Home » Nieuws » Gaat McDonald’s bitcoin accepteren? Jack Mallers geeft presentatie » Crypto Insiders

Gaat McDonald’s bitcoin accepteren? Jack Mallers geeft presentatie » Crypto Insiders


Het Bitcoin nieuws wordt vandaag overheerst door de presentatie van Jack Mallers, oprichter van Zap en een bekende Bitcoiner. Zijn bedrijf is namelijk verschillende samenwerkingen aangegaan die de adoptie van bitcoin (BTC) als betaalmethode een enorme boost kunnen gaan geven. Zo zouden bedrijven als McDonald’s, Aldi en Walmart BTC kunnen gaan accepteren!

Bitcoin Lightning Network adoptie

Maller kondigde tijdens een presentatie voor het Bitcoin 2022 event aan de samenwerking aan te zijn gegaan met Shopify, Blackhawk Network en NCR. De Strike wallet wordt hiermee in alle Shopify websites geïntegreerd en kunnen daarmee betalingen in bitcoin via het Lightning Network (LN) ontvangen. “Elke online ondernemer die Shopify gebruikt, kan betalingen accepteren zonder het Boomer-netwerk uit 1949, het geld onmiddellijk ontvangen, contant en definitief, geen tussenpersoon en geen 3% kosten,” aldus Mallers.

Nog opvallender is wellicht de samenwerking met Blackhawk Network en NCR. Zij bedienen namelijk grote merknamen als McDonald’s en Walmart met software voor point-of-sale terminals. Op een van Mallers’ presentatieslides zijn al deze namen te zien die nu bitcoin kunnen ontvangen via het LN.

Presentatie van Jack Mallers – Bron: YouTube

Dit jaar zouden deze namen Strike al kunnen gaan integreren, het is echter onduidelijk of en wanneer zij dit zullen doen. Desalniettemin is het groot nieuws dat het bedrijf van Maller en grote namen als NCR nu samenwerken. Dit zou de adoptie van LN een enorme boost kunnen geven. Via deze link is te zien hoe Mallers zo’n betaling uitvoert in een echte Amerikaanse supermarkt.

Bitcoin de volgende monetaire evolutie?

Bitcoin zelf is relatief traag, zeker in vergelijking met betalingsverwerkers als Visa en MasterCard. Maar het LN kan daarbij als schalingsoplossing helpen. Het maakt het namelijk mogelijk om razendsnel en goedkoop kleine transacties met bitcoin te doen. Hiermee kan bitcoin potentieel de concurrentiestrijd aangaan met de nu heersende transactieverwerkers. En die innovatie en concurrentie is broodnodig, vindt Mallers:

“Er is sinds 1949 geen superieur betalingsnetwerk geweest waarmee we kunnen innoveren, voortbouwen op financiële inclusie en goedkopere diensten kunnen aanbieden, snellere diensten. Mijn grootvader gebruikte dezelfde technologie als ik. Dat is niet Amerikaans, dat is bullshit.”

Een reactie van de bitcoin koers blijft op het moment van schrijven nog uit. De afgelopen twee dagen handelt BTC vrijwel horizontaal zonder al te grote bewegingen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: