over CBDC’s gepubliceerd. Het fintech-bedrijf ondervroeg wereldwijd 1.600 medewerkers van financiële instituten naar hun mening over het aankomende digitale overheidsgeld. Geld is tegenwoordig natuurlijk al digitaal, maar in de nabije toekomst moeten fiatvaluta van blockchain gebruikmaken en uitsluitend in digitale vorm bestaan. Dat heeft een aantal uitdagingen, maar volgens de ondervraagden zijn de voordelen groot.

Minstens 71% van de ondervraagden vindt dat de samenleving er veel baat bij CBDC’s zal hebben. Respondenten uit de meeste werelddelen, en in meerdere mate Europa en Azië, vinden dat financiële inclusie het belangrijkste voordeel is. Dat kunnen we in de toekomst wellicht terugzien in de vorm van een soort Universal Basic Income (UBI)

Opvallend is dat instituten uit Noord-Amerika als enigen CBDC’s zien als een ‘nieuwe bron van inkomsten’. Het is niet duidelijk wat Noord-Amerika hier precies onder verstaat. Azië vindt toegang tot leningen het belangrijkst.

Ripple heeft alle belangrijke informatie in een handige infographic gezet.

CBDC’s voor innovatie en efficiëntie

Ook vroeg Ripple naar wat CBDC’s voor de organisaties zou betekenen waar de respondenten voor werken. De meest voorkomende antwoorden waren een betere nationale concurrentiepositie, een efficiënter betalingssysteem, meer innovatie en nieuwe gebruiksdoelen. 85% van de respondenten denkt dat het land van het betreffende financiële instituut binnen vier jaar een volledig digitale valuta gaat uitbrengen.

Ripple noemt Bhutan als voorbeeld. Dit buurland van Indonesië wil tegen 2023 dat 85% van de bevolking toegang heeft tot het financiële systeem. Lang niet iedereen is zo enthousiast over CBDC’s. Zo vindt klokkenluider Edward Snowden dat CBDC’s een perverse versie van open-source crypto zijn.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: