Home » Nieuws » Koers crypto EOS stijgt 20%, dit is wat je kan verwachten

Koers crypto EOS stijgt 20%, dit is wat je kan verwachten


De koers van cryptocurrency EOS is vandaag met maar liefst 20% gestegen. Dit lijkt te maken te hebben met een op handen zijnde hard fork, deze staat gepland op 21 september. Eerst een korte uitleg over de hard fork en dan tijd om de grafieken in te duiken.

Hard fork EOS op 21 september

Jack Gall van de EOS Network Foundation heeft bevestigd dat EOS een grote update kan verwachten op 21 september. Er gaan geruchten in de community dat er een rebranding plaats zal vinden, denk aan een nieuw logo en een nieuwe naam. Dit soort oppervlakkigheid kan in de nog jonge cryptomarkt vaak zorgen voor veel hype en een stijgende koers.

Cynisme daargelaten, EOS kan wel een frisse start gebruiken. Het cryptoproject belooft al jaren veel, maar levert vrijwel niets. Althans, niet genoeg om de community tevreden te houden.

Op 21 september verhuist Antelope van het testnet naar het echte netwerk van EOS. Antelope is een open framework blockchain en een community-run codebase. Het maakt gebruik van een gedelegeerd Proof-of-stake consensusmodel, dat is voortgekomen uit proof-of-stake, waarbij gebruikers van het netwerk stemmen en afgevaardigden kiezen om het volgende blok te valideren.

Voor zo ver het fundamentele nieuws, tijd voor een technische analyse.

Koers EOS stijgt 20%

EOS wordt op dit moment voor 1,89 euro verhandeld op cryptobeurs Bitvavo. Door de stijging is EOS uit een lang opwaarts kanaal gebroken.

Hierboven staat elke candle voor 1 dag, sinds het dieptepunt halverwege juni is EOS gevangen in een opwaarts kanaal en had een katalysator nodig om hieruit te breken. De hard fork van volgende maand bleek de cryptocurrency een zet te geven.

Wat verwacht Fibonacci van EOS koers?

Wat zijn de volgende resistanceniveau’s die EOS moet beslechten? Hiervoor gebruiken we de ratio’s van Fibonacci, een Italiaanse wiskundige.

De Fibonacci-ratio’s worden in de technische analyse gebruikt om potentiële support en resistance zones weer te geven. Alle niveau’s (ratio’s) worden hieronder weergegeven door de lijnen die de kleuren scheiden.

In bovenstaande grafiek is elke candle nog steeds één dag en op dit moment heeft de koers net de bovenkant van het onderste niveau overschreden. Het volgende koersdoel volgens Fibonacci ligt op 2,56 euro. Dit is geen onrealistisch doel gezien de hype die kan vormen rond een hard fork.

Mocht dat niveau binnen een paar weken behaald worden, dan kan de EOS koers zich opmaken voor 3,11 euro.

Waaruit bestaat de Fibonacci-reeks?

Wellicht ken je de Fibonacci-reeks uit de bestseller van Dan Brown, The Da Vinci Code. In de reeks van getallen is het volgende getal steeds de optelsom van de vorige twee getallen:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 etc.

Uit deze reeks ontstaan ratio’s door een getal te delen door een opvolgend getal in de reeks. Een getal delen door het volgende getal levert 0,618 op, of 61,8%. Deel een getal door het tweede getal rechts ervan en het resultaat is 0,382 of 38,2%, het getal daarna levert 0,236 ofwel 23,6% op. Laatstgenoemde ratio is net gebroken door EOS.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: