Home » Nieuws » hoeveel LUNA krijg ik? Een overzicht! » Crypto Insiders

hoeveel LUNA krijg ik? Een overzicht! » Crypto Insiders


Nu Terra 2.0 een feit is, vragen veel van onze lezers (onder andere in de Instagram reacties) zich af hoe en wanneer zij mee kunnen doen aan de aanstaande airdrop. In dit artikel zullen we jullie vragen proberen te beantwoorden.

Terra 2.0, een nieuw netwerk met een frisse start

Maar eerst nog even een korte samenvatting wat Terra 2.0 is. Het nieuwe netwerk wordt in navolging van de desastreuze Terra crash gelanceerd om het project nieuw leven in te blazen. Hiervoor zal het oude netwerk worden opgesplitst, al moet men het niet zien als een hard fork. Het is een compleet nieuw netwerk.

Om dit netwerk van de grond te krijgen, en om LUNA bezitters enigszins te compenseren, wordt een airdrop gehouden. Dat houdt in dat de cryptocurrency van het nieuwe netwerk wordt uitgedeeld aan de LUNA bezitters die slachtoffer zijn geworden van de crash. Maar ook LUNA houders die na de crash wat spotgoedkope LUNA oppikten maken aanspraak op de nieuwe cryptocurrency, die overigens ook gewoon LUNA zal heten. Hoe en wat lees je in het volgende deel.

LUNA airdrop, hoe wordt het geregeld?

Zoals in het aangenomen voorstel 1623 staat, zal op 27 mei het nieuwe netwerk worden gelanceerd. Op dat moment zullen LUNA classic (LUNC), terrausd classic (USTC) en aUST bezitters een deel van hun nieuwe crypto ontvangen in hun wallets. Hoeveel je krijgt is echter afhankelijk van het moment waarop je deze cryptocurrencies in bezit had. Er wordt dan ook een “pre-attack” en “post-attack” snapshot genomen van de oude Terra blockchain.

De pre-attack snapshot is een momentopname van de blockchain op 7 mei ter blokhoogte van 7544910, dus vóór de ineenstorting. De post-attack snapshot wordt op 26 mei genomen ter blokhoogte van 7790000. En nu wordt het misschien een beetje ingewikkeld. Afhankelijk van deze snapshots wordt bepaald hoeveel je krijgt.

Hoe wordt de LUNA en UST uitbetaald?

Houders die voor de crash LUNA en aUST (dat is UST gestort in Anchor) en/of na de crash LUNA en UST in bezit hadden komen in aanmerking. MC laat in een blogpost middels een tabel zien hoeveel iedereen ongeveer krijgt:

Bron: Medium post door @MC_UST

Had je voor de crash tot 10.000 LUNA in je wallet staan, dan krijg je direct na de lancering van het nieuwe netwerk een airdrop van 30% op basis van je oude balans.  De overige 70% wordt over een periode van 2 jaar uitbetaald met een cliff van 6 maanden, wat betekent dat de uitbetaling na 6 maanden van start gaat. LUNA balansen tussen 10.000 en 1 miljoen LUNA worden na 1 jaar uitbetaald over een periode van 2 jaar. Balansen boven 1 miljoen LUNA worden na 1 jaar over een periode van 4 jaar uitbetaald.

Mocht het allemaal te ingewikkeld zijn, wat we zeker zouden begrijpen, overweeg dan eens een kijkje te nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving. Daar beantwoorden analisten, crypto coaches en onze community-leden al je crypto-vragen graag! De eerste 30 dagen zijn gratis via deze link.

Hoeveel LUNA krijg ik?

Nu je weet hoe de nieuwe cryptocurrency wordt uitgedeeld, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel je überhaupt krijgt. In een tweet laat Orbital Command weten hoeveel je ongeveer per 1 eenheid van de oude cryptocurrencies zal ontvangen:

Belangrijke mededeling omtrent exchanges als Bitvavo

Tenslotte een belangrijke mededeling. De bovenstaande informatie is bedoeld voor Terra wallets, en dus niet exchange accounts. Alhoewel veel exchanges als Binance en FTX hebben aangegeven het nieuwe netwerk te zullen ondersteunen, heeft het Nederlandse Bitvavo nog geen keuze gemaakt. Hiervoor kun je het beste de Bitvavo blog in de gaten houden!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: