Home » Nieuws » In deze landen is men het meest crypto nieuwsgierig

In deze landen is men het meest crypto nieuwsgierig


Als je dit leest, dan komt dat vermoedelijk omdat je in een Westers land woont – en waarschijnlijk in Nederland of België. Maar de interesse in cryptocurrencies in sommige andere landen ligt nog veel hoger dan hier.

Crypto in Nigeria is populair

Dat verklaarde CoinGecko-medeoprichter Bobby Ong in een interview met Bloomberg. Je zou verwachten dat de landen met de sterkste economieën het meest geïnteresseerd zijn, maar dat blijkt niet zo het geval te zijn. In Nigeria, de Verenigde Arabische Emiraten (U.A.E) en Singapore is de interesse namelijk veel groter.

CoinGecko onderzocht volgens de zakenkrant het zoekvolume van zes populaire Engelse zoektermen, waaronder ‘buy crypto’ en ‘invest in crypto’. In een index scoren de drie landen respectievelijk 371, 270 en 261 punten. Ter vergelijking; Ierland is het enige EU-land in de korte index en scoort 154 punten. Daarmee belandt het op de dertiende plek.

Wel scoort het Verenigd Koninkrijk relatief hoog net 198 punten. Dat is genoeg voor de vijfde plaats. Australië en Canada doen het ook goed met 218 en 192 punten.

Verder mag benadrukt worden dat het onderzoek is gebaseerd op Engelse zoektermen, terwijl niet in ieder land het zoekgedrag in het Engels even groot is. Opvallend is dat sommige minder welvarende landen erg hoog scoren, zoals Georgië, Libanon en Pakistan. In deze landen zul je minder mensen vinden die in het Engels zoeken, deze scores zijn dus bijzonder hoog.

De interesse in cryptocurrencies is in Nigeria verreweg het grootst. Bron: Bloomberg

Overheid Nigeria is alsnog streng

Nigeria staat bekend om de hoge adoptiepercentages van cryptocurrencies. Maar liefst 35% van de bevolking investeert volgens een onderzoek in crypto. Een belangrijke factor daarin is dat financiële dienstverleners er minder vertegenwoordigd zijn, maar ook de hoge werkloosheid en inflatie spelen een grote rol.

De interesse lijkt vooral vanuit de bevolking te komen. De Nigeriaanse overheid is namelijk helemaal geen fan van crypto en heeft een algeheel verbod op het verlenen van crypto-diensten aangekondigd. Tegelijkertijd heeft de centrale bank van het land de eNaira-aangekondigd, de allereerste cryptocurrency van een centrale bank. Dat noemen we ook wel een Central Bank Digital Currency (CBDC), iets waar bijna elk land ter wereld al aan werkt.

Ondertussen is Singapore één van de beste plekken om te investeren in crypto. De regulatie is daar namelijk erg constructief.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Braziliaanse Nubank bereikt 1,8 miljoen crypto klanten in 3 maanden

  Nubank, een grote Braziliaanse neobank, of online-only bank, lanceerde pas enkele maanden geleden diensten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De bank maakte gisteren in een persconferentie bekend dat inmiddels al 1,8 miljoen klanten gebruik maken van diens crypto platform. Zuid-Amerikaanse pionier in crypto In mei kondigde de bank een crypto handelsdienst aan. Aan het

 • ADA koersverwachting: Al 8 maanden lang positieve inflow voor Cardano

  Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden. In de Premium omgeving van

 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: