Home » Nieuws » hoe reageert markt vandaag op CPI? Whales accumuleren

hoe reageert markt vandaag op CPI? Whales accumuleren


Bitcoin (BTC) zakte de afgelopen 24 uur nog iets dieper in aanloop naar de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). In de bitcoin marktupdate van gisteren was al te lezen dat het Witte Huis waarschuwt voor “zeer verhoogde” inflatiecijfers.

Een maand geleden zorgde dit voor een flinke crash. Gaat dat de komende dagen weer gebeuren? Of is de angst inmiddels al ingeprijsd? De Amerikaanse CPI wordt vandaag om 14.30 Nederlandse tijd gepubliceerd.

Bitcoin koers zakt met 2,2%

De bitcoin koers dook door alle spanning al gisterenochtend onder $20.000. Tegen het einde van de middag maakte de koers een klein herstel, maar kon niet meer de $20.000 heroveren. Vervolgens maakte bitcoin een flinke duik en zakte richting $19.400.

Bitcoin dipte afgelopen nacht zelfs even naar $19.300, maar kon de afgelopen uren weet ietsjes stijgen. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.500 op Binance en $19.500 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,2% in de min.

Voor hoeveel angst gaat de CPI zorgen?

Volgens analysebedrijf Ecoinometrics zou een inflatie onder 8,32% goed nieuws zijn voor de markt en wellicht wat angst wegnemen. Bitcoin zou dan zelfs wat kunnen stijgen. Als de inflatie echter boven 8,76% uitvalt, zal dat waarschijnlijk slecht uitpakken. Er wordt zelfs al gespeculeerd dat de inflatie mogelijk boven 9% uitkomt op jaarbasis.

Als de CPI daadwerkelijk zo hoog uitpakt, kan dat wederom voor veel angst en paniek zorgen. Er is dan een grote kans dat meer risicovolle aandelenmarkten als de S&P 500 zullen dalen en ook bitcoin mee trekken. De twee gedragen zich zeer vergelijkbaar dit jaar met een hoge correlatie tussen beiden. Deze correlatie ligt nog steeds hoog, meldt analist IT Tech:

Bitcoin koers vast, maar whales accumuleren

Zoals vanochtend op Crypto Insiders al was te lezen, zit bitcoin nog steeds vast in hetzelfde krappe bereik. De markt vreest momenteel dat de publicatie van de inflatiecijfers tot een hertest van de onderkant van dit bereik kan leiden, rond de $18.700. Mocht deze niet standhouden, dan wordt de kans groot dat we de recente low rond $17.600 zullen hertesten en wellicht zelfs een lower low zullen opzoeken. Dat hoeft niet onmiddelijk te zijn, dat kan ook enkele dagen duren.

Toch ziet lang niet alles er negatief uit voor bitcoin. Zo meldt Santiment dat het whales, met 10+ BTC in bezit, sinds medio juni meer BTC accumuleren. Hun bezit is in de afgelopen 30 dagen met 1,12% gestegen. Er zijn nu maar liefst 149.200 adressen met 10+ BTC, het meest sinds februari 2021.

Bitcoin staat ondertussen op “oversold” op een groot aantal indicatoren, meldt Coinalyze. Het is een mogelijk teken van de bodem, al kan de koers nog altijd dieper zakken voordat we een trendommekeer zien.

Wanneer denken Crypto Insiders leden dat bitcoin een nieuwe ATH bereikt?

Vorige week begonnen veel analisten alweer te spreken over wanneer bitcoin mogelijk een nieuwe all-time vestigt. Het was een teken van het verbeterde marktsentiment. Wij vroegen toen onze leden uit de Discord groep wanneer zij verwachten dat BTC een nieuwe ATH vestigt.

De resultaten zijn hieronder te vinden. De grootste groep verwacht het al begin volgend jaar wordt. Echter verwacht de grootste groep daarna dat dit pas in de tweede helft van 2024 zal zijn. Niemand van hen verwacht dat het pas 2025 wordt of later.

bitcoin ATH poll
Wanneer denk jij dat bitcoin een nieuwe all-time high vestigt?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: