Home » Nieuws » Gaat Bitcoin na Ethereum merge stijgen of zien we nieuwe lows?

Gaat Bitcoin na Ethereum merge stijgen of zien we nieuwe lows?


Alhoewel alle ogen vandaag gericht zullen zijn op de Ethereum (ETH) “merge,” zal het toch interessant zijn om te zien hoe de rest van de markt vandaag reageert op dit evenement. De merge is, als alles goed verloopt, minder dan een uur nog van ons vandaan. Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin (BTC) kelderde dinsdag hard na de Amerikaanse consumentenprijsindex, maar houdt sindsdien vooralsnog vlak boven $20.000 stand. Toch dipte bitcoin gisterenavond even naar $19.800 vanaf $20.200, maar herstelde vervolgens direct naar $20.300. Afgelopen nacht zakte bitcoin weer naar $20.000, maar dipte er ditmaal niet onder.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers op $20.030 uit op Binance en €20.110 op Bitvavo. De BTC prijs staat daarmee vandaag 1,2% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $385,5 miljard en de dominantie op $38,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 28:

Bitcoin nieuws van gisteren

Blijft bitcoin boven $20.000 of zien we nieuwe lows?

Analist Il Crypto Capo was de laatste maanden al een stuk meer bearish dan andere analisten, maar bleek achteraf vaak toch gelijk te hebben. Vooralsnog blijft hij zeer bearish over bitcoin. Alhoewel hij eerst een flinke bounce verwacht terug naar $22.000 – $23.000, verwacht hij in dat bereik een zware afwijzing.

Bitcoin zou dan vervolgens hard kunnen dalen, mogelijk naar nieuwe lows helemaal richting $16.000. Houd er rekening mee dat niet iedereen net zo bearish is als deze analist en dat men niet per se op de absolute bodem hoeft te mikken. Het is wellicht verstandig om sowieso eerst af te wachten hoe de koers op de Ethereum merge straks reageert.

Bitcoin funding rate negatief

De funding rate voor bitcoin geeft aan hoeveel een investeerder moet betalen door long of short te gaan. Positieve funding rates geven aan dat long investeerders dominant zijn en bereid zijn short handelaren te financieren. Een negatieve funding rate geeft aan dat short handelaren dominant zijn. Een positieve funding rate impliceert dat investeerders optimistisch zijn over de prijsontwikkeling van bitcoin.

Bitcoin Funding Rates (Bron; Lookintobitcoin.com)
Bitcoin Funding Rates (Bron; Lookintobitcoin.com)

Op de bovenstaande grafiek figuur zien we dat Bitcoin op 14 september weer voor het eerst in een week tijd een negatieve funding rate toont. Dit wijst er op dat het vertrouwen onder investeerders op de korte termijn in de prijsontwikkelingen van bitcoin laag is.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: