Home » Nieuws » Intels bitcoin miner stelt teleur ten opzichte van Bitmain ASIC’s » Crypto Insiders

Intels bitcoin miner stelt teleur ten opzichte van Bitmain ASIC’s » Crypto Insiders


Chipgigant Intel heeft een paar weken geleden zijn eerste Bitcoin (BTC) accelerator aangekondigd. De ASIC-miner moet volgens Intel-topman Raja Koduri minen een stuk efficiënter maken. Het lijkt er helaas op dat de werkelijke prestaties te laag zullen liggen om deze hoge verwachtingen waar te maken.

Niet bepaald efficiënt

De bitcoin miner is in staat om 40 TH/s (terahash per seconde) te genereren bij een verbruik van 3600 watt. Omgerekend is dat 54,8 J/TH (joule per terahash). Dat is niet iets om over naar huis te schrijven. De concurrentie is al lang en breed en met ruime marge efficiënter, volgens ASIC Miner Value. Zo doet de Antminer S19j Pro 104 TH/s met een verbruik van 3068 watt. Dat leidt tot een efficiëntie van 30 J/TH, bijna de helft van Intels tegenhanger. De verwachting is dat Bitmain aanstaande juli met de Antminer S19 XP komt. Die moet 140 TH/s doen, met een verbruik van 3010 watt. Dat leidt tot een efficiëntie van 22 joule per terahash. Intel komt daar niet eens bij in de buurt.

Intel verklaarde volgens WikiChip Fuse dat hij meer potentieel heeft wat efficiëntie betreft, waarmee het vermoedelijk doelt op een lager voltage. Dat zal iets helpen, maar het zal niet genoeg zijn om de concurrentie bij te kunnen benen.

 

Bron: WikiChip

Mogelijk een oud product

Nu claimt de op Twitter actieve crypto-journalist Colin Wu dat de ‘nieuwe’ miner van Intel mogelijk een product is uit 2018. Kennelijk werkte Intel er al langer aan, maar is het apparaat nu pas onthuld. Er zou ook al een chip van de tweede generatie zijn die nog niet is onthuld.

De journalist verklaart dat de prestaties van versie twee op ongeveer 35 joule per terahash zullen liggen. Dat is al een stuk beter, maar nog steeds niet genoeg om direct met Bitmain te concurreren. De claim van Intel-CEO Patrick Gelsinger dat Intel ‘Bitcoins klimaatprobleem’ op kan lossen gaat vermoedelijk dus niet op.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: