Home » Nieuws » Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger

Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger


Crypto exchange FTX is de samenwerking aangegaan met crypto hardware-fabrikant Ledger. De exchange is nu een officiële ‘swap provider,’ wat inhoudt dat investeerders direct crypto zoals bitcoin (BTC) met FTX kunnen swappen voor andere cryptocurrencies. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Crypto swappen met FTX op je Ledger

Ledger wallets behoren tot de populairste hardware wallets waar investeerders hun crypto op kunnen bewaren. Je private keys staan offline opgeslagen waardoor je zelf de volledige controle hebt over wat er met je crypto gebeurt.

FTX is nu een swap provider. Dit houdt in dat je crypto binnen de Ledger Live app rechtstreeks kan swappen voor andere cryptocurrencies met FTX. Zo kun je bijvoorbeeld USD Coin (USDC) rechtstreeks omwisselen voor bitcoin. De bitcoin komt dan ook meteen in je Ledger te staan. Het betreft dus een extreem veilige manier van crypto omwisselen.

Hoe werkt het swappen van crypto met FTX?

In een recent artikel legt FTX precies uit hoe je crypto kan swappen op je Ledger wallet. Ten eerste dien je natuurlijk een Ledger wallet te hebben. Vervolgens heb je de Ledger Live app nodig (Tip: Download alleen software via de officiële wegen van Ledger, zo weet je zeker dat je niet gehackt wordt). Ledger Live kan je hier downloaden van de Ledger website.

Vervolgens zijn nog een aantal stappen nodig voordat je een swap kan uitvoeren. Binnen de Ledger Live app klik je op “Swap” op de portfolio-pagina. De Swap knop kan in het linkermenu gevonden worden.

Vervolgens kies je de crypto die je wil swappen. In het voorbeeld hieronder wordt USDC, een stablecoin, omgewisseld voor bitcoin. Hierna kies je FTX als swap provider en kun je inloggen met je FTX account.

Nog geen FTX account? Maak er hier een aan!

Bron: FTX

Om de swap uiteindelijk te voltooien dien je je Ledger wallet met Ledger Live te verbinden en deze te ontgrendelen. Klik vervolgens op “Exchange” en volg de instructies op je Ledger wallet.

Belangrijk: Omdat de swap via het Ethereum (ETH) netwerk wordt uitegevoerd dien je genoeg ETH op je Ledger te hebben staan om de transactiekosten te kunnen betalen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: