Home » Nieuws » Is de bitcoin CME ‘gap’ de reden voor meer prijsdalingen? » Crypto Insiders

Is de bitcoin CME ‘gap’ de reden voor meer prijsdalingen? » Crypto Insiders


De financiële wereld zit vol met ‘redenen’ waarom activa naar bepaalde koersdoelen gaan. Sommige redenen houden meer steek dan anderen, maar het vullen van ‘gaten’ op grafieken is wel één van de meest vage oorzaken. Toch is dit een mogelijke reden waarom bitcoin (BTC) nog veel verder zou kunnen dalen dan je zou verwachten.

Vreemde gaten in de BTC koers

Deze ‘gaps’ in de grafiek zie je niet op de gewone grafiek van bitcoin (en andere cryptocurrencies), maar op die van de bijbehorende futurescontracten. Die worden namelijk niet in het weekend verhandeld. Dat betekent dat de koers voor het opengaan van de beurs al hard was gestegen of gedaald, waardoor er een gat ontstaat.

Als er een gat ontstaat betekent dat dus dat mensen niet hadden verwacht dat de slotkoers ook ergens anders had kunnen liggen. Dan zijn ze verkeerd gepositioneerd en maken ze verlies. Als de prijs later dichterbij het gat komt, dan komt het dichter in de buurt van het punt waarop deze partijen hebben gekocht. De regel leert dat hoe recenter een gap is, hoe groter de kans is dat deze gevuld wordt. Toch wijst de geschiedenis uit dat ze vaak snel gevuld worden.

Veel gaps op bitcoin CME-futures

De bitcoin-futures die Chicago Mercantile Exchange (CME) aanbiedt hebben op het moment vier gaps onder de prijs. Dan hebben we het over de grafiek met de dagelijkse candlesticks. De eerste is op dit moment nog maar een krappe 10% van de prijs verwijderd. De vierde ligt zo’n 70% lager, vlak onder de 10.000 USD.

Bitcoin-futures van CME, data afkomstig van TradingView.

Naast vier gap downs zijn er ook twee gap ups die zich boven de huidige prijs bevinden en ook nog gevuld moeten worden. Het kan dus vriezen en dooien, maar de prijs komt op het moment akelig dicht in de buurt van naar beneden uitbreken. Dat betekent misschien niet veel goeds voor Bitcoin en ook niet voor andere cryptovaluta.

Of het een OCD-trekje van instituten is of dat het vullen van deze gaten (waar mogelijk) gewoon een soort ongeschreven regel is, zal vermoedelijk een mysterie blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: