Home » Nieuws » In deze landen is men het meest crypto nieuwsgierig

In deze landen is men het meest crypto nieuwsgierig


Als je dit leest, dan komt dat vermoedelijk omdat je in een Westers land woont – en waarschijnlijk in Nederland of België. Maar de interesse in cryptocurrencies in sommige andere landen ligt nog veel hoger dan hier.

Crypto in Nigeria is populair

Dat verklaarde CoinGecko-medeoprichter Bobby Ong in een interview met Bloomberg. Je zou verwachten dat de landen met de sterkste economieën het meest geïnteresseerd zijn, maar dat blijkt niet zo het geval te zijn. In Nigeria, de Verenigde Arabische Emiraten (U.A.E) en Singapore is de interesse namelijk veel groter.

CoinGecko onderzocht volgens de zakenkrant het zoekvolume van zes populaire Engelse zoektermen, waaronder ‘buy crypto’ en ‘invest in crypto’. In een index scoren de drie landen respectievelijk 371, 270 en 261 punten. Ter vergelijking; Ierland is het enige EU-land in de korte index en scoort 154 punten. Daarmee belandt het op de dertiende plek.

Wel scoort het Verenigd Koninkrijk relatief hoog net 198 punten. Dat is genoeg voor de vijfde plaats. Australië en Canada doen het ook goed met 218 en 192 punten.

Verder mag benadrukt worden dat het onderzoek is gebaseerd op Engelse zoektermen, terwijl niet in ieder land het zoekgedrag in het Engels even groot is. Opvallend is dat sommige minder welvarende landen erg hoog scoren, zoals Georgië, Libanon en Pakistan. In deze landen zul je minder mensen vinden die in het Engels zoeken, deze scores zijn dus bijzonder hoog.

De interesse in cryptocurrencies is in Nigeria verreweg het grootst. Bron: Bloomberg

Overheid Nigeria is alsnog streng

Nigeria staat bekend om de hoge adoptiepercentages van cryptocurrencies. Maar liefst 35% van de bevolking investeert volgens een onderzoek in crypto. Een belangrijke factor daarin is dat financiële dienstverleners er minder vertegenwoordigd zijn, maar ook de hoge werkloosheid en inflatie spelen een grote rol.

De interesse lijkt vooral vanuit de bevolking te komen. De Nigeriaanse overheid is namelijk helemaal geen fan van crypto en heeft een algeheel verbod op het verlenen van crypto-diensten aangekondigd. Tegelijkertijd heeft de centrale bank van het land de eNaira-aangekondigd, de allereerste cryptocurrency van een centrale bank. Dat noemen we ook wel een Central Bank Digital Currency (CBDC), iets waar bijna elk land ter wereld al aan werkt.

Ondertussen is Singapore één van de beste plekken om te investeren in crypto. De regulatie is daar namelijk erg constructief.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Metaverse rally: dit is waarom The Sandbox omhoog schoot

  Verschillende metaverse-gerelateerde tokens hadden gisteren een mooie stijging neergezet. The sandbox (SAND) kwam als winnaar uit de kast met een stijging van ongeveer 27%. SAND bleek, net als veel andere altcoins, echter niet in staat om deze stijging vast te houden. Desondanks wist het nog steeds de dag met ongeveer 16% in het groen af

 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: