Home » Nieuws » Ethereum analyse: koers presteert ondergemiddeld

Ethereum analyse: koers presteert ondergemiddeld


De ethereum koers mocht twee weken geleden ruiken aan een waarde van 2000 euro, maar na verschillende dalingen is daar nog maar 1500 euro van over. Zal de daling voortzetten of zit er nog een pump in in aanloop naar The Merge?

Ethereum koers volgens Fibonacci

In de eerste grafiek kijken we naar de prestaties van de koers van ether, de grafiek komt van Tradingview en de data van cryptobeurs Binance. De waarde is uitgedrukt in euro’s en elke candle staat voor 1 dag.

De grafiek start aan het begin van dit jaar en de getrokken lijnen komen van de indicator van Fibonacci.

De reeks getallen en de formule van de Italiaanse wiskundige laten bepaalde niveau’s zien die van belang kunnen zijn van de koers. Deze houdt geen rekening met psychologische grenzen zoals ronde getallen als 2000 of 1500 euro.

Volgens Fibonacci kan de koers rekenen op een support van ongeveer 1399 euro, mocht de daling voortzetten. Mocht ether 2000 euro ambiëren dan moet er eerst afgerekend worden met een resistance op 1835 euro.

Ethereum koers onder het gemiddelde

Tijd om naar de prestaties te kijken van augustus. In de volgende grafiek staat elke candle voor vier uur. In de grafiek zijn drie indicatoren gebruikt:

 • Blauwe golf: bewogen gemiddelde van de afgelopen 9 candles
 • Oranje golf: bewogen gemiddelde van de afgelopen 20 candles
 • Paarse balk: relative strength index

De blauwe lijn laat het gemiddelde van de afgelopen 36 uur (9 candles x 4 uur) zien. Dat gemiddelde staat nu op 1509 euro en op dit moment probeert de koers hier weer boven te komen. Omdat het een trendlijn van een hele korte termijn is, zal het gevecht ook niet al te lang zijn. Dit betekent overigens niet dat ether krachtig zal uitbreken of dalen.

De oranje lijn kijkt naar het bewogen gemiddelde van 180 uur (20 candles x 4 uur) en als je zo ver uitzoomt dan lijkt die lijn nog ver weg. Maar het gaat maar om 100 euro, en ook op korte termijn lijkt dit goed haalbaar.

De relative strength index in de paarse balk laat zien of ether overbought of oversold is. De RSI is geschaald is tussen de 0 en 100. Op dit moment is de RSI 33 en lijkt de trend opwaarts. Je zou kunnen stellen dat de weg omhoog is ingezet, maar zo ver is het nog niet. Dat vergt wat uitleg.

Ethereum te veel verkocht

Is de RSI boven de 70? Dan spreek je van een overbought momentum. Is de RSI onder de 30? dan spreek je van een oversold momentum. Daarnaast geeft de RSI nog een ander signaal af. Beweegt de RSI-lijn zich boven de blauwe 50 lijn? Dan is een ingezette koers trend omhoog bevestigd.

Heeft een koers een trend naar beneden ingezet en beweegt de RSI-lijn onder de blauwe 50-lijn? Dan is de dalende trend bevestigd. Op dit moment zit ethereum dus nog in een dalende trend, maar een herstel boven een RSI van 50 kan het marktsentiment doen omslaan.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Metaverse rally: dit is waarom The Sandbox omhoog schoot

  Verschillende metaverse-gerelateerde tokens hadden gisteren een mooie stijging neergezet. The sandbox (SAND) kwam als winnaar uit de kast met een stijging van ongeveer 27%. SAND bleek, net als veel andere altcoins, echter niet in staat om deze stijging vast te houden. Desondanks wist het nog steeds de dag met ongeveer 16% in het groen af

 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: