Home » Nieuws » ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu? » Crypto Insiders

ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu? » Crypto Insiders


In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam ethereum (ETH) hier regelmatig ter sprake door de opvallende prijsactie.

In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ETH is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een diepere daling. In deze periode daalde de koers met ongeveer 11%. Ondanks de dalende koers is het volume wel gestegen met 38%. Dit volume bevat ook verkopende transacties.

Laatste nieuws Ethereum

Onlangs zijn er weer een aantal nieuwe interessante stappen gezet naar de Ethereum 2.0 update. Zo zagen we onlangs dat het Ropsten testnet, het langst levende proof-of-work (PoW) testnet op Ethereum, op 8 juni de switch heeft gemaakt naar een proof-of-stake (PoS) netwerk.

Nu is er ook bekendgemaakt dat een ander testnet, met de naam Sepolia, met de lancering van zijn versie van de beacon chain komt op 20 juni. Eind deze maand zou dit testnet, net als het Ropsten testnet, de overgang naar PoS moeten voltooien.

Dit is interessant nieuws aangezien dit ook vrij snel na de Ropsten merge is en dit weer een steentje bijdraagt aan het uitrollen van de ETH 2.0 update waar iedereen op wacht.

Technische analyse ETH

Het technische plaatje van ETH ziet er erg slecht uit voor zowel de korte termijn als de middellange termijn. De korte termijn (de gele lijnen) laten net als de middellange termijn (witte lijnen) een duidelijk neerwaarts trendkanaal zien. Op het moment lijkt het er zelfs op de richting de onderkant van het kanaal gaan.

De RSI lijkt ook in oversold gebied te komen, ofwel onder de 20. Dit heeft in het verleden nog wel een voor een opleving gezorgd. Echter lijkt het er vooralsnog niet op dat dit het omkeerpunt is voor ETH.

Er staat ook een uitgebreide technische analyse klaar in het Discord kanaal van Crypto Insiders. Hier geven we een duidelijk onderbouwde, richting, en prijsniveaus waar ETH mogelijk naartoe zou kunnen gaan aan, en waar wij strak op letten.

Wat zijn de verwachtingen voor ethereum?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact zullen hebben op de prijs, is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is momenteel zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en de traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het extra lastig om  te bepalen om welke richting de koers in de toekomst gaat.

Ethereum analyses eerder zien?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

  Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vinden we uitspraken van de

 • Bitcoin kan in 2023 naar de $5.000 zakken, volgens bank uit VS

  Standard Chartered, een bank gevestigd in de Verenigde Staten, deelt aan het einde van elk jaar een lijst van mogelijke verrassingen voor het volgende jaar, zo ook dit jaar. In de lijst wordt bijvoorbeeld gesproken over een mogelijke impeachment van president Biden, maar ook bitcoin (BTC) staat in de lijst. Helaas voor bitcoin investeerders is

 • Mysterieuze bitcoin miner deelt BTC handtekening uit 2009

  Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin (BTC) uitgelegd. Na enkele maanden hard werken werd op 3 januari 2009 het eerste blok gemined van het nieuwe elektronische peer-to-peer geldsysteem. Op dat moment kwam de eerste vijftig BTC op de markt, een historische gebeurtenis. Op 12 januari 2009

 • Waarom jij bitcoin steeds te duur koopt: Door ‘t oog van de psycholoog

  Michael Eisink is al 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van crypto en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. In de huidige bearmarkt zien we, net als in de vorige cycli, een vermindering van aandacht voor

 • Coinbase CEO: “Vertrouw voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried niet”

  Onlangs werd de crypto industrie wakker geschud door de teloorgang van crypto exchange FTX. De voormalig CEO van de exchange, Sam Bankman-Fried (SBF) werd vervolgens ineens een van de meest beruchte personen in de hele sector. Volgens de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, is SBF simpelweg niet te vertrouwen. De $8 miljard die FTX kwijt

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: