Home » Nieuws » Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger

Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger


Crypto exchange FTX is de samenwerking aangegaan met crypto hardware-fabrikant Ledger. De exchange is nu een officiële ‘swap provider,’ wat inhoudt dat investeerders direct crypto zoals bitcoin (BTC) met FTX kunnen swappen voor andere cryptocurrencies. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Crypto swappen met FTX op je Ledger

Ledger wallets behoren tot de populairste hardware wallets waar investeerders hun crypto op kunnen bewaren. Je private keys staan offline opgeslagen waardoor je zelf de volledige controle hebt over wat er met je crypto gebeurt.

FTX is nu een swap provider. Dit houdt in dat je crypto binnen de Ledger Live app rechtstreeks kan swappen voor andere cryptocurrencies met FTX. Zo kun je bijvoorbeeld USD Coin (USDC) rechtstreeks omwisselen voor bitcoin. De bitcoin komt dan ook meteen in je Ledger te staan. Het betreft dus een extreem veilige manier van crypto omwisselen.

Hoe werkt het swappen van crypto met FTX?

In een recent artikel legt FTX precies uit hoe je crypto kan swappen op je Ledger wallet. Ten eerste dien je natuurlijk een Ledger wallet te hebben. Vervolgens heb je de Ledger Live app nodig (Tip: Download alleen software via de officiële wegen van Ledger, zo weet je zeker dat je niet gehackt wordt). Ledger Live kan je hier downloaden van de Ledger website.

Vervolgens zijn nog een aantal stappen nodig voordat je een swap kan uitvoeren. Binnen de Ledger Live app klik je op “Swap” op de portfolio-pagina. De Swap knop kan in het linkermenu gevonden worden.

Vervolgens kies je de crypto die je wil swappen. In het voorbeeld hieronder wordt USDC, een stablecoin, omgewisseld voor bitcoin. Hierna kies je FTX als swap provider en kun je inloggen met je FTX account.

Nog geen FTX account? Maak er hier een aan!

Bron: FTX

Om de swap uiteindelijk te voltooien dien je je Ledger wallet met Ledger Live te verbinden en deze te ontgrendelen. Klik vervolgens op “Exchange” en volg de instructies op je Ledger wallet.

Belangrijk: Omdat de swap via het Ethereum (ETH) netwerk wordt uitegevoerd dien je genoeg ETH op je Ledger te hebben staan om de transactiekosten te kunnen betalen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: