Home » Nieuws » Koers crypto EOS stijgt 20%, dit is wat je kan verwachten

Koers crypto EOS stijgt 20%, dit is wat je kan verwachten


De koers van cryptocurrency EOS is vandaag met maar liefst 20% gestegen. Dit lijkt te maken te hebben met een op handen zijnde hard fork, deze staat gepland op 21 september. Eerst een korte uitleg over de hard fork en dan tijd om de grafieken in te duiken.

Hard fork EOS op 21 september

Jack Gall van de EOS Network Foundation heeft bevestigd dat EOS een grote update kan verwachten op 21 september. Er gaan geruchten in de community dat er een rebranding plaats zal vinden, denk aan een nieuw logo en een nieuwe naam. Dit soort oppervlakkigheid kan in de nog jonge cryptomarkt vaak zorgen voor veel hype en een stijgende koers.

Cynisme daargelaten, EOS kan wel een frisse start gebruiken. Het cryptoproject belooft al jaren veel, maar levert vrijwel niets. Althans, niet genoeg om de community tevreden te houden.

Op 21 september verhuist Antelope van het testnet naar het echte netwerk van EOS. Antelope is een open framework blockchain en een community-run codebase. Het maakt gebruik van een gedelegeerd Proof-of-stake consensusmodel, dat is voortgekomen uit proof-of-stake, waarbij gebruikers van het netwerk stemmen en afgevaardigden kiezen om het volgende blok te valideren.

Voor zo ver het fundamentele nieuws, tijd voor een technische analyse.

Koers EOS stijgt 20%

EOS wordt op dit moment voor 1,89 euro verhandeld op cryptobeurs Bitvavo. Door de stijging is EOS uit een lang opwaarts kanaal gebroken.

Hierboven staat elke candle voor 1 dag, sinds het dieptepunt halverwege juni is EOS gevangen in een opwaarts kanaal en had een katalysator nodig om hieruit te breken. De hard fork van volgende maand bleek de cryptocurrency een zet te geven.

Wat verwacht Fibonacci van EOS koers?

Wat zijn de volgende resistanceniveau’s die EOS moet beslechten? Hiervoor gebruiken we de ratio’s van Fibonacci, een Italiaanse wiskundige.

De Fibonacci-ratio’s worden in de technische analyse gebruikt om potentiële support en resistance zones weer te geven. Alle niveau’s (ratio’s) worden hieronder weergegeven door de lijnen die de kleuren scheiden.

In bovenstaande grafiek is elke candle nog steeds één dag en op dit moment heeft de koers net de bovenkant van het onderste niveau overschreden. Het volgende koersdoel volgens Fibonacci ligt op 2,56 euro. Dit is geen onrealistisch doel gezien de hype die kan vormen rond een hard fork.

Mocht dat niveau binnen een paar weken behaald worden, dan kan de EOS koers zich opmaken voor 3,11 euro.

Waaruit bestaat de Fibonacci-reeks?

Wellicht ken je de Fibonacci-reeks uit de bestseller van Dan Brown, The Da Vinci Code. In de reeks van getallen is het volgende getal steeds de optelsom van de vorige twee getallen:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 etc.

Uit deze reeks ontstaan ratio’s door een getal te delen door een opvolgend getal in de reeks. Een getal delen door het volgende getal levert 0,618 op, of 61,8%. Deel een getal door het tweede getal rechts ervan en het resultaat is 0,382 of 38,2%, het getal daarna levert 0,236 ofwel 23,6% op. Laatstgenoemde ratio is net gebroken door EOS.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: