Home » Nieuws » overleeft dit patroon tand des tijds?

overleeft dit patroon tand des tijds?


De bitcoin koers is op het moment van schrijven met 1,5% gestegen en BTC wordt op Binance verhandeld voor 21.557 dollar. Voor crypto-begrippen is dit een stijging van niets natuurlijk, en als de korte termijn geen vuurwerk oplevert, maken we graag van de gelegenheid gebruik om uit te zoomen.

Bitcoin koers in dollars

Er vormt zich namelijk een patroon die vooralsnog alleen door de black swan genaamd Corona getart is. In dit artikel wordt de waarde van bitcoin uitgedrukt in dollars. De conversie van dollar naar euro is op dit moment 1-op-1, dus dat maakt het omrekenen simpel.

De reden waarom voor dollars is gekozen is simpel, deze heeft namelijk de langste koersgeschiedenis. Hieronder de totale koersgeschiedenis van bitcoin, elke candle staat voor 1 maand. De grafiek maakt gebruik van een logaritmische weergave.

 

Bitcoin koers op lange termijn voorspelbaar

Sinds 2012 beweegt bitcoin zich in een omgekeerde boog. Vooralsnog zijn er twee momenten geweest in de geschiedenis van bitcoin die doen denken aan de huidige situatie. Beide momenten kwamen vlak na een grote bullrun.

Leren van bitcoin koers 2015

De eerste oranje en blauwe vlakken zijn geplaatst in 2015. Dit markeerde het einde van de daling (blow off top) nadat bitcoin voor het eerst 1000 dollar waard was. Oranje markeert de laatste grote daling, en blauw markeert een zijwaartse beweging richting de onderkant van de groene boog.

Let wel, we hebben het hier over de lange termijn, dus een zijwaartse beweging op deze grafiek kan op de korte termijn alsnog heel volatiel zijn.

Hoogtepunt bitcoin 2017 is ondergrens in 2022

Daarna zijn er oranje en blauwe vlakken geplaatst vlak na de bullrun van 2017. Bitcoin groeide in december van dat jaar naar 20.000 dollar, een absoluut hoogtepunt destijds. Het zegt veel over de groei van bitcoin dat als de koers nu naar 20.000 dollar zakt, de markt in mineur is en niet in hosanna-stemming zoals 5 jaar geleden.

Er is één kort momentje waarop de koers onder de groene boog zakt, en dat was in maart 2020. De economie ging op slot omdat de corona-pandemie de wereld in zijn greep had.

Verwachting bitcoin koers lange termijn

Als de koers op de maandgrafiek zijwaarts blijft bewegen, dan stevent bitcoin af op de onderste groene lijn. Dit model wordt dan weer getest en als het weer stand weet te houden, dan zal bitcoin vanaf dat moment snel omhoog bewegen.

Nadat veel langetermijnprognoses (kuch kuch stock-2-flow) gefaald hebben, is het interessant om te volgen of deze omgekeerde boog de tand des tijds wel kan doorstaan.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: