Home » Nieuws » grote whales accumuleren terwijl bullmarkt nadert

grote whales accumuleren terwijl bullmarkt nadert


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Zoals in de Crypto Insiders Premium omgeving is besproken, is bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur met 1,8% gedaald en sinds middennacht met 0,8% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.000 op crypto exchange FTX en €19.975 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 9,8%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $383,5 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 39,3%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Technische analyse: Begin bullmarkt nabij

Gisteren deelde cryptocurrency analist Mags.eth zijn kijk op de huidige situatie van de bitcoin koers. In zijn analyse gaf hij een mogelijk punt aan waar deze bearmarkt voor bitcoin kan eindigen. Dit lijkt niet lang meer te duren. In zijn grafiek laat hij namelijk zien dat tijdens elke bearmarkt van die bitcoin een neerwaartse trendlijn vormt. De koers zal deze trendlijn eerst minimaal drie keer testen voordat deze uitbreekt.

Op dit moment kunnen we concluderen dat bitcoin wederom eenzelfde neerwaartse trendlijn maakt. Vooralsnog heeft de koers deze lijn twee keer getest en het lijkt erop dat de koers nu verder naar beneden gaat om de lijn ook nog een derde keer te testen. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zou bitcoin hierna uit kunnen breken. Dit zou mogelijk het begin kunnen zijn van een nieuwe bullmarkt voor bitcoin.

Fundamentele analyse: Gedrag 10.000+ bitcoin wallets

Het aantal wallets dat 10.000 bitcoin of meer bezit is toebedeeld aan een select aantal investeerders. Het gedrag van deze whales geeft een beeld van wat het grote geld (vaak institutioneel geld) doet. In samenloop met de recente koersdaling van bitcoin en de algehele cryptomarkt is het interessant om te kijken wat bitcoin whales uitspoken.

In de onderstaande grafiek is te zien dat het aantal wallets met 10.000+ BTC over de jaren een constante groei heeft gehad. Alleen na de correctie van 2018 en tijdens de all-time high (ATH) van 2021 vond een grote daling plaats. Daarnaast is het opvallend dat het aantal 10.000+ BTC wallets zich gedurende de pieken van 2021 en 2022 zich op relatief erg lage waardes lag doordat de whales tijdens de bull-run veel bitcoin verkochten. Pas in 2013 werden deze waardes, van rond de 85, eerder behaalt. Daarnaast zien we in de afgelopen periode een stabiele stijging.

Hoewel we op de korte termijn een kleine daling zien, is er over de afgelopen maanden een stabiele stijging te zien in het aantal wallets van 10.000 BTC. Dit duid erop dat de grote whales een positief lange termijn uitkijk hebben op bitcoin. 

Bitcoin wallets met meer dan 10.000 bitcoin (bron; Glassnode)

Premium crypto analyse van de dag: Tezos (XTZ)

Premium leden ontvingen onlangs een tezos (XTZ) analyse. De koers maakte mooi opwaarts beweging waar we zeven waves kunnen zien. Dit wil zeggen dat de koers corrigerend is. Hier verwachten de analisten uit de Discord community van Crypto Insiders dus een minimale daling richting het 50% fibonacci niveau. Voor XTZ verwachten zij dus een daling richting de $1,5255. Na enkele dagen wist de koers van XTZ het verwachte patroon te volgen waardoor het target behaald werd. De koers is sinds de aangekondigde verkoopzone met ongeveer 15% gedaald.

Bovenstaande XTZ analyse werd op 15 augustus gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij meer leren over crypto en handelen? Neem dan een kijkje in onze gratis Discord groep voor leden. Hier sparren ervaren analisten en handelaren dagelijks over hun analyses en handelsplannen. Daarnaast delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze Premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: