Home » Nieuws » Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger

Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger


Crypto exchange FTX is de samenwerking aangegaan met crypto hardware-fabrikant Ledger. De exchange is nu een officiële ‘swap provider,’ wat inhoudt dat investeerders direct crypto zoals bitcoin (BTC) met FTX kunnen swappen voor andere cryptocurrencies. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Crypto swappen met FTX op je Ledger

Ledger wallets behoren tot de populairste hardware wallets waar investeerders hun crypto op kunnen bewaren. Je private keys staan offline opgeslagen waardoor je zelf de volledige controle hebt over wat er met je crypto gebeurt.

FTX is nu een swap provider. Dit houdt in dat je crypto binnen de Ledger Live app rechtstreeks kan swappen voor andere cryptocurrencies met FTX. Zo kun je bijvoorbeeld USD Coin (USDC) rechtstreeks omwisselen voor bitcoin. De bitcoin komt dan ook meteen in je Ledger te staan. Het betreft dus een extreem veilige manier van crypto omwisselen.

Hoe werkt het swappen van crypto met FTX?

In een recent artikel legt FTX precies uit hoe je crypto kan swappen op je Ledger wallet. Ten eerste dien je natuurlijk een Ledger wallet te hebben. Vervolgens heb je de Ledger Live app nodig (Tip: Download alleen software via de officiële wegen van Ledger, zo weet je zeker dat je niet gehackt wordt). Ledger Live kan je hier downloaden van de Ledger website.

Vervolgens zijn nog een aantal stappen nodig voordat je een swap kan uitvoeren. Binnen de Ledger Live app klik je op “Swap” op de portfolio-pagina. De Swap knop kan in het linkermenu gevonden worden.

Vervolgens kies je de crypto die je wil swappen. In het voorbeeld hieronder wordt USDC, een stablecoin, omgewisseld voor bitcoin. Hierna kies je FTX als swap provider en kun je inloggen met je FTX account.

Nog geen FTX account? Maak er hier een aan!

Bron: FTX

Om de swap uiteindelijk te voltooien dien je je Ledger wallet met Ledger Live te verbinden en deze te ontgrendelen. Klik vervolgens op “Exchange” en volg de instructies op je Ledger wallet.

Belangrijk: Omdat de swap via het Ethereum (ETH) netwerk wordt uitegevoerd dien je genoeg ETH op je Ledger te hebben staan om de transactiekosten te kunnen betalen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: