Home » Nieuws » “goede kans dat dit de bodem was” » Crypto Insiders

“goede kans dat dit de bodem was” » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Het was gisteren weer een enerverende dag in cryptland! De bitcoin (BTC) koers versnelde opnieuw naar beneden waarbij het volume ook hard toenam. Uiteindelijk lijkt het er nu op dat BTC in ieder geval voor de korte termijn een bodem heeft gevonden, met een behoorlijke stuiter nu tot gevolg.

Bitcoin koers versnelt richting $30.000

Bitcoin zit natuurlijk al langere tijd in een neerwaartse trend, maar sinds 5 mei begon deze trend te versnellen. De grote vraag was tijdens deze daling: waar ligt de bodem? Het lijkt erop dat we daar voor de korte termijn een antwoord op hebben gekregen, namelijk bij $30.000.

Dit is het prijsniveau dat analisten en handelaren al op het oog hadden gezien de prijsbewegingen in dit prijsgebied in het verleden. Zo vond bitcoin hier in januari en juni 2021 al steun. Het handelsvolume gisteren op Coinbase was overigens voor het laatst zo hoog toen bitcoin deze support in juni 2021 testte. Econoom en trader Alex Krüger stelt dat dit hoge volume een mogelijke indicatie is dat de bodem voor nu inderdaad bereikt is, al zijn er wel twee voorwaarden:

“Goede kans dat dit de bodem was voor een lange tijd. 30K aangeraakt en verdedigd. Daarvoor zijn twee voorwaarden nodig: #1 zwakke CPI-cijfers op woensdag, #2 LUNA problemen direct aangepakt. *Lange tijd* hier is weken misschien heel mei, of BTC op 35k-36k.”

Huidige bitcoin prijs, El Salvador koopt de dip

En de eerste reactie bij $30.000 is inderdaad positief. Op het moment van schrijven handelt bitcoin voor een prijs van $32.596 op Coinbase. Dat is een stijging van bijna 9% ten opzichte van de $30.000. Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo komt de bitcoin euro prijs daarmee uit op $30.855.

Een opvallende ontwikkeling gisteren was dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, de bitcoin dip heeft gekocht. Dat maakte hij gisteren bekend op Twitter. Het land kocht 500 bitcoins voor een gemiddelde prijs van $30.744, en mocht dit de bodem zijn geweest dan heeft hij de bodem toch aardig goed weten in te schatten!

$800 miljoen aan bitcoin long-posities geliquideerd

Interessant feitje, gisteren zijn maar liefst $800 miljoen aan long-posities geliquideerd. Dit heeft natuurlijk bijgedragen aan de neerwaartse versnelling. Wil jij meer leren over bitcoin trading en hoe je het traden het beste aan kan pakken in de huidige situatie? Kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving! Stel je vragen daar direct aan analisten, crypto coaches en de fanatieke CI community.

Bitcoin liquidaties
Bron: Coinglass2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

 • Meer dan 80% van Ethereum-stakers maakt verlies

  Een belangrijke drijfveer achter de afgelopen crypto-bullrun was staking van ether-tokens op Ethereum. ‘S werelds grootste layer 1-netwerk is namelijk aan het overstappen op Proof-of-Stake (PoS). Die drijfveer had op zichzelf al goed genoeg kunnen zijn om meer waarde vast te leggen op het netwerk, en daarmee ook in andere cryptocurrencies. Maar nu de markt

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: