Home » Nieuws » koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)

koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)


Het was gister een enorm belangrijke dag voor zowel de traditionele financiële markten als voor de cryptocurrency markt. Gister werden namelijk de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Deze vielen hoger uit dan verwacht. Ook heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn beslissing over een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) uitgesteld. Een bitcoin spot ETF zou voor het vertrouwen in de sector enorm belangrijk zijn.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met 3% gestegen en sinds middennacht met 1% gestegen. De BTC prijs is op het moment van schrijven precies $20.000 op crypto exchange Coinbase en €20.000 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $385 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,4%.

Bitcoin zoekt steunlijn op

De aankondiging van de inflatiecijfers had gisteren een sterke invloed op de koers van bitcoin en andere crypto. Direct nadat bekend werd dat de inflatie flink gestegen was, zagen we bitcoin hard dalen. Binnen enkele minuten schoot de koers met zo’n 6% omlaag. Toch kon bitcoin over de daaropvolgende uren weer snel herstellen tot het punt waar de koers op stond voor de daling. Vervolgens steeg bitcoin nog verder.

In de analyse van gisterochtend konden we zien dat bitcoin in een zijwaarts trendkanaal bewoog. Hier tekende we aan de onderkant een steunlijn. De koers van bitcoin kwam door de crash vrij dichtbij deze lijn en maakte toen een bounce. De steunlijn kunnen we daardoor iets naar boven bijstellen.

Afgelopen nacht kon de bitcoin koers ook door de bovenstaande groene weerstandslijn breken. Desondanks heeft bitcoin geen grote beweging gemaakt en zit de koers nog steeds vast in hetzelfde trendkanaal van de afgelopen weken.

Premium analyse van de dag: DOT

In de Premium omgeving van Crypto Insiders werd op 23 juni een polkadot (DOT) analyse gedeeld met onze leden. Hierin hadden de analisten aangegeven dat we mogelijk nog een flinke daling tegemoet kunnen gaan. Deze daling vond vervolgens ook plaats en stuurde de DOT koers richting de $6,01. De analisten maken deze voorspelling doordat zij zien dat er een Elliott Wave 5 voltooid is.

De koers kan na het bereiken van de koopzone mogelijk weer stijgen. Waar de koers precies naartoe zou kunnen gaan, is vooralsnog niet te zien omdat de grafiek dit niet toont. Leden in de Discord community blijven op de hoogte van eventuele ontwikkelingen omtrent de koers met nieuwe grafieken.

Afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse is op 23 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij graag diepgaandere analyses voor crypto ontvangen? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: