Home » Nieuws » invloed 200WMA op prijs BTC

invloed 200WMA op prijs BTC


De Nederlandse analist PlanB heeft een grafiek gedeeld waarin hij kijkt naar de gerealiseerde prijs van bitcoin. En wat blijkt? Door de dalende bitcoin koers van de afgelopen maanden blijft de 200WMA reddingsboeien uitdelen om de trend van de lange termijn intact te houden. Hoe lang kan dit goed gaan?

Bitcoin koers daalt 2,74%

Voor we naar zijn grafiek kijken, richten we ons eerst op de korte termijn. De huidige bitcoin prijs is 22.250 euro volgens cryptobeurs Bitvavo. De afgelopen 24 uur is de waarde van bitcoin met 2,74% gedaald. Dat is jammer, want in de hele maand juli zat bitcoin juist in een goede flow.

Rendement op bitcoin koers

Voor hodl’ers zijn het koersgeweld en de volatiliteit van bitcoin op de korte termijn niets meer dan ruis. Als je uitzoomt zie je immers een almaar stijgende koers.

Sinds 2010 is bitcoin verhandelbaar en vanaf dat moment gaf de koers een gemiddeld jaarlijks rendement van 1.576%. Kijken we naar het totale rendement van begin 2010 tot eind 2021 (volle jaren) dan is de bitcoin koers gestegen met 18.912%.

Echte koers van bitcoin

PlanB kijkt in zijn laatste grafiek ook naar de lange termijn. Hij gebruikt hiervoor niet de normale bitcoin koers, maar de gerealiseerde prijs.

Met de gerealiseerde prijs kijk je naar tegen welke waarde elke losse bitcoin is gekocht. Dit tel je allemaal bij elkaar op en deel je door het aantal bitcoins in omloop.

De grafiek van PlanB laat zien dat de gerealiseerde bitcoin prijs de zwarte lijn raakt. Deze vertegenwoordigt het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 weken. Het bewogen gemiddelde wordt in het Engels moving average genoemd en omdat dit de afgelopen 200 weken betreft wordt dit afgekort tot 200WMA.

Het verleden laat zien dat als de gerealiseerde prijs blauw wordt, deze een aantal weken rondom de zwarte lijn beweegt, maar uiteindelijk bleek het punt van aanraken vooralsnog altijd een ondergrens te zijn.

Herstel bitcoin koers na 200WMA

Diezelfde zwarte 200WMA-lijn kunnen we ook plakken op de normale bitcoin koers. Hieronder staat elke candle voor één maand, terwijl de zwarte lijn nog steeds het bewogen gemiddelde van de voorgaande 200 weken vertegenwoordigt.

In de geschiedenis van bitcoin is er maar een maand waarvan de candle onder de 200WMA eindigde, dat was afgelopen juni (bij rode candles kijk je naar het laagste punt van de body, bij groene naar de bovenkant).

Bitcoin heeft hier een mooie bounce gemaakt en steeg in juli meer dan 19%. Op dit moment is de 200WMA 19.930 euro terwijl bitcoin op het moment van schrijven 22.250 waard is.

De kracht van de lange termijn laat zich hiermee wederom gelden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: