Home » Nieuws » hoe reageert markt vandaag op CPI? Whales accumuleren

hoe reageert markt vandaag op CPI? Whales accumuleren


Bitcoin (BTC) zakte de afgelopen 24 uur nog iets dieper in aanloop naar de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). In de bitcoin marktupdate van gisteren was al te lezen dat het Witte Huis waarschuwt voor “zeer verhoogde” inflatiecijfers.

Een maand geleden zorgde dit voor een flinke crash. Gaat dat de komende dagen weer gebeuren? Of is de angst inmiddels al ingeprijsd? De Amerikaanse CPI wordt vandaag om 14.30 Nederlandse tijd gepubliceerd.

Bitcoin koers zakt met 2,2%

De bitcoin koers dook door alle spanning al gisterenochtend onder $20.000. Tegen het einde van de middag maakte de koers een klein herstel, maar kon niet meer de $20.000 heroveren. Vervolgens maakte bitcoin een flinke duik en zakte richting $19.400.

Bitcoin dipte afgelopen nacht zelfs even naar $19.300, maar kon de afgelopen uren weet ietsjes stijgen. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.500 op Binance en $19.500 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,2% in de min.

Voor hoeveel angst gaat de CPI zorgen?

Volgens analysebedrijf Ecoinometrics zou een inflatie onder 8,32% goed nieuws zijn voor de markt en wellicht wat angst wegnemen. Bitcoin zou dan zelfs wat kunnen stijgen. Als de inflatie echter boven 8,76% uitvalt, zal dat waarschijnlijk slecht uitpakken. Er wordt zelfs al gespeculeerd dat de inflatie mogelijk boven 9% uitkomt op jaarbasis.

Als de CPI daadwerkelijk zo hoog uitpakt, kan dat wederom voor veel angst en paniek zorgen. Er is dan een grote kans dat meer risicovolle aandelenmarkten als de S&P 500 zullen dalen en ook bitcoin mee trekken. De twee gedragen zich zeer vergelijkbaar dit jaar met een hoge correlatie tussen beiden. Deze correlatie ligt nog steeds hoog, meldt analist IT Tech:

Bitcoin koers vast, maar whales accumuleren

Zoals vanochtend op Crypto Insiders al was te lezen, zit bitcoin nog steeds vast in hetzelfde krappe bereik. De markt vreest momenteel dat de publicatie van de inflatiecijfers tot een hertest van de onderkant van dit bereik kan leiden, rond de $18.700. Mocht deze niet standhouden, dan wordt de kans groot dat we de recente low rond $17.600 zullen hertesten en wellicht zelfs een lower low zullen opzoeken. Dat hoeft niet onmiddelijk te zijn, dat kan ook enkele dagen duren.

Toch ziet lang niet alles er negatief uit voor bitcoin. Zo meldt Santiment dat het whales, met 10+ BTC in bezit, sinds medio juni meer BTC accumuleren. Hun bezit is in de afgelopen 30 dagen met 1,12% gestegen. Er zijn nu maar liefst 149.200 adressen met 10+ BTC, het meest sinds februari 2021.

Bitcoin staat ondertussen op “oversold” op een groot aantal indicatoren, meldt Coinalyze. Het is een mogelijk teken van de bodem, al kan de koers nog altijd dieper zakken voordat we een trendommekeer zien.

Wanneer denken Crypto Insiders leden dat bitcoin een nieuwe ATH bereikt?

Vorige week begonnen veel analisten alweer te spreken over wanneer bitcoin mogelijk een nieuwe all-time vestigt. Het was een teken van het verbeterde marktsentiment. Wij vroegen toen onze leden uit de Discord groep wanneer zij verwachten dat BTC een nieuwe ATH vestigt.

De resultaten zijn hieronder te vinden. De grootste groep verwacht het al begin volgend jaar wordt. Echter verwacht de grootste groep daarna dat dit pas in de tweede helft van 2024 zal zijn. Niemand van hen verwacht dat het pas 2025 wordt of later.

bitcoin ATH poll
Wanneer denk jij dat bitcoin een nieuwe all-time high vestigt?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • FTX CEO Sam Bankman-Fried zet advocaat van Ghislaine Maxwell in

  Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, lijkt zich wel degelijk zorgen te maken over de strafrechtelijke gevolgen van zijn handelen. Om zichzelf te beschermen heeft Bankman-Fried nu Mark Cohen ingehuurd, dezelfde advocaat die Ghislaine Maxwell inzette voor haar verdediging. Ghislaine Maxwell kreeg uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf voor mensenhandel, onder andere in minderjarige

 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: