Home » Nieuws » ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu? » Crypto Insiders

ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu? » Crypto Insiders


In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam ethereum (ETH) hier regelmatig ter sprake door de opvallende prijsactie.

In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ETH is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een diepere daling. In deze periode daalde de koers met ongeveer 11%. Ondanks de dalende koers is het volume wel gestegen met 38%. Dit volume bevat ook verkopende transacties.

Laatste nieuws Ethereum

Onlangs zijn er weer een aantal nieuwe interessante stappen gezet naar de Ethereum 2.0 update. Zo zagen we onlangs dat het Ropsten testnet, het langst levende proof-of-work (PoW) testnet op Ethereum, op 8 juni de switch heeft gemaakt naar een proof-of-stake (PoS) netwerk.

Nu is er ook bekendgemaakt dat een ander testnet, met de naam Sepolia, met de lancering van zijn versie van de beacon chain komt op 20 juni. Eind deze maand zou dit testnet, net als het Ropsten testnet, de overgang naar PoS moeten voltooien.

Dit is interessant nieuws aangezien dit ook vrij snel na de Ropsten merge is en dit weer een steentje bijdraagt aan het uitrollen van de ETH 2.0 update waar iedereen op wacht.

Technische analyse ETH

Het technische plaatje van ETH ziet er erg slecht uit voor zowel de korte termijn als de middellange termijn. De korte termijn (de gele lijnen) laten net als de middellange termijn (witte lijnen) een duidelijk neerwaarts trendkanaal zien. Op het moment lijkt het er zelfs op de richting de onderkant van het kanaal gaan.

De RSI lijkt ook in oversold gebied te komen, ofwel onder de 20. Dit heeft in het verleden nog wel een voor een opleving gezorgd. Echter lijkt het er vooralsnog niet op dat dit het omkeerpunt is voor ETH.

Er staat ook een uitgebreide technische analyse klaar in het Discord kanaal van Crypto Insiders. Hier geven we een duidelijk onderbouwde, richting, en prijsniveaus waar ETH mogelijk naartoe zou kunnen gaan aan, en waar wij strak op letten.

Wat zijn de verwachtingen voor ethereum?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact zullen hebben op de prijs, is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is momenteel zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en de traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het extra lastig om  te bepalen om welke richting de koers in de toekomst gaat.

Ethereum analyses eerder zien?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: