Home » Nieuws » Hacker steelt 21 miljoen euro aan crypto, maar geeft 70% terug

Hacker steelt 21 miljoen euro aan crypto, maar geeft 70% terug


Gisteren kwam naar buiten dat Transit Swap, een gedecentraliseerde crypto-exchange (DEX), slachtoffer van een hack was geworden. De hacker exploiteerde een technische fout in het systeem en ging ervandoor met 21 miljoen euro aan cryptocurrencies. Niet veel later maakte Transit Swap openbaar dat de hacker 70% van de gestolen crypto had teruggegeven.

De crypto hack van 21 miljoen

In samenwerking met verschillende organisaties, waaronder PeckShield, een blockchain securitybedrijf, startte Transit Swap een onderzoek naar de hack. PeckShield identificeerde de oorzaak van de hack als een interne bug in een swap contract op de exchange.

De partijen die gezamenlijk onderzoek deden naar de hack, achterhaalden vervolgens waardevolle informatie over de identiteit van de hacker.

“We hebben nu geldige informatie zoals een IP adres, email adres en on-chain adressen. We zullen proberen de hacker op te sporen en met deze te communiceren om alle schade te herstellen.”

In snelle opvolging van deze verklaring werd via Twitter medegedeeld dat de hacker in overleg 70% van de gestolen crypto had teruggestuurd. Transit swap maakte ook bekend dat het via email en on-chain methodes onderhandelde met de hacker.

“Dankzij de inspanning van alle betrokken partijen heeft de hacker ongeveer 70% van de gestolen assets teruggestuurd.” 

De overige 30% is nog steeds niet terecht. Transit Swap belooft door te gaan met zich inspannen om ook dit deel terug te zullen geven aan de rechtmatige eigenaren.

Meer crypto hacks dan ooit

Volgens crypto analysebedrijf ChainAnalysis zijn crypto hackers dit jaar erg actief. Tot en met juli werd er al 1.9 miljard dollar buitgemaakt met crypto hacks. Vorig jaar stolen hackers in de eerste 7 maanden van het jaar $1.2 miljard dollar aan crypto.

De Transit Swap hack ter waarde van 21 miljoen dollar is de meest significante hack sinds crypto market-maker Wintermute vorige maand werd getroffen. Bij de hack op de market-maker uit Groot-Britannië stolen hackers maar liefs 160 miljoen dollar.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

  De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

 • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

 • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

  Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

 • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

  Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

 • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

  Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: