Home » Nieuws » ‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’

‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’


Er zijn gister een aantal opvallende dingen gebeurd rondom bitcoin (BTC). Zo kwam het nieuws voorbij dat er in Nederland het eerste bitcoin spot exchange traded fund (ETF) is goedgekeurd. Dit ETF zal op Euronext Amsterdam te verkrijgen zijn. In Amerika zagen we echter het tegenovergestelde gebeuren, hier werd een aanvraag voor een spot ETF van bitcoin juist afgewezen door de SEC. De uitgever, Grayscale, was het hier niet mee eens en spant een rechtszaak aan tegen de SEC. Ontwikkelingen rondom deze zaak zullen we natuurlijk strak in de gaten houden!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 3% gestegen sinds 00:00 tijdens een redelijke pump vannacht. Vervolgens zakte de koers echter weer bijna helemaal terug. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.400 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.500 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met maar liefst 46%! Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 7% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 2,8%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $407,3 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,5%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Slechtste maandelijkse candle sluiting in jaren

Het is ondertussen alweer de eerste van de maand en dat betekent dat er weer een nieuwe maandelijkse candle is gesloten op de grafiek van bitcoin. Het is echter wat minder positief dat de candle onder de opwaartse trendlijn (oranje) sluit. Dit zou mogelijk dus kunnen betekenen dat we nog verder weg zullen zakken.

Tijdens de corona crash van 2020 zagen we ook dat de koers even snel onder deze lijn terecht kwam, echter wisten de bulls weer de overhand te krijgen en schoten in dezelfde candle weer omhoog. Dit keer hadden we deze mazzel niet.

Wat voor gevolgen deze uitbraak aan de onderkant heeft is natuurlijk voor nu nog niet geheel duidelijk. Het zou ook zomaar kunnen dat deze candle onder dit niveau sluit, maar de volgende candle toch weer hierboven schiet. Het zal dus afwachten zijn op de volgende candle om te zien wat het verloop zal worden. Vooralsnog lijkt het koersdoel zoals beschreven in de Discord omgeving van Crypto Insiders nog te staan.

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

In mei voorspelde onze analisten in de Discord omgeving het volgende scenario voor MATIC, hier zagen zij namelijk dat de koers in een 12345 Elliott Wave patroon een 4 en 5 wave aan het vormen was. Hierdoor konden zij een inkoopzone tekenen rond de 127,2% en 161,8% van de Fibonacci levels. Onlangs hebben we kunnen zien dat deze zone perfect werd geraakt en een mooie long positie geopend kon worden rond dit niveau. Stieren kregen hierna de overhand en de koers schoot hard de lucht in richting de eerste targets.

afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse werd op 28 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Mocht je live deze analyses willen ontvangen? Neem dan een kijkje naar de Premium omgeving van Crypto Insiders waar dit soort analyses met je worden gedeeld. Ook hier kan je je vragen stellen en verzoekjes indienen bij een van onze ervaren analisten om meer te leren over de markt en het handelen op deze markt.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: