Home » Nieuws » Hacker steelt 21 miljoen euro aan crypto, maar geeft 70% terug

Hacker steelt 21 miljoen euro aan crypto, maar geeft 70% terug


Gisteren kwam naar buiten dat Transit Swap, een gedecentraliseerde crypto-exchange (DEX), slachtoffer van een hack was geworden. De hacker exploiteerde een technische fout in het systeem en ging ervandoor met 21 miljoen euro aan cryptocurrencies. Niet veel later maakte Transit Swap openbaar dat de hacker 70% van de gestolen crypto had teruggegeven.

De crypto hack van 21 miljoen

In samenwerking met verschillende organisaties, waaronder PeckShield, een blockchain securitybedrijf, startte Transit Swap een onderzoek naar de hack. PeckShield identificeerde de oorzaak van de hack als een interne bug in een swap contract op de exchange.

De partijen die gezamenlijk onderzoek deden naar de hack, achterhaalden vervolgens waardevolle informatie over de identiteit van de hacker.

“We hebben nu geldige informatie zoals een IP adres, email adres en on-chain adressen. We zullen proberen de hacker op te sporen en met deze te communiceren om alle schade te herstellen.”

In snelle opvolging van deze verklaring werd via Twitter medegedeeld dat de hacker in overleg 70% van de gestolen crypto had teruggestuurd. Transit swap maakte ook bekend dat het via email en on-chain methodes onderhandelde met de hacker.

“Dankzij de inspanning van alle betrokken partijen heeft de hacker ongeveer 70% van de gestolen assets teruggestuurd.” 

De overige 30% is nog steeds niet terecht. Transit Swap belooft door te gaan met zich inspannen om ook dit deel terug te zullen geven aan de rechtmatige eigenaren.

Meer crypto hacks dan ooit

Volgens crypto analysebedrijf ChainAnalysis zijn crypto hackers dit jaar erg actief. Tot en met juli werd er al 1.9 miljard dollar buitgemaakt met crypto hacks. Vorig jaar stolen hackers in de eerste 7 maanden van het jaar $1.2 miljard dollar aan crypto.

De Transit Swap hack ter waarde van 21 miljoen dollar is de meest significante hack sinds crypto market-maker Wintermute vorige maand werd getroffen. Bij de hack op de market-maker uit Groot-Britannië stolen hackers maar liefs 160 miljoen dollar.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Ethereum analyse: ETH koers lijkt kantelpunt bereikt te hebben

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van ethereum (ETH) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis. Laatste

 • Coca Cola en Crypto.com lanceren WK voetbal NFT’s

  Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is in volle gang en brengt miljoenen voetbalfans samen in de strijd om de felbegeerde gouden WK-beker. Het WK is tevens de ideale mogelijkheid om een passende non-fungible token (NFT) collectie te lanceren. Coca Cola wilt de gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan en heeft een samenwerking gesloten met

 • Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

  Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vinden we uitspraken van de

 • Bitcoin kan in 2023 naar de $5.000 zakken, volgens bank uit VS

  Standard Chartered, een bank gevestigd in de Verenigde Staten, deelt aan het einde van elk jaar een lijst van mogelijke verrassingen voor het volgende jaar, zo ook dit jaar. In de lijst wordt bijvoorbeeld gesproken over een mogelijke impeachment van president Biden, maar ook bitcoin (BTC) staat in de lijst. Helaas voor bitcoin investeerders is

 • Mysterieuze bitcoin miner deelt BTC handtekening uit 2009

  Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin (BTC) uitgelegd. Na enkele maanden hard werken werd op 3 januari 2009 het eerste blok gemined van het nieuwe elektronische peer-to-peer geldsysteem. Op dat moment kwam de eerste vijftig BTC op de markt, een historische gebeurtenis. Op 12 januari 2009

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: