Home » Nieuws » ‘Dit is wat het handelsvolume ons vertelt’

‘Dit is wat het handelsvolume ons vertelt’


Gisteren was het een relatief rustige dag voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld. Een interessant nieuwtje stak met kop en schouders boven de rest uit, en dat was het nieuws rondom Mexico. Er is onlangs een wetsvoorstel ingediend waarbij, wanneer deze wordt aangenomen, bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel wordt aangenomen in Mexico. Dit is natuurlijk weer een grote stop in de juiste richting wat betreft de adoptie en toepasbaarheid van bitcoin.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 0,9% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.123 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.333 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 11%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 9,1% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers echter met ongeveer 0,2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $401,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Het handelsvolume en de bodem

Alex Krüger, analist met bijna 140.000 volgers, heeft op 2 juli een interessante observering gedeeld via Twitter. Hij postte hier een simpele grafiek en zoomde in op het volume van bitcoin. Hierbij geeft hij aan dat het een regel is dat in een dalende markt het volume het hoogst is. Wanneer de markt capituleert en het hoge volume toont is dit vaak een teken dat de markt de bodem (bijna) heeft gevonden. Dit is iets wat we ook al eerder bij bitcoin hebben kunnen zien.

Dit zagen we, zoals je op de grafiek hierboven kunt zien, al bij de bodem van 2018/2019, toen de koers naar de $3.100 zakte en bij de bodem van de corona crash in 2020. In beide gevallen was het volume het hoogst precies op of net rond het moment dat de koers de bodem maakte. Dit kan ons voor deze crash natuurlijk ook een houvast geven voor wanneer de bodem dichtbij is. Krüger geeft in dezelfde tweet aan dat het volume van bitcoin twee weken geleden een nieuwe all-time high maakte.

Het nadeel is dat we natuurlijk nog niet weten of dit de laatste piek zal zijn of dat we straks nog een hardere klap krijgen, waardoor het volume nog harder zal stijgen. Dit geeft ons echter wel een leuke indicatie over dat het einde mogelijk in zicht is.

Premium crypto analyse van de dag: DOT

Eerder deze week voorspelde onze analisten het volgende scenario voor Polkadot (DOT). DOT ziet er op het moment slecht uit en zou uiteindelijk zelfs verder kunnen dalen richting de $6 (rode zone op de grafiek). Hier zouden veel Elliott Wave tellingen ook samenkomen, waardoor dit een erg sterk patroon is.

De leden van de Discord omgeving van Crypto Insiders kregen deze analyse al toen DOT zo’n 20% hoger stond. Wil je deze analyse ook direct ontvangen zonder vertraging, neem dan een kijkje in de Discord omgeving. Hier worden ook analyses van andere coins gedeeld waaronder ADA, BTC, ETH, LINK, WAVES en nog veel meer.

afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse werd op 23 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: