Home » Nieuws » koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)

koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)


Het was gister een enorm belangrijke dag voor zowel de traditionele financiële markten als voor de cryptocurrency markt. Gister werden namelijk de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Deze vielen hoger uit dan verwacht. Ook heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn beslissing over een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) uitgesteld. Een bitcoin spot ETF zou voor het vertrouwen in de sector enorm belangrijk zijn.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met 3% gestegen en sinds middennacht met 1% gestegen. De BTC prijs is op het moment van schrijven precies $20.000 op crypto exchange Coinbase en €20.000 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $385 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,4%.

Bitcoin zoekt steunlijn op

De aankondiging van de inflatiecijfers had gisteren een sterke invloed op de koers van bitcoin en andere crypto. Direct nadat bekend werd dat de inflatie flink gestegen was, zagen we bitcoin hard dalen. Binnen enkele minuten schoot de koers met zo’n 6% omlaag. Toch kon bitcoin over de daaropvolgende uren weer snel herstellen tot het punt waar de koers op stond voor de daling. Vervolgens steeg bitcoin nog verder.

In de analyse van gisterochtend konden we zien dat bitcoin in een zijwaarts trendkanaal bewoog. Hier tekende we aan de onderkant een steunlijn. De koers van bitcoin kwam door de crash vrij dichtbij deze lijn en maakte toen een bounce. De steunlijn kunnen we daardoor iets naar boven bijstellen.

Afgelopen nacht kon de bitcoin koers ook door de bovenstaande groene weerstandslijn breken. Desondanks heeft bitcoin geen grote beweging gemaakt en zit de koers nog steeds vast in hetzelfde trendkanaal van de afgelopen weken.

Premium analyse van de dag: DOT

In de Premium omgeving van Crypto Insiders werd op 23 juni een polkadot (DOT) analyse gedeeld met onze leden. Hierin hadden de analisten aangegeven dat we mogelijk nog een flinke daling tegemoet kunnen gaan. Deze daling vond vervolgens ook plaats en stuurde de DOT koers richting de $6,01. De analisten maken deze voorspelling doordat zij zien dat er een Elliott Wave 5 voltooid is.

De koers kan na het bereiken van de koopzone mogelijk weer stijgen. Waar de koers precies naartoe zou kunnen gaan, is vooralsnog niet te zien omdat de grafiek dit niet toont. Leden in de Discord community blijven op de hoogte van eventuele ontwikkelingen omtrent de koers met nieuwe grafieken.

Afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse is op 23 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij graag diepgaandere analyses voor crypto ontvangen? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: