Home » Nieuws » Ondanks crash bitcoin koers groeien investeringen in 2022

Ondanks crash bitcoin koers groeien investeringen in 2022


Investeerders hebben in de eerste helft van 2022 meer geld geïnvesteerd in crypto-projecten en bedrijven dan in heel 2021. Onderzoeksbureau Messari kwam met deze bevinding. Let wel, het gaat hier niet om het kopen van bitcoin of een andere crypto, maar om fundraising.

30,3 miljard dollar opgehaald door projecten cryptocurrency

Messari heeft een rapport uitgebracht genaamd Messari’s H1 2022 Fundraising Report. Hierin valt te lezen dat de crypto-industrie in de eerste helft van het jaar 30,3 miljard dollar heeft opgehaald. Dat is meer dan heel 2021. Gevoelsmatig staat dit haaks op waar de markt zich heen beweeg, aangezien de bitcoin koers dit jaar flink heeft moeten inleveren.

Maar de cijfers liegen niet, en dit laat juist zien dat het vertrouwen van investeerders in crypto- en blockchaintechnologie onverminderd hoog is en niet is aangetast door de cryptocurrency koersen.

Bron: Messari’s H1 2022 Fundraising Report

Cryptocurrency gedeeld door vier

Messari heeft de investeringen in vier categorieën ingedeeld:

 1. DeFi heeft 1,8 miljard dollar opgehaald. Denk aan projecten zoals Uniswap
 2. Web3 & NFT’s hebben 8,6 miljard dollar opgehaald.
 3. Infrastructure heeft 9,7 miljard dollar opgehaald. Denk hierbij aan wallets en paymentproviders.
 4. CeFi heeft 10,2 miljard opgehaald. Dit zijn de traditionele beurzen zoals Binance.

Messari heeft het rapport samen met Dove Metrics samengesteld. Laatstgenoemde is door Messari overgenomen en zou je kunnen omschrijven als een database voor fondsenwerving.

Investeringsfondsen cryptocurrency

Hierboven spraken we vooral over investeringen in bedrijven die bouwen aan cryptocurrency. Maar de investeringsfondsen zelf hebben ook veel geld opgehaald. Bij elkaar opgeteld hebben deze in de eerste helft van 2022 35,9 miljard dollar opgehaald en daarmee werd de 19 miljard USD van 2021 ruimschoots overschreden.

De investeringen in de crypto-industrie richten zich veelal op bedrijven die echt nog in de beginfase zitten. Dit suggereert dat beleggers vooral gokken op een enorme potentie die zich wellicht pas in de verre toekomst kan ontpoppen.

Crypto-beurzen domineren

Gecentraliseerde beurzen (denk aan Coinbase-achtige bedrijven) haalden in de eerste helft 3,2 miljard dollar binnen. Beurzen blijven de meest dominante factor in de crypto-industrie, want dit is waar het echte geld te verdienen valt.

Bron: Messari’s H1 2022 Fundraising Report

In de eerste helft zagen we namelijk een aantal cryptofondsen, kredietverstrekkers en andere bedrijven omvallen. In theorie zou dit alle grote beurzen moeten raken, maar geen enkele heeft hier echt last van gehad. Sterker nog, de gecentraliseerde cryptobeurs FTX heeft juist geprobeerd om vallende cryptobedrijven overeind te helpen met zakken vol geld. Niet gek dus dat investeerders maar al te graag gokken op gecentraliseerde beurzen.

Koersdaling niet van invloed op vertrouwen

Samenvattend laat het rapport zien dat de marktcrash van mei en juni het vertrouwen in de sector niet heeft geschaad. In geen enkele van de vier genoemde categorieën is het volume aan investeringen scherp gedaald na mei.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: