Home » Nieuws » “goede kans dat dit de bodem was” » Crypto Insiders

“goede kans dat dit de bodem was” » Crypto Insiders


Het was gisteren weer een enerverende dag in cryptland! De bitcoin (BTC) koers versnelde opnieuw naar beneden waarbij het volume ook hard toenam. Uiteindelijk lijkt het er nu op dat BTC in ieder geval voor de korte termijn een bodem heeft gevonden, met een behoorlijke stuiter nu tot gevolg.

Bitcoin koers versnelt richting $30.000

Bitcoin zit natuurlijk al langere tijd in een neerwaartse trend, maar sinds 5 mei begon deze trend te versnellen. De grote vraag was tijdens deze daling: waar ligt de bodem? Het lijkt erop dat we daar voor de korte termijn een antwoord op hebben gekregen, namelijk bij $30.000.

Dit is het prijsniveau dat analisten en handelaren al op het oog hadden gezien de prijsbewegingen in dit prijsgebied in het verleden. Zo vond bitcoin hier in januari en juni 2021 al steun. Het handelsvolume gisteren op Coinbase was overigens voor het laatst zo hoog toen bitcoin deze support in juni 2021 testte. Econoom en trader Alex Krüger stelt dat dit hoge volume een mogelijke indicatie is dat de bodem voor nu inderdaad bereikt is, al zijn er wel twee voorwaarden:

“Goede kans dat dit de bodem was voor een lange tijd. 30K aangeraakt en verdedigd. Daarvoor zijn twee voorwaarden nodig: #1 zwakke CPI-cijfers op woensdag, #2 LUNA problemen direct aangepakt. *Lange tijd* hier is weken misschien heel mei, of BTC op 35k-36k.”

Huidige bitcoin prijs, El Salvador koopt de dip

En de eerste reactie bij $30.000 is inderdaad positief. Op het moment van schrijven handelt bitcoin voor een prijs van $32.596 op Coinbase. Dat is een stijging van bijna 9% ten opzichte van de $30.000. Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo komt de bitcoin euro prijs daarmee uit op $30.855.

Een opvallende ontwikkeling gisteren was dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, de bitcoin dip heeft gekocht. Dat maakte hij gisteren bekend op Twitter. Het land kocht 500 bitcoins voor een gemiddelde prijs van $30.744, en mocht dit de bodem zijn geweest dan heeft hij de bodem toch aardig goed weten in te schatten!

$800 miljoen aan bitcoin long-posities geliquideerd

Interessant feitje, gisteren zijn maar liefst $800 miljoen aan long-posities geliquideerd. Dit heeft natuurlijk bijgedragen aan de neerwaartse versnelling. Wil jij meer leren over bitcoin trading en hoe je het traden het beste aan kan pakken in de huidige situatie? Kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving! Stel je vragen daar direct aan analisten, crypto coaches en de fanatieke CI community.

Bitcoin liquidaties
Bron: Coinglass
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: