Home » Nieuws » Ethereum koers stijgt 15%, wat is er aan de hand?

Ethereum koers stijgt 15%, wat is er aan de hand?


De koers van ethereum gaat als een achtbaan op en neer. Gisteren markeerde de munt nog een daling maar nadat de Amerikaanse centrale bank een renteverhoging bekend maakte, steeg de waarde richting een dagwinst van 15%.

De stijging zou kunnen komen door die renteverhoging, maar het is waarschijnlijker dat er nog iets anders speelt.

Ethereum koers 1600 euro

Op het moment van schrijven wordt ethereum op Binance verhandeld voor 1622 euro. In de afgelopen 7 dagen is de koers van ethereum met 5,5% gestegen. De laatste twee dagen leek het echter of de week negatief zou worden afgesloten, maar de koers heeft zich goed weten te herpakken.

Nadat veel cryptobedrijven omvielen in mei en juni, werd eindelijk een (tijdelijke) bodem bereikt. Vanaf dat moment lijkt de markt zich vooral bezig te houden met de aanstaande fusie van de twee blockchains van Ethereum. Deze fusie wordt ook wel The Merge genoemd.

Ethereum over op proof of stake

Ontwikkelaar Tim Beiko zei tijdens een conference call met andere ontwikkelaars dat 19 september een haalbare deadline is voor deze fusie. Na de fusie zal Ethereum geen gebruik meer maken van proof of work, maar louter proof of stake gebruiken. Voordat die fusie plaats kan vinden moet er uiteraard goed getest worden.

Ethereum heeft hierin een kleine maar belangrijke stap gezet.

Test Ethereum 26 uur eerder

De tiende shadowfork van Ethereum ging 26 uur eerder online dan verwacht. Dit komt doordat er sneller gemined werd nadat de hashrate op het netwerk toenam. Shadowforks zijn gerichte testen op specifieke componenten van de fusie. Ze simuleren een of twee wijzigingen aan de blockchain die in de toekomst zullen plaatsvinden.

Dit soort testen zijn kleinschaliger dan de verschillende hardforks die plaatsvinden op de testnetten, zoals op Sepiolia eerder deze maand. De grotere testen dienen meer voor het nabootsen van de gehele fusie, en kijken niet naar de kleinere componenten van de blockchain.

11 augustus belangrijk voor Ethereum

Nu kunnen de ogen van alle investeerders zich richten op 11 augustus. Op die dag zal de laatste grote test plaatsvinden op Goerli, een testnet van Ethereum. Dit wordt de derde (en laatste) test in zijn soort en als deze succesvol is, dan kan de fusie op het echte netwerk van Ethereum beginnen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: