Home » Nieuws » ‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’

‘Koers zakt op de hoge tijdframe verder weg’


Er zijn gister een aantal opvallende dingen gebeurd rondom bitcoin (BTC). Zo kwam het nieuws voorbij dat er in Nederland het eerste bitcoin spot exchange traded fund (ETF) is goedgekeurd. Dit ETF zal op Euronext Amsterdam te verkrijgen zijn. In Amerika zagen we echter het tegenovergestelde gebeuren, hier werd een aanvraag voor een spot ETF van bitcoin juist afgewezen door de SEC. De uitgever, Grayscale, was het hier niet mee eens en spant een rechtszaak aan tegen de SEC. Ontwikkelingen rondom deze zaak zullen we natuurlijk strak in de gaten houden!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 3% gestegen sinds 00:00 tijdens een redelijke pump vannacht. Vervolgens zakte de koers echter weer bijna helemaal terug. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.400 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.500 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met maar liefst 46%! Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 7% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 2,8%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $407,3 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,5%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Slechtste maandelijkse candle sluiting in jaren

Het is ondertussen alweer de eerste van de maand en dat betekent dat er weer een nieuwe maandelijkse candle is gesloten op de grafiek van bitcoin. Het is echter wat minder positief dat de candle onder de opwaartse trendlijn (oranje) sluit. Dit zou mogelijk dus kunnen betekenen dat we nog verder weg zullen zakken.

Tijdens de corona crash van 2020 zagen we ook dat de koers even snel onder deze lijn terecht kwam, echter wisten de bulls weer de overhand te krijgen en schoten in dezelfde candle weer omhoog. Dit keer hadden we deze mazzel niet.

Wat voor gevolgen deze uitbraak aan de onderkant heeft is natuurlijk voor nu nog niet geheel duidelijk. Het zou ook zomaar kunnen dat deze candle onder dit niveau sluit, maar de volgende candle toch weer hierboven schiet. Het zal dus afwachten zijn op de volgende candle om te zien wat het verloop zal worden. Vooralsnog lijkt het koersdoel zoals beschreven in de Discord omgeving van Crypto Insiders nog te staan.

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

In mei voorspelde onze analisten in de Discord omgeving het volgende scenario voor MATIC, hier zagen zij namelijk dat de koers in een 12345 Elliott Wave patroon een 4 en 5 wave aan het vormen was. Hierdoor konden zij een inkoopzone tekenen rond de 127,2% en 161,8% van de Fibonacci levels. Onlangs hebben we kunnen zien dat deze zone perfect werd geraakt en een mooie long positie geopend kon worden rond dit niveau. Stieren kregen hierna de overhand en de koers schoot hard de lucht in richting de eerste targets.

afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse werd op 28 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Mocht je live deze analyses willen ontvangen? Neem dan een kijkje naar de Premium omgeving van Crypto Insiders waar dit soort analyses met je worden gedeeld. Ook hier kan je je vragen stellen en verzoekjes indienen bij een van onze ervaren analisten om meer te leren over de markt en het handelen op deze markt.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: