Home » Nieuws » Gaat Bitcoin na Ethereum merge stijgen of zien we nieuwe lows?

Gaat Bitcoin na Ethereum merge stijgen of zien we nieuwe lows?


Alhoewel alle ogen vandaag gericht zullen zijn op de Ethereum (ETH) “merge,” zal het toch interessant zijn om te zien hoe de rest van de markt vandaag reageert op dit evenement. De merge is, als alles goed verloopt, minder dan een uur nog van ons vandaan. Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin (BTC) kelderde dinsdag hard na de Amerikaanse consumentenprijsindex, maar houdt sindsdien vooralsnog vlak boven $20.000 stand. Toch dipte bitcoin gisterenavond even naar $19.800 vanaf $20.200, maar herstelde vervolgens direct naar $20.300. Afgelopen nacht zakte bitcoin weer naar $20.000, maar dipte er ditmaal niet onder.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers op $20.030 uit op Binance en €20.110 op Bitvavo. De BTC prijs staat daarmee vandaag 1,2% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $385,5 miljard en de dominantie op $38,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 28:

Bitcoin nieuws van gisteren

Blijft bitcoin boven $20.000 of zien we nieuwe lows?

Analist Il Crypto Capo was de laatste maanden al een stuk meer bearish dan andere analisten, maar bleek achteraf vaak toch gelijk te hebben. Vooralsnog blijft hij zeer bearish over bitcoin. Alhoewel hij eerst een flinke bounce verwacht terug naar $22.000 – $23.000, verwacht hij in dat bereik een zware afwijzing.

Bitcoin zou dan vervolgens hard kunnen dalen, mogelijk naar nieuwe lows helemaal richting $16.000. Houd er rekening mee dat niet iedereen net zo bearish is als deze analist en dat men niet per se op de absolute bodem hoeft te mikken. Het is wellicht verstandig om sowieso eerst af te wachten hoe de koers op de Ethereum merge straks reageert.

Bitcoin funding rate negatief

De funding rate voor bitcoin geeft aan hoeveel een investeerder moet betalen door long of short te gaan. Positieve funding rates geven aan dat long investeerders dominant zijn en bereid zijn short handelaren te financieren. Een negatieve funding rate geeft aan dat short handelaren dominant zijn. Een positieve funding rate impliceert dat investeerders optimistisch zijn over de prijsontwikkeling van bitcoin.

Bitcoin Funding Rates (Bron; Lookintobitcoin.com)
Bitcoin Funding Rates (Bron; Lookintobitcoin.com)

Op de bovenstaande grafiek figuur zien we dat Bitcoin op 14 september weer voor het eerst in een week tijd een negatieve funding rate toont. Dit wijst er op dat het vertrouwen onder investeerders op de korte termijn in de prijsontwikkelingen van bitcoin laag is.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: