Home » Nieuws » ‘Koers handelt zijwaarts, maar bereid je voor!’

‘Koers handelt zijwaarts, maar bereid je voor!’


Goedemorgen Insiders! Het was voor bitcoin (BTC) een vrij rustig weekend. Er is zowel weinig met de koers gebeurd als dat er bitcoin nieuws is uitgekomen. Toch zagen we een aantal interessante berichten voorbij komen. We zagen namelijk dat door de dalende koers de moeilijkheidsgraad waarmee er bitcoins gemined kunnen worden afneemt. Dit heeft een aantal gevolgen voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld.

Een verder interessant bericht is dat de oud-kanselier uit het Verenigd Koninkrijk aangegeven heeft dat hij denkt dat er weinig vooruitgang wordt geboekt rondom het reguleren van crypto. Het risico hierbij is dat andere landen ze hierbij kunnen inhalen, terwijl het V.K. hier juist het voortouw in zou kunnen nemen. Dit zou natuurlijk ook weer goed zijn voor de adoptie van bitcoin.

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin handelt op vrijwel hetzelfde niveau als toen het om 00:00 de nieuwe dag begon, een stabiele nacht dus. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.760 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.630 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met 8,4%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 0,8% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $396 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,5%.

Bitcoin’s zijwaartse prijsactie misschien toch interessant?

De afgelopen zeven dagen van bitcoin waren verreweg van interessant. Hier was de prijsactie voornamelijk zijwaarts. Waar we eerst een piek wisten te maken rond de $21.700 schoten we daarna direct hard omlaag. Hier wisten we een perfecte bounce te maken op het niveau van $19.800, een niveau waar we eerder al steun hebben gemaakt.

Hierna leek de koers er toch weer zin in te hebben en gingen we langzamerhand rustig omhoog om wederom de weerstand op $21.700 te testen. Deze test faalde waardoor we naar beneden gingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de weerstand op dit niveau weer een beetje sterker werd.

Deze retest heeft het zijwaartse patroon ook extra benadrukt. Doordat we hier niet uit wisten te breken zakte de koers weer verder terug. Het zou hierdoor niet gek zijn als we als volgende niveau weer de $19.800 zullen testen. Dit zal dan een erg belangrijk niveau worden.

Mochten we hier geen steun vinden dan zullen waarschijnlijk de niveaus worden uitgetest waar we het al vaker over hebben gehad in de Discord omgeving van Crypto Insiders. Echter kunnen we het plan aanhouden die in deze omgeving is gedeeld.

Mochten we uiteindelijk toch weer de $21.700 testen en er dit keer wel doorheen breken dan ligt de weg naar de $23.000 wagenwijd open. Vooralsnog is er dus geen reden tot paniek. Het is voor deze zijwaartse markten noodzakelijk om een duidelijk plan te hebben om niet in paniek te raken. In de Discord omgeving proberen wij daarom altijd een duidelijk plan op te stellen voor elke soort markt.

Premium crypto analyse van de dag: ETH

In de Premium omgeving van Crypto Insiders komt natuurlijk niet alleen bitcoin aan bod, ook kijken we naar andere spelers op de markt. Zo onlangs ook de nummer 2 cryptocurrency ter wereld, ethereum (ETH).

Hier wisten we een prachtig instapmoment aan te kondigen rond de $895. Dit niveau werd sneller behaald dan verwacht. Op basis van een Elliott Wave analyse konden onze analisten een ABC patroon identificeren. Dit patroon lijkt nu de B wave te maken. Hierbij wordt een koersdoel van tussen de $1.500 en $1.900 verwacht. Vooralsnog zijn we hier bezig met een mooie trade!

afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse werd op 20 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: