Home » Nieuws » ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu? » Crypto Insiders

ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam ethereum (ETH) hier regelmatig ter sprake door de opvallende prijsactie.

In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ETH is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een diepere daling. In deze periode daalde de koers met ongeveer 11%. Ondanks de dalende koers is het volume wel gestegen met 38%. Dit volume bevat ook verkopende transacties.

Laatste nieuws Ethereum

Onlangs zijn er weer een aantal nieuwe interessante stappen gezet naar de Ethereum 2.0 update. Zo zagen we onlangs dat het Ropsten testnet, het langst levende proof-of-work (PoW) testnet op Ethereum, op 8 juni de switch heeft gemaakt naar een proof-of-stake (PoS) netwerk.

Nu is er ook bekendgemaakt dat een ander testnet, met de naam Sepolia, met de lancering van zijn versie van de beacon chain komt op 20 juni. Eind deze maand zou dit testnet, net als het Ropsten testnet, de overgang naar PoS moeten voltooien.

Dit is interessant nieuws aangezien dit ook vrij snel na de Ropsten merge is en dit weer een steentje bijdraagt aan het uitrollen van de ETH 2.0 update waar iedereen op wacht.

Technische analyse ETH

Het technische plaatje van ETH ziet er erg slecht uit voor zowel de korte termijn als de middellange termijn. De korte termijn (de gele lijnen) laten net als de middellange termijn (witte lijnen) een duidelijk neerwaarts trendkanaal zien. Op het moment lijkt het er zelfs op de richting de onderkant van het kanaal gaan.

De RSI lijkt ook in oversold gebied te komen, ofwel onder de 20. Dit heeft in het verleden nog wel een voor een opleving gezorgd. Echter lijkt het er vooralsnog niet op dat dit het omkeerpunt is voor ETH.

Er staat ook een uitgebreide technische analyse klaar in het Discord kanaal van Crypto Insiders. Hier geven we een duidelijk onderbouwde, richting, en prijsniveaus waar ETH mogelijk naartoe zou kunnen gaan aan, en waar wij strak op letten.

Wat zijn de verwachtingen voor ethereum?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact zullen hebben op de prijs, is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is momenteel zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en de traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het extra lastig om  te bepalen om welke richting de koers in de toekomst gaat.

Ethereum analyses eerder zien?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • XRP analyse: Ripple gebruikers op hoogste punt sinds 2020

  In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ripple (XRP) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen

 • Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

  Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen. Bescherming tegen schuldeisers Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft

 • De vreemde plannen van centrale banken in Madelon Praat

  De Bank for International Settlements, eigenlijk de centrale bank voor andere centrale banken, waarschuwt toch voor een mogelijk scenario waarin de economische groei afneemt terwijl de inflatie hoog blijft. De nachtmerrie voor iedere centraal bankier.  Ook Christine Lagarde van de ECB kwam afgelopen week met een zeer opmerkelijk plan om een eurocrisis af te wenden

 • Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

  Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste

 • Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

  Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt. Noord-Koreaanse hackers Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: