Home » Nieuws » ‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’

‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’


Er zijn gister een aantal opvallende dingen gebeurd rondom bitcoin (BTC). Zo kwam het nieuws voorbij dat er in Nederland het eerste bitcoin spot exchange traded fund (ETF) is goedgekeurd. Dit ETF zal op Euronext Amsterdam te verkrijgen zijn. In Amerika zagen we echter het tegenovergestelde gebeuren, hier werd een aanvraag voor een spot ETF van bitcoin juist afgewezen door de SEC. De uitgever, Grayscale, was het hier niet mee eens en spant een rechtszaak aan tegen de SEC. Ontwikkelingen rondom deze zaak zullen we natuurlijk strak in de gaten houden!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 3% gestegen sinds 00:00 tijdens een redelijke pump vannacht. Vervolgens zakte de koers echter weer bijna helemaal terug. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.400 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.500 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met maar liefst 46%! Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 7% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 2,8%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $407,3 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,5%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Slechtste maandelijkse candle sluiting in jaren

Het is ondertussen alweer de eerste van de maand en dat betekent dat er weer een nieuwe maandelijkse candle is gesloten op de grafiek van bitcoin. Het is echter wat minder positief dat de candle onder de opwaartse trendlijn (oranje) sluit. Dit zou mogelijk dus kunnen betekenen dat we nog verder weg zullen zakken.

Tijdens de corona crash van 2020 zagen we ook dat de koers even snel onder deze lijn terecht kwam, echter wisten de bulls weer de overhand te krijgen en schoten in dezelfde candle weer omhoog. Dit keer hadden we deze mazzel niet.

Wat voor gevolgen deze uitbraak aan de onderkant heeft is natuurlijk voor nu nog niet geheel duidelijk. Het zou ook zomaar kunnen dat deze candle onder dit niveau sluit, maar de volgende candle toch weer hierboven schiet. Het zal dus afwachten zijn op de volgende candle om te zien wat het verloop zal worden. Vooralsnog lijkt het koersdoel zoals beschreven in de Discord omgeving van Crypto Insiders nog te staan.

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

In mei voorspelde onze analisten in de Discord omgeving het volgende scenario voor MATIC, hier zagen zij namelijk dat de koers in een 12345 Elliott Wave patroon een 4 en 5 wave aan het vormen was. Hierdoor konden zij een inkoopzone tekenen rond de 127,2% en 161,8% van de Fibonacci levels. Onlangs hebben we kunnen zien dat deze zone perfect werd geraakt en een mooie long positie geopend kon worden rond dit niveau. Stieren kregen hierna de overhand en de koers schoot hard de lucht in richting de eerste targets.

afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse werd op 28 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Mocht je live deze analyses willen ontvangen? Neem dan een kijkje naar de Premium omgeving van Crypto Insiders waar dit soort analyses met je worden gedeeld. Ook hier kan je je vragen stellen en verzoekjes indienen bij een van onze ervaren analisten om meer te leren over de markt en het handelen op deze markt.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: