Home » Nieuws » Gaat McDonald’s bitcoin accepteren? Jack Mallers geeft presentatie » Crypto Insiders

Gaat McDonald’s bitcoin accepteren? Jack Mallers geeft presentatie » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Het Bitcoin nieuws wordt vandaag overheerst door de presentatie van Jack Mallers, oprichter van Zap en een bekende Bitcoiner. Zijn bedrijf is namelijk verschillende samenwerkingen aangegaan die de adoptie van bitcoin (BTC) als betaalmethode een enorme boost kunnen gaan geven. Zo zouden bedrijven als McDonald’s, Aldi en Walmart BTC kunnen gaan accepteren!

Bitcoin Lightning Network adoptie

Maller kondigde tijdens een presentatie voor het Bitcoin 2022 event aan de samenwerking aan te zijn gegaan met Shopify, Blackhawk Network en NCR. De Strike wallet wordt hiermee in alle Shopify websites geïntegreerd en kunnen daarmee betalingen in bitcoin via het Lightning Network (LN) ontvangen. “Elke online ondernemer die Shopify gebruikt, kan betalingen accepteren zonder het Boomer-netwerk uit 1949, het geld onmiddellijk ontvangen, contant en definitief, geen tussenpersoon en geen 3% kosten,” aldus Mallers.

Nog opvallender is wellicht de samenwerking met Blackhawk Network en NCR. Zij bedienen namelijk grote merknamen als McDonald’s en Walmart met software voor point-of-sale terminals. Op een van Mallers’ presentatieslides zijn al deze namen te zien die nu bitcoin kunnen ontvangen via het LN.

Presentatie van Jack Mallers – Bron: YouTube

Dit jaar zouden deze namen Strike al kunnen gaan integreren, het is echter onduidelijk of en wanneer zij dit zullen doen. Desalniettemin is het groot nieuws dat het bedrijf van Maller en grote namen als NCR nu samenwerken. Dit zou de adoptie van LN een enorme boost kunnen geven. Via deze link is te zien hoe Mallers zo’n betaling uitvoert in een echte Amerikaanse supermarkt.

Bitcoin de volgende monetaire evolutie?

Bitcoin zelf is relatief traag, zeker in vergelijking met betalingsverwerkers als Visa en MasterCard. Maar het LN kan daarbij als schalingsoplossing helpen. Het maakt het namelijk mogelijk om razendsnel en goedkoop kleine transacties met bitcoin te doen. Hiermee kan bitcoin potentieel de concurrentiestrijd aangaan met de nu heersende transactieverwerkers. En die innovatie en concurrentie is broodnodig, vindt Mallers:

“Er is sinds 1949 geen superieur betalingsnetwerk geweest waarmee we kunnen innoveren, voortbouwen op financiële inclusie en goedkopere diensten kunnen aanbieden, snellere diensten. Mijn grootvader gebruikte dezelfde technologie als ik. Dat is niet Amerikaans, dat is bullshit.”

Een reactie van de bitcoin koers blijft op het moment van schrijven nog uit. De afgelopen twee dagen handelt BTC vrijwel horizontaal zonder al te grote bewegingen.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Video: hoofdanalist Crypto Insiders bekijkt bitcoin, cardano en meer

  Afgelopen week verzorgde onze hoofdanalist, Albert, ook bekend als AppY Crypto, een exclusieve live ask me anything (AMA) sessie voor onze leden. De video is vanaf vandaag ook terug te zien voor alle bezoekers van Crypto Insiders! Klik op de onderstaande video om de AMA te bekijken. Technische crypto analyses, nu voor iedereen! In deze

 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: