Home » Nieuws » huidige kruising markeert historisch de bodem

huidige kruising markeert historisch de bodem


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.

Zoals in de Crypto Insiders Premium omgeving is besproken, is bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur met 0% gedaald en sinds middennacht met 0,6% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.125 op crypto exchange Coinbase en €20.180 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 7,2%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $385 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 39,1%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Technische analyse: bodem is bereikt voor bitcoin

Vandaag nemen we een kijkje naar de analyse van El Crypto Prof op Twitter. De analist keek naar de lange termijn grafiek van bitcoin met behulp van de 50 dagen en 100 dagen moving averages (MA) alsmede de Relative Strength Index (RSI) bij. Het viel hem op dat deze indicatoren gelijke signalen gaven op soortgelijke momenten in de geschiedenis van bitcoin.

Zo viel het de analist op dat we zowel in 2015 als in 2018 een kruising zagen van de 50-dagen en 100dagen MA, ook bekend als een Golden Cross. Op hetzelfde moment raakte de RSI een steunlijn. Deze kruising was tweemaal het signaal dat de bodem bereikt was. Op dit moment zien we wederom een kruising plaatsvinden. Het opvallende is dat de RSI op dit moment even laag hangt als tijdens de vorige bodems. Dit zou dus een teken kunnen zijn dat bitcoin wederom zijn bodem heeft bereikt.

Fundamentele analyse: Bitcoin mining concurrentie stijgt hard

Recent observeerde we dat de hash rate van Bitcoin hard aan het stijgen is. Vervolgens steeg de moeilijkheidsgraad op 31 augustus met 9,26%. De hash rate geeft de concurrentie op het netwerk weer, en daarmee de moeilijkheidsgraad voor miners om bitcoin te minen. Wanneer de concurrentie toeneemt, wordt het netwerk ook veiliger. De hash rate is de rekenkracht van het Bitcoin netwerk en wordt uitgedrukt in het aantal berekeningen per seconde.

In de onderstaande grafiek zien we dat de moeilijkheidsgraad van bitcoin sterk is gestegen over de afgelopen jaren. Dit is niet gek in verband met de stijgende koers. Hierdoor zijn meer miners bereid om zich in te zetten voor bitcoin mining omdat de verdiensten stijgen. Dit zorgt voor een veiliger netwerk. Historisch gezien zien we dat de moeilijkheidsgraad vaak stijgt in aanloop van een bull-run. Daarom kijken on-chain analisten graag naar de hash rate en miner activiteit. Daarbij geeft de recente sterke stijging in de mining concurrentie een positief vooruitblik voor bitcoin.

Mining moeilijkheidsgraad van bitcoin (Glassnode)

Premium crypto analyse van de dag: Cardano (ADA)

Premium leden ontvingen onlangs een analyse van cardano (ADA). In deze analyse lieten de analisten van Crypto Insiders zien dat ADA er niet erg goed uitziet en dat zij nog een verdere daling verwachten. Deze daling zal in een impulsive 12345 Elliott Wave patroon naar beneden gaan. Deze daling zou ADA helemaal naar de 127,2% en 161,8% Fibonacci kunnen brengen, ofwel $0,30 tot $0,20 respectievelijk.

Bovenstaande ADA analyse werd op 27 augustus gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: