Home » Nieuws » Ethereum update een succes, zo reageerde de ETH koers

Ethereum update een succes, zo reageerde de ETH koers


Ethereum (ETH) heeft afgelopen nacht om 00:42 Nederlandse tijd met succes de Shapella hard fork uitgevoerd. Met deze update kunnen stakers nu eindelijk hun ETH opnemen, en is de transitie naar een volledig functionerend proof-of-stake (PoS) protocol voltooid.

Ethereum Shapella een succes

Het proces om de update te implementeren werd om 00:27 geïnitieerd en werd uiteindelijk om 00:42 voltooid. De opnames kwamen vervolgens al vrij snel op gang. Ethereum-investeerders konden al langere tijd hun ETH staken, het vastzetten van crypto om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk in ruil voor een vergoeding.

Maar de ETH opnemen was lange tijd helemaal niet mogelijk. Tot nu dus. Tijdens de livestream waarin een aantal vooraanstaande Ethereum-ontwikkelaars te zien waren, stelde Vitalik Buterin dat nu het moeilijkste en snelste gedeelte van de Ethereum-transitie naar PoS achter ons liggen:

“Zeer belangrijke dingen moeten nog worden gedaan, maar die zeer belangrijke dingen kunnen prima in een langzamer tempo worden gedaan” – Ethereum-oprichter Vitalik Buterin.

Ethereum koers reageert… niet

Er bestonden enige zorgen dat de mogelijkheid om ETH op te nemen voor een enorme dump zou zorgen. Dat scenario lijkt vooralsnog niet uit te komen. De ETH koers reageerde nauwelijks op het nieuws en handelt nog altijd tegen de $2.000 per ETH aan.

Blockchain-analyseplatform Glassnode liet eerder al weten dat de verkoopdruk van opgenomen ETH waarschijnlijk mee zou vallen. Blockchain-analyseplatform Nansen laat zien dat er wel degelijk ETH wordt opgenomen, al gaat het niet om massale aantallen.

ETH Deposits vs. Withdrawals – Bron: Nansen

Alhoewel de bovenstaande grafiek er misschien spectaculair uitziet, is het aantal totaal gestakede ethereum na de update afgenomen van 18,16 miljoen naar niet iets meer dan 18,1 miljoen ETH. Al met al werd er tot nu toe 55.000 ETH opgenomen, een fractie van het totaal.

Partijen die het grootste gedeelte van deze opnames vertegenwoordigen zijn crypto exchanges als Huobi en Kraken. Crypto journalist Colin Wu laat op Twitter weten dat Huobi niet van plan is de opgenomen ETH te verkopen. Die opnames zouden onderdeel zijn geweest van een intern proces om vervolgens weer vastgezet te worden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Floki Inu koers stijgt hard na nieuws vanuit China

  Floki Inu (FLOKI), een van de vele ‘hondencoins’ gebaseerd op Dogecoin (DOGE), zag een forse prijsstijging dit weekend. Dit heeft alles te maken met grote interesse in FLOKI vanuit China. Floki Inu focust namelijk sterk op de Chinese markt met hun nieuwe Valhalla videogame.  Floki focust op China De ontwikkelaars van Floki Inu gaven eerder

 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: