Home » Nieuws » koers begint medio 2023 weer hard te stijgen

koers begint medio 2023 weer hard te stijgen


Dit gebeurde met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 6,3% gestegen, maar sinds middennacht met 2% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven 22.967 op crypto exchange Coinbase en €22.964 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 1,6%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $448 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 41,5%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Hoewel het gister een enorm warme dag was voor Nederland, viel het voor bitcoin qua nieuws wel mee. We zagen enkel dat een miljardair weinig positiefs over bitcoin te zeggen had. Daarnaast keken we in de bitcoin marktanalyse naar de koers op basis van de 200-weken moving average (MA) en de fear and greed index.

De bitcoin geschiedenis herhaalt zich

De afgelopen dagen waren erg positief voor de koers van bitcoin. In tijden van hoge volatiliteit is het altijd goed om even een stapje terug te doen en te kijken naar de lange termijn.

Gister deelde een Twitter analist een interessante grafiek waarbij hij precies dat deed. Hier keek hij op basis van de maandelijkse grafiek naar de bitcoin koers. De analist probeert hierbij op basis van het verleden de komende prijsactie te bepalen. Hiervoor is de grafiek opgedeeld in een aantal verschillende stukken. De oranje lijnen representeren de Bitcoin halvings. Hiermee heeft de analist een interessant patroon kunnen vinden.

Het valt dan ok dat elke cyclus tot nu toe vergelijkbaar verloopt, al is het op een ander prijsniveau. We zien dat na de eerst de halving een harde stijging volgt en vervolgens de koers een een all-time high vestigt. Daarna zien we een periode waarin de koers langzaamaan daalt tot we een candle krijgen met een harde daling. Na deze harde daling volgt een lange periode van een zijwaartse bearmarkt om vervolgens in anticipatie op de nieuwe halving te stijgen.

Dit verloop hebben we tot nu toe twee keer eerder gezien. In dez huidige cyclus lijken we ook op schema te lopen tot en met de candle die de harde daling laat zien. Op het moment hebben we de lange periode van een zijwaartse bearmarkt voor de boeg. Als we het koersverloop van de vorige cycli nu ook volgen, zouden we medio 2023 in de fase komen waar de koers langzaamaan begint te stijgen in anticipatie op de nieuwe halving uit 2024. Dat zou overeenkomen met deze recente lange-termijn koersvoorspelling.

Premium crypto analyse van de dag: WAVES

Op 28 juni deelden onze analisten uit de Discord omgeving van Crypto Insiders een analyse over WAVES. Hierin leek de koers in een AB=CD harmonisch patroon te traden. Hier konden we de retest aan de onderkant van wave C gebruiken als een mooie instapzone. Als de koers dit patroon volgt dan wordt een flinke stijging verwacht. De volledige analyse is te lezen in de Discord omgeving van Crypto Insiders.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande WAVES analyse werd op basis van de analyse uit 28 juni opgesteld en gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: