Home » Nieuws » overleeft dit patroon tand des tijds?

overleeft dit patroon tand des tijds?


De bitcoin koers is op het moment van schrijven met 1,5% gestegen en BTC wordt op Binance verhandeld voor 21.557 dollar. Voor crypto-begrippen is dit een stijging van niets natuurlijk, en als de korte termijn geen vuurwerk oplevert, maken we graag van de gelegenheid gebruik om uit te zoomen.

Bitcoin koers in dollars

Er vormt zich namelijk een patroon die vooralsnog alleen door de black swan genaamd Corona getart is. In dit artikel wordt de waarde van bitcoin uitgedrukt in dollars. De conversie van dollar naar euro is op dit moment 1-op-1, dus dat maakt het omrekenen simpel.

De reden waarom voor dollars is gekozen is simpel, deze heeft namelijk de langste koersgeschiedenis. Hieronder de totale koersgeschiedenis van bitcoin, elke candle staat voor 1 maand. De grafiek maakt gebruik van een logaritmische weergave.

 

Bitcoin koers op lange termijn voorspelbaar

Sinds 2012 beweegt bitcoin zich in een omgekeerde boog. Vooralsnog zijn er twee momenten geweest in de geschiedenis van bitcoin die doen denken aan de huidige situatie. Beide momenten kwamen vlak na een grote bullrun.

Leren van bitcoin koers 2015

De eerste oranje en blauwe vlakken zijn geplaatst in 2015. Dit markeerde het einde van de daling (blow off top) nadat bitcoin voor het eerst 1000 dollar waard was. Oranje markeert de laatste grote daling, en blauw markeert een zijwaartse beweging richting de onderkant van de groene boog.

Let wel, we hebben het hier over de lange termijn, dus een zijwaartse beweging op deze grafiek kan op de korte termijn alsnog heel volatiel zijn.

Hoogtepunt bitcoin 2017 is ondergrens in 2022

Daarna zijn er oranje en blauwe vlakken geplaatst vlak na de bullrun van 2017. Bitcoin groeide in december van dat jaar naar 20.000 dollar, een absoluut hoogtepunt destijds. Het zegt veel over de groei van bitcoin dat als de koers nu naar 20.000 dollar zakt, de markt in mineur is en niet in hosanna-stemming zoals 5 jaar geleden.

Er is één kort momentje waarop de koers onder de groene boog zakt, en dat was in maart 2020. De economie ging op slot omdat de corona-pandemie de wereld in zijn greep had.

Verwachting bitcoin koers lange termijn

Als de koers op de maandgrafiek zijwaarts blijft bewegen, dan stevent bitcoin af op de onderste groene lijn. Dit model wordt dan weer getest en als het weer stand weet te houden, dan zal bitcoin vanaf dat moment snel omhoog bewegen.

Nadat veel langetermijnprognoses (kuch kuch stock-2-flow) gefaald hebben, is het interessant om te volgen of deze omgekeerde boog de tand des tijds wel kan doorstaan.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: