Home » Nieuws » Ethereum analyse: koers presteert ondergemiddeld

Ethereum analyse: koers presteert ondergemiddeld


De ethereum koers mocht twee weken geleden ruiken aan een waarde van 2000 euro, maar na verschillende dalingen is daar nog maar 1500 euro van over. Zal de daling voortzetten of zit er nog een pump in in aanloop naar The Merge?

Ethereum koers volgens Fibonacci

In de eerste grafiek kijken we naar de prestaties van de koers van ether, de grafiek komt van Tradingview en de data van cryptobeurs Binance. De waarde is uitgedrukt in euro’s en elke candle staat voor 1 dag.

De grafiek start aan het begin van dit jaar en de getrokken lijnen komen van de indicator van Fibonacci.

De reeks getallen en de formule van de Italiaanse wiskundige laten bepaalde niveau’s zien die van belang kunnen zijn van de koers. Deze houdt geen rekening met psychologische grenzen zoals ronde getallen als 2000 of 1500 euro.

Volgens Fibonacci kan de koers rekenen op een support van ongeveer 1399 euro, mocht de daling voortzetten. Mocht ether 2000 euro ambiëren dan moet er eerst afgerekend worden met een resistance op 1835 euro.

Ethereum koers onder het gemiddelde

Tijd om naar de prestaties te kijken van augustus. In de volgende grafiek staat elke candle voor vier uur. In de grafiek zijn drie indicatoren gebruikt:

 • Blauwe golf: bewogen gemiddelde van de afgelopen 9 candles
 • Oranje golf: bewogen gemiddelde van de afgelopen 20 candles
 • Paarse balk: relative strength index

De blauwe lijn laat het gemiddelde van de afgelopen 36 uur (9 candles x 4 uur) zien. Dat gemiddelde staat nu op 1509 euro en op dit moment probeert de koers hier weer boven te komen. Omdat het een trendlijn van een hele korte termijn is, zal het gevecht ook niet al te lang zijn. Dit betekent overigens niet dat ether krachtig zal uitbreken of dalen.

De oranje lijn kijkt naar het bewogen gemiddelde van 180 uur (20 candles x 4 uur) en als je zo ver uitzoomt dan lijkt die lijn nog ver weg. Maar het gaat maar om 100 euro, en ook op korte termijn lijkt dit goed haalbaar.

De relative strength index in de paarse balk laat zien of ether overbought of oversold is. De RSI is geschaald is tussen de 0 en 100. Op dit moment is de RSI 33 en lijkt de trend opwaarts. Je zou kunnen stellen dat de weg omhoog is ingezet, maar zo ver is het nog niet. Dat vergt wat uitleg.

Ethereum te veel verkocht

Is de RSI boven de 70? Dan spreek je van een overbought momentum. Is de RSI onder de 30? dan spreek je van een oversold momentum. Daarnaast geeft de RSI nog een ander signaal af. Beweegt de RSI-lijn zich boven de blauwe 50 lijn? Dan is een ingezette koers trend omhoog bevestigd.

Heeft een koers een trend naar beneden ingezet en beweegt de RSI-lijn onder de blauwe 50-lijn? Dan is de dalende trend bevestigd. Op dit moment zit ethereum dus nog in een dalende trend, maar een herstel boven een RSI van 50 kan het marktsentiment doen omslaan.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Braziliaanse Nubank bereikt 1,8 miljoen crypto klanten in 3 maanden

  Nubank, een grote Braziliaanse neobank, of online-only bank, lanceerde pas enkele maanden geleden diensten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De bank maakte gisteren in een persconferentie bekend dat inmiddels al 1,8 miljoen klanten gebruik maken van diens crypto platform. Zuid-Amerikaanse pionier in crypto In mei kondigde de bank een crypto handelsdienst aan. Aan het

 • ADA koersverwachting: Al 8 maanden lang positieve inflow voor Cardano

  Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden. In de Premium omgeving van

 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: