Home » Nieuws » koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)

koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)


Het was gister een enorm belangrijke dag voor zowel de traditionele financiële markten als voor de cryptocurrency markt. Gister werden namelijk de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Deze vielen hoger uit dan verwacht. Ook heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn beslissing over een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) uitgesteld. Een bitcoin spot ETF zou voor het vertrouwen in de sector enorm belangrijk zijn.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met 3% gestegen en sinds middennacht met 1% gestegen. De BTC prijs is op het moment van schrijven precies $20.000 op crypto exchange Coinbase en €20.000 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $385 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,4%.

Bitcoin zoekt steunlijn op

De aankondiging van de inflatiecijfers had gisteren een sterke invloed op de koers van bitcoin en andere crypto. Direct nadat bekend werd dat de inflatie flink gestegen was, zagen we bitcoin hard dalen. Binnen enkele minuten schoot de koers met zo’n 6% omlaag. Toch kon bitcoin over de daaropvolgende uren weer snel herstellen tot het punt waar de koers op stond voor de daling. Vervolgens steeg bitcoin nog verder.

In de analyse van gisterochtend konden we zien dat bitcoin in een zijwaarts trendkanaal bewoog. Hier tekende we aan de onderkant een steunlijn. De koers van bitcoin kwam door de crash vrij dichtbij deze lijn en maakte toen een bounce. De steunlijn kunnen we daardoor iets naar boven bijstellen.

Afgelopen nacht kon de bitcoin koers ook door de bovenstaande groene weerstandslijn breken. Desondanks heeft bitcoin geen grote beweging gemaakt en zit de koers nog steeds vast in hetzelfde trendkanaal van de afgelopen weken.

Premium analyse van de dag: DOT

In de Premium omgeving van Crypto Insiders werd op 23 juni een polkadot (DOT) analyse gedeeld met onze leden. Hierin hadden de analisten aangegeven dat we mogelijk nog een flinke daling tegemoet kunnen gaan. Deze daling vond vervolgens ook plaats en stuurde de DOT koers richting de $6,01. De analisten maken deze voorspelling doordat zij zien dat er een Elliott Wave 5 voltooid is.

De koers kan na het bereiken van de koopzone mogelijk weer stijgen. Waar de koers precies naartoe zou kunnen gaan, is vooralsnog niet te zien omdat de grafiek dit niet toont. Leden in de Discord community blijven op de hoogte van eventuele ontwikkelingen omtrent de koers met nieuwe grafieken.

Afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse is op 23 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij graag diepgaandere analyses voor crypto ontvangen? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: