Home » Nieuws » Ondanks crash bitcoin koers groeien investeringen in 2022

Ondanks crash bitcoin koers groeien investeringen in 2022


Investeerders hebben in de eerste helft van 2022 meer geld geïnvesteerd in crypto-projecten en bedrijven dan in heel 2021. Onderzoeksbureau Messari kwam met deze bevinding. Let wel, het gaat hier niet om het kopen van bitcoin of een andere crypto, maar om fundraising.

30,3 miljard dollar opgehaald door projecten cryptocurrency

Messari heeft een rapport uitgebracht genaamd Messari’s H1 2022 Fundraising Report. Hierin valt te lezen dat de crypto-industrie in de eerste helft van het jaar 30,3 miljard dollar heeft opgehaald. Dat is meer dan heel 2021. Gevoelsmatig staat dit haaks op waar de markt zich heen beweeg, aangezien de bitcoin koers dit jaar flink heeft moeten inleveren.

Maar de cijfers liegen niet, en dit laat juist zien dat het vertrouwen van investeerders in crypto- en blockchaintechnologie onverminderd hoog is en niet is aangetast door de cryptocurrency koersen.

Bron: Messari’s H1 2022 Fundraising Report

Cryptocurrency gedeeld door vier

Messari heeft de investeringen in vier categorieën ingedeeld:

 1. DeFi heeft 1,8 miljard dollar opgehaald. Denk aan projecten zoals Uniswap
 2. Web3 & NFT’s hebben 8,6 miljard dollar opgehaald.
 3. Infrastructure heeft 9,7 miljard dollar opgehaald. Denk hierbij aan wallets en paymentproviders.
 4. CeFi heeft 10,2 miljard opgehaald. Dit zijn de traditionele beurzen zoals Binance.

Messari heeft het rapport samen met Dove Metrics samengesteld. Laatstgenoemde is door Messari overgenomen en zou je kunnen omschrijven als een database voor fondsenwerving.

Investeringsfondsen cryptocurrency

Hierboven spraken we vooral over investeringen in bedrijven die bouwen aan cryptocurrency. Maar de investeringsfondsen zelf hebben ook veel geld opgehaald. Bij elkaar opgeteld hebben deze in de eerste helft van 2022 35,9 miljard dollar opgehaald en daarmee werd de 19 miljard USD van 2021 ruimschoots overschreden.

De investeringen in de crypto-industrie richten zich veelal op bedrijven die echt nog in de beginfase zitten. Dit suggereert dat beleggers vooral gokken op een enorme potentie die zich wellicht pas in de verre toekomst kan ontpoppen.

Crypto-beurzen domineren

Gecentraliseerde beurzen (denk aan Coinbase-achtige bedrijven) haalden in de eerste helft 3,2 miljard dollar binnen. Beurzen blijven de meest dominante factor in de crypto-industrie, want dit is waar het echte geld te verdienen valt.

Bron: Messari’s H1 2022 Fundraising Report

In de eerste helft zagen we namelijk een aantal cryptofondsen, kredietverstrekkers en andere bedrijven omvallen. In theorie zou dit alle grote beurzen moeten raken, maar geen enkele heeft hier echt last van gehad. Sterker nog, de gecentraliseerde cryptobeurs FTX heeft juist geprobeerd om vallende cryptobedrijven overeind te helpen met zakken vol geld. Niet gek dus dat investeerders maar al te graag gokken op gecentraliseerde beurzen.

Koersdaling niet van invloed op vertrouwen

Samenvattend laat het rapport zien dat de marktcrash van mei en juni het vertrouwen in de sector niet heeft geschaad. In geen enkele van de vier genoemde categorieën is het volume aan investeringen scherp gedaald na mei.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: