Home » Nieuws » ‘Dit is wat het handelsvolume ons vertelt’

‘Dit is wat het handelsvolume ons vertelt’


Gisteren was het een relatief rustige dag voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld. Een interessant nieuwtje stak met kop en schouders boven de rest uit, en dat was het nieuws rondom Mexico. Er is onlangs een wetsvoorstel ingediend waarbij, wanneer deze wordt aangenomen, bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel wordt aangenomen in Mexico. Dit is natuurlijk weer een grote stop in de juiste richting wat betreft de adoptie en toepasbaarheid van bitcoin.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 0,9% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.123 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.333 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 11%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 9,1% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers echter met ongeveer 0,2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $401,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Het handelsvolume en de bodem

Alex Krüger, analist met bijna 140.000 volgers, heeft op 2 juli een interessante observering gedeeld via Twitter. Hij postte hier een simpele grafiek en zoomde in op het volume van bitcoin. Hierbij geeft hij aan dat het een regel is dat in een dalende markt het volume het hoogst is. Wanneer de markt capituleert en het hoge volume toont is dit vaak een teken dat de markt de bodem (bijna) heeft gevonden. Dit is iets wat we ook al eerder bij bitcoin hebben kunnen zien.

Dit zagen we, zoals je op de grafiek hierboven kunt zien, al bij de bodem van 2018/2019, toen de koers naar de $3.100 zakte en bij de bodem van de corona crash in 2020. In beide gevallen was het volume het hoogst precies op of net rond het moment dat de koers de bodem maakte. Dit kan ons voor deze crash natuurlijk ook een houvast geven voor wanneer de bodem dichtbij is. Krüger geeft in dezelfde tweet aan dat het volume van bitcoin twee weken geleden een nieuwe all-time high maakte.

Het nadeel is dat we natuurlijk nog niet weten of dit de laatste piek zal zijn of dat we straks nog een hardere klap krijgen, waardoor het volume nog harder zal stijgen. Dit geeft ons echter wel een leuke indicatie over dat het einde mogelijk in zicht is.

Premium crypto analyse van de dag: DOT

Eerder deze week voorspelde onze analisten het volgende scenario voor Polkadot (DOT). DOT ziet er op het moment slecht uit en zou uiteindelijk zelfs verder kunnen dalen richting de $6 (rode zone op de grafiek). Hier zouden veel Elliott Wave tellingen ook samenkomen, waardoor dit een erg sterk patroon is.

De leden van de Discord omgeving van Crypto Insiders kregen deze analyse al toen DOT zo’n 20% hoger stond. Wil je deze analyse ook direct ontvangen zonder vertraging, neem dan een kijkje in de Discord omgeving. Hier worden ook analyses van andere coins gedeeld waaronder ADA, BTC, ETH, LINK, WAVES en nog veel meer.

afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse werd op 23 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

  De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

 • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

 • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

  Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

 • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

  Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

 • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

  Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: