Home » Nieuws » invloed 200WMA op prijs BTC

invloed 200WMA op prijs BTC


De Nederlandse analist PlanB heeft een grafiek gedeeld waarin hij kijkt naar de gerealiseerde prijs van bitcoin. En wat blijkt? Door de dalende bitcoin koers van de afgelopen maanden blijft de 200WMA reddingsboeien uitdelen om de trend van de lange termijn intact te houden. Hoe lang kan dit goed gaan?

Bitcoin koers daalt 2,74%

Voor we naar zijn grafiek kijken, richten we ons eerst op de korte termijn. De huidige bitcoin prijs is 22.250 euro volgens cryptobeurs Bitvavo. De afgelopen 24 uur is de waarde van bitcoin met 2,74% gedaald. Dat is jammer, want in de hele maand juli zat bitcoin juist in een goede flow.

Rendement op bitcoin koers

Voor hodl’ers zijn het koersgeweld en de volatiliteit van bitcoin op de korte termijn niets meer dan ruis. Als je uitzoomt zie je immers een almaar stijgende koers.

Sinds 2010 is bitcoin verhandelbaar en vanaf dat moment gaf de koers een gemiddeld jaarlijks rendement van 1.576%. Kijken we naar het totale rendement van begin 2010 tot eind 2021 (volle jaren) dan is de bitcoin koers gestegen met 18.912%.

Echte koers van bitcoin

PlanB kijkt in zijn laatste grafiek ook naar de lange termijn. Hij gebruikt hiervoor niet de normale bitcoin koers, maar de gerealiseerde prijs.

Met de gerealiseerde prijs kijk je naar tegen welke waarde elke losse bitcoin is gekocht. Dit tel je allemaal bij elkaar op en deel je door het aantal bitcoins in omloop.

De grafiek van PlanB laat zien dat de gerealiseerde bitcoin prijs de zwarte lijn raakt. Deze vertegenwoordigt het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 weken. Het bewogen gemiddelde wordt in het Engels moving average genoemd en omdat dit de afgelopen 200 weken betreft wordt dit afgekort tot 200WMA.

Het verleden laat zien dat als de gerealiseerde prijs blauw wordt, deze een aantal weken rondom de zwarte lijn beweegt, maar uiteindelijk bleek het punt van aanraken vooralsnog altijd een ondergrens te zijn.

Herstel bitcoin koers na 200WMA

Diezelfde zwarte 200WMA-lijn kunnen we ook plakken op de normale bitcoin koers. Hieronder staat elke candle voor één maand, terwijl de zwarte lijn nog steeds het bewogen gemiddelde van de voorgaande 200 weken vertegenwoordigt.

In de geschiedenis van bitcoin is er maar een maand waarvan de candle onder de 200WMA eindigde, dat was afgelopen juni (bij rode candles kijk je naar het laagste punt van de body, bij groene naar de bovenkant).

Bitcoin heeft hier een mooie bounce gemaakt en steeg in juli meer dan 19%. Op dit moment is de 200WMA 19.930 euro terwijl bitcoin op het moment van schrijven 22.250 waard is.

De kracht van de lange termijn laat zich hiermee wederom gelden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: